您好,欢迎来到九壹网。
搜索
您的当前位置:首页江西省上饶市广丰区2019届九年级下学期第一次月考英语试题(含答案)

江西省上饶市广丰区2019届九年级下学期第一次月考英语试题(含答案)

来源:九壹网
广丰区2018-2019学年第二学期九年级第一次月考

英 语 试 卷

一、听力测试(27分)

A)请听下面8段对话。每段对话后有一小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并在答题卷上将该项涂黑。听完每段对话后,你都将有10秒钟的时间回答有关小题和阅读下一小题。每段对话读两遍。(每小题1分)

( )1. What’s the weather going to be like tomorrow?

A. warm

B. cold

C. rainy

( )2. How much is the personal computer?

A. 5000 yuan

B. 2500 yuan

C. 500 yuan

( )3. Where are the two speakers talking?

A. In the hospital.

B. On the road.

C. In a bank.

( )4. When is Jack going to Mount Lu?

A. Next Friday.

B. Next Wednesday. C. Next Sunday.

( )5. What does Alan think of the movie?

A. It’s bad.

B. It’s good.

C. Just so so.

( )6. Why does the woman want to take the pink bookcase?

A. Because it’s cheaper. B. Because it’s stronger. C. Because it’s more beautiful.

( )7. What time will the bus leave?

A. At 7:30.

B. At 7:00.

C. At 8:00.

( )8. What does the girl mean?

A. She didn’t like the singing contest. B. The boy shouldn’t watch TV last night. C. The boy can watch the contest on the Internet.

B)请听下面4段对话和1段独白。每段对话和独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并在答题卷上将该项涂黑。听每段对话或独白前你都将有30秒钟的时间阅读各小题。每段对话或独白读两遍。(每小题1分) 请听第1段材料,回答第9至10小题。 ( )9. How will Lily spend National Day?

A.Go to see his grandparents with his parents. B. Help David with his English.

C. Visit the Summer Palace.

( )10. Why will David stay at home on National Day?

A. Because he has to take a test. B. Because he has to help his friend learn English. C. Because he has to study English at home.

请听第2段材料,回答第11至12小题。 ( )11. What sport does Jack better?

A. Baseball.

B. Badminton.

C. Swimming.

( )12. What club will Helen join?

A. The chess club.

B. The baseball club.

C. The swimming club.

请听第3段材料,回答第13至第15小题。 ( )13. How does China impress the man?

A. It’s beautiful.

B. It has a long history.

C. It is full of energy.

( )14. Why doesn’t the man have language problems in China?

A. Because he doesn’t have to speak. B. Because he can speak English very well. C.Because many people here can speak English.

( )15. What does the man probably come to China to do?

A. To study.

B. To visit friends. C.To work.

请听第4段材料,回答第16至18小题。 ( )16. How long has Ada been collecting stamps?

A. For 10 years.

B. For 16 years. C. For 6 years.

( )17. Why does Ada like collecting stamps?

A. Because stamps are cheap. B. Because she can learn a lot. C. Because she likes rabbit stamps.

( )18. What will the boy show Ada tomorrow?

A. Some new coins.

B. Some old coins. C. Some foreign coins.

听第5段材料,回答第19至22小题。

( )19. How many children did the scientists choose for the test?

A. 2,031

B. 2,013 C. 2,030

( )20. How long does the children without dogs spend doing exercise according to the results?

A. 3 hours.

B. 1.5 hours.

C. 2 hours.

( )21. What may be one way to encourage children to be active?

A. To rent a dog. B. To go for walks with their dogs. C. To stay with dogs.

( )22. What will happen after getting a dog according to one of the scientists?

A. The dogs can take care of the children. B. The children can learn a lot of things. C. The children and the dogs can keep healthy.

C)请听一段独白,根据独白内容完成下列句子,每个空格不超过3个单词。将答案填写到答题卷的相应位置。听独白前你将有50秒钟的时间阅读句子内容。读两遍。(每小题1分) 23. Judy has read an article about .

