Unit 7 Will people have robots
单项选择。
1. He is happy that he _____in a tall apartment next year. A. live 【答案】C 【解析】
句意:他很幸福因为明年他就要住在一个很高的公寓里了。根据next year可知,这里的宾语从句应该用一般将来时,结构是will+动词原形,应选C。 2.—Will there be more people in 100 years, do you think? —__________, I hope. A. No, there isn’t C. No, there won’t 【答案】C 【解析】
句意:——在100年后将会有更多的人吗?——不,不会。
考查there be句型的一般将来时。A.No, there isn’t.不,没有,是一般现在时态;B.No, there aren’t.不,没有,C.No, there won’t 不,D.No, they won’t.不,一般现在时;将不会有;他们不会。这个一般疑问句使用的是there be句型的一般将来时态,回答的时候,也应用一般将来时,肯定回答是Yes,there will.否定回答是No,there won't.。故选C。
3. I hope I have _____free time. I don’t like to keep busy. A. more 【答案】A 【解析】
句意:我希望我有更多的业余时间。我不喜欢忙碌。此题考查time是不可数名词,用much的比较级more来修饰。less更少,many许多,修饰可数名词复数;much许多,修饰不可数名词;根据句意,应选A。 4.There _____ a sports meeting in our school next week. A. won't have
B. isn't going to
C. won't be
D. isn't going to have
B. less
C. many
D. much
B. No, there aren’t D. No, they won’t.
B. lives
C. will live
D. will living
1
【答案】C
【解析】句意:下周我们学校没有运动会。There be句型表示存在,意为“有”。have 表示拥有。排除A/D;根据next week可知用将来时态,结构是there is/are going to be或will be;故选C。 5.My life will be _____better than it is now. A. much 【答案】A 【解析】
句意:我的生活会比现在好多了。
考查形容词比较级的修饰词。A. much比……得多,修饰形容词比较级;B. a lot of很多的……,后接名词;C. a few一些,后接可数名词;D. more更多的,构成多音节形容词比较级;空格在形容词比较级前,判断填much修饰形容词比较级,故选A。
【点评】本题要注意区别much和more在比较级中不同的作用:much和 a lot 可以修饰形容词的比较级,意为“比……得多”;more是用来构成多音节形容词的比较级。 6.I _____ rockets to the moon when I grow up. A. will put 【答案】B 【解析】
句意:我长大后要乘火箭到月球上去。
考查动词辨析。put意为“放置”;fly意为“飞”;take意为“携带”;从文字的表层意思推断空格指“乘火箭到月球”, fly…to…意为“乘…飞往”;一般将来时的谓语动词的结构是“will+动词原形”;故选B。 7.If there are ______ trees, the air in our city will be _______ cleaner. A. less, more C. more, much 【答案】C 【解析】
句意:如果有更多的树,我们城市里的空气将会更干净。
B. more, more D. much, more
B. will fly
C. will take
D. will be fly
B. a lot of
C. a few
D. more
2
考查比较级。more:更多的,many和much的比较级;less:更少,little的比较级,修饰不可数名词,much可知修饰形容词或副词比较级,意思“……得多”;根据常识可知“如果有更多的树,我们城市里的空气将会更干净。”第一个空修饰trees可数名词复数,结合句意可知填more,第2个空修饰形容词比较级cleaner,可知填much;故选C。
8. I predict he will be an engineer _____ten years because he is so interested in making things. A. in 【答案】A 【解析】
句意:我预测十年后他会成为一名工程师,因为他对制造东西如此感兴趣。介词in加时间段表将来,是固定用法,意思是一段时间之后;after+时间段,通常用于过去时态;later后来,时间段+later,多久以后;for+时间段,通常用于现在完成时态,指做某事用了多长时间;故选A。 9. Mr. Green told us____ too much time____ reading novels. A. don’t take; on 【答案】C 【解析】
句意:格林老师告诉我们不要花费太多时间看小说。Tell后接带to的不定式做宾语补足语,其否定表达是咋不定式符号to的前面加not。take 用于 it takes sb . . . to do sth句型,仅指花费时间(three hours等),必须用it作形式主语,指代下文不定式内容;spend用于sb spend. . . on sth或者sb spend. . . in doing sth(in可以省略),spend的主语必须是人,可以指花费时间、也可以指花费金钱;结合语境可知选C。 【点评】
动词不定式表示具体的将要进行的动作,在句子中可以作主语、表语,宾语,定语,补足语等句子成分。其否定形式是在不定式符号to的前面加not。词义辨析题属于基础题型,是必考内容。英语动词同汉语一样具有一词多义,一词多性的特点。解答此类问题首先要理解每个单词的基本含义,并注意交叉含义间的区别,了解其特殊用法及习惯搭配等特点,然后结合语境选择正确答案。 10.It _____________ that everyone _____________ to laugh. A. seems; loves 【答案】A 【解析】
