【试卷总评】2013届全国高考名校模拟重组英语新课标卷(一)遵循了“注重知识基础、培养基本技能”的原则。本试卷全部由全国重点名校或市级以上重点联考试题重组而成,试题总体难度适中,没有偏题、怪题。单项填空共15题较全面地考查了语法、词汇和句型等基础知识,题干简洁、明快,句意新颖,具有一定的原创性;完形填空是一篇记叙文。文章讲述了叙利亚和伊拉克边界战争中一个士兵和一只狗的故事,一只受伤的狗被美国士兵Dennis救治,于是那只狗和美国士兵有了深厚的感情,于是为了彻底挽救它,他将它空运到美国加州,演绎了一段感人的故事。阅读理解总体难度适中,但能较好的考查学生的阅读理解能力;写作是一篇看图写话。文章的主要话题是在我们的实际生活中,对同一事物的不同的态度就会采取不同的行动,用乐观的态度看待事物,我们就会积极主动地行动起来,最终就会得到满意的结果。用悲观的态度看待事物会得到相反的结果。在学习的过程中培养乐观、积极向上的品质是新课标情感态度教育的要求,因此,本话题贴近学生生活,符合高考命题的方向,是很有可能考的话题。文章采用二段成文法。第一段对给出的图画做简要的描述;第二段阐明图画所反映的社会现实及哲理,并发表自己的看法。总之,2013届全国高考名校模拟重组英语新课标卷(一)作为学期初的检测卷是一套难度适中的好测试卷。 1.考试时间120分钟,满分150分。2.将卷Ⅰ答案用2B铅笔涂在答题卡上,卷Ⅱ用蓝黑钢笔或圆珠笔答在答题纸上。3. Ⅱ卷卷头和答题卡均填涂本次考试的考号,不要误填学号。
卷Ⅰ(选择题 共105分)
【2013届温州十校联合体高三期中试题】第一部分:听力测试(本题有2节,共30分) 第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)
听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。
1. What are the speakers mainly talking about?
A. A textbook. B. A friend. C. A present. 2. Where is Mr. Fluffs likely to be?
A. In his cage. B. In the garden. C. In the kitchen. 3. What does the man mean?
A. He is tired of eating out.
B. The woman is not a good cook.
C. The woman should open her own restaurant. 4. What will Luke do for his mother?
A. Get her the newspaper. B. Get her something to eat. book to her.
5. What is the woman’s nationality probably?
A. She is Chinese. B. She is American. C. She is French. 第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)
听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有2至4个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听每段对话或独白前,你将有5秒钟的时间阅读各个小题;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。 听第6段材料,回答第6、7题。 6. What did the man do? A. B. C.
He forgot to take the woman’s order. He wrote down the wrong order.
He brought the dish to the wrong table.
C. Bring her
7. What is the woman like?
A. She is tolerant. B. She is mean. C. She is rude to waiters.
听第7段材料,回答第8、9题。 8. Why does the man call the woman?
9.
10. What does the man want Mr. King to do? A. B. C.
Investigate the foreign exchange market. Prepare a presentation. Bring some reports.
听第8段材料,回答第10至12题。
11. What unlucky thing happened to the speakers?
A. B. C.
They were fined $200 on their way to the airport. They had difficulty finding a hotel. Their boat was damaged by the storm.
12. Why did the man swim away from the boat? A. B. C.
To look for his favorite animal. Some sharks attacked the boat. He lost his way by accident.
13. What does the woman think of the man’s parents? A. They are great cooks.
B. They will take good care of the children. C. They will spoil the children. 听第9段材料,回答第13至16题。
14. What does Nancy want to buy at the grocery store? A. B. C.
A few things to make dinner tonight. A few things for a cake. A birthday present.
15. What does Nancy’s grandmother like most? A. Chocolate ice cream. B. Blackberries. 16. How does Nancy probably feel at the moment?
A. Stressed and frustrated. B. A little nervous but excited. C. Emotional and exhausted.
17. What will Nancy do next? A. Go home.
B. Continue to chat with the man. C. Invite the man to taste the cake. 听第10段材料,回答第17至20题。
18. How might you know if you are in a state of sub-health? A. Your doctor tells you so. B. The hospital tests reveal it.
