一、Part Ⅰ(A)(共10小题,共10.0分)Listen to the following passage and then decide whether the statements below are true or false. After hearing a short passage, tick the circle of \"True\" on the answer sheet if you think the statement is true, or tick the circle for \"False\" if it is false. There are 10 statements in this part of the test, with 1 point each. You will hear the passage only once. At the end of the recording, you will have 2 minutes to finish this part. 第1题
The black people did not vote in America in 1941. 【正确答案】: X 【本题分数】:1.0分
【答案解析】
理解推断。根据原文“When Henry turned twenty-one,he was legally allowed to vote,but in Davidson County in 1941,blacks could not vote.”,译文为:亨利2l岁以后,从法律上他有了选举权。但是1941年在戴维逊郡,黑人还是不能参与选举。题干表述与原文不符,根据原文不能推断出1941年在美国黑人没有选举权。 第2题
When Henry turned twenty-one, he drove to the courthouse to vote. 【正确答案】: X 【本题分数】:1.0分
【答案解析】
细节信息。根据原文“One night,after he had turned twenty-one,Henry put his father and five other people in his father's Model A Ford and drove to the house of the voting registrar.”译文为:在他过了21岁后,一天晚上,亨利驾驶父亲的福特A型车,载着父亲和其它五个人,开车到了选举登记员的家里。本题关键是理解the house of the voting registrar,意思是:选举登记员的家中。题干表述中亨利驾车到了,与原文的细节不符。 第3题
The registrar had decided not to enter the black people's names in the voting book. 【正确答案】: √
跟多试卷请访问《做题室》www.zuotishi.com
【本题分数】:1.0分
【答案解析】
理解推断。根据原文“The registrar was prepared for this.He said„Henry be able to read the Constitution of the United States„.Henry picked it up and read it.The registrar looked at Henry and realized he had no choice.”,译文为:登记员对此早有准备,他说„„亨利必须能读懂美国的„„亨利拿起就读。登记员看着亨利,意识到他已别无选择。据此可以推断员本来是决定不把黑人加入选举名单的,但亨利符合条件,所以他没有办法。题干使用的是过去完成时,表示过去的打算,所以是正确的。 第4题
In order to register, people had to understand the Constitution of the United States. 【正确答案】: √ 【本题分数】:1.0分
【答案解析】
虚拟语气。根据原文“He said the literacy regulation required that Henry be able to read the Constitution of the United States.”,译文为:他(登记员)说读写能力规则要求亨利能够读懂美国的。此句是虚拟语气,表示应具备的能力,所以题干表述是正确的。 第5题
According to the passage, only literate people could vote. 【正确答案】: √ 【本题分数】:1.0分
【答案解析】
理解推断。根据原文的多处信息,如“I believe you ought to register these folks.They're able to read.Not all of your folks coming in here can read.”,译文为:我认为你应当为这些人注册登记,他们都能够读书。不是所有到这儿来的白人都可以读书。据此可以推断出,只有会读写的人才能取得选举权,题干表述是正确的。 第6题
Henry was the first black person to vote in his county. 【正确答案】: X 【本题分数】:1.0分
【答案解析】
跟多试卷请访问《做题室》www.zuotishi.com
细节信息。根据原文“He was the first black to register in the county.”,译文为:他是这个郡第一个登记注册选举权的黑人。题干表述是亨利是第一个投票的人,原文并没有提到,所以是错误的。 第7题
Henry's father and five other black people were also registered to vote that night.
