Ⅰ.单句语法填空
1. ____________(qualify) yourself for this kind of new job, you should take some evening courses.
2.Jane has been so occupied________ taking care of her children that she hasn’t had time for the party.
3.As far as I am______________(concern), there is only one way to solve this problem. 4.It was the first time I ____________(go) there and I was deeply impressed by the wonderful scenes and friendly people there.
5.A clean environment can help the city bid for the World Expo, _________in turn will promote its economic development.
6.Lu Xun____________________(acknowledge) to be one of the greatest writers of his day.
7.Customs officers have made a series of ___________________(contradict) statements about the policy.
8.My English teacher asked me to make a ______________________(summarize) of the report.
9.His fingers were numb________________-cold after staying outside for a long time. 10.I know that concentration is the first _____________________(require) for my study of English.
答案:1. To qualify
考查非谓语动词。句意:为了使你自己胜任这份新工作,你应该上夜校。分析句子结构可知,此处在句中表目的,故用动词不定式。 2.in
考查固定搭配。句意:Jane一直忙于照顾孩子,以至于她没时间参加聚会。be occupied in doing sth.忙于做某事。 3.concerned
考查固定搭配。句意:就我个人而言,只有一种解决这个问题的方法。as far as sb.be concerned“就某人而言”,是固定搭配。 4.had gone
考查固定句型。句意:这是我第一次去那里,美丽的风景和友好的人们给我留下了深刻的印象。It was the first time (that) sb.had done sth.“这是某人第一次做某事”,从句应使用过去完成时。 5.which
考查定语从句。句意:干净的环境能帮助这个城市申办世博会,反过来申办世博会又会促进这个城市的经济发展。which引导非性定语从句,指代前面一句话的内容。 6.is acknowledged
考查时态和语态。句意:鲁迅被公认为是他那个时代最伟大的作家之一。be acknowledged to be“被公认为是……”,根据句意可知,这里表客观陈述,因此用一般现在时。 7.contradictory
考查词形转换。句意:海关们对这项作出了一系列互相矛盾的陈述。此处应用形容词修饰名词statements。
8.summary
考查词形转换。句意:我的英语老师让我对这次报告作个总结。由空前的a可知,空处应填名词。make a summary作总结。 9.with
考查介词。句意:在外面待了很长时间,他的手指冻僵了。with cold 因为寒冷。 10.requirement
考查词形转换。句意:我知道对于学英语来说,专心是第一要求。根据空前的the first可知这里应用名词requirement要求。
Ⅱ.单句改错
1.If you’re already eating a healthy diet, keep up.
2.It was the third time that he has met with such a tough problem. 3.She doesn’t fit with the rest of the class.
4.—I’m sure Mary will win the first prize in the final.
—I think so.She has been making preparation for it for months.
5.I recommended he buying an English-Chinese dictionary, which I thought would be of great help to his studies.
6.He gets used to walk to his office in spite of bad weather. 7.—He is great comfort to his parents.
—You bet.His income enables his parents to live in comfort. 8.We should substitute a broken window as a new one.
句意:我们应该用新窗户更换破了的窗户。substitute sth. for/with sth.用某物代替某物。 9.All I require to you is to support the project.
10.His services to the country never officially acknowledged.
∧
答案:1.If you’re already eating a healthy diet, keep up.
it
句意:如果你已经有了健康的饮食习惯,那么继续保持。keep it up继续保持下去。
has 2.It was the third time that he met with such a tough problem. had
句意:这是他第三次遇到如此棘手的问题。it is/was the first/second…time that…这是一个固定句式,that从句一般用完成时态。若主句是一般现在时,从句用现在完成时;若主句用一般过去时,从句多用过去完成时。it也可用this/that替代。
∧
3.She doesn’t fit with the rest of the class.
in
句意:她和班上的其他同学相处得不好。fit in with sb.=get on/along well with sb.意为与某人相处融洽。
4.—I’m sure Mary will win the first prize in the final.
preparation —I think so.She has been making for it for months. preparations
句意:——我确信玛丽会在决赛中获得一等奖。——我也这样想,她已经为此准备了好几个月了。make preparations for…为……做准备,为固定搭配。preparation在这个搭配中多用复数形式。
buying he
5.I recommended an English-Chinese dictionary, which I thought would his/him buy
be of great help to his studies.