C. You always feel tired with no evidence of disease.
C. Chocolate cake.
19. Who is most likely to be sub-healthy? A. A middle-aged manager.
B. A student in the middle of summer vacation. C. A young person who works as a cashier.
20. What is mentioned as an effective way to prevent sub-health?
A. Exercising regularly. B. Making more friends. C. Eating vitamin pills. 21. What is the speaker’s advice on diet? A. Try to avoid meat. B. Drink fresh milk every day.
C. Be careful about salty and sweet food. 录音文本 Text 1
Text 3
W: What do you think I should cook today? M: How about we go out to eat?
W: But we went out to eat last night and the night before. I’m beginning to think that you don’t like my cooking.
M: No offense, but if you opened a restaurant, it would probably get closed down by the health department.
Text 6
M: I’ll check on your order right now. It should be ready any minute.
M: When will he be back? W: He should be back any moment.
M: I wonder if you could give him a message for me.
W: Yes, certainly. Just a minute. I’ll get a pen… Okay, I’m ready.
M: There will be a very urgent meeting at three o’clock, and I would like Mr. King to attend it.
W: OK. May I ask what it’s regarding?
M: Yes. It’s regarding the foreign exchange market and our sales strategy this year. W: Should I tell Mr. King to prepare anything?
M: Yes. Please tell him to bring the financial reports from the last three quarters. W: I’ll let him know. M: Thank you very much.
Text 9
M: Hi, Nancy! What are you doing here at the grocery store?
W: Oh, hey, Landon. I am getting ready for my grandmother’s eightieth birthday party tonight. Since we are going out for dinner, I am going to make her cake in advance, and I needed a few things.
M: Wow, eighty years old. Your grandmother sure is something! What type of cake are you making?
W: Since my grandmother’s favorite kind of cake is chocolate, I am making a chocolate cake with sliced strawberries on top; that’s her favorite fruit. M: That sounds delicious! Have you baked a cake before?
W: Well, sort of. I have followed directions on those cake mixes. This time, I am making it all by hand. It’s a bit of a challenge, and I guess I’m a little nervous.
Feeling stressed lately? Has your doctor said he cannot find anything wrong with you? Perhaps he told you to go to a hospital, but all the fancy equipment there still showed that there was nothing wrong with you. Then consider this: you might be in a state of sub-health. Sub-health, also called the third state or the grey state, is defined as a borderline state between health and disease. According to an investigation by the National Health Organization, over 45 percent of sub-healthy people are middle-aged or elderly. The percentage is even higher among people who work in management positions, as well as students around exam time, due to their heightened exposure to stress.
The key to preventing and recovering from sub-health, according to some medical experts, is to form good habits, alternate work with rest, exercise regularly, and take part in open-air activities. As for meals, people are advised to eat less salt and sugar. They should eat more fresh vegetables, fruits, and fish because they are rich in nutritional elements — vitamins and trace elements(微量元素) — that are important to the body.
【答案】CABBC CABCA ACBCB ACAAC
第二部分 英语知识运用(共两节,满分45分)
第一节单选填空(共15 小题,每小题1分,满分15分)
从A、B、C、D四个选项中,选出填入空白处的最佳选项,在答题卡上将该选项涂黑。 【2013届保定市摸底考试】21. I’d like to take_chance even if I will be in_danger. A.不填;a B. a; a C. the;the D. a;不填
【答案】D
【解析】句意:即使我处于危险之中,我也要抓住机会。解题关键:第二空掌握短语中的冠词be in danger意为:处于危险之中,不用冠词。故选D。 【考点定位】考查冠词的用法
【2013届安徽江南十校摸底试题】22.Is it the price that you see on the gift receipt
_________makes a gift special?
A.that
B.what
C.which
D.how
【2013届河北省五校联考】23. Yesterday I was walking downstairs when I missed my foot and had a bad fall, nothing serious, ______.
A. even B. either C. then D. though 【答案】D
【解析】此处though意为:虽然,但是。句意:昨天我下楼时踩空了,摔了一跤,但不严重。Even即使; either也; then那时。 【考点定位】考查副词的用法。
【2013届浙江温州八校联考1】24. --Jenny took the 8:00 bus to Guangzhou this morning. --Really? She _________ the 9:00 train. It’s much more comfortable and safer to travel by train. A. could have taken C. must have taken 【答案】A
【解析】句意:---今天上午Jenny乘8点的公共汽车去了广州。---真的吗?她本能坐9点的火车的。坐火车比公共汽车舒适、安全的多。 【考点定位】考查情态动词的用法
【2013届河北省衡水中学第一次调研】25. —What about today's temperature?