24. The number of tigers is becoming in our country. 25. Some people sell of tigers by the roadside. 26. Tigers are dying out. 27. Judy thinks people should try to make the planet pleasant and . 二、单项填空(8分)

请阅读下面各小题,从题中所给的A、B、C、D四个选项中选出可以填入空白处的最佳选项,并在答题卷上将该项涂黑。(每小题1分)

( )28. Being the most popular and talented student in our school, John can play

different kinds of ______. A. theaters

B. instruments

C. discoveries

D. regrets

( )29. The book is _______ for a 5-year-old child to understand.

A. too much difficult

B. too more difficult C.much too difficult D.more too difficult

( )30. --I’m really sorry for being late.

-- Come on! The film _______ for 8 minutes.

A. has begun

B. had been on C.began D.has been on

( )31. --Did you watch the web-cast(网络直播) by the Internet celebrity (网红) this morning?

--No, I ________ with my cousin John on Wechat at that time. A. have chatted

B. would chat

C. chat

D. was chatting

( )32. Don’t make phone calls when you are driving. It is not ___a matter of law. It is a matter of life.

A. nearly

B. simply

C. specially

D. likely

( )33. The governor made an announcement all the tasks_______ in two days.

A. must finish B . would finish C.are finished D.must be finished ( )34. --It’s too late. You had better go home now.

-- No, I will leave here _____ someone tells me the truth.

A. unless

B. until

C. although

D. whether

( )35. Silk _____ one of the main goods traded along the Silk Road by about 100 BC.

A. has become 三、完形填空(25分)

A)请先阅读下面短文,掌握其大意,然后从各小题所给的A、B、C、D四个选项中选出可以填入相应空白处的最佳选项,并在答题卷上将该项涂黑。(每小题1分)

Your third year of middle school was probably a tough and 36 time. You may have had 37 getting enough sleep. We all know that not getting enough sleep is not good for our health. But it has been found that less sleep could even cause you to have 38 friends, the Guardian reported.

According to researchers from the University of California, people who don’t get enough sleep are less willing to socialize with 39 . They are simply too tired to go out.

The researchers did a small 40 . They tested 18 young people who had just had a good night’s sleep - as 41 as tested them again after a sleepless night. The participants watched videos of people 42 neutral (中性的) expressions walking toward them. When the person on the video got too close to them, they pushed a button to stop the video, 43 recorded how close they allowed the person to get. The 44 showed that the participants kept the person at a distance of 60 percent further back 45 they hadn’t gotten enough sleep. They felt that their personal space was being invaded (侵占). But when the participants got a good night’s sleep, they 46 the person to get much closer to them. According to lead researcher Matthew Walker, the less sleep you get, the less you want to socialize with others. In 47 , other people may think you are weird and stay away from you. This can make you feel lonely and 48 you to sleep even less. It becomes a vicious cycle(恶性循环).

So if you want to be more sociable and popular person, sleeping well 49 help. “One night of good sleep makes you feel more outgoing and socially 50 ,” Walker told the Daily Mail. ( )36. A. busy ( )37. A. chances ( )38. A. more

B. fascinating B. fame B. fewer

C. valuable C. trouble C. little

D. harmful D. fun D. many

B. becomes

C.had become

D. became

( )39. A. others ( )40. A. job ( )41. A. good ( )42. A. with ( )43.A. what ( )44. A. results ( )45.A. unless ( )46. A. allowed ( )47. A. group ( )48. A. cause ( )49. A. might ( )50. A. understanding

B. other B. question B. possible B. of B. that B. ideas B. if B. refused B. turn B. let B. mustn’t B. convenient

C. the other C. work C. well C. about C. where C. thoughts C. although C. agreed C. person C. suggest C. might not C. polite

D. another D. study D. long D. in D. which D. causes D. but D. drove D. half D. congratulate D. must D. confident

B)请先阅读下面短文,掌握其大意,然后从方框中所给的词中选出最恰当的10个填空, 并将

答案填写到答题卷的相应位置。每个词限用一次。(每小题1分)

waste when pain fly like sudden special skill fool hunt Long ago, a hawk lived at the top of a hill. At the foot of the hill, there was a tree. A crow lived there. The crow was very 51 . He would copy everyone.

The hawk would 52 down from the hill every day to hunt. The hawk would circle (盘旋) in the air for a long time and dive down 53 he saw his prey(猎物). The hawk had 54 eyes. He could see animals from far away.