【正确答案】: √ 【本题分数】:1.0分
【答案解析】
理解推断。根据原文“The second was his father,because Henry would not leave until his father's name,and the names of the five others,were put in the book.”,译文为:第二个是他的父亲,因为直到他父亲的名字还有其他五个人的名在被登记在册,他才会离开。据此可以推断出亨利的父亲和同去的五个人都注册了选举权,所以题干表述是正确的。 第8题
The next day the clerk refused to register the people Henry brought in because they were not able to read. 【正确答案】: X 【本题分数】:1.0分
【答案解析】
理解推断。根据原文“„Henry brought more people to the courthouse,where he faced a different clerk who refused to register the people.Henry told him,‘I believe you ought to register these folks.They're able to read.Not all of your folks coming in here can read.”’,译文为:亨利带着更多的人到了,这儿的登记员拒绝为这些人注册。亨利告诉他“我认为你应当为这些人注册登记,他们都能够读书。不是所有到这儿来的白人都可以读书。”根据上下文来推断如果来的人会读写的话,登记员是不能拒绝的,所以题干表述是错误的。 第9题
Not all the white people coming to register could read. 【正确答案】: √ 【本题分数】:1.0分
【答案解析】
跟多试卷请访问《做题室》www.zuotishi.com
理解推断。根据原文“Not all of your folks coming in here can read.”,译文为:不是所有到这儿来的白人都可以读书。本题关键是理解folks指的就是白人,和登记员他们一类的人,即歧视黑人的人。据此推断题干表述是正确的。 第10题
Henry finally managed to get all the black people in his county registered. 【正确答案】: X 【本题分数】:1.0分
【答案解析】
理解推断。根据原文“Henry got the people registered.”,译文为:亨利使这些人都登记注册了。这些人指的是亨利带去注册的人,而不是整个郡的黑人,题干表述扩大了原文的所指范围,所以是错误的。
二、Part Ⅰ(B)(共10小题,共10.0分)Listen to the following short statements and then choose one of the answers that best fits the meaning of each statement by blackening the corresponding circle. There are ten questions in this part of the test, one point for each question. You will hear both the statement and the question only once. 第1题
What does the speaker mean?
A He usually starts working without breakfast. B He likes to eat a lot for breakfast. C He doesn't eat a lot for breakfast.
D He prefers something else in the morning to a big breakfast. 【正确答案】:B
【本题分数】:1.0分
【答案解析】
比较结构。根据原文“There is nothing I like better to get me started in the morning than a big breakfast.”,关键在于理解特殊比较结构nothing better than,意思是:没有什么比这更好,用比较级表示最高级的含义。该句译文为:没有什么比早上吃一顿丰盛的早餐,更能让我有良好开端的。所以选b,他喜欢丰盛的早餐。a选项为“他通常不吃早餐就开始工作。”;c选项为“他早餐吃的不多。”;d选项为“他早上不喜欢丰盛的早餐,而喜欢别的。” 第2题
跟多试卷请访问《做题室》www.zuotishi.com
What is the speaker's problem? A He knows nothing about engineering. B He wants to postpone the presentation. C He never spoke to high school students before. D He is not yet ready for the presentation. 【正确答案】:D
【本题分数】:1.0分
【答案解析】
理解推断。根据原文“I am speaking to a group of high school students about engineering this afternoon.But I have no idea how I am going to simplify some of the concepts for them.”,译文为:今天下午我要对一群高中生讲解工程学。但是我不知道怎样为他们简化一些概念。据此可以推断文章对于怎样讲演还没有把握,所以选d“他没有准备好作报告。”。a选项为“他对于工程学一无所知。”;b选项为“他想推迟作报告。”;c选项为“他以前从未对高中生做过讲演。” 第3题
Why will the speaker make the call?
A Because he will let the other person know about the assignment. B Because he needs to talk to somebody.
C Because he can't talk about the assignment now. D Because he wants to know about the assignment. 【正确答案】:A
【本题分数】:1.0分
【答案解析】
原因结果。根据原文“I don't remember the assignment off hand,but I've got it written down at home.How about if I call you tonight?'’,译文为:我现在不记得作业,但是我在家里做了记录。我晚上打电话给你如何?题干问打电话的原因,据此可以推断是为了告诉别人作业是什么,所以选a。b、c、d选项都没有概括全面。
跟多试卷请访问《做题室》www.zuotishi.com
第4题
Which of the following statements is true about Sara? A She rarely makes mistakes. B She makes known what she thinks. C She has many original ideas.
D She doesn't like to express her opinions. 【正确答案】:B
【本题分数】:1.0分
【答案解析】
是非判断。根据原文“You know Sara.If she has an opinion,everyone has got to know it.”译文为:你知道萨拉的,一旦她有了个主意,所有人就都会知道的。a选项为“她很少犯错误。”;b选项为“她让别人知道她的想法。”;c选项为“她有很多新点子。”;d选项为“她不喜欢表达自己的观点。”所以选b。 第5题
What did Dave do?