句意:好像大家都喜欢笑。seems好像,是第三人称单数形式;seem好像,动词原形;love喜爱,动词
B. seem; love
C. seems; love
D. seem; loves
B. not to take; in
C. not to spend; in
D. don’t to spend; on
B. after
C. later
D. for
3
原形;loves第三人称单数形式。句子的主语It是单数,故动词应加s,第二个空前的主语everyone是不定代词,谓语动词也应用单数,故应选A。 11._____ will people have robots in their houses? In about 100 years. A. How far 【答案】D 【解析】
句意:——人类还要等多久在他们的家庭中拥有机器人?——大约100年之后。对“多久”提问用how soon。故选D。
12. In ten years, John _______an astronaut. A. is 【答案】B 【解析】
句意:十年后,约翰要当一名宇航员。据In ten years,可知这里应该用一般将来时,结构是will+动词原形;故选B。
13.Will you_____ finish your homework this evening? A. can 【答案】C 【解析】
Be able to 用在一般将来时中,其他情态动词不能用在一般将来时中。Will后跟动词原形。故选C。 14.There is_____bread but_____cakes on the plate. Please have one. A. a little; a few C. few; a few 【答案】D 【解析】
句意:盘子里几乎没面包,但有些蛋糕。请吃一个。
B. few; a little D. little; a few
B. may
C. be able to
D. are able to
B. will be
C. was
D. will
B. How long
C. How often
D. How soon
4
考查不定代词。a few, a little表示肯定意思,意为“有一些、有一点”,a few 修饰可数名词、a little 修饰不可数名词;few,little表示否定,意为“没有一些;没有一点”,few修饰可数名词,little修饰不可数名词;从后文“Please have one.”——one用来指代上文提及的同类单数可数名词,推断盘子里几乎没面包(空格1含有否定意义)但有些蛋糕,bread是不可数名词,cake是可数名词,故选D。 15.In the future, kids won’t go to school. They will study ___ home ____ computers. A. in, in 【答案】B 【解析】
句意:将来,孩子们不用去上学。他们将在家里用电脑学习。
考查介词辨析。in在……里面;at在某个地点、具体时间点;by在……附近、用……手段;from来自……;on在……上面、借助(仪器或设备);从文字的表层意思推断,空格1指“在家”,表示在某个具体的地点,介词用at;空格2意为“通过电脑”,表示借助某种仪器或设备,介词用on;故选B。 16. Do you think ____ a football match tomorrow? A. there will be C. there will have 【答案】A 【解析】
句意:你认为明天会有一场足球赛吗?
此题考查宾语从句,宾语从句要用陈述句语序。排除B;there be=have,故C选项错误;there be句型中的be遵循就近原则,a football match是单数,选项D错误;故选A。 17._______a basketball player he wants to be a person ___Yao Ming. A. Like, like 【答案】C 【解析】
句意:作为一个篮球运动员,他想成为一个像姚明一样的人。
考查介词辨析。as意为“作为……”;like当动词,意为“喜欢”,当介词,意为“像……”;从文字的表层意思
B. As, as
C. As, like
D. Like, as
B. will there be D. there are going to be
B. at, on
C. at , by
D. at; from
5
推断,空格1指“作为一个篮球运动员”,所以填as;空格2指“像姚明一样”,填like;故选C。 18.---Will people live to be 300 years old? ---__________. A. No, they aren’t C. No, they don’t 【答案】B 【解析】
句意:――人们能活到300岁吗?――不,他们不会。
本句是一般将来时的一般疑问句,肯定回答是Yes,…Will;否定回答是No,…won’t.;此句的回答是Yes,they will./No, they won't.,故选B。
19.Traveling to space is no longer just a dream. Russia______the first hotel in space in the near future. A. builds 【答案】B 【解析】
句意:去太空旅行不再只是一个梦想。在不久的将来,俄罗斯将在太空中建造出第一家酒店。根据时间状语in the near future可知在不久的将来,是一个将来的时间,所以这里用一般将来时态。一般将来时态的构成:主语+will + 动词原形,故答案选B。 20.—How many birds can you see in the trees? —I can see _____ birds in them. A. hundreds of 【答案】A 【解析】
句意:——你在树上能看见多少只鸟?——我能看见里面有几百只鸟。
考查数词。基数词hundred表确切数目时不能加s,所以排除B、表示不确切的数目时,强调数量之多,D;要用复数形式,且与of连用,所以排除C;故选A。 21.What will the weather _______ tomorrow?