The crow watched the hawk, thinking, “Huh! If the hawk can do that, I can too.”

A few days later, as the hawk was circling in the air, the crow decided to do the same. 55 , a big fat mouse came out of a hole. Without 56 time, the crow dove to the ground 57 the hawk, he tried to catch the mouse in his claws.

But the mouse saw the crow and ran away. The crow crashed into the hill. “Owww!” the crow cried in 58 .

Just then, the hawk came flying down. “I hope you know now that it is not easy to 59 ,” the hawk said.

As you can see, not all of us have the same talents. But if you want to improve, it is best to combine(结合)

your own talents with new 60 instead of just trying to copy others. 四、阅读理解 (40分)

A)请阅读下面短文,根据短文内容从每小题所给的A、B、C、D四个选项中选出最佳选项, 并在答题卷上将该项涂黑。(每小题2分)

A

SKYLINE HOTEL, NEW YORK PARK (Five Stars) 790, 8th Ave, New York, 10018, the United States of America 800-874-8547 Our lowest price: $285 Key facts Hotel Size This hotel has 861 rooms This hotel has over 21 floors Arriving/Leaving Check-in time starts at 4 pm Check-out time is at noon Required at check-in 1. Credit card deposit(信用卡押金) 2. Government-issused ID card 3. Minimum check-in age is 20

( )61. If you want to book a room in this hotel, how much do you need to have at least?

A. $ 790

B. $861 C. $ 21 D. $285

Travelling with others Children Other information Valet(代客)parking Children(≤10 years old) stay free Smoker-free hotel when taking the parent’s room or (no smoking) the guardian’s (监护人的) room, using existing bedding Pets Pets are not allowed Internet Wi-Fi in public areas ( )62. when can you check in?

A. At 2 pm.

B. At 3 pm. C. At 4 pm. D. At noon.

( )63. Which of the following is NOT TRUE?

A. If you are 19 years old, you are not allowed to check in. B. You can’t take pets into the hotel.

C. If you are 9 years old, you can take the parent’s room or the guardian’s room for free.

D. You can smoke in the hotel if you like.

B

Steve Jobs, the founder and former CEO of Apple, died in 2011 at the age of 56. Jobs had been fighting cancer since 2004.

Even as a young man, Jobs was never one who followed the rules. He dropped out of college after only six months. He quit his first job to backpack around India. Jobs says that those early experiences made him creative. They opened up his mind and helped to create Apple’s “think different” spirit.

As a successful businessman, Steve’s passion and energy encouraged the world. He told us to “do what you love”. He believed “ People with passion can change the world for the better.” He made computers fun and interesting. His iPhone, iPad and iTouch are popular around the world. People say Jobs sells dreams, not products.

Jobs taught us how to face failure. He was fired by the successor he himself chose. Despite this, Jobs didn’t hide away. He picked himself up and continued to follow his passion.

Another valuable lesson he taught us was to listen to that voice in the back of your head – the voice that tells you if you’re on the right track or not. Most of us simply decide that we’re going to work in finance or become a doctor because our parents tell us this is what we should do. But Jobs believed and showed that it is wise to listen to that voice in your head, whatever it is telling you to do. As Barack Obama said, Steve was “brave enough to think differently, brave enough to believe he could change the world, and talented enough to do it.”

( ). How many years had Steve Jobs been fighting the disease?

A. For 56 years. B. For 24 years. C. For 12 years. D. For 7 years. ( )65. What did young Steve do?

A. He finished his college. B.His first job was to travel around India. C. He created Apple after leaving school. D. He never followed the rules.

( )66. What does the underlined word “it” refer to?

A. To do what your parents tell you. B. To work in finance or become a doctor. C. To do what you should do. D. To follow your heart.

( )67. What can we learn from Steve Jobs?

A. If you want to succeed, try to drop out of the college. B. Believe that working hard is more important.

C. Be brave enough to follow your heart. D. What your parents tell you is always wrong.

C

Hey girls, if the boys in your class are acting silly, you might as well leave them alone. You are far more sensible than them, aren’t you?