A He lost his temper for no reason at all. B He left without saying a word. C He suddenly slipped and fell. D He suddenly fainted. 【正确答案】:A
【本题分数】:1.0分
【答案解析】
同义替换。根据原文“What's wrong with Dave today? He snapped for no reason.”,译文为:戴夫今天怎么了?他没有理由地大发脾气。本题关键是理解snap的词义,snap在本句指呵斥、严厉地说话、脾气暴躁。所以选a,a选项用lose his temper代替了原句中的snap,lose his temper意思是:发脾气。 第6题
跟多试卷请访问《做题室》www.zuotishi.com
According to the speaker, why did he fail to catch the point? A Because he was away for a while. B Because he simply couldn't understand. C Because he was thinking about something else. D Because he fell asleep. 【正确答案】:D
【本题分数】:1.0分
【答案解析】
固定搭配。根据原文“I didn't catch that point.I must have dozed off for a minute.”,意思是:我没听清这一点,我可能打了一会儿瞌睡。本题关键是理解固定搭配doze off,意思是:打瞌睡,所以选d。 第7题
What will the speaker probably do? A He will refuse to work overtime. B He will quit this job.
C He will probably say yes to his boss and work overtime. D He will have to give up his studies. 【正确答案】:C
【本题分数】:1.0分
【答案解析】
理解推断。根据原文“My boss keeps asking me to work overtime but I always say no because I don't want to jeopardize my studies.But I'm starting to waver.”译文为:老板一再要求我加班工作,我一直拒绝因为我不想影响学业。但现在我开始犹豫了。据此可以推断,作者一直以来的态度开始动摇,所以选c,他大概要服从老板的安排,同意加班工作。 第8题
Which of the following is true about the picture?
跟多试卷请访问《做题室》www.zuotishi.com
A It doesn't cost much.
B It would not be good enough for \"my\" room. C It costs about 30 dollars. D It is very famous. 【正确答案】:A
【本题分数】:1.0分
【答案解析】
是非判断。根据原文“This painting would go great with my room,but they want 30 dollars for it and it's probably mostly for the frame.”,译文为:这幅画和我的房间很相配。但是他们要价是30美元,这个价钱大概还主要是画框的要价。据此可以推断这幅画本身并不值钱,所以选a。 第9题
What does the speaker think of Kevin's haircut? A He doesn't like Kevin's haircut. B Kevin often gets strange haircuts. C He wants a haircut like Kevin's. D Kevin's haircut looks good. 【正确答案】:D
【本题分数】:1.0分
【答案解析】
理解推断。根据原文“Kevin's new haircut really complements his beard.”,译文为:凯文的新发型和他的胡须很相称,互为补充。本句关键是理解
complement的词义,complement意思是:补充、使更完美,据此可以推断凯文的新发型看起来还不错,所以选d。 第10题
What does the speaker say about the international festival? A It won't be held.
跟多试卷请访问《做题室》www.zuotishi.com
B It will be delayed. C The proposal is groundless.
D It will definitely be held outdoors. 【正确答案】:A
【本题分数】:1.0分
【答案解析】
固定搭配。根据原文“Do you remember that proposal for an international festival next spring? I don't think there is any chance it'll ever get off the ground.”,译文为:你还记得明年春天举行国际节的那个提议吗?我认为这项提议没有一点付诸实施的可能性。本题关键是理解两个固定搭配:there isn't any chance意思是:没有任何机会;get off the ground意思是:使开始。所以选a。
三、Part Ⅱ(共15小题,共30.0分)Listen to the following passages and then choose the best answer to each question by blackening the
corresponding circle. You may need to scribble a few notes in order to answer the questions satisfactorily. There are three passages in this part, each with five questions. And each question carries two points. You will hear the passages only once. 第1题
What is this talk mainly about?
A How historical events affected an art movement. B How artists can influence economic conditions. C Why a certain art movement failed to become popular. D How valuable paintings were lost during wartime. 【正确答案】:A
【本题分数】:2.0分
【答案解析】
主旨大意。题干:这篇讲话主要是关于什么的?文章的首句常常是主题句,本文就是。根据原文“One important thing about art movements is that their popularity can be affected by social conditions,which are themselves often affected by historical events.”,译文为:关于艺术运动的一件重
跟多试卷请访问《做题室》www.zuotishi.com
要的事情是它的流行普及受到社会条件的影响,而社会条件本身又常常受到历史事件的影响。所以应选a。 第2题
What does the speaker say about the artists in the United States during the Great Depression?
