您好,欢迎来到九壹网。
搜索
您的当前位置:首页雅礼中学英语二模试卷

雅礼中学英语二模试卷

来源:九壹网
雅礼中学英语二模试卷

本试卷分为四个部分,包括听力、语言知识运用、阅读和书面表达。时量120分钟。满分150分。

PART ONE LISTENING COMPREHENSION (30 marks) (略)

PART TWO LANGUAGE KNOWLEDGE (45 marks) Section A (15 marks)

Directions: For each of the following unfinished sentences there are four choices marked A, B, C and D. Choose the one answer that best completes the sentence. 21. Fortunately enough, those injured in the accident were rushed to hospital at once. A few minutes late, they _____.

A. would die B. had died C. were to die D. might have died 22. Nowadays many people prefer to live in the countryside____, inconvenient as life there is, they can breathe fresh air and eat safe food.

A. where B. which C. what D. when

23. The bell rang announcing the end of the exam ____ I could finish the exam paper. A. so that B. once C. unless D. before

24. What we are concerned about is _____ we can finish the task in two weeks as planned.

A. what B. how C. when D. that 25. Two men are reported ________ in the traffic accident. A. having been killed B. that they were killed C. to have been killed D. being killed 26. The President as well as two other senior officials ____ our country in two weeks. A. is visiting B. has visited C. are visiting D. would visit 27. Give the book to ______ you think likes it.

A. no matter who B. whom C. whoever D. whomever

28 These china teacups ______ easily, so please mark FRAGILE--HANDLE WITH CARE on the parcel.

A. break B. are broken C. will be broken D. broken 29.He was working at his computer, his sister __________ by. A. was standing B. stood C. standing D. to stand

30.He is working as hard as he can , ______to do well in the coming exam. A. hoping B. to hope C. hope D. hopes

31.Even though _____ from work, my father will always help me with my study whenever he is at home.

A. tiring B being tired C. having been tired D. tired

32. Ever since his departure three years ago, we _____ each other.

A. didn’t see B haven’t seen C. hadn’t seen D. weren’t seeing

33.Much ____ he likes it, he doesn’t intend to buy it.

A. as B. while C. although D. even if 34.---Are you familiar with John Dories ?

---Yes. I made his acquaintance when I ____ on a farm several years ago.

A. was working B. had worked C. would work D. have worked 35.---I know someone who can solve the problem. --- ____ he have a go? This calls for an expert.

A. Should B. Shall C. Will D. Must

Section B (18 marks)

Directions: For each blank in the following passage there are four words or phrases marked A, B, C and D. Fill in each blank with the word or phrase that best fits the context.

Facts are sometimes more unusual than fiction. The following case makes Agatha Christie's plot look like children's literature.

The medical inspection of Ronald Opus's body showed that he died from a shot gun wound of the head. He had jumped from the top of a ten-storey building intending to commit suicide(自杀). As he 36 the ninth floor, a shotgun blast(声) through a window killed him immediately. Neither the 37 nor Opus knew that a safety net had been put up at the eighth floor level to 38 some window washers and that Opus would not have been able to complete his suicide anyway because of this. In the room on the ninth floor where the shotgun blast went through an elderly man and his wife were arguing and he was 39 her with the shotgun. He was so upset that when he pulled the trigger(扳机), he 40 missed his wife and the pellets(小子弹) went through the window, striking the falling Opus.

The old man said it was his long-term habit to threaten his wife with the 41 shotgun. He had no 42 to murder her. 43 , the killing of Opus seemed to be an accident. That is, the gun had been 44 loaded.

The continuing investigation(调查) turned up a witness who saw the old couple's son loading the shotgun six weeks before the fatal incident. It turned out that the old lady had 45 his son's financial(经济的) support and the son, knowing the habit of his father to use the shotgun threateningly against his mother, loaded the gun with the 46 that his father would shoot his mother.

Further investigation showed that the son had become increasingly 47 over the failure of his attempt to engineer(密谋策划) his mother's murder. This led him to jump off the ten-storey building, only to be killed by a shotgun blast through a ninth floor window.

The case was closed as a suicide.