—It's the same as, if the weather report is exact as usual, ________of yesterday.
A. one
B. that
C. ones D. those
B. should take D. can take
【答案】B
【考点定位】考查代词的用法
【解析】此处that代替不可数名词temperature,that用于比较句型,有后置定语of
yesterday。句意:如果天气预报像往常一样准确的话,气温应和昨天的一样。 【2013届河北省衡水中学第一次调研】26. The fire caused thousands of pounds' ________of damage.
A. worth 【答案】A
【解析】此处thousands of pounds' worth of damage意为:价值几千英镑的损失。句意:
那场火导致了价值几千英镑的损失。 【考点定位】考查名词词义辨析
【2013届安徽江南十校摸底试题】27.—What about this shirt? Purple is in fashion
now.
—Yes, but not my orange hat.
A.above
B.between
C.with
D.beyond
B. price
C. value
D. prize
【答案】C
【解析】句意:not with my orange hat意为:和我的橘色帽子不搭配。 【考点】考查介词的用法
【2013届保定市摸底试题】28.一Hi,Johnson,I'm thinking of taking two elective courses next term.
一Well,wouldn’t one be_______ ?We'll be very busy then.
A. wise B. wiser C. the wiser D. the wisest 【答案】B
【解析】句意:---Johnson你好,我想下学期学习两门选修课。---选一门不是最明智的吗?那时我们将很忙。此处否定+比较级表最高级的用法。故选B。 【考点定位】考查形容词的比较级
【2013届浙江十校学期初联考】29. Tom took a taxi to the airport, only ________ his plane high up in the sky. A. finding 【答案】B
B. to find
C. being found
D. to have found
【解析】句意:汤姆乘出租车去了机场,结果他发现飞机已经起飞了。此处only to do表示“意想不到的结果”。
【考点定位】考查非谓语动词的用法
【2013届浙江十校学期初联考】30. ---Do you know the timetable of the school bus? ---Sure, the first trip________ at 6:30 a.m. and usually continues until 4 p.m. on weekdays. A. will start 【答案】B
【解析】句意:---你知道校车的时间表吗?---当然。第一趟6:30发车,在周末常常持续到下午4点。表述固定时间表的内容用一般现在时。 【考点定位】考查动词时态
【2013届保定摸底试题】31.一Your colleague’s spoken English is quite good,Amy. 一No wonder,as she_______ in the USA for two years.
A. works B. worked C. has worked D. had worked
B. starts
C. is starting
D. started
Museum?
一_________.Just go ahead.
A I'm afraid so B. You are welcome C.I see D. You bet 【答案】D
【解析】句意:劳驾,这是去高塔博物馆的路吗?---当然。只向前走就行。此处you bet意为:当然,的确。 【考点定位】考查交际用语
【2013届河北省唐山市摸底试题】33. We then moved to Chicago,_____we lived for six years.
A. when B. where C. that D. which
【答案】B
【解析】此处是非性定语从句,Chicago是先行词,在从句中作状语。句意:我们后来搬到了芝加哥,在那里生活了6年。 【考点定位】考查非性定语从句的关系词
【2013届保定市摸底考试】34. No way _______ to Japanese over the issue of Fishing Island.
A, we will give up B, will we give up
C. we will give in D. will we give in 【答案】D
characters Double Happiness and stick them onto walls or doors for weddings. A. cut out down 【答案】A
【解析】句意:传统上,中国人习惯把“双喜”字剪下来贴在墙上或是举行婚礼的门上。 此处cut out意为:剪下。 【考点定位】考查动词词义辨析
第二节【2013届河北省衡水中学第一次调研】 完形填空(共20小题;每小题1.5分,满分30分)
阅读下面短文,从短文后所给各题的四个选项(A、B、C、D)中,选出可以填入空白处的最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。
On the IraqSyria border,a pack of wild dogs circled American soldiers for food.The leader of the pack was a grayandwhite dog.The soldiers called him Nubs.Nubs was shaking and __36__ able to stand.Marine major Brian Dennis looked closer and saw that there was a knife wound __37__ his chest.
Dennis couldn’t stand seeing the dog __38__.He and his men immediately treated the wound,and gave Nubs medicine.Nubs__39__but was still in pain.The next day,the team had to__40__.Ten days later,Dennis’s unit was back,and so was Nubs.He was still___41__,but the men fed him and played with him.