B. five hundreds
C. hundred of
D. five hundreds of
B. will build
C. build
D. has build
B. No, they won’t D. No, they can’t
6
A. of 【答案】D 【解析】
B. on C. like D. be like
句意:明天天气将怎么样?of……的;on在……上面;like像;be like像。What will the weather be like?“天气将怎么样?”故选D。
22.More and more people can______over 100 years old in the future. A. live 【答案】C 【解析】
句意:在未来,越来越多的人能活到100多岁。live居住;live to活到;have有。根据句意,表示活到100多岁,故用live to be。故选C。
23.Don’t always make the kids ______day and night. A. to study 【答案】C 【解析】
句意:不要总是让孩子们日以继夜地学习。make sb do sth“让某人做某事”,故用动词原形study,故选C。
24.Lin Lin helped her mom _____the house during the holiday. A. cleaned 【答案】B 【解析】
句意:琳琳在假期期间帮助她妈妈打扫房子。help sb do sth“帮某人做某事”,故用动词原形clean。故选B。
25.This English newspaper is very difficult for us because there are_____new words in it. A. little 【答案】D
B. a little
C. few
D. quite a few
B. clean
C. cleaning
D. cleans
B. studies
C. study
D. studying
B. live to
C. live to be
D. have
7
【解析】
句意:这个英语报纸对我们来说非常困难,因为它里面有相当多的生词。little很少的,修饰不可数名词;a little一点儿,修饰不可数名词;few很少的,修饰可数名词;quite a few相当多的,修饰可数名词。此处修饰可数名词words,故排除AB两项。根据This English newspaper is very difficult for us可知这个英语报纸很难,因为里面的生词很多,故选D。 26.I ' ll live ______a space station one day. A. in 【答案】B 【解析】
句意:总有一天我将住在太空站。on a space station“在一个太空站”,故选B。 27.---What’s the _____ of the robot? ---It looks like a bird. A. time 【答案】C 【解析】
句意:——那个机器人的形状是什么?——它看起来像一只鸟。time时间;size尺寸;shape形状;part部分。根据It looks like a bird可知此处介绍它的形状,故选C。 28.______ an English party in our school this evening. A. There will be 【答案】A 【解析】
句意:今天晚上我们学校有一个英语晚会。
考查there be句型的将来时。There be 句型意为“某地有某物”,表客观存在;have意为“某人有某物”,表所属;从文字的表层意思“我们学校有一个英语晚会”可知用there be句型;根据时间状语判断,句子的时态为一般将来时。there be句型的将来时结构为“There is/are going to be”或“There will be”; an English
B. There is going to have
C. There will have
D. There are going to be
B. size
C. shape
D. part
B. on
C. at
D. for
8
party是单数名词,所以,用There is going to be或There will be;故选A。
【点评】解答本题要先明确there be 句型与have的区别:There be表客观存在;have表所属;there be句型的将来时结构中“There is/are going to be”要注意名词的单复数形式决定be动词的形式用is还是are,本句中的名词an English party是单数名词,只能用There is going to be;“There will be”句型不受名词单复数的影响。
29.My little dog is lost. All of my friends are helping me to it. A. look at 【答案】B 【解析】
句意:我的小狗丢了。所有朋友都正在帮我寻找它。
考查动词短语。A. look at看着;B. look for寻找;C. look after照顾;D. look like看起来像。根据前文说狗丢了可知后文是在找小狗,故选B。
30. you free next weekend? A. Will; are 【答案】B 【解析】
句意:你下周末有空吗?
一般现在时。考查一般将来时。根据next weekend可知是一般将来时,will“将会”;be系动词原形;are是,will+动词原形表示将来。故选B。 【点评】be going to 与will的区别
be going to指当前的,已计划过的或思考过的意图和打算,will表示未事先思考或未计划过的意图; be going to表示客观迹象表明马上要发生,而will则表示说话者的观点、主观意图。 例如:Look at the clouds. There is going to be a storm. 表示客观迹象。 I hope it will be warm tomorrow. 表示主观意愿。
B. Will; be
C. Do; be
D. Are; be
B. look for
C. look after
D. look like
完形填空。
Robots seem very new to most people. But they have a___31___history. A Greek scientist made the first robot. You
9
may___32___robots in some movies. The robots in the movies are usually stronger, faster and___33___than people. In real life, most robots are used in factories. They can do lots of dangerous, difficult or___34___jobs. Some people can’t look___35___themselves and robots can help them. For example, some people can’t see, and they use a guide dog to help themselves move. But now scientists are___36___a robot to help them.
Robots are also used in American hospitals. At one hospital, a robot___37___meals from the kitchen to the sick people’s rooms. It never loses (迷失)its___38___because it has a map of the hospital in its computer system(系统)___39___the future, robots will even work in space. But robots will___40___take the place of(代替)people but only work for people. They can, however, help us in a lot of different ways. 31. A. unpleasant 32. A. look 33. A. clever 34. A. interesting 35. A. about 36. A. taking 37. A. flies 38. A. way 39. A. For 40. A. ever
B. long B. look at B. cleverer B. interested B. at B. using B. cooks B. road B. Of B. never
C. strange C. see C. cleverest C. boring C. for C. making C. makes C. street C. With C. still
D. interesting D. know
D. the cleverest D. bored D. after D. predicting D. takes D. meal D. In D. yet
【答案】31. B 32. C 33. B 34. C 35. D 36. C 37. D 38. A 39. D 40. B 【解析】
机器家都不陌生,我们在电影中都看到过。在现实生活中,机器人可以帮助我们做很多事情,例如一些危险的、困难的事情,就可以由机器人完成。在未来机器人会帮助人类做更多的事情。 【31】
句意:机器人对于大多数人来说好像是很新鲜的事物,但是他们有很长的历史。unpleasant令人不愉快的;long长的;strange 奇怪的,陌生的;interesting 有趣的。上句话说new to most people,这句话中又有but表示转折,故应该说机器人历史很长,故选B。 【32】
句意:你可以在一些电影中看到机器人。look 看,不及物动词,不能直接跟宾语;look at看…;see看见;
10