36. A. fell past B. rolled past C. fell down D. jumped down

37. A. shooter B. police C. neighbor D. witness 38. A. prevent B. preserve C. stop D. protect 39. A. beating B. hitting C. fighting against D. threatening

40. A. hopelessly B. completely C. purposely D. eventually 41. A. private B. unloaded C. personal D. smart 42. A. interest B. intention C. ability D. possibility

43. A. Otherwise B. However C. Therefore D. Instead 44. A. secretly B. formerly C. accidently D. occasionally

45. A. cut down B. cut out C. cut away D. cut off

46. A. suggestion B. expectation C. inspection D. operation 47. A. depressed B. disappointing C. sorrow D. angry

Section C Directions: Complete the following passage by using ONE word that fits the context.

Grades are really something important for most students. Schools and society as a whole often value a student just by his or her performance in the subjects on 48. _______examination. Students with higher grades are considered as winners. On the other hand, those with lower grades are, unfortunately, looked upon 49. _______ losers.

Forced by this expectation, students try hard as 50. _____ may to get higher grades. Some students do not study hard in their daily lives, 51. _______, they try to recite some important facts or rules just 52. ______ the examinations. Some students do not even do this, they just cheat on the examinations in order to get high grades.

I believe that a grading system is good and necessary for a school, but it should not be the 53. _______ measure of a person's ability. Schools 54. _____ set up more elective courses, for instance, to train the students to solve practical problems. Or they can give more consideration to some changes in the examinations 55. _____can arouse the leaning interest instead of just giving grades

PART THREE: READING COMPREHENSION

Directions: Read the following passages. Each passage is followed by several questions or unfinished statements. For each of them there are 4 choices marked A, B, C and D. choose the one that fits best according to the information given in the passage. A

On the night of December 8, 1992, when he was standing in a parking lot talking to friends, Tracy March jumped to the top of a car, as he had done a hundred times before. This time, though, Tracy lost his balance. His head struck the ground, hard. All night, Cory, Tracy’ s mother, stood next to her son, who was lying in a hospital bed, his brown eyes fixed in a lifeless stare. She remembered that Tracy has once mentioned organ (器官)donation. Maybe I can spare another family this pain, she thought. When the time came, she and her husband Bill signed the forms permitting his organs to be donated.

Tracy was declared dead the next day. Twenty-four hours later, in a Boston

hospital, Tracy’s liver was made part of my husband, David, who was suffering from a hopeless liver disease.

Months later, we learned from the local organ bank that the donor’s parents wished desperately to meet someone who had gained life through the gift from their son. A meeting was arranged by the organ bank to bring together two families linked by the most bittersweet ties imaginable.

The meeting was risky, but worth it. We talked for 3 hours. They showed us a picture of Tracy. We learned for the first how he had lived and died. We learned something about Bill and Cory too.

For the Marches, seeing David and knowing he was well seemed to ease their suffering. I’ll never forget seeing David’s tall figure stopped over Corry, her arms around his waist, as a mother would hug a son. For a long time they held each other tight. It was hard to know if she was saying hello or good-bye. Maybe she was saying both.

56. We learn from the passage that Tracy died _________.

A. on December 8, 1992 B. of brain damage

C. 24 hours after he fell off the roof of a car D. in a car crash 57. Tracy’s parents decided to donate Tracy’s organs because ______. A. Tracy told them to do so just before he died.

B. They wanted to save others the pain of seeing dear one die. C. David’s life could continue in a meaningful way.

D. They knew David was suffering from a hopeless liver disease.

58. The meeting between the writer’s family and Tracy’s parents was arranged because _______. A. the writer and her husband wished to express their thanks to Tracy’s parents B. the local organ bank wanted to see how both families felt about the donation C. Tracy’s parents wanted to see someone whose life had been saved by the donation

D. the two families were linked by the most bittersweet ties imaginable. 59. The writer and her husband learned how Tracy died _______. A. from his parents B. from the organ bank

C. from the hospital D. from the doctor who performed the operation

60. The meeting between the two families helped to relieve the Marshes’ suffering because _______.

A. they saw that David looked very much like their son

B. they saw that David had regained health with Tracy’s liver C. they now had someone to share their memories of Tracy D. they now knew for sure they had done the right thing.

B

1.2 million road deaths worldwide occur each year, plus a further 50 million injuries. To reduce car crash rate, much research now is focused on safety and new fuels---though some electric vehicle and biofuel research aims at going faster. Travelling at speed has always been risky. One advanced area of research in

motoring safety is the use of digital in-car assistants(车内辅助设施). They can ensure you don’t miss important road signs or fall asleep. The use of artificial intelligence software allows these assistants to monitor your driving and make sure your phone or radio doesn’t distract you at a vital moment. Most crashes result from human and not mechanical faults. Some safety developments aim to improve your vision. Radar can find obstacles(障碍物) in fog, while other technology “sees through” big vehicles blocking your view.