B. cut off
C. cut up
D. cut
Before long the unit once again__42__an outpost (前哨) 70 miles away.Nubs,slowly but determinedly,__43__them far into the trackless wasteland until the men lost__44__of him.Two days later,beyond Dennis’s__45__,he saw Nubs just outside the outpost.The dog had tracked him across 70 miles of frozen desert to__46__with the friend who had saved his life.From then on Nubs and the men slept in the same place,and ran around in the same ruins.
Until an order came down from above that they were not__47__to have pets,Dennis__48__to make sure the dog would continue to live the__49__life.So he quickly raised $4,000 from his family and friends to fly Nubs to__50__.
A month later,when Dennis and the dog were__51__in California,at first Nubs didn’t recognize the guy.__52__within minutes,the dog jumped into Dennis’s arms,jumping up again and again to__53__ his friend’s face.
A little__54__and concern in the middle of war will not save a violent world.But small stories,like the story of a soldier and a dog,hold a promise of a(n) __55__world. 36.A.mostly 37.A.in 38.A.stand
B.certainly B.on
C.hardly
D.never
C.at C.bleed
D.behind D.suffer
D.fell down D.remain
D.weak
B.starve
39.A.pulled through B.fell asleep 40.A.leave
B.rest
C.woke up C.pass
41.A.hungry 42.A.took up from
43.A.watched 44.A.touch 45.A.ability
B.tired C.dirty
B.took over C.left for D.returned
B.followed B.sight
C.accompanied
D.barked
D.smell
C.footprint C.imagination
B.surprise
D.understanding
B.fight
C.meet
D.break D.allowed
46.A.part 47.A.asked 48.A.decided 49.A.moving
B.suggested B.agreed B.good
C.required
C.accepted C.safe
D.proposed D.interesting
50.A.London B.America 51.A.found 52.A.So
C.Iraq D.Syria
D.reunited D.Though
B.interviewed B.And
C.linked C.But
53.A.lick 54.A.pity 55.A.equal
B.touch B.mercy
C.bite C.care
D.clean D.contribution D.amazing
B.harmonious C.prosperous
36.【答案】C
【解析】Nubs在颤抖几乎不能站立。 【考点定位】考查副词的用法。 37. 【答案】A
【解析】此处in the chest意为:在胸部。Dennis看到那只狗胸部有伤。 【考点定位】考查介词的用法。 38. 【答案】D
【解析】Dennis无法忍受看到Nubs忍受痛苦。 【考点定位】考查动词词义辨析。 39. 【答案】A
【解析】此处pulled through意为:康复,痊愈。Nubs虽然康复但还很痛苦。 【考点定位】考查动词短语的含义。 40. 【答案】A
【解析】第二天,队伍不得不离开。 【考点定位】考查动词词义辨析及语境理解。 41.【答案】D
【解析】十天之后,Nubs还很虚弱,但士兵们喂它并和它玩。 【考点定位】考查形容词的含义及语境理解。 42. 【答案】C
【解析】不久再次离开到70英里外的前哨。 【考点定位】考查动词短语及语境理解。 43. 【答案】B
【解析】Nubs虽然走得慢但很坚定,跟随他们一直到漫无人烟的荒野,最后直到看不见他们。
【考点定位】考查动词词义辨析及语境理解。 44. 【答案】B
【解析】考查短语lose sight of意为:看不见,消失。参考解析43. 【考点定位】考查名词词义辨析。
45. 【答案】C
【解析】此处beyond imagination意为:无法想象。两天后,使Dennis无法想象的是:在哨所外看到了Nubs。
【考点定位】考查名词词义辨析。 46. 【答案】C
【解析】那只狗跟随他们70英里穿越冰封的沙漠来见曾经救了它的朋友。 【考点定位】考查动词的用法。 47. 【答案】D
【解析】没有命令他们不允许养宠物。 【考点定位】考查动词词义辨析及语境理解。 48. 【答案】A
【解析】Dennis决定确保那只狗过上好生活。 【考点定位】考查动词词义辨析。 49. 【答案】B
【解析】此处live a good life意为:过上好生活。 【考点定位】考查形容词词义及语境理解。 50. 【答案】B
54. 【答案】C
【解析】战争中的小小的关心挽救不了残酷的世界。 【考点定位】考查名词词义辨析及语境理解。 55. 【答案】B
【解析】但士兵和狗的小故事却能坚守和谐世界的承诺。 【考点定位】考查形容词词义辨析及语境理解。
第三部分:阅读理解(共两节;满分40分) 第一节(共15小题:每小题2分,满分30分)
阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C、D)中,选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。
【2013届河北省五校联盟第一次调研】A
Imagine that you are in school, giving a speech to your class. Now think what it feels like when stammering (口吃) makes it a struggle to communicate your thoughts and feelings to other people.