There is science to back up this theory. Scientists from Newcastle University, UK, and Seoul University, South Korea, found that the brain matures (成熟) earlier in girls than in boys. This is partly because of the way children’s brains are “pruned.”

As the brain matures, it begins to cut out unimportant information and focus on important information. This process is called “pruning.”

In order to learn more about this process, scientists scanned the brains of 121 people aged between 4 and 40. They found that pruning began much earlier in girls. Between the ages of 10 and 12, a girl’s brain will start to see a lot of activities as the pruning process starts. But for boys, this doesn’t start until the age of 15 to 20.

During this process, the brain will turn off memories, sounds or sights that appear several times. But important connections, like linking the sound of a familiar person’s voice to their face, are kept.

“The loss of connectivity during brain development can help to improve brain function,” scientist Sol Lim told the Daily Telegraph.

To understand this more easily, imagine you are at a party and everyone is talking. You can’t concentrate. But if you “turn off” some of the voices, it is easier to hear the others. The brain works in a similar way.

( )68. What did the scientists find?

A. Boys usually focus on unimportant information. B. Girls never focus on unimportant information.

C. Girls mature earlier than boys. D. Connectivity helps improve brain function. ( )69. What does the underlined word “pruned”probably mean?

A. 删减

B. 成长

C. 改变

D. 损失

( )70. What happens during the process “pruning”?

A. The brain doesn’t work for a moment. B. You can’t remember, hear or see.

C. The connections between things disappear.

D. Brains develop to focus on important information. ( )71. What can we know from the passage?

A. Boys are more silly than girls. B. Boys are less sensible than girls. C. You can never concentrate at the parties.

D. Brains function better after losing some connections.

D

As graduation season gets underway in June and July, graduates are departing to different destinations to celebrate the start of a new chapter in their lives.

For graduation trips, Chengdu in Sichuan province, Guangzhou in Guangdong province, Chongqing, Shenzhen in Guangdong and Hangzhou in Zhejiang province were listed as the top five most popular destinations for domestic tours. Thailand and the United States are popular among overseas destinations, according to a recent report by Qunar, a domestic rival that was acquired by Ctrip, the largest online travel agency in China, in 2016.

The agency surveyed those who were born between 1995 and 2005, and found that making trips and taking stylish photos are now standard practice to mark graduation. It is reported that the market scale of graduation tours has exceeded 15 billion yuan ($2.34 billion).

Young people are good at using travel apps to get more information and their decision-making is quite fast. It’s possible that just because of a song, a book, a TV drama, or a chat with someone, they may decide to take a trip somewhere, said Shao Jihong, senior director of the flight tickets department of Ctrip.

Compared with those who were born in the 1980s, and usually like to plan ahead carefully, the younger generations are deemed more free and casual. According to Qunar’s statistics, 56 percent of customers who were born after 1995 book accommodation on the day they need to stay there.

Besides, 1.12 percent of students buy plane tickets after they arrive at an airport. They have also become less price sensitive, and look for higher quality trips. Most trips involve groups of two to five people, according to Qunar.

This year, college students who traveled by air with their boyfriends or girlfriends accounted for 9.6 percent of the total, up 0.8 percent year-on-year. Those who traveled by air with friends made up 6.7 percent, edging up 0.3 percent over last year, Qunar said.

Last year, students who had just finished their college entrance examinations favored Shanghai, with

many visiting the city’s Disneyland. Kunming, Yunnan province, and Beijing are also popular, the report said.

Taking an in-depth trip to one destination is the preference of the young, and those born after 1995 have abandoned group tours with travel agencies. Most of them would prefer to stay at the same hotel for three to seven days, and the number of those who stay in one place for five days consecutively rose by about 30 percent year-on-year.

Meanwhile, themed tours such as trips to deserts, cruises, camping, those involving cosplay or getting married, are all hot elements that the young would like to try.

On average, students plan to spend between 3,500 yuan and 7,000 yuan on their graduation tours per person, and the money comes from savings, income from selling secondhand items, part-time jobs, and support from parents, according to the report.

( )72. which of the following cities is not included in the top five most popular domestic destinations for

graduation trips? A. Chengdu

B. Shanghai

C. Guangzhou

D. Hangzhou

( )73. Which of the following characteristics is not about the younger generation?