know知道。根据句意可知,在电影里能看到机器人,故应选C。 【33】
句意:电影中的机器人通常更加强壮、速度更快,而且比人更聪明。clever聪明的,形容词原级;cleverer更聪明的,比较级;cleverest 最聪明的,最高级;the cleverest最高级。根据句意和句中的than可知,这里应使用形容词的比较级形式,跟空前的stronger, faster是并列的,故选B。 【34】
句意:他们能做很多危险的、困难的或者是无聊的工作。interesting 令人感兴趣的;interested某人感兴趣的;boring无聊的;bored某人感到无聊的。根据空前的形容词dangerous, difficult等可以知道,这个形容词也应是有贬义的意思的,而且修饰jobs,故选C。 【35】
句意:一些人不能照顾他们自己,机器人就可以帮助他们。about 关于,大约;at 在具体时刻或地点;for为了,因为; after在…之后。这里和空前的look搭配起来,look at看…;look for寻找;look after意思是照顾。根据下面的for example举的例子可知,这里说的是不能照顾自己的人。故选D。 【36】
句意:但是现在科学家们正在制造机器人去帮助他们。flower 花;cat 猫;robot机器人;pet宠物。根据上文…and robots can help them可知,机器人可以帮助需要照顾的人,故科学家们是制造机器人,故选C。 【37】
句意:在一家医院里,机器人把饭从厨房带到病人的房间。flies 飞;cooks 做饭;makes 制作;takes带走。take …to…把…带到…。根据句意可知选D。 【38】
句意:它从来不会迷路,因为在它的电脑系统里有一张医院的地图。way道路,方向; road 大路;street 街道;meal饭。lose one’s way是固定短语,迷失方向,根据句意it has a map of the hospital 可知,机器人不会迷路。故选A。
11
【39】
句意:在将来,机器人甚至会在太空工作。for 为了,因为;of …的;with 和…一起;in在…里面。这里in the future是固定短语,在将来。故选D。 【40】
句意:但是机器人将永远不会取代人,而只会为人们工作。ever 曾经;never 从不,从来没有;still 仍然;yet然而。根据句意but only work for people可知,机器人不会取代人类。故选B。
【点评】这篇短文给我们介绍了机器人的作用和未来的发展,短文中心突出,比较容易理解。完形填空考查学生在具体语境中运用语言的能力,是综合性较高的一类题目。学生们不仅要有好的阅读能力,也要有较高的逻辑思维能力,同时对词汇和短语、句型的用法也要很熟悉。这篇完形填空的题目考查了名词、动词、形容词、介词、副词等,考查的知识点比较全面,以实词考查为主。既考到了语义辨析,也有逻辑思维能力的考查。做题的时候,我们应首先快速阅读全文,了解文章大意,对文章作者的思路和写作意图有所了解。然后做题,先做比较简单的,如固定搭配,或是自己比较有把握的;剩下较难的,仔细对比,并联系上下文意完成。例如第2小题,这个题目考查近义词辨析,前三个单词都跟“看”这个意思相关,我们要加以辨析,看见。结合文意可知应是看见机器人,选C;look 和look at表示看的动作,see表示结果,再例如第6小题,这个题目考查逻辑思维,上文说到了机器人可以帮助有需要的人,因此对于盲人,科学们以后可能会制造出机器人去帮助他们。因此应选C。
阅读理解。
A
A kind of little cars may some day take the place of today’s cars. If everyone drives such cars in the future,there will be less pollution in the car. There will also be more space for parking cars in cities,and the streets will be less crowded. Three such cars can fit in the space now needed for one car of the usual size.
The little cars will cost much less to own and to drive. Driving will be safer,too,as these little cars can go only 65 kilometers an hour. The cars of the future will be fine for getting around a city,but they will not be
12
useful for long trips. Little cars will go 450 kilometers before needing to stop for more gasoline.
If big cars are still used along with the small ones,two sets of roads will be needed in the future. Some roads will be used for the big,fast cars and other roads will be needed for the slower,small ones. 41. There is much pollution in the car today because ________. A. people drive big cars B. people drive little cars
C. the cars go 65 kilometers an hour D. the cars can go 450 kilometers an hour
42. The usual size of cars today is ________that of future cars. A. much smaller than C. three times as large as
43. We can learn from the passage that________. A. big cars cost less to own and to drive B. big cars are not useful for long trips
C. the cars of the future will be much smaller than today’s cars D. small cars are faster than big ones
44. The street will be less crowded because ________. A. there will be fewer cars in the future B. there will be fewer passengers in the street C. driving future cars will be safe D. future cars will be much smaller
45. Two sets of roads may be needed in the future because ________.
B. much the same as D. a little larger than
13
A. there will be too many cars in the future B. more and more people will get around a city
C. big cars and little cars may be used along with each other D. it looks more beautiful to have two sets of roads 【答案】41. A 42. C 43. C 44. D 45. C 【解析】
本文讲述一种新型的小汽车,环保,占空间小,可以缓解交通压力。 【41】
A 细节理解题。根据第一段提到If everyone drives such cars in the future,there will be less pollution in the car.如果第人开小车的话,将会减少污染,反之,今天污染大,是因为开大车的原因,故选A项。 【42】
C 细节理解题。根据第一段提到Three such cars can fit in the space now needed for one car of the usual size三辆这样的车所占的地方是现在一辆车的尺寸,所以选C项。 【43】
C 细节理解题。根据第一段提到A kind of little cars may some day take the place of today’s cars这种小车将会在将来取代现代的车,所以选C项。 【44】
D 细节理解题。根据第一段提到There will also be more space for parking cars in cities,and the streets will be less crowded.车小了,空间就大了,街道就不那么拥挤了,所以选D项。 【45】
C 细节理解题。根据最后一段提到Some roads will be used for the big,fast cars and other roads will be needed for the slower,small ones.一些道路用来走大车,快车而其它的路用来走小车。所以选 C项。 【考点】日常生活类阅读。
B
Are you able to send a letter with pictures and sounds to someone somewhere in the world without a stamp on it? Using a computer you can send e-mails quickly and easily. The post is much slower than e-mail. E-mail can send its message to the other side of the world in seconds.