The King’s Speech, which won the best picture at the Academy Awards in March,
2011, focuses on stammering along with other speech-related problems. The movie tells the story of Britain’s King George VI, who became king after his brother Edward VIII gave up the crown to marry an American woman.
As a result of British actor Colin Firth’s performance, people are starting to realize that stammering can damage a person’s self-confidence and cause him or her to escape from life.
“The serious problem is unseen and unheard,” said Norbert Lieckfeldt, an expert at the British Stammering Association, in an interview with a news reporter.
“Stammering masks your ability,” he said. “It's a serious disability.” Most stammerers face bullying (欺负) in school, something that is “usually carried over into the workplace”.
George VI’s stammer took away his confidence as a speaker. But Samantha Mesango, a speech coach based in the UK, believes that speech problems are more common than most people realize. “Some simply don’t like the sound of their own voice; others are scared of speaking in public,” she said.
Travis Treats from St.Louis University praised The King’s Speech. He said it shows that “how one’s speech does not mean what one is inside”. He also added that people who stammer need to be heard and our society should recognize that they have a lot to give to the world.
【文章大意】本文是一篇说明文。文章讲述了有关口吃方面的问题。文章一开始用例证法来引起读者对口吃问题的注意。口吃者应该受到人们的理解并且我们的社会应该意识到他们会对世界做出贡献。
56. The author writes the first 3 paragraphs to . A. show how harmful stammer is for common people B. introduce a famous movie winning great awards C. tell the story of the king who suffers from stammer D. draw readers’ attention to the problem of stammer
57. We learn from the passage that .
A. stammerers face bullying in school but not in the workplace B. Edward VIII gave up his crown because he was a stammerer C. stammerers should be understood and can contribute to the world D. the sufferings caused by stammer haven’t been found yet 【答案】C
【考点定位】考查判断推理
58. According to Norbert Lieckfeldt, . A. the voice of stammering people cannot be heard B. people who stammer do better in work than school
C. there are a lot of things that stammering people can give to us D. the serious problem of stammering remains unseen and unheard 【答案】D
【解析】根据“The serious problem is unseen and unheard,”和“Stammering masks your ability,” he said. “It's a serious disability.”可知D正确。
【考点定位】考查判断推理
59. The paragraph that follows the last will probably talk about . A. the success the king made by overcoming stammer B. the medical treatments given to the stammerers C. doctors’ opinions upon the serious stammer problem D. how popular the movie The King’s Speech will become 【答案】A
【解析】根据文章的最后一段中的Travis Treats from St.Louis University praised The King’s Speech.可知A正确。
【考点定位】考查判断推理
【2013届丹东市四校协作体高三摸底】B
Let’s face it — you’re going to get a lot of well-intentioned advice from friends, parents and grandparents about your sleep. Some of this advice is going to be just wrong.
Myth 1: Sleeping late on the weekends will make up for lost sleep during the week.
Fact: Getting less than the amount of sleep that you need night after night accumulates over time and starts to create a“sleep debt”. And like all debts, eventually you need to pay the price. The problem with waiting until the weekend to meet sleep needs is that in the meantime, you are paying the price of being less alert, feeling more moody, thinking slower and having less stimulation.
Myth 2: A boring teacher (or warm room, full stomach, etc.) can put teens to sleep.
Fact: If you are getting enough sleep on a regular basis, there is no teacher, math book or reading assignment in the world boring enough to make you fall asleep in class. There are basically two things that make people sleepy — not getting enough sleep and not getting good quality sleep. The environment kids are in, including the room temperature, light level and entertainment value, may unmask underlying sleepiness, but the environment does not cause it! So if you are dozing off in class, don’t blame it on bad teaching.
Myth 3: Teenagers can pull an all-nighter to study and still be ready for the big test in the morning.