A. They are more free and casual. B. They may decide to a place because of a song. C. They would like to plan things carefully ahead of time. D. They are good at using travel apps to get more information. ( )74. What can we infer from the story?

A. More and more people like to try themed tours.

B. The money students spend on graduation tours is from their parents. C. Students now are more likely to care about the quality. D. Those born after 1995 prefer to stay in different hotels. ( )75. What would be the best title for the passage?

A. Group Tours B. Themed Tours C. Domestic Destinations for Graduation Tours D. Graduation Tours

B) 请先阅读下面短文,掌握其大意,然后根据短文内容从下面方框内的七个选项中选择五个还原到文中,使短文意思通顺、结构完整,并在答题卷上将其序号涂黑。(每小题2分)

A long time ago, there was an old, poor fisherman who could not catch enough fish for him and his family to eat. One day, when he pulled in his fishing net, he found a bottle inside that looked valuable.

76 But he was also curious to see what was inside, so he took the top off the bottle. Smoke came

77 At first, he told the fisherman that he would kill him and that the fisherman had to choose how he wanted to die. Scared, the fisherman decided to trick the genie. He told him that he did not believe he could fit inside the little bottle because he was so much bigger than it was. 78 The fisherman told the genie that he had tricked him and then said he would only let the genie out again if the genie promised to help him instead of hurting him.

79 The genie then took the fisherman to a lake where there were many special fish. The fisherman caught four of these fish and the genie told him to take these fish to the king. The fish were special because they could talk! 80 The king was very impressed (印象深刻的) by this and

He also gave fisherman’s son a important job and married one of fisherman’s beautiful daughters.

五、补全对话(5分) 请阅读下面的对话,根据对话内容补上所缺句子,使对话通顺、合理、意思完整。(每空一句,每句1分) G= Grandma J=Jeff

G: I think we have got lost. What are you doing now, Jeff? J: Don’t worry, Grandma. 81 A. He thought it was useless. B. So the genie went back inside to prove it. C. They could answer any questions that someone might have. D. He thought he could sell the bottle and make some money. E. The genie promised to do so and the fisherman released him. F. The genie had been in the bottle for 400 years and was very angry. G. The genie was very happy to see the fisherman. the the very

G: Book a car on the phone? Are you sure that’s OK?

J: Yes, Grandma. It’s very easy. 82 First, you should download the app. Then, register an account and you can start to use it like this. G: That’s really cool. Is it very popular now? J: Yes, 83 G: Why is it so popular? J: 84 G: How long have you used it? J: 85 G: Look, Jeff. Is that the car you booked just now?

A. Because it is cheaper and you don’t need to wait for a long time. B. I am trying to book a car. C. For almost two years. D. I don’t know where it is. E. it’s very popular especially among the young people. F. Let me show you how to use it. G. You had better think about it carefully. J: Yes, Grandma. Let’s go. 六、书面表达(15分)

运动有利于身心健康,青少年应加强体育锻炼。某英文网站举办以“I Like Taking Exercise”为题的征文活动。请根据下表内容,写一篇英语短文。内容包括:你喜欢什么运动,运动的好处以及你对体育锻炼的倡议。

提示:1.短文应包括表中的全部全息,条理清楚,行文连贯。

2. 短文中不能出现真实的人名和地名;

3. 词数不少于80,开头已给出,不计入总词数。

I Like Taking Exercise 1. Run, swim…… Exercise 2. Play ping-pong and basketball 1. Keep healthy Benefits 2. Help brains have a rest 3. It’s good for study …… My ideas I Like Taking Exercise

I like taking exercise.

