您好,欢迎来到九壹网。
搜索
您的当前位置:首页初中易错题

初中易错题

来源:九壹网
24.Japan is ________ the east of China.

A. inB. toC. onD. at

答案: B ( in 表示在范围里的, on表示紧挨着的; to 表示在范围以外的)

25.The postman shouted, “ Mr Green, here is a letter ________ you.”

A. to B. fromC. forD. of

答案: C ( 选择A的同学要注意to 表示动作的方向, for表示有从属关系或者利益关系)

26.We can’t do it ________ your help.

A. withB. ofC. underD. without

答案: D. (选择C的同学要注意中文的干扰, 借助某人的帮助要用with,反之用without)

27.He hasn’t heard from his friend __________ last month.

A. sinceB. by the end ofC. forD. until

答案: A (选择B的同学要注意B选项为过去完成时的时间; 选择C的同学要注意, for+时间段; 选择D的同学要注意不是not…until 句型.until

+ 句子)

28.I didn’t buy the dictionary yesterday _________ my aunt would give me one.

A. untilB. becauseC. ifD. before

答案: B (选择A的同学要注意语境)

29.I’m going to look for another job ________ the company offers me more

money.

A. afterB. unlessC. whenD. for

答案: B ( 选择其它三项的同学要注意语境, 这里是指除非公司给我更多工资,否则我就要找其它工作.)

30.Don’t hurry. The bus won’t start ________ everybody gets on.

A. sinceB. asC. untilD. when

答案: C (选择D的同学要注意前面是否定.)

31.Please show me _________ to send an e-mail, John. It’s the first time for me to do it.

A. howB. whatC. whenD. where

答案:A (选择C的同学要注意认真看题,这里的time不是时间,而是指第一次)

32.You’ve passed the exam. I’m happy ______ you.

A. onB. atC. inD. for

答案:D (选择A的同学要注意记忆词组的准确性.)

33.I wonder ________ they finished so many different jobs in such a short

time.

A. whyB. howC. whenD. where

答案:B (选择A的同学要注意语境,这里指他们怎么能在如此短的时间里完成如此多的困难的工作.)

34.-- Do you speak English?

-- Yes, I speak _________ a little English _______ some French.

A. neither, notB. both, orC. either, orD. not only, but also

答案:D (选择C的同学要注意语境.)

35.______ the maths problem is difficult, I’ll try very hard to work it out.

A. ThoughB. WhenC. BeforeD. After

答案:A (选择B的同学要注意语境.不能说当题目难的时候,我将努力.而是说尽管题目难,但我将努力解决.)

36.The accident took place ________ a cold February evening.

A. onB. inC. atD. for

答案:A (选择B的同学要注意,在特指的早上、下午、晚上,不用in要用on)

37.He turned ________ the radio because his father was asleep.

A. onB. downC. upD. over

答案:B (根据语境:他爸爸睡着了,因此不能用A-打开,也不能用C-调大.D表示反过来)

38.I don’t know the homework _______ today.

A. onB. inC. ofD. for

答案:D (选择C的同学要注意of表示从属关系,要注意中文的干扰.)

39.– Oh, it’s raining heavily.

-- Please don’t leave ________ it stops.

A. whenB. afterC. sinceD. until

答案: D (选择其它选项的同学要注意读懂句子, 只有把语境搞清楚才能答对问题.)

40.Jane said she would come here ________ 9:00 and 9:30 tomorrow morning.

A. fromB. atC. betweenD. around

答案: C (选择B的同学没有把体看完整; 选择A的同学没有注意到from…to…的搭配.)

因篇幅问题不能全部显示,请点此查看更多更全内容

Copyright © 2019- 91gzw.com 版权所有 湘ICP备2023023988号-2

违法及侵权请联系:TEL:199 18 7713 E-MAIL:2724546146@qq.com

本站由北京市万商天勤律师事务所王兴未律师提供法律服务