Fact: Teenagers are much better off studying less and getting a good night’s sleep. Research clearly shows that the ability to concentrate and learn new information, as well as to work efficiently, declines sharply after being awake for 15-16 hours, and continues to bottom out the longer you stay up. Plus, if the big test is at 8:00 am, the problem gets even worse. That’s because morning time typically represents a low energy point in the body’s normal 24-hour circadian(生理节奏的) rhythm, especially in teenagers.
【文章大意】本文是一篇说明文。文章讲述了三种荒诞的说法并对每种说法进行了透彻的分析。
60. According to the passage, a student who is in a sleep debt _______. A. will become bad-tempered and upset
B. must make up for the lost sleep on the weekends C. will become more interested in fancying D. thinks slower but more carefully 【答案】A
【解析】根据you are paying the price of being less alert, feeling more moody, thinking slower and having less stimulation.可知选A。 【考点定位】考查细节理解。
61. According to Myth 2, which of the following is TRUE? A. Students who eat a lot are sleepy at class. B. The warm room can make students fall asleep easily. C. Students’ sleepiness has nothing to do with teaching. D. The light level may lead students to feel sleepy. 【答案】C
【考点定位】考查判断推理。
62. If you wake up at six in the morning, when will you begin working ineffectively? A. At about noon. B. In the early morning. C. At about 9 pm. D. In the midnight. 【答案】C
【解析】根据Research clearly shows that the ability to concentrate and learn new information, as well as to work efficiently, declines sharply after being awake for 15-16 hours, and continues to bottom out the longer you stay up.可知15、16个小时之后,注意力下降。早晨6点过15个小时就是晚上9点。所以C正确。 【考点定位】考查判断推理。
63. According to the passage, at 8:00 am a teenager will _______. A. feel more energetic after a night’s sleep B. have a poor learning result C. have the least desire to learn D. be able to think in a quick way 【答案】B
【解析】根据if the big test is at 8:00 am, the problem gets even worse. That’s because morning time typically represents a low energy point in the body’s normal 24-hour circadian(生理节奏的) rhythm, especially in teenagers.可知B正确。 【考点定位】考查判断推理。
【2013届安徽示范高中上学期第一次联考】C
Researchers at the University of Kansas say that people can accurately judge 90 percent of a stranger's personality simply by looking at the person's shoes.
\"Shoes convey a thin but useful slice of information about their wearers,\" the authors wrote in the new study published in the Journal of Research in Personality. \"Shoes serve a practical purpose, and also serve as nonverbal cues with symbolic messages. People tend to pay attention to the shoes they and others wear.\"
Medical Daily notes that the number of detailed personality traits detected in the study include a person's general age, their gender, income, political affiliation, and other personality traits, including someone's emotional stability.
Lead researcher Omri Gillath said the judgments were based on the style, cost, color and condition of someone's shoes. In the study, 63 University of Kansas students looked at pictures showing 208 different pairs of shoes worn by the study's participants. Volunteers in the study were photographed in their most commonly worn shoes, and then filled out a personality questionnaire.
So, what do your shoes say about your personality?
Some of the results were expected: People with higher incomes most commonly wore expensive shoes, and flashier footwear was typically worn by extroverts(外向性格的人).
However, some of the more specific results are intriguing. For example, \"practical and functional\" shoes were generally worn by more \"agreeable\" people, while ankle boots were more closely aligned with \"aggressive\" personalities.
The strangest of all may be that those who wore \"uncomfortable looking\" shoes tend to have \"calm\" personalities.
And if you have several pairs of new shoes or take exceptional care of them, you may suffer from \"attachment anxiety,\" spending an inordinate amount of time worrying about what other people think of your appearance.
There was even a political calculation in the mix with more liberal types wearing \"shabbier and less expensive\" shoes.
The researchers noted that some people will choose shoe styles to mask their actual personality traits, but researchers noted that volunteers were also likely to be unaware that their footwear choices were revealing deep insights into their personalities.
.We learn from the text that shoes one wears may .
A.be used to judge others’ personality accurately
B.show thick and useful information about one’s personality C.only convey some information about one’s personality
D.convey useful information including one’s emotional stability
65.Which of the following is not true according to the text?
A.People with high incomes probably wear expensive shoes.
B.People wear practical and functional shoes may be hard to deal with. C.Ankle boots are closely aligned with “aggressive” personalities. D.People wearing ”uncomfortable looking” shoes tend to be calm.