九年级第一次月考英语答案及详解

一、听力测试

1. A 2. B 3. B 4. C 5. B 6. B 7. C 8. C 9. C 10. C 11. B 12. C 13. C 14. C 15. C 16. C 17. B 18. C 19. B 20. C 21. B 22. C

23. saving tigers 24.smaller and smaller 25.bones 26.in danger of 27.peaceful

二、单项填空

28.B 【解析】考查名词词义辨析。根据句意,John多才多艺,能够演奏不同的“乐器”。instrument表示乐器。故选B。

29.C 【解析】考查副词much too的用法。much too修饰形容词,much too difficult这本书对于一个5岁的孩子来说太难理解。故选C。

30.D【解析】考查动词时态的辨析。根据句意,电影已经开始8分钟。现在完成时后接一段时间需要将动词begin改成延续性动词be on,所以选择D选项。

31.D【解析】考查动词时态的辨析。根据时间状语at that time,应该选用过去进行时。因此选择D选项。

32.B【解析】考查副词词义辨析。根据句意,开车不能打电话,这不仅仅是法律问题。simply表示“仅仅,只是”。故选B。

33.D【解析】考查情态动词和被动语态。根据句意,任务必须在两天之内被完成。故选D。

34.A【解析】考查连词词义辨析。根据句意,除非有人告诉我事实,否则我不会离开。unless 表示除非,故选A。

35.C【解析】考查动词时态辨析。根据句意,在公元前一百年以前,应该用过去完成时。故选C。

三、完形填空

36. A 【解析】 结合下文没有足够的睡眠,初三应该是艰难而又忙碌的一年。故选A。 37. C 【解析】have trouble doing sth.做某事有困难。故选C。

38. B 【解析】睡眠少会导致朋友更少。friends是可数名词,则应选用fewer来修饰。故选B。

39. A 【解析】socialize with others和他人进行社交活动,泛指他人用others.故选A。 40. D 【解析】研究人员进行研究调查,study在此处表示研究。故选D。 41. C 【解析】as well as表示“也”为固定搭配。故选C。

42. A 【解析】with 在此处表示带着“自然表情”的人们。故选A。 43. D 【解析】which引导非性定语从句。故选D。 44. A 【解析】结合上下文,应该是结果表明,故选A。

45. B 【解析】如果没有得到足够的睡眠才会导致参与者拒绝让人接近,故选B。

46. A 【解析】根据上文,得到足够的睡眠,参与者会允许人们接近。allow sb to do sth.故选A。

47. B 【解析】in turn固定搭配“转而”。故选B。

48. A 【解析】cause sb. to do sth.固定搭配“导致某人做某事”。故选A。

49. A 【解析】might可能,根据上下文,睡眠可能对你的社交起作用。故选A。

50. D 【解析】confident自信的,根据全文理解,足够的睡眠让你在社交中更有自信。

故选D。

51. foolish 【解析】考查形容词词义辨析。 根据下文以及模仿每一个人。故填foolish。 52. fly 【解析】考查动词词义辨析。鹰是从山顶飞下去,而且情态动词would后面应填动词原形。故选fly。

53. when 【解析】考查连词词义辨析。连接前后两个句子应用连词,根据句意。选择when。

54. special 【解析】考查形容词词义辨析。eyes前面应填形容词修饰,而且根据后面能够在很远的地方看见猎物。故选special。

55. Suddenly 【解析】 考查副词词义辨析。根据上下文,乌鸦学着鹰在天空盘旋等待着猎物,老鼠突然出现。故选suddenly。

56. wasting 【解析】考查动词词义辨析。 根据句意,没有浪费时间,介词without后应接-ing形式。故填wasting。

57. like【解析】考查介词词义辨析。乌鸦模仿鹰,所以像鹰一样。故选like。

58. pain【解析】考查名词词义 辨析。乌鸦撞到山上,发出“owww”,可以推断出很痛。故选pain。

59. hunt 【解析】考查动词词义辨析。鹰告诉乌鸦猎捕不是那么容易。故填hunt。 60. skills 【解析】考查名词词义辨析。根据句意,我们应该天赋和技能相结合,而不是一味的去模仿他人。故选skills。

四、阅读理解

A 主旨大意:本文是一家宾馆的广告。

61. D 【解析】考查细节理解。根据our lowest price可知选D.

62. C 【解析】考查细节理解。根据check-in time starts at 4 pm 可知选C.

63. D 【解析】考查推理判断。 根据minimum check-in age可知最小年纪是20岁,所以选项A正确。根据pets are not allowed可知选项B正确。文中提到Children(≤10 years old) stay free when taking the parent’s room or the guardian’s room,所以9岁是可以住父母或者监护人的房间。故选项C正确。根据no smoking,可以知道是不能抽烟的,所以D选项错误。