And improvements to seat belts, pedal(制动踏板) controls and tyres(轮胎) are making driving smoother and safer. The color of a car has been found to be linked with safety, as have, less surprisingly, size and shape.

But whatever is in the fuel tank, you don’t want a thief in the driving seat and there have been many innovations(革新). Satellite tracking and remote communications can also come into play if you crash, automatically calling for help. Accidents cause many traffic jams, but there are more subtle interplays(微妙的相互影响) between vehicles that can cause jams even on a clear but busy road. Such jams can be analyzed using statistical tools. Robotic drivers could be programmed to make traffic flow smoothly and will perhaps one day be everyone’s personal drivers, but their latest efforts suggest that won’t be soon. 61. What are researchers interested in doing as the road accidents worldwide increase to a shocking rate?

A. They are developing faster electric vehicles.

B. They are analyzing road deaths occurring worldwide every year C. They concentrate their research on safety and new fuels D. They are designing fully automatic cars

62. According to the second paragraph, most road accidents happen

A. because drivers fall asleep. B. because drives make mistakes. C. because of engine failure. D. because of speeding.

63. Which of the safety development is NOT mentioned in the in the passage? A. Radars that can help drivers to see obstacles in fog.

B. Devices that can help drivers to see through big vehicles. C. Improvements in seat belts, pedal controls and tyres.

D. Windscreens that can help drivers to improve their vision.

. What is NOT the purpose of innovations that use satellite tracking and remote communications?

A. To prevent car thieves from getting into your car. B. To call for help when one’s car crashes.

C. To call for help when the car gets jammed in the traffic. D. To track the car down when it is being stolen. 65. What is true of robotic drivers?

A. It will take some time before robotic drivers can put to practical use. B. Robotic drivers are not allowed to drive on busy roads. C. Robotic drivers can never replace human drivers. D. Robotic drivers are too expensive to use.

C Fran’s husband Tom had a habit of throwing his dirty socks into the laundry basket , but frequently missing by a few inches. It really frustrated Fran when she had to pick up his socks and place them in the basket. After learning the techniques of behavior modification(矫正), Fran decided to stop nagging(唠叨) her husband and try positive reinforcement(加强). When he missed the basket, she said nothing and quietly picked up his socks. However, one day when his socks actually landed in the target, she quickly reinforced the appropriate behavior by saying, “ I really like it when you put your socks right inside the basket.” She followed this statement with a hug. Within a week, Tom was hitting the target every time, or picking up the socks by hand and placing them inside the basket whenever he missed. Consequently, an argument was avoided.

There is an old saying that” you can catch more flies with honey than vinegar”, which is the principal behind behavior modification. Complaining to someone of doing something, whether it’s a partner or a child, often gets just the opposite response: resistance. But almost everyone respond to positive reinforcement and this approach to changing someone’s behavior takes a little patience and emotional control. Experts of behavior modification believe habits are learned because of reinforcement from the environment. This theory states that people will always do the behavior that results in the most favorable outcome. Even if in the doing, there are some negative effects. For instance,Fran may have learned from her mother that it really didn’t matter whether her husband’s socks landed in the basket or not. It is because she’d come along and pick them up for him. That was the favorable outcome but, if he only got negative messages from Fran for the same behavior, he didn’t have much motivation to abandon it.

Of course for some people nothing will work, but it’s sure worth a try, for treating them with a hostile attitude probably won’t get you what you want , but it will get you a bad relationship with them.

Positive reinforcement can be used with anyone, for any behavior, because all of us resist criticism and respond to praise. So, the next time you want someone to meet your wishes, try a little applause for the desired behavior. 66. Why does the author present Tom and Fran’s story at the beginning of the passage? A. To introduce the techniques of behavior modification.

B. To show Tom is one of those needing behavior modification. C. To let the readers know this family. D. To list ways to get rid of bad habits.

67. Which of the following best fits the principle behind behavior modification? A. Taking no notice of one’s occasional good behavior. B. Praising one for his or her good deeds.

C. Telling a child not to make the same mistakes again.

D. Leaving a child alone when he or she does something wrong. 68. Which statement about a habit may the author agree with?

A. Criticism contributes a lot to the formation of a bad habit. B. Most of our habits are formed in childhood.

C. We can always get along with a person of good habits. D. A habit is usually reinforced by favorable outcome. 69. What can we learn from Paragraph 4?