66.What does the underlined words “attachment anxiety” probably mean?
A.Attached happiness to one’s personality. B.Feeling always worried about everything.
C.Often feeling worried about his or her appearance. D.Wasting an inordinate amount of time.
67.What can be the best title for this article?
A.Shoes and One’s Personality C.Shoes One Wears Personality
B.Shoes and Information
D.Judging One’s
【考点定位】考查判断推理 65. 【答案】B
【解析】由第七段可知,这样的人应该很容易相处(agreeable people)。 【考点定位】考查细节理解 66. 【答案】C
【解析】根据下文spending an inordinate amount of time worrying about what other people think of your appearance.可知C正确。 【考点定位】考查猜测词义 67. 【答案】A
【解析】由第一段可知,本文表达一个人穿着的鞋子能一定程度上反应一个人的性格,因而A选项能够更好的概况本文意思。 【考点定位】考查文章的标题
【2013届辽宁五校协作体高三学期初联考】D
Since ancient times, people have known about its ability to reduce pain and high body temperature. More than 2000 years ago, the Greek doctor Hippocrates advised his patients to chew on the bark and leaves of the willow.
The tree contains a chemical called salicin(柳醇). From salicin, researchers in the 1800s discovered how to make salicylic acid(酸). And in 17, a chemist named Felix Hoffmann at Friedrich Bayer and Company in Germany created acetyl salicylic acid. Later it became the active substance in a new medicine that Bayer called aspirin. The \"a\" came from acetyl. The \"spir\" came from the spirea plant, which also produces salicin. And the \"in\" Well, that is a common way to end medicine names.
In 1982, a British scientist shared the Nobel Prize in Medicine in part for discovering how aspirin works. Sir John Vane found that aspirin blocks the body from making natural substances called prostaglandins(前列腺素).Prostaglandins have several effects on the body. Some cause pain and the expansion, or swelling( 肿瘤; 膨胀), of damaged tissue. Others protect the lining of the stomach and small intestine. Prostaglandins also make the heart, kidneys and blood vessels (血管)work well. But there is a problem. Aspirin works against all prostaglandins, good and bad. Scientists learned how aspirin interferes with an enzyme(酶). One form of this enzyme makes the prostaglandin that causes pain and swelling. Another form of the enzyme creates a protective effect. So aspirin can reduce pain and swelling in damaged tissues. But it can also harm the inside of the stomach and small intestine(肠).
【文章大意】本文是一篇说明文。文章讲述了aspirin的来历。
68. What sickness can the medicine from the willow deal with according to the passage?
A. Cold B. Toothache C. Cancer D. Skin disease
【考点定位】考查细节理解
69. What can we know about Prostaglandin according to the passage?
A. It results from pain.
B. It prevents the lining of the stomach and small intestine. C. It causes blood vessels to work wrongly. D. It is sometimes good but sometimes bad. 【答案】D
【解析】第三段提到前列腺素对身体有一些影响,有些会导致疼痛和受损组织的肿胀,另一些可以保护胃壁和肠道壁。 【考点定位】考查细节理解
70. What can we know about aspirin according to the passage?
A. Aspirin can treat almost diseases. B. Aspirin can create the protective enzyme.
C. Aspirin can harm the inside of the stomach and small intestine. D. Aspirin can protect the inside of the stomach and small intestine.
第二节(共5小题:每小题2分,满分10分)
【2013届黑龙江双鸭山一中8月月考】根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳
选项,选项中有两项为多余选项。
When I was a little girl, my mom would say, “Half the fun of doing anything is sharing it with others.” 71 Friends and mates allow us to enjoy our successes and our joys, comfort us in our hard moments, and provide a mirror for us to learn more about ourselves. I’ve always looked at friends as the family we choose. They
enrich our lives. As Robert Louis Steven once said, “ 72 ”
To be a good friend or partner, it’s important to be a good listener. Hear what your friend or mate has to say first rather than jump to conclusions or get defensive. 73 When they hear their words repeated back to them, it can help them to realize what they said was not exactly what they meant to say.
74 You know the old golden rule, “Care for others the way you would like them to care for you.” The support of a friend during a tough time could make the difference between success and failure. Encouragement and confidence are the gifts that can help change a person’s life.