A Many artists lost faith in the value of art.
B Many artists were forced to take jobs in other fields. C Many artists moved away from large cities.
D Many artists in the United States moved to other countries. 【正确答案】:C
【本题分数】:2.0分
【答案解析】
是非判断。题干:作者怎样描述在大萧条时期美国的艺术家?根据原文“„many artists who had been living in big cities were forced by the economic crisis to leave those big cities and move back to their small towns in rural America.”,译文为:„„许多原先居住在大城市的艺术家迫于经济危机的压力,离开了大城市,返回到美国乡间的小城镇。a选项为“许多艺术家对艺术价值失去了信念。”;b选项为“许多艺术家被迫在其它领域找工作。”;C选项为“许多艺术家搬离了大城市。”;d选项为“美国的许多艺术家搬到了其它国家。”。所以应选c。 第3题
What kind of scene might be shown in a typical regionalist painting? A People working in a large factory. B People walking on crowded city streets. C An everyday activity in a small town. D A well-known historical event. 【正确答案】:C
【本题分数】:2.0分
【答案解析】
跟多试卷请访问《做题室》www.zuotishi.com
细节信息。题干:典型的地方主义特色的绘画会展示什么样的风景?根据原文“They created things from everyday life in small towns or farming areas.”,译文为他们的作品来源于小城镇或农业区的日常生活。所以应选c。 第4题
Why did regionalism become so popular in the U.S. during the Great Depression?
A Because the paintings sold very well.
B Because it helped strengthen people's faith in their country. C Because people liked to live in the country at that time. D Because it helped recover the economy. 【正确答案】:B
【本题分数】:2.0分
【答案解析】
原因结果。题干:为什么地方主义艺术在大萧条时期在美国如此流行?根据原文“And this style became very popular,in part because of the economic conditions of the time„So the movement helped strengthen people's faith in their country,faith that had weakened as the result of the
Depression.”,译文为:这种风格变得很流行,这部分是由于当时的经济状况,„„所以该运动巩固了人们的信念,那些由于大萧条而削弱的信念。所以应选b。 第5题
According to the speaker, what happened in the U.S. in the 1940s around the time of the Second World War that affected the popularity of the regionalist art?
A The populations of small towns increased rapidly.
B Art critics in cities began to take notice of regionalism. C Some regionalist painters began a new art movement. D Society became more internationally focused. 【正确答案】:D
【本题分数】:2.0分
跟多试卷请访问《做题室》www.zuotishi.com
【答案解析】
细节信息。题干:根据作者所言,在20世纪40年代二战前后,在美国什么的发生影响到地方主义艺术特色的流行?根据原文“But in the 1940's,„American society began to take on a much more international spirit,and
Regionalism,„lost a lot of popularity.”,译文为:但是在20世纪40年代„„美国社会逐渐呈现越多的国际精神,„„地方主义特色流行程度失去了很多。所以选d。 第6题
According to the passage, how many universities in the United States took part in the study? A Four. B Three. C Five. D Six.
【正确答案】:A
【本题分数】:2.0分
【答案解析】
归纳总结。题干:根据文章,美国有几所大学参与了该项研究?原文提到的大学有:Stanford University,University of Wisconsin,University of Chicago,Columbia University。所以选a。 第7题
Why does a lack of sleep cause people to gain weight? A Because people bum fewer calories when they are awake. B Because people feel hungry when they lack sleep. C Because their hormones stay unchanged.
D Because people don't exercise when they don't have enough sleep. 【正确答案】:B
【本题分数】:2.0分
跟多试卷请访问《做题室》www.zuotishi.com
【答案解析】
原因结果。题干:为什么缺乏睡眠会导致人们变胖?根据原文“Researchers say a lack of sleep can produce hormonal changes that increase feelings of hunger.”,译文为:研究人员说缺乏睡眠会导致荷尔蒙的变化,这种变化会增强饥饿感。所以选c“因为人们缺乏睡眠时会感到饥饿。”。a选项为“因为在清醒的时候燃烧的卡路里较少。”;c选项为“因为他们的荷尔蒙没有改变。”;d:选项为“因为人们睡眠不足时不运动。” 第8题
According to the passage, what is NOT true about the first study? A More than 1,000 people took part in the study.