句意:我建议他买一本英汉词典。我认为该词典对他的学习很有帮助。改法①:recommended后带宾语从句,he是宾语从句的主语。recommend带宾语从句时,从句应用should+动词原形,should可省;改法②:recommend可构成recommend one’s/one doing sth.依据此结构,保留buying,将he改为him或his。
walk walking
6.He gets used to to his office in spite of bad weather. 句意:他习惯步行上班,即使天气不好。此处get used to意为“习惯”,to为介词,其后应用v.-ing形式。
∧
7.—He is great comfort to his parents.
a
—You bet.His income enables his parents to live in comfort.
句意:——他对于他的父母而言是个很大的安慰。——的确是。他的收入让他的父母能够生活安逸。comfort舒适,安慰,为不可数名词;但当用作“令人感到安慰的人或事物”讲时,为可数名词。因此第一个comfort前应加不定冠词a;in comfort舒服(适)地,为介词短语作状语,comfort前不能有冠词。
as
8.We should substitute a broken window a new one. for/with
句意:我们应该用新窗户更换破了的窗户。substitute sth. for/with sth.用某物代替某物。
to 9.All I require you is to support the project. of
句意:我对你们的所有要求就是支持这个项目。require sth. of sb.要求某人某物。
∧
10.His services to the country never officially acknowledged.
were
句意:他对国家所作出的贡献从未受到正式的表彰。由句意可知主语services与acknowledge之间存在被动关系,因此应用被动语态。
Ⅲ.完形填空
(2016·广州市高三一模)I work as a volunteer(志愿者) for an organization that helps the poor in Haiti. Recently I took my son Barrett there for a week, hoping to 1 him.
Before setting out, I told Barrett this trip would be tiring and 2. For the first two days, he said almost nothing. I worried the trip was too 3 for a 17yearold. Then, on day three, as we were 4 over high rocky mountains, he turned to me and grinned(咧嘴笑), “Pretty hard.”
After that there was no turning back. A five-year-old girl, wearing a dress several sizes 5 large and broken shoes, followed Barrett around, mesmerized(着迷的). He couldn’t stop 6. Later he said 7, “I wish I could speak French.” I was 8—this was from a boy who hated and 9 French classes throughout school.
Usually silent, he 10 Gaby, our host, and kept asking questions about the country and its people. He blossomed(活泼起来).
11, the moment that really took 12 breath away occurred in a village deep in the mountains. I was 13 a woman villager for an article. 135 centimetres tall, she was small in figure but strong in 14. Through determination, she had learned to read and write, and 15 to become part of the leadership of the 16.
Learning her story, Barrett was as 17 as I by this tiny woman’s achievements. His eyes were wet and there was a 18 of love and respect on his face. He had finally understood the importance of my work.
When leaving for home, Barrett even offered to stay 19 as a volunteer. My insides suddenly felt struck. This 20 achieved all I’d expected. Soon he will celebrate his 18th birthday.He’ll be a man. 1.A
语篇这篇短文讲述了作者带自己的儿子到一个山谷的小村庄去.co
导 读 采访。作者在短文中描述了旅途的艰难和采访的过程。通过这mfo
次旅行,作者的儿子受到了很大的教育。 rt B.please
C.attract D.educate 2.A.rough B.dangerous C.troublesome D.violent 3.A.little B.much C.fast D.slow
4.A.moving B.running C.climbing D.looking 5.A.too B.very C.even D.so
6.A.joking B.crying C.shouting D.smiling
7.A.patiently B.regretfully C.lightly D.cheerfully
8.A.ashamed B.disappointed C.determined D.surprised 9.A.took up B.went in for C.fought against D.called off 10.A.befriended B.disregarded C.avoided D.recognized 11.A.Thus B.Even
C.Meanwhile D.However 12.A.my B.his C.our D.her
13.A.asking B.interviewing C.arranging D.describing 14.A.brain B.wish C.will D.health