E-mail is easy to use and it saves time and money. The differences in time in different parts of the world do not
14
matter when sending e-mail. It’s twenty-four-hour service that you can send e-mail at any time of the day or night. No one has to be there to get e-mail. It does not matter if your friends are in beds when you send e-mail to them, or you are seeing a movie at the movie theater when they send e-mail back. 46. We can use a __ _ to send e-mail. A. robot
B. video
C. computer
D. letter
47. E-mail is the post. A. faster than
B. as fast as
C. much slower than
D. not so fast as
48. It takes to send e-mail to the other side of the world. A. minutes
B. seconds
C. seven days
D. hours
49. You can send e-mail at any time . A. in the daytime
B. at night
C. on weekends
D. of the day or night
50. send e-mail to your friends when they are sleeping. A. You can’t
B. You must
C. You can
D. You shouldn’t
【答案】46. C 47. A 48. B 49. D 50. C 【解析】
这篇短文讲述的是随着科技的发展,现在我可以使用电脑来发送电子邮件,它比信件要更快、更方便,也能节约时间和钱。 【46】
细节理解题。根据短文中Using a computer you can send e-mails quickly and easily.可知,我们可以使用电脑来发送电子邮件。故应选C。 【47】
细节理解题。根据短文第一段中The post is much slower than e-mail. E-mail can send its message to the other side of the world in seconds可知,电子邮件比较信件要更快,在几秒钟之内就能把信息传播到世界的另一边。故应选A。 【48】
细节理解题。根据短文第一段中The post is much slower than e-mail. E-mail can send its message to the other side of the world in seconds可知,电子邮件比较信件要更快,在几秒钟之内就能把信息传播到世界的另一边。故应选B。 【49】
15
细节理解题。根据短文第二段中It’s twenty-four-hour service that you can send e-mail at any time of the day or night.可知,我们可以在白天或者晚上的任何时间发送电子邮件,它是24小时服务。由此可知应选D。 【50】
推理判断题。根据短文最后It does not matter if your friends are in beds when you send e-mail to them可知,在朋友睡觉的时候,你也可以给他们发生电子邮件,这没关系。由此可知这里应选C,当你的朋友在睡觉的时候,你可以给他们发送电子邮件。
【点评】这篇短文讲述了电子邮件相比过去的信件更加的方便、快捷。文章主题突出,叙述清晰,容易理解。后面的题目以细节理解题为主,考查了学生们快速搜索有用信息、处理信息的能力。做题时,要先从题目中找到问题的关键,定位到原文相关的地方,结合选项作答。例如第2小题,这个题目是对比电子邮件和信件,因此在短文中我们应注意有email和post的句子以及比较级形式,在短文第一段中提到The post is much slower than e-mail.,信件比电子邮件更慢,也就是电子邮件比信件更快,所以应选A。
C
People use money to buy food, books and hundreds of other things they need.When they work, they usually get paid(酬劳) in money.
Most of the money used today is made of metal(金属) or paper.But in the time long ago, people used to use all kinds of things as money.One of the first kinds of money was shells.
In China, cloth and knives were used as money.Elephant tusks(牙), monkey tail(尾巴) and salt were used in some parts of the world.Rice was also a kind of money used by the people in some islands.
The first copper coins (硬币)were made in China.They were round and had a square hole in the center.Different countries have used different metals for their money.Later, some countries began to make coins of gold and silver (银).But gold and silver were too heavy to carry when people needed a lot of coins to buy something expensive.The Chinese were the first to use paper money.The first paper money looked more like a note from one person to another than the paper money used today.
Money has had an interesting story from the days of shell money till today. 51. People usually use money. ______ A. to buy gold
C. to get something they want
B. to buy something expensive D. to buy shells
52. Long, long ago people all over the world used______ as money.
16
A. the same metal C. the different metals
B. the same paper D. all kinds of things
53. In the past, the ancient Chinese used to have cloth and knives______. A. as a tool C. as a gift
B. as a kind of goods D. as money
54. ______ was also a kind of money used by the people on some islands. A. Rice
B. Animals
C. Gold
D. Knives
55. The first paper money____________
A. looked like the same as the paper money used today B. looked interesting
C. had a square hole in the center D. looked like a note
【答案】51. C 52. D 53. D 54. A 55. D 【解析】
本文介绍了关于钱的故事,在古代人们用各种各样的东西当作钱。 【51】 C
细节理解题。根据People use money to buy food, books and hundreds of other things they need.可知人们经常用钱买他们想要的东西,故选C。 【52】 D
细节理解题。根据But in the time long ago, people used to use all kinds of things as money.可知在很久以前,人们用各种各样的东西当作钱,故选D。 【53】 D
细节理解题。根据In China, cloth and knives were used as money.可知在中国,古代的中国人把布和刀当作钱,故选D。 【54】
17
A
细节理解题。根据Rice was also a kind of money used by the people in some islands.可知在一些小岛上,稻米也被当作钱来使用,故选A。 【55】 D
细节理解题。根据The first paper money looked more like a note from one person to another than the paper money used today.可知最早的纸币像一个支票,故选D。
【点评】根据题干要求,在文中选出答案所在的语句或段落,进行分析理解,词义猜测,推理判断和概括归纳,选出正确的选项。例如小题2,根据But in the time long ago, people used to use all kinds of things as money.可知在很久以前,人们用各种各样的东西当作钱,故选D。 根据提示完成单词。
56. If there were more trees on the earth, there would be less p____________. 57. It’s duty(责任) for everyone to protect the e__________.