A. Positive reinforcement works on anyone.

B. Positive reinforcement should be applied to anyone.

C. By using positive reinforcement we don’t fail to get what we want

D. By using positive reinforcement we can improving our relationship with anyone else.

70. The purpose of the passage is to tell us_____. A. how to bring out the best in others B. the way to get along with others C. what behavior modification is

D. the training of behavior modification

PART FOUR WRITING (45 marks)

SECTION A (10 marks)

Directions: Read the following passage. Complete the diagram by using the information from the passage. Write NO MORE THAN THREE WORDS for each answer.

There are certain benefits of eating raw eggs, as there are dangers. Let me put both the things before you, which may help you decide whether eating raw eggs is good or not.

One good reason for eating or rather drinking raw eggs is that it supplies most of the essential amino acids(氨基酸) required for proper functioning of the human body. Another good reason to eat eggs is that they provide a bunch of vitamins and minerals like riboflavin, folic acid, vitamineB6, vitamin B 12, iron, choline, calcium, potassium and phosphorus. Egg is one of the few natural products that contain vitamin D. One more nutrient called choline is contained in the egg which is recommended for intake by pregnant and nursing women, as it aids brain development. The egg white is the richest source of protein on earth. This makes it an ideal protein supplement. Eating raw eggs for protein is a common practice among body builders. One danger from eating raw eggs is getting a salmonella infection. The danger is highly overstated, however. There is a probability of 1 in 30,000 eggs being infected with salmonella according to a study . To stay safe, you should purchase eggs from villagers who feed their chickens with organic foods. Cold storage of chicken eggs also helps to reduce the risk of infection. Another problem is that eating a lot of egg white can lead to lack of biotin(促生素). However, this problem can be dealt with if you eat the whole egg instead of just the egg white as the egg yolk is rich in biotin. The high level of cholesterol(胆固醇) in egg yolk is another risk . however, there is no convincing research on how much egg yolk cholesterol can be stored by the body. If you have heart problems, eating less is recommended.

Title: 71._______---Good or Bad I 72.________

*giving73.________ of most of essential amino acids for the human body to

74.______

*providing a bunch of vitamins and minerals especially for75.______ to develop * the richest source of protein---76_______--an excellent source of protein II. Dangers and ways to avoid dangers

*a salmonella infection

purchase eggs from villagers that feed chickens 77.______ 78. ______chickens eggs in cold places

*79._______due to eating a lot of egg white eat the whole egg

*high level of cholesterol 80._____ eating less

SECTION B (10 marks)

Directions: Read the following passage. Answer the questions according to the information given in the passage.

Doctors say anger can be an extremely damaging emotion, unless you learn how to deal with it. They warn that anger can lead to heart disease, stomach problems, headaches, emotional problems and possibly cancer.

Anger is a normal emotion that we all feel from time to time. Some people express anger openly in a calm reasonable way. Others burst with anger and scream and yell. But other people keep their anger inside. They can not or will not express it. This is called repressing anger.

For years many doctors thought that repressing anger was more dangerous to a person's health than expressing it. They said that when a person is angry, the brain releases the same hormones (荷尔蒙).They speed the heart rate, raise blood pressure, or sugar into the blood, etc. In general the person feels excited and ready to act.

Some doctors say that both repressing and expressing anger can be dangerous. They believe that those who express anger violently may be more likely to develop heart disease, and they believe that those who keep their anger inside may face a greater danger of high blood pressure.

Doctors say the solution is learning how to deal with anger. They say the first step is to admit that you are angry and to recognize the real cause of the anger, then decide if the cause is serious enough to get angry about. If it is, they say, “Do not express your anger while angry. Wait until your anger has cooled down and you are able to express yourself calmly and reasonably.”

Doctors say that a good way to deal with anger is to find humor in the situation that has made you angry. They said that laughter is much healthier than anger.