Take care, though, with whom you choose to have close relationship, for they can have a great effect on yourself – respect and life path. As someone once told me “ 75 They will either take you up or down.” A.I am afraid so. B.It is quite true
C.Friendship is the most important factor. D.Sometimes it is useful to be their mirror. E.A friend is a present which you give yourself.
F.The attitudes of your friends are like the buttons on a lift. G.Patience, sympathy and understanding are also important qualities.
【文章大意】本文是一篇议论文。文章论述了朋友的作用、如何成为好朋友和对待朋友的黄金规则。 71.【答案】B
【解析】根据Half the fun of doing anything is sharing it with others.”和Friends and mates allow us to enjoy our successes and our joys, comfort us in our hard moments, and provide a mirror for us to learn more about ourselves.可知,表明后句同意前句的内容,所以选B;
【考点定位】考查上下文的语境理解。 72. 【答案】E
【解析】根据前文I’ve always looked at friends as the family we choose. They enrich our lives.可知选E。
【考点定位】考查上下文的语境理解。 73.【答案】D
卷Ⅱ(非选择题 共35分)
第四部分写作(共两节,满分35分)
第一节 【2013届云南师大附中月考】短文改错(共10小题;每小题1分,满分10分) 下面短文中有10处语言错误,每句中最多有两处。请在有错误的地方增加、删除或修改某个单词。
增加:在缺词处加一个漏字符号( ),并在其下面写出该加的词。 删除:把多余的词用斜线(\)划掉。
修改:在错的词下面画一横线,并在该词下面写出修改后的词。 注意:1.每处错误及其修改均仅限一词;
2.只允许修改10处,多者(从第11处起)不计分。
Welcome to Happy Restaurant! In our restaurant , you will enjoy a better taste and a better atmosphere. The cook, who are invited from Spain and Italy, brought us a lot of local food for the guests from different places. With a variety of delicious food choices, we strong believe that you will not have other food bought out of your restaurant. As you can see, all the guests enjoy the environment as well the tasty food because everybody doesn’t forget to talking in a low voice. We believe that a quieter place is a better place for you to taste the food . If you are interesting in the recipe of our dishes, our cooks are ready to ask your questions.
The dinner sets are not one-time –used, but because you want to take anything in our restaurant for memory, please tell our waiters or waitresses. They are willing to help to you. 【答案与解析】
第二节【2013届浙江省诸暨草塔中学杭高10月考】书面表达(满分25分)
请根据下边的漫画用英语写一篇短文,向某英文报刊投稿.你的短文应包含以下内容: 1. 简要描述漫画内容. 2. 这副漫画想要告诉我们什么. 3. 针对漫画所反映的问题谈谈你的想法.
注意: 1.词数:100-120.开头已经写好,不计入总词数.
2. 可参照图中文字及文章开头,作必要的发挥想像. 3. 文中不得提及考生所在的学校和本人姓名.
参考词汇:pessimistic悲观的
From the picture above, we can see two different viewpoints on the fallen oil bottle 【思路点拨】
在我们的实际生活中,对同一事物的不同的态度就会采取不同的行动,用乐观的态度看待事物,我们就会积极主动地行动起来,最终就会得到满意的结果。用悲观的态度看待事物会得到相反的结果。在学习的过程中培养乐观、积极向上的品质是新课标情感态度教育的要
求,因此,本话题贴近学生生活,符合高考命题的方向,是很有可能考的话题。
采用二段成文法。第一段对给出的图画做简要的描述;第二段阐明图画所反映的社会现实及哲理,并发表自己的看法。 【参考范文】
From the picture above, we can see two different viewpoints on the fallen oil bottle. One man is pessimistic about the scene, thinking that everything is over, while the other man is optimistic about it, thinking that it is lucky to have some oil left.
This picture indicates that positive people always see an opportunity in every difficulty, while pessimistic people are always taking a negative view of opportunities. The picture shows us that there are various troubles in our life, if we can face up to them in an optimistic way, things will be better. However, if we always see the bad side of them, we may lose ourselves in the hopelessness and even be destroyed by them.
Therefore, looking on the bright side of everything can make our life more active and enjoyable.
因篇幅问题不能全部显示,请点此查看更多更全内容
Copyright © 2019- 91gzw.com 版权所有 湘ICP备2023023988号-2
违法及侵权请联系:TEL:199 18 7713 E-MAIL:2724546146@qq.com
本站由北京市万商天勤律师事务所王兴未律师提供法律服务