15.A.appeared B.struggled C.hesitated D.failed 16.A.village B.city C.organization D.state 17.A.pleased B.bored C.puzzled D.touched
18.A.combination B.composition C.connection D.satisfaction 19.A.in B.behind C.out D.away
20.A.interview B.flight C.article D.trip
答案:1.解析:D educate意为“教育”,比teach正式,内容不那么具体,但强调教育的总目标和培养的结果,体现在世界观、性格、品质、学识等方面,耗时较长,范围较广。作者把儿子带到海地的目的是使他受到教育。comfort意为“安慰,使(痛苦等)缓和,使安乐”。please意为“使高兴,使欢喜,使快乐,使满足,中……的意”。attract意为“引诱,诱惑”,
可泛指任何形式的吸引,表示“迷人”时,强调引起感情冲动或刺激起兴趣。 2.解析:A rough意为“辛苦的,难受的,难忍的”。根据上文中的tiring可判断出旅行非常的艰难。tiring的意思是“令人疲劳的”。dangerous意为“危险的”;troublesome意为“麻烦的”;violent意为“暴力的”。 3.解析:B much意为“许多,大量”,由于旅途的艰难,对于一个17岁的孩子来说是很难忍受的。little意为“少量的”;fast意为“快的,迅速的”;slow意为“慢的”。 4.解析:C climb意为“爬”,其宾语是high rocky mountains,说明他们在爬很高的满是岩石的大山。
5.解析:A too意为“太”,说明女孩的衣服太大了。very意为“非常”。too用于表示“太,过于”,指衣服的大小对女孩来说太大了,穿起来不合身。 6.解析:D smile意为“微笑”,根据所提供的情景“A five\\|year\\|old girl,wearing a dress several sizes too large and broken shoes, followed Barrett around, mesmerized.”男孩看到女孩的这个样子禁不住笑起来。joke意为“开玩笑”;cry意为“哭”;shout意为“喊叫”,均不符合当时的实际情况。
7.解析:B regretfully意为“悔恨地,后悔地,惋惜地,有遗憾地,抱歉地”,表示对自己做的事感到悔恨、后悔、惋惜、有遗憾或抱歉。从下文中男孩说的话“I wish I could speak French.”可看出男孩对自己不会说法语感到遗憾。patiently意为“耐心地”;lightly意为“轻松地,愉快地”;cheerfully意为“高高兴兴地,兴致勃勃地”。
8.解析:D surprised意为“吃惊的”,由于男孩突然遗憾地说多么希望自己会说法语,而下文中说男孩不喜欢学法语,这使作者感到吃惊。ashamed意为“感到羞耻的,感到惭愧的,感到害臊的”;disappointed“失望的”;determined意为“有决心的”。 9.解析:C fight against意为“与……斗争”,在这句话中表示男孩不喜欢学法语而进行的一些抗争。take up意为“从事”,go in for意为“赞成,参与”,都与上文中的“hated”矛盾。call off意为“取消”。
10.解析:A befriend意为“以朋友的方式对待”,从下文中“…and kept asking questions about the country and its people”可看出男孩与Gaby很友好。disregard意为“蔑视,轻视”;avoid意为“避开”;recognize意为“认出”。 11.解析:D however意为“然而”,表示上文的内容与下文的内容是转折对比关系。thus意为“因此”;even意为“甚至”;meanwhile意为“同时”。
12.解析:A take one’s breath away表示“使人吃惊或高兴得说不出话来”。根据这段内容可判断出作者对山谷中一个村庄的一位妇女感到吃惊,因为虽然她个子很矮,但勇敢地进行斗争。因为是作者感到吃惊,所以要用“took my breath away”。 13.解析:B interview意为“采访”,下文中的“for an article”说明作者为了写一篇文章,正在采访一位女村民。
14.解析:C will意为“意志,意志力”,根据所提供的情景“Through determination,she had learned to read and write”和“become part of the leadership”可判断出这位妇女的意志非常坚强。brain意为“智力,智能,智慧,脑力,头脑”;wish意为“愿望”;health意为“健康”。
15.解析:B struggle意为“斗争”,指在困境中全力抗争,以达到某种目的。appear意为“出现”;hesitate意为“犹豫,踌躇”;fail意为“失败”。 16.解析:A village意为“村庄”,根据上下文的内容可判断出这位妇女成为这个村庄的领导人之一。city意为“城市”;organization意为“组织”;state意为“国家”,都与短文的内容不符合。
17.解析:D touched意为“受感动的”,由于这位农村妇女的事迹非常感人,Barrett非常感
动。pleased意为“高兴的,满意的”;bored意为“无聊的”;puzzled意为“感到迷惑不解的”。
18.解析:A combination意为“结合,合并,混合”,指爱与尊敬紧密地结合在一起,即表示既爱又尊敬的感情。由于这位农村妇女的事迹非常感人,在Barrett脸上出现了爱与尊敬结合的表情。composition意为“编制,结构,构成,组成,组织,成分,合成物”,指把两种或多种东西组合在一起;connection意为“连接”;satisfaction意为“满意”。 19.解析:B stay behind意为“留下来不走了”,因为受到了这位农村妇女的事迹的教育,Barrett主动提出留下来当志愿者。 20.解析:D trip意为“旅行”。这篇短文讲述了作者带自己的儿子到一个山谷的小村庄去采访。作者在短文中描述了旅途的艰难和采访的过程,通过这次旅行,作者的儿子受到了很大的教育,因此作者说这次旅行是很成功的。flight意为“飞行,航班”。
Ⅳ.阅读理解
Last winter, when I was heavily pregnant, I was visiting my sister and
brother-in-law’s house and had to park in a nearby parking lot because they didn’t have accessible parking. The snow was extremely heavy and there was lots of ice on the ground—not many people had ventured out that evening!