58. Most people in the world love p__________, they don’t need war(战争). 59. He lives in an a__________with his parents.
60. Tigers are very d__________. Be far away from them! 61. I b__________I can make progress if I do my best. 62. You’re right, so no one here d_________with you.
63. It’s i____________for him to carry the heavy bag, because he is only two years old. . It will p_________snow. You should put on warm clothes. 65. Gina lives in her aunt’s house d__________the weekend. 【答案】56. pollution 57. environment
58. peace 59. apartment 60. dangerous 61. believe 62. disagrees 63. impossible
18
. probably 65. during 【解析】 【56】
句意:如果地球上有更多的树,污染就会减少。
根据上文“if there were more trees on the earth”,从常识可知“树越多,污染越少”;空格在形容词后面,判断填名词;根据首字母提示,pollution意为“污染”,不可数名词,故答案为 pollution。 【57】
句意:保护环境是每个人的责任。
空格在定冠词后面,判断填名词;从文字的表层意思推断,空格指“保护环境”;根据首字母提示,environment意为“环境”,不可数名词,故答案为 environment。 【58】
句意:世界上大多数人热爱和平,他们不需要战争。
根据下文“they don’t need war”——推断上文指“热爱和平”;空格在动词后面,判断填名词,根据首字母提示,peace意为“和平”,名词,故答案为peace 。 【59】
句意:他和父母住在一套公寓里。
空格在不定冠词后面,判断填单数可数名词;从文字的表层意思推断,空格指“住在公寓”;根据首字母提示,apartment意为“公寓”,名词;故答案为 apartment 。 【60】
句意:老虎很危险。离它们远点!
空格在be动词后面,判断填形容词;根据下文“Be far away from them” ,推断上文指“老虎是危险的”;根据首字母提示,dangerous意为“危险的”,故答案为 dangerous。 【61】
句意:我相信只要我尽我最大的努力,我就能取得进步。
空格是句子的谓语,判断填动词;根据文字的表层意思推断句子的表达是“相信自己只要努力就能进步”;根据首字母提示,believe意为“相信”,故答案为 believe。 【62】
句意:你是对的,所以这里没人不同意你的说法。
19
空格是句子的谓语,判断填动词;根据上文“You’re right,”推断下文指“没人不同意你”;根据首字母提示,disgree意为“不同意”;句子是一般现在时,主语是no one,谓语动词+s;故答案为disagrees。 【63】
句意:背着这个沉重的包对他来说不可能,因为他才两岁。
句子为固定句型It’s +adj+ for sb+ to do sth意为“做某事对某人来说是……”,判断空格填形容词;根据下文“because he is only two years old.”推断上文意为“不可能背这个重包”;根据首字母提示,impossible意为“不可能的”,故答案为impossible。 【】
句意:可能会下雪。你应该穿上暖和的衣服。
空格在助动词之后行为动词之前,判断填副词;根据下文“You should put on warm clothes.”推断上文意为“有可能下雪”,要穿暖和的衣服;根据首字母提示,probably意为“可能地”,故答案为 probably。 【65】
句意:吉娜周末期间住在她姑姑家。
空格在“定冠词+名词”前,判断填介词;从文字的表层意思推断,空格意为“在周末”;根据首字母提示,during意为“在……期间”,故答案为during。 用括号内所给词的适当形式填空。
66. I felt ________ (bore) at the cinema, because the movie was too ________.(bore) 67. There _________ ( be) more children in people’s homes in 10 years. 68. There will be _________ (many) people than last year. 69. Gina always plays a part in _________ (save) the animals. 70. ---What will you do tomorrow afternoon? ---I _________ (play) basketball with Jim.
71. He was surprised by all the _________ (pollute) on the beach. 72. The dictionary will tell us the _________ (mean) of these words. 73. It ________ (seem) that it’s going to rain.