B 主旨大意: 本文主要介绍了Steve Jobs的事迹。

. D 【解析】考查细节理解。 从第一段可以知道,Jobs从2004年开始和癌症做斗争,直到2011年,所以选择D选项。

65. D 【解析】考查细节理解。 从第二段He dropped out of college after only six months.可知他辍学了,并没有读完大学。因此A选项错误。从He quit his first job to backpack around India. 可知他是辞掉第一份工作之后才去的印度,所以B选项错误。他创立Apple是在去印度之后,所以C选项错误。根据Jobs was never one who followed the rules可知D选项正确。

66. D 【解析】考查细节理解。结合第五段的内容,我们可知主要讲的是Jobs遵从自己内心的想法,从it is wise to listen to that voice in your head这句可以知道it指代的就是听从你大脑中的声音,即选择D选项。

67. C 【解析】考查推理判断。 根据全文可知,选项C正确。 C 主旨大意:本文主要介绍了女生的大脑成熟比男生早。 68. C 【解析】考查细节理解。 根据第二段the brain matures earlier in girls than in boys 可知选择C选项。

69. A 【解析】考查词义理解。 根据第三段的内容,As the brain matures, it begins to cut out unimportant information and focus on important information可以判断出是大脑删减信息。

70. D 【解析】考查推理判断。 根据the brain will turn off memories, sounds or sights. But important connections are kept可知并不是大脑停止运转,所以选项ABC错误,选项D正确。

71. D 【解析】考查推理判断。 通读全文可知选择选项D。 D 主旨大意:本文主要对时下热门话题毕业旅行进行介绍。

72. B 【解析】考查细节理解。 从第二段可知上海并不包括在内。 73. C 【解析】考查细节理解。 从第五段Compared with those who were born in the 1980s, and usually like to plan ahead carefully, the younger generations are deemed more free and casual.可知提前把事情计划好是生于1980年代的人,年轻的一代更随性。所以选择C选项。

74. C 【解析】考查推理判断。根据第十段可知是年轻人喜欢themed tours,并不能代表所有人。选项A错误。根据最后一段the money comes from savings, income from selling secondhand items, part-time jobs, and support from parents可知学生毕业旅行的费用有一部分来自父母,而不是全部。所以选项B错误。从第九段 Most of them would prefer to stay at the same hotel for three to seven days可知他们旅行的时候喜欢待在同一个宾馆。所以选项D错误。根据第六段They have also become less price sensitive, and look for higher quality trips可知选项C正确。

75. D 【解析】考查标题归纳。通读全文可知,本文只要讲述了有关毕业旅行的事情。 76. D【解析】根据前句看起来很值钱的瓶子和后句他也好奇里面是什么。所以推测出他是先打算卖掉瓶子赚钱。故选D。

77. F【解析】根据后面一句中的人称代词he和他想杀渔夫,可以推测出前面这句应该有关于妖怪并且很生气。故选F。

78. B【解析】前面提到渔夫告诉妖怪不相信妖怪可以被装在瓶子里,后文提及渔夫会再次让妖怪出来,所以本空应该是妖怪回到瓶子里去证明自己可以被装到瓶子里。故选B。 79. E【解析】根据上文,渔夫告诉妖怪,如果妖怪承诺不伤害他而是帮助他,渔夫就会把妖怪放出来,可以推测出本空应该是妖怪承诺然后渔夫放了他才有接下来妖怪帮助渔夫的事情。故选E。

80. C【解析】上文提及这些鱼很特殊,能够讲话。故选C。

五、补全对话

81. B【解析】考查交际用语。 82. F【解析】考查交际用语。 83. E【解析】考查交际用语。 84. A【解析】考查交际用语。 85. C【解析】考查交际用语。

六、书面表达

因篇幅问题不能全部显示,请点此查看更多更全内容

Copyright © 2019- 91gzw.com 版权所有 湘ICP备2023023988号-2

违法及侵权请联系:TEL:199 18 7713 E-MAIL:2724546146@qq.com

本站由北京市万商天勤律师事务所王兴未律师提供法律服务