B People who slept less had higher blood levels of ghrelin. C People who slept more had higher blood levels of leptin. D The amount of exercise can influence the result of the study. 【正确答案】:D
【本题分数】:2.0分
【答案解析】
是非判断。题干:根据文章,关于第一次研究,哪个说法不正确?a选项为“超过1,000人参与了该研究。”;根据原文“researchers„examined information on more than one thousand people.”,译文为:研究人员调查了超过1,000人的信息,所以该选项是正确的。b选项为“睡眠较少的人ghrelin的血压高。”;根据原文“Some people slept less„They had fifteen percent higher blood levels of a hormone called ghrelin„”,译文为:睡眠较少的人他们的一种荷尔蒙ghrelin的血压高出15%。所以该选项是正确的。c选项为“睡眠较多的人leptin的血压高。”;根据原文“„people slept less„they had fifteen percent less of the hormone leptin.”,译文为:睡眠较少的人荷尔蒙leptin低于正常人15%。由此可以推断睡眠多的人该项指标高,所以该选项正确。d选项为“运动量能够影响研究的结果。” 根据原文“The results were not affected by how much people exercised.”,译文为:结果并不受人们运动量的影响。所以该选项是错误的。 第9题
What is the best amount of sleep for weight control?
跟多试卷请访问《做题室》www.zuotishi.com
A 8 hours a night. B 7.7 hours a night. C 7 hours a night. D 9 hours a night. 【正确答案】:B
【本题分数】:2.0分
【答案解析】
数字信息。题干:控制体重需要的最佳睡眠量是多少?根据原文“Researchers found that the best amount of sleep for weight control is
seven-point-seven hours a night.”,译文为:研究人员发现控制体重所需要的最佳睡眠量为一个晚上7.7个小时。所以选b。 第10题
Two groups of people are compared in the third study. They are people________.
A with less than 5 hours of sleep a night and with 7 to 9 hours of sleep B who slept 4 hours a night and who slept 4 hours for 2 nights C with less than 4 hours of sleep a night and with 7 to 9 hours of sleep D with less than 5 hours of sleep a night and with 8 hours of sleep 【正确答案】:C
【本题分数】:2.0分
【答案解析】
细节信息。题干:在第三项研究中,两组人做了对比,这两组人分别是?根据原文“They found that people who got less than four hours of sleep a night„This was compared to people with seven to nine hours of sleep.”,译文为:他们发现一个晚上睡眠少于4小时的人„„这和睡眠7到9小时的人做了对比。所以选c。 第11题
How much was the net income at Sony Ericsson in 2004?
跟多试卷请访问《做题室》www.zuotishi.com
A 55 million euros. B 43 million euros. C 45 million euros. D 44 million euros. 【正确答案】:A
【本题分数】:2.0分
【答案解析】
数字信息。题干:2004年索尼爱立信的净收入为多少?根据原文“In 2004, net income at Sony Ericsson,the world's sixth—biggest mobile phone maker,rose to 55 million euros from 43 million euros a year earlier.”,译文为:2004年索尼爱立信,作为世界第六大手机生产商,其净收入从一年前的43,000,000欧元上升到55,000,000欧元。所以选a。 第12题
To whom did Sony Ericsson lose its position as the world's fifth-biggest handset maker? A Nokia. B Motorola. C LG Electronics. D An Asian manufacturer. 【正确答案】:C
【本题分数】:2.0分
【答案解析】
细节信息。题干:索尼爱立信失去了手机生产世界第五的位置,这个位置被谁占据了?根据原文“Sony Ericsson,which lost its position as the world's fifth-biggest handset maker to LG Electronics in the third quarter.”,译文为:索尼爱立信在第三季度失去了手机生产世界第五的位置,这个位置被LG电子占据了。所以选c。 第13题
跟多试卷请访问《做题室》www.zuotishi.com
Which of the following contributed to the growth of Sony Ericsson's global market share?