81. Why do doctors say anger is dangerous? (No more than 10 words)

_______________________________________________________________________ 82. According to the passage, what are the common ways for people to express their anger? (No more than 15words)

_______________________________________________________________________ 83. What's the author's purpose by writing this passage? (No more than 15 words)

_______________________________________________________________________ 84. How can you deal with anger successfully in your daily life? (No more than 20 words)

_______________________________________________________________________

SECTION C (25 marks)

85. Directions :Write an English composition according to the instructions given below.

假如你是一个名叫Mike的高三学生,,最近你学校组织了一项“To Whom Do You Go When in Trouble?”的调查活动。请根据以下图示说明,用英语给你的加拿大笔友Jack写一封信交流相关情况和调查结果,并谈谈你个人的观点和建议。

注意: 1. 内容包括:调查结果(如图所示)、持相应想法的理由及你对调查结果的看法。

2.词数100~120。

3. 文中不要出现真实姓名和校名。

Dear Jack,

________________________________________________________________________ ________________________________________________________________________ ________________________________________________________________________ Yours sincerely, Mike

21-25 DADBC 26—30 ACACA 31—35 DBAAB

36.A 根据上下文,Opus是从十层楼顶跳下,所以是 fell past第九楼 37. A.

38.D 手和Opus都不知道八楼有安全网保护擦洗窗户者 39.D 老头只是用吓唬他老婆

40.B. 老头完全没瞄准他妻子 41.B 未上膛的

42. B 他并未打算要杀害他妻子 43. C

44. C 是偶然上膛的 45. D 停止经济支助 46. B 47.A

48. an 49. as 50. they 51. Instead 52. before 53. only 54. should 55. that/which

56—60 BBCAB 61—65 CBDCA 66—70 ABDBA

56.B 文章第一段最后一句His head struck the ground, hard. 可知

57.B 从第二段Maybe I can spare another family this pain, she thought.可知

58.C 第四段第一句 we learned from the local organ bank that the donor’s parents wished desperately to meet someone who had gained life through the gift from their son.可知

59.A 从第5段We learned for the first how he had lived and died.可知

60.B 最后一段they saw that David had regained health with Tracy’s liver可知 61. C 根据文章第一段much research now is focused on safety and new fuels可知 62. B 第二段最后一句可知C错,A 和D中的fall asleep 和speeding 是人为原因,但只是部分人为因素,不能概全。

63. D 文中没提到windscreens, 所以选D

. C根据第六段可知 C的内容文中没提到,所以选 C

65. A文中随后一段,B、C、D的内容文中均没提到;A句说,要实际使用机器人司机还需时日与文章末段最后一句表达意思相同

66.A 从第一段特别是After learning the techniques of behavior modification(矫正), Fran decided to stop nagging(唠叨) her husband and try positive reinforcement(加强).可知作者是通过Tom和Frain 的例子来介绍 the techniques of behavior modification.

67.B 从第一段Frain及Tom的例子及第二段中的But almost everyone respond to positive reinforcement可知

68.D从文章第三段This theory states that people will always do the behavior that results in the most favorable outcome.可知

69.B 从 Of course for some people nothing will work, but it’s sure worth a try,可知

70.A文章通过Frain对丈夫Tom进行behavior modification而改掉丈夫的坏习惯,介绍展示人们好的一面的方法。

71. Eating Raw Eggs 72. Benefits/Good reasons 73. a supply 74. function properly 75. the brain 76. the egg white

77. with organic foods 79.lack of biotin

78. store/put

80.recommend/suggest

81. Because it can lead to many diseases and problems.

82. Some people express anger openly and reasonably while others burst with anger. 83. To give people some advice (or tips) on how to deal with anger./ He wants to tell us anger is dangerous and offers the solutions to anger.

84. I will first find the real cause of my anger and then calm down before I express myself reasonably.

参考范文 Dear Jack,

I am a Senior Three student. I am Mike. Recently, students in our school carried out a survey named To Whom Do You Go When in Trouble?The results are as follows.

61% of the students surveyed turn to their friends or schoolmates for help when they are in trouble. They think they are of the same age and have a lot in common,thus making it easier to understand each other. About one fourth of them choose teachers and parents as their ideal listeners just because they have seen a great deal of life and have many experiences. However,there are still 14% who prefer to keep the troubles to themselves. They either feel shameful to share their personal affairs or have difficulty in getting on well with others.

As far as I am concerned, I will choose to talk to my good friends. You see I always share secrets and feelings with my friends. I think that’s a suitable way for me. We can chat a lot online or face to face, which really works. What’s your opinion about this topic?

Best wishes!

Yours sincerely, Mike

因篇幅问题不能全部显示,请点此查看更多更全内容

Copyright © 2019- 91gzw.com 版权所有 湘ICP备2023023988号-2

违法及侵权请联系:TEL:199 18 7713 E-MAIL:2724546146@qq.com

本站由北京市万商天勤律师事务所王兴未律师提供法律服务