When I returned to my car around 11 pm, I noticed that I was the only car left. Nervously, I hopped into the car and let it warm up a bit. When I finally tried to drive away, my wheels began to spin.I was stuck! I spun and spun and wondered what to do.
All of a sudden, in my rear view mirror, I saw four teen-aged boys approaching my car. They were walking side by side in a line and dressed a bit like gang members—at least I thought that’s what they looked like. My car was in a very isolated area and I began to panic. I was certain they were coming to my car to harm me. Terrified, I just froze. One of the young men tapped on my window and said “Excuse me, Ma’am, can we help you? You seem stuck.” Still afraid and fearing the worst, I said “I am stuck.” And the young man said “It’s okay, stay in your car and we’ll push you out of the snow.” And they did!
When they finally got me out of the snow, they smiled and waved. I rolled down my window and thanked them, embarrassed to have judged them so poorly.
语篇导 读 作者通过雪夜的经历悟出道理:不要以貌取人。 1.Why did the author just freeze when the four young men were walking toward her car? A.Because she was afraid of being harmed.
B.Because she sat in her car for too long a time.
C.Because she was cold indeed in that freezing evening. D.Because she knew they would rob her of the car.
2.Which of the following words can best describe the four young men? A.Impolite.B.Ill-mannered. C.Unfriendly D.Warm-hearted.
3.Which of the following is true according to the text? A.One of the four teenagers was a gang member.
B.The kids wanted to help the author out of trouble. C.The author would have a baby in her car.
D.The young men enjoyed pushing cars out of the snow. 4.The best title for the text would be________ . A.Every man has his faults
B.Fortune favors those who use their judgement C.Don’t judge a book by its cover D.Think twice before you do
答案:1.解析:A考查细节理解。从第三段中My car was in a very isolated area and I began to panic.I was certain they were coming to my car to harm me.可知A项正确。
2.解析:D考查细节理解。从第三段最后And the young man said “It’s okay, stay in your car and we’ll push you out of the snow”可知D项正确。
3.解析:B考查正误判断。从第三段中“Excuse me, Ma’am, can we help you? You seem stuck.”可知B项正确。
4.解析:C考查标题归纳。从全文内容可知文章最佳标题为C项(不要以貌取人)。
Ⅴ.短文改错
My friend Sally is very outgoing girl in my class. She had many hobbies, such as writing poems, playing the ping-pong and painting. Her favorable subject is art. She became interested in it when she was very young. Her dream is to study aboard. But now she is trying to improve her English and learn more about west culture as well. She will never give up once she makes up her mind. She believes in one day she will be able to improving the friendship between China and the rest of the world.
∧ had
I hope my dream will come true.
a has
答案:My friend Sally is very outgoing girl in my class. She many hobbies,
favorable
such as writing poems, playing the ping-pong and painting. Her subject is art.
favorite aboard But
She became interested in it when she was very young. Her dream is to study . west abroad So
now she is trying to improve her English and learn more about culture as well.
in western improving
She will never give up once she makes up her mind. She believes one day she that(或去掉in) my improve
will be able to the friendship between China and the rest of the world. I hope her
dream will come true.
1.is后加a girl为可数名词,表示“一名女孩子”,前面应加a。 2.had→has此句描述她现在的爱好,应用一般现在时。 3.去掉the球类名词前应是零冠词。
4.favorable→favorite favorite为形容词,意为“最喜欢的”,作定语;favorable意为“赞同的;讨人喜欢的”,不符合句意。
5.aboard→abroad abroad为副词,意为“到国外”。 6.But→So此处表示的是结果,而不是转折。 7.west→western此处表示“西方的文化”,应用形容词western,意为“西方的,西洋的”。 8.in→that(或去掉in)believe为“相信”,后接宾语从句,应用连接词that,此处that也可以省略,故也可以将in去掉。
9.improving→improvebe able to do sth.意为“能够做某事”,to后应接动词原形。 10.my→her根握全文可知是“我希望她的梦想成真”,应用her。
因篇幅问题不能全部显示,请点此查看更多更全内容
Copyright © 2019- 91gzw.com 版权所有 湘ICP备2023023988号-2
违法及侵权请联系:TEL:199 18 7713 E-MAIL:2724546146@qq.com
本站由北京市万商天勤律师事务所王兴未律师提供法律服务