A Competition from Asian manufacturers. B Strong sales in Western Europe. C Rise of mobile phone shipments. D Pressure from Nokia. 【正确答案】:B
【本题分数】:2.0分
【答案解析】
细节信息。题干:下列哪些原因促成了索尼爱立信全球市场份额的增长?根据原文“Sony Ericsson's third-quarter global market share grew to 6.4 percent from 5.3 percent a year earlier,spurred by strong sales in Western Europe”,译文为:索尼爱立信第三季度全球市场份额从一年前的5.3%增长至6.4%,这是由于西欧的强劲销售所刺激的。所以选b。 第14题
Where is Sony Ericsson based? A In London. B In Paris. C In Tokyo.
D In New York City. 【正确答案】:A
【本题分数】:2.0分
【答案解析】
地点信息。题干:索尼爱立信的基地在哪儿?根据原文“The company,based in London”,译文为:公司基地位于伦敦。所以选a。 第15题
What is the average selling price of Sony Ericsson's phones in the 4th quarter of 2004?
跟多试卷请访问《做题室》www.zuotishi.com
A 157 euros. B 165 euros. C 140 euros. D 160 euros. 【正确答案】:D
【本题分数】:2.0分
【答案解析】
数字信息。题干:2004年第四季度索尼爱立信手机的平均销售价格是多少?根据原文“In 2004,the average selling price of Sony Ericsson's phones rose to 160 euros from 157 euros in the 4th quarter.”,译文为:2004年第四季度索尼爱立信手机的平均销售价格从157欧元上升到160欧元。所以选d。 none、四(共Part Ⅲ小题,20共分)20.0 第1题
Kofi Annan says helping survivors of last week's earthquake and (1)________in the Indian Ocean is (2)________. The United Nations secretary-general says countries that have offered aid must (3)________and provide it. The offers add up to around (4)________dollars. United Nations officials say (5) ________of that is needed during the next six months.
The concern about offers of international aid is (6)________. For example, the earthquake in Bam, Iran, in (7)________of 2003 killed more than (8) ________people. Countries and groups offered hundreds of millions of dollars (9) ________. The United Nations says it has (10)________only about (11)________dollars in aid received so far. Governments and organizations that offered help (12) ________that, however.
On (13)________Mr. Annan met with world leaders in Jakarta, Indonesia to discuss aid for (14)________. The leaders discussed and (15)________the idea of (16)________owed by affected nations. But the leaders did not say they would do so. Some said that (17)________to survivors would be more helpful.
Representatives of (18)________countries and international
organizations attended the meeting in Jakarta. Officials say they will cooperate to develop (19)________ for the Indian Ocean and the (20)________.
跟多试卷请访问《做题室》www.zuotishi.com
【正确答案】: killer waves 第2题
【正确答案】: a race against time 第3题
【正确答案】: hurry
第4题
【正确答案】: four billion 第5题
【正确答案】: one-fourth 第6题
【正确答案】: based on history 第7题
【正确答案】: December 第8题
【正确答案】: twenty-six thousand 第9题
【正确答案】: worth of assistance 第10题
【正确答案】:
跟多试卷请访问《做题室》www.zuotishi.com
confirmed 第11题
【正确答案】: seventeen million 第12题
【正确答案】: dispute 第13题
【正确答案】: Thursday 第14题
【正确答案】:
victims of the tsunami 第15题
【正确答案】: welcomed 第16题
【正确答案】: suspending some debt 第17题
【正确答案】:
making direct payments 第18题
【正确答案】: twenty-six 第19题
【正确答案】:
a tsunami warning system
跟多试卷请访问《做题室》www.zuotishi.com
第20题
【正确答案】: South China Sea
五、Part Ⅳ(本大题1小题.每题30.0分,共30.0分。Listen to the following passage. Write a short English summary of around 150 words of what you have heard. You will hear the passage only ONCE and you will have 25 minutes to finish you English summary at the end of the rec ) 第1题
【正确答案】:
Snow is a subject of great interest to weather experts. Experts sometimes have difficulty estimating where, when or how much snow will fall. One reason is that heavy amounts of snow fall in surprisingly small areas. Another reason is that a small change in temperature can mean the difference between snow and rain. Snow falls in extreme northern and southern areas of the world throughout the year. However, the heaviest snowfalls have been reported in the mountains of other areas during winter. These areas include the Alps in Italy and Switzerland, the coastal mountains of western Canada, and the Sierra Nevada and Rocky Mountains in the United States. In warmer climates, snow is known to fall in areas over four thousand nine hundred meters above sea level. Snow can be beautiful to look at, but it