74. People all over the world love ________ (peaceful). 75. Look! He is ________(use ) his uncle’s computer. 【答案】66. (1). bored (2). boring 67. will be
20
68. more 69. saving 70. will play 71. pollution 72. meanings
73. seems 74. peace 75. using 【解析】 【66】
句意:我在电影院觉得无聊,因为电影太无聊了。
bored 形容词,指感到厌烦的,一般修饰人;boring 形容词,指事情本身无趣的,一般修饰物;从文字的表层意思可知,空格1指“我在电影院觉得无聊”,主语是人,所以填bored;空格2指“电影是无趣的”,所以填boring;故答案为bored;boring。 【67】
句意:十年后,人们的家里会有更多的孩子。
根据时间状语“in 10 years”,判断句子用一般将来时;there be 句型的将来时结构是“there will be ”;故答案为 will be。 【68】
句意:会有比去年更多的人。
根据than的比较结构判断空格填形容词的比较级;many意为“许多的”,其比较级是不规则变化more;故答案为more。 【69】
句意:吉娜总是在拯救动物方面发挥作用。
play a part in doing sth/sth意为“贡献力量、起…作用”;空格在介词后面,判断填动名词;save是动词,以不发音的e为结尾,其动名词形式去掉e再加ing;故答案为saving。 【70】
句意:——明天下午你做什么?——我要和吉姆打篮球。
根据问句的时间状语“tomorrow afternoon”,判断答语用一般将来时;一般将来时的谓语动词的结构是“will+
21
动词原形”;故答案为will play。 【71】
句意:他对海滩上的污染感到惊讶。
空格在定冠词后面,判断填名词;动词,其相应的名词是pollution;故答案为 pollution。 pollute意为“污染”,【72】
句意:字典将告诉我们这些词的含义。
空格在定冠词后面,判断填名词;mean意为“意思是”,动词;其相应的名词形式是meaning,the meaning of意为“……的意思”; these words是复数形式,根据文字表达的逻辑关系,meaning也要用复数形式;故答案为meanings。 【73】
句意:好像要下雨了。
“It seems+ that从句”意为“好像要……”,是固定句型;根据从句“it’s going to rain.”——表达现在对即将发生的事情的判断,所以空格用一般现在时;故答案为 seems。 【74】
句意:全世界人民都热爱和平。
空格在动词后面,判断填名词当宾语;peaceful意为“和平的”,形容词,其相应的名词形式是peace,故答案为peace。 【75】
句意:看!他在用他叔叔的电脑。
句前的提示词look提醒对方看正在发生的事情,判断空格用现在进行时;现在进行时谓语动词的结构是“be+现在分词”,空格在is后面,所以,空格填现在分词;use以不发音的e为结尾,其现在分词要去e再加ing;故答案为using。
【点评】用所给词的适当形式填空,解答前要先解读备选词的词义;再阅读句子,根据句意推测空格所缺的信息;题1要明确现在分词和过去分词当表语的区别;题3根据than的比较结构作答;题2、5根据句中的时间状语判断句子的时态;题4、7、9要根据空格前的词性来确定空格的词性;完成填词后,要通读句子,复核校对,检查所填入的词是否符合语境、句子是否内容完整通顺。
22
按要求改写句子。
76. The students are in Europe now .(用in five years替换) The students _____ _____ in Europe in five years.
77. There will be more pollution in the future.(变为否定句) There ______ ______more pollution in the future. 78. My father will go to Shanghai by plane.(变为同义句) My father will ______ ______ Shanghai .
79. The cities will be more crowded in 100 years.(对划线部分提问) _______ _______the cities ______ _______ in 100 years? 80. Many scientists disagree with Mr. White.(变为同义句) Many scientists ______ ______ with Mr. Write. 【答案】76. (1). will (2). be 77. (1). won’t (2). be 78. (1). fly (2). to
79. (1). What (2). will (3). be (4). like 80. (1). don’t (2). agree 【解析】 【76】
用in five years 作时间状语,故谓语用一般将来时,谓语are变为will be,故为(1). will 【77】
谓语是will be,故变为否定句时,谓语为(1). won’t (2). be 。 【78】
go to Shanghai by plane =fly to Shanghai表示“飞往上海”,故为(1). fly (2). to 。 【79】
对more crowded提问,是询问将会是什么样,故用(1).What (2). will (3). be 【80】
disagree =don’t agree表示“不同意”,故为(1). don’t (2). agree。
23
(2). be 。(4). like 。 根据汉语意思完成英语句子, 每空一词
81. 雾霾对我们的健康有害,人人都应参与到拯救环境的行列中来。
Thick haze is bad for our health. Everyone should_______ _____ ______in saving the environment. 82. 我们从来不会知道未来会发生什么事。 We never know _______ ______ ______ in the future! 83. 我到处找我的钥匙,但是我没有找到。
I _________ _________my keys everywhere, but I couldn’t _________ them. 84. 科学家们使得机器人和我们做同样的事情。
Scientists make robots do _______ ________things ________we do. 【答案】81. (1). play (2). a (3). part 82. (1). what (2). will (3). happen 83. (1). looked (2). for (3). find 84. (1). the (2). same (3). as 【解析】 【81】
空格在情态动词后面,判断填动词原形;根据中文提示,play a part in 意为“贡献力量、起……作用”;故答案为play;a;part。 【82】
本句是宾语从句,根据中文提示“未来会发生什么事”,判断空格用一般将来时;宾语从句要按照陈述句的语序;宾语从句的引导词为what,happen意为“发生”;故答案为what;will;happen。 【83】
空格1是句子的谓语,判断填动词;陈述发生过的事情用一般过去时;look for意为“寻找……”,强调动作的过程;所以空格1填looked for;空格2在情态动词后面,判断填动词原形,根据中文提示,find意为“找到”,强调动作的结果;故答案为looked;for;find。 【84】
根据中文提示,the same as意为“和……一样”,as后面是比较状语从句“和我们做同样的事情”;故答案为the;same;as。
24
短文5选5
Shopping malls are popular places for Americans to go to. Some people spend so much time at malls that they are called \"mall rats\". _______85_______ They feel safe because malls have police stations or private security guards (私人保安). ________86________ The newest malls have beautiful rest areas with waterfalls and green trees.