can also be dangerous. Snow is responsible for the deaths of hundreds of people in the United States every year. Many people die in traffic accidents on roads that are covered with snow or ice. Others die from being out in the cold or from heart attacks caused by extreme physical activity. A few years ago, a major storm caused serious problems in the eastern United States. It struck the Southeast in January 1996, before moving up the East Coast. The storm was blamed for more than one hundred deaths. It forced nine states to declare emergency measures. Virginia and West Virginia were hit hardest. In some areas, snowfall amounts were more than one meter high. Several states limited driving to emergency vehicles. Most major airports were closed for at least a day or two. A week later, two other storms brought additional snow to the East Coast. In the New York City area, the added weight of the snow forced the tops of some buildings to collapse. Many travelers were forced to walk long distances through deep snow to get to train stations. People may not be able to avoid living in areas where it snows often. However, they can avoid becoming victims of winter snowstorms. People should stay in their homes until the storm has passed. While removing large amounts of snow, they should stop and rest often. Difficult physical activity during snow removal can cause a heart attack. It is always a good idea to keep a lot of necessary supplies in the home even before winter begins. These supplies include food, medicine, clean water, and extra power supplies.
跟多试卷请访问《做题室》www.zuotishi.com
Some drivers have become trapped in their vehicles during a snowstorm. If this happens, people should remain in or near their car unless they see some kind of help. They should get out and clear space around the vehicle to prevent the possibility of carbon monoxide gas poisoning. People should tie a bright-colored object to the top of their car to increase the chance of rescue. Inside the car, they should open a window a little for fresh air and turn on the engine for ten or fifteen minutes every hour for heat. People living in areas with winter storms should carry emergency supplies in their vehicles. They should include food, emergency medical supplies, and extra clothing to stay warm and dry. People in these areas should always be prepared for winter emergencies. [本题分数]: 30.0 分 【答案解析】
【文章大意】 雪是天气专家们很感兴趣的一个话题。在世界的最北部和最南部终年都在下雪。而据报导最大的降雪发生在冬季的山区。雪很美丽但是也很危险,每年在美国下雪会导致数百人的死亡。几年前在美国东部一场暴风雪带来了严重的问题。这场雪致使100多人死亡,使得九个州宣布紧急避险。 但人们可以避免成为暴风雪的受害者。在暴风雪中人们应该待在家中,并准备充足的供给;陷在风雪中的司机应尽量待在车里和附近;住在冬季有暴风雪地区的人们应随交通工具携带紧急供应品。 【分析】 一、高分词汇 1.Snow is a subject of great interest to weather expels. 2.Snow falls in extreme northern and southern areas of the world throughout the year. 3.Snow can be beautiful to look at,but it can also be dangerous. 4.Snow is responsible for the deaths of hundreds of people in the United States every year. 5.However,they can avoid becoming victims of winter snowstorms. 二、细节词汇 1.Expels sometimes have difficulty estimating where,when or how much snow will fall. 2.The heaviest snowfalls have been reported in the mountains of other areas during winter. 3.Many people die in traffic accidents on roads that are covered with snow or ice.Others die from being out in the cold or from heart attacks caused by extreme physical activity. 4.A few years ago,a major storm caused serious problems in the eastern United States.The storm was blamed for more than one hundred deaths and it forced nine states to declare emergency measures. 5.People should stay in their homes until the storm has passed and keep a lot of necessary supplies in the home.Drivers trapped in their vehicles,should remain in or near their car.People living in areas with winter storms should carry emergency supplies in their vehicles.
跟多试卷请访问《做题室》www.zuotishi.com
因篇幅问题不能全部显示,请点此查看更多更全内容
Copyright © 2019- 91gzw.com 版权所有 湘ICP备2023023988号-2
违法及侵权请联系:TEL:199 18 7713 E-MAIL:2724546146@qq.com
本站由北京市万商天勤律师事务所王兴未律师提供法律服务