________87________ More malls were built around the country. People love doing all their shopping in one place. ___88___ They shop, of course, and they also eat in food courts that have food from all over the world. They see movies at theaters. Some people even get their daily exercise by doing the new sport of \"mall walking\". ________________ At some malls, people can see a doctor or a dentist. In other words, people can do almost everything at malls.
A. Now people can do many things at malls.
B. The first indoor mall in the US was built in 1965 in Edina, Minnesota. C. Others go to malls to meet friends. D. People like malls for many reasons. E. Parking is usually free. 【答案】85. D 86. E 87. B 88. A . C 【解析】
文章大意:这篇文章主要介绍了购物中心是很受美国人欢迎去的地方。有些人花太多时间在商场,他们被称为\"商场老鼠\"。人们喜欢商场的原因很多。他们觉得安全,因为商场中设有局或私人保安。最新的购物中心有美丽的瀑布和绿树的区域以供人休息。购物中心在全国各地建造了起来。人们几乎可以在商场做所有的事情。 【85】
细节推理题。根据上文Some people spend so much time at malls that they are called\"mall rats\".有些人花太多时间在商场,他们被称为\"商场老鼠\"。下文They feel safe because malls have police stations or 。他们觉得安全,因为商场中设有局或私人保安。结合选项可知private security guards (私人保安)此空应填人们喜欢商场的原因很多,故选D。
25
【86】
细节推理题。根据上文They feel safe because malls have police stations or private security guards (私人保安).“他们觉得安全,因为商场中设有局或私人保安”和下文The newest malls have beautiful rest areas with waterfalls and green trees.最新的购物中心有美丽的瀑布和绿树的区域以供休息。结合选项可知此空应填通常是免费停车。故选E。 【87】
细节推理题。根据上文The newest malls have beautiful rest areas with waterfalls and green trees.最新的购物中心有美丽的瀑布和绿树的地区休息。下文More malls were built around the country.购物中心在全国各地建造了起来。结合选项可知此空应填第一个室内购物中心在美国明尼苏达州的埃迪娜,建于1965年,故选B。 【88】
细节推理题。根据上文People love doing all their shopping in one place.人们喜欢在一个地方购物。和下文They shop,of course,and they also eat in food courts that have food from all over the world.他们当然会购物,他们还会在美食广场吃来自世界各地的食物。结合选项可知,此空应填现在人们可以在商场做许多事情。故选A。 【】
细节推理题。根据上文They see movies at theaters. Some people even get their daily exercise by doing the new sport of\"mall walking\".他们在电影院看电影。有些人甚至通过\"逛商场\"这种新型运动来实现日常锻炼的目标。结合选项可知,此空应继续说人们在商场的活动,根据前文“有些人”所以此处应填“其他人去商场见朋友”。故选C。 90.书面表达。
未来总是让人充满幻想, 请根据下列提示, 以“The Life in the Future”为题写一篇80个词左右的英语短文。 提示:
1. 想象一下未来的生活会是什么样子;
26
2. 具体介绍一下未来的生活: 很多事情都由电脑和机器人完成。例如: 料理家务、购物、看病, 孩子们通过网络把课堂搬到家里, 人们可以活到200岁等;
3. 为了未来的生活, 我们现在应该努力学习, 实现理想。 要求:
1. 语句通顺, 内容完整, 语法正确;
2. 不要逐字翻译提示的内容, 想象内容要合情合理。 The Life in the Future
_________________________________________________________________ 【答案】The Life in the Future
What do you think the life in the future will be like?
Every family will have computers and robots. Computers will help us know a lot all over the world. Robots will help us do most of the housework. They can help us do some cleaning, cooking or washing. We can do some shopping and see a doctor without going out. Students can study at home on computers. People will live to be 200 years old because of the better medical care.
Our life will be better and better. For this, we should study hard. I believe we’ll be able to do this. 【解析】
内容包括电脑和机器人出1.题干解读:本篇材料作文要求用第一人称的方式描述我们未来的生活是什么样,
现在我们日常生活,人们学习、看病、购物等方面的变化,为了实现这样的生活,我们该努力学习等。讲述的未来发生的事情,用一般将来时;书写时要注意用全所给材料,文句通顺,内容完整。
2.例文点评:本例文结构严谨,层次分明。开篇用宾语从句引入主题;正文部分描绘有电脑和机器人,我们未来的生活会是什么样的;结尾畅想未来,表达为实现未来生活要努力学习。文章布局合理,内容完整连贯。
3.高分亮点:本篇例文短语丰富、文句简洁。用will句型和情态动词can;短语know a lot ;about help sb do sth;help us do most of the housework;help us do some cleaning, cooking or washing;do some shopping ;see a doctor;study at home on computers;伴随结构without going out描述未来生活的样子;用形容词比较级 better and better展望未来;文句精彩,行文通畅。
【点评】本篇材料作文书写前要认真审题,确定人称(第一人称)和时态(一般将来时);书写时要紧扣主题,围绕生活、学习、看病、购物等方面的变化来描述我们未来的生活;成文后要检查人称、时态是否一
27
致、单词的拼写是否正确、短语和句式的使用是否得当。
28
因篇幅问题不能全部显示,请点此查看更多更全内容
Copyright © 2019- 91gzw.com 版权所有 湘ICP备2023023988号-2
违法及侵权请联系:TEL:199 18 7713 E-MAIL:2724546146@qq.com
本站由北京市万商天勤律师事务所王兴未律师提供法律服务