浙江省强基联盟2023-2024学年高二上学期12月月考英语试题
命题人:常山一中 吴俊峰 艾青中学 贾国通 瑞安新纪元高级中学 汪钦钦
审题人:嘉兴教育学院 徐雁光
考生须知:
1.本试题卷分第Ⅰ卷(选择题)和第Ⅰ卷(非选择题),共10页,满分150分,考试时间120分钟。 2.请考生按规定用笔将所有试题的答案涂、填写在答题卷的相应位置上。
第Ⅰ卷
第一部分 听力(共两节,满分 30分)
做题时,先将答案标在试卷上。录音内容结束后,你将有两分钟的时间将试卷上的答案转涂到答题卡上。 第一节 (共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)
听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听完每段对话后,你都有 10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。 例:How much is the shirt?
A.£19.15. B.£9.18. C.£9.15. 答案是C。
1. When does the rainy season start?
A. In January. B. In February. C. In November. 2. How does the woman's food taste?
A. Salty. B. Hot. C. Sweet. 3. What is the relationship between the speakers?
A. Teacher and student. B. Father and daughter. C. School friends. 4. Which room has the man finished decorating?
A. The bathroom. B. The kitchen. C. The living room. 5. What does the woman probably do?
A. A doctor. B. A coach. C. An athlete. 第二节 (共 15 小题;每小题1.5分,满分 22.5分)
听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的 A、B、C三个选项中选出最佳选项。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题 5 秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。
听第6段材料,回答第6、7题。 6. What does Miyako want to do?
A. Make a call. B. Send a card. C. Hold a party. 7. What is the man doing?
A. Making an apology. B. Giving an explanation. C. Sharing an experience. 听第7段材料,回答第8 至 10题。 8. What did David do last night?
A. He played volleyball. B. He watched television. C. He read the newspaper. 9. What time will the match on Saturday afternoon start? A. At 2:30. B. At 3,00. C. At 3:30.
1 / 15
10. What will Lisa do first?
A. Talk with her mom. B. Give avia ā call. C. Take a piano lesson. 听第8段材料,回答第11至 13题。
11. Where did the man most probably lose his phone?
A. In a restaurant. B. At the workplace. C. On the underground. 12. What will the man do before five o’clock? A. Meet the woman. B. Buy a new phone. C. Make a call to the bank.
13. How does the man feel in the end?
A. Surprised. B. Grateful. C. Doubtful. 听第9段材料,回答第 14 至 16题。 14. What does the man say about his office? A. His office is richly decorated. B. He has used this office for a week. C. His office space is spacious enough.
15. Why does the man need a web camera for his computer? A. To record his trip next week. B. To collect cost-effective web cameras. C. To communicate with overseas scholars. 16. What are the speakers mainly talking about? A. How to choose an office chair. B. How to prepare for an online meeting. C. How to improve Professor White’s office. 听第 10段材料,回答第 17 至 20题。 17. What does the speaker mainly talk about? A. What courses the college offers. B. Why today's students need exercise. C. How today's students spend their money. 18. What does Sarah spend less money on?
A. Transport. B. Food. C. Clothes. 19. Who loves cycling?
A. Colin. B. Jack. C. Sarah. 20. How does Diana get her money? A. By selling a lot of books. B. By asking her parents for it. C. By selling clothes made on her own. 第二部分 阅读(共两节,满分50分)
第一节 (共15 小题;每小题2.5分,满分 37.5分)
阅读下列短文,从每题所给的 A、B、C、D四个选项中选出最佳选项。
A
2 / 15
Top Theme Parks and Amusement Parks in Australia
Magic Mountain Merimbula
Located in the town of Merimbula, this small theme park is situated on the Sapphire Coast. There are multiple attractions in this place including Kiddie Splash Pool, Magic Carpet Slide and the Diamond Pyth on Roller Coaster. You can buy souvenirs from the gift shops for friends and family back home.
Opening hours: Monday to Sunday 10 am to 4 pm Price: $90 per person The Big Banana Fun Park
The Big Banana Fun Park is located in the city of Coffs Harbour and it boasts a large walk-through banana. Guests can go roller skating at the ice-skating rink, enjoy water slides and play golf.
Opening hours: Monday to Sunday 9 am to 5 pm Price: $25 per adult(age 13-99); $15 per child(age 1-12) Wet Wild Gold Coast
Owned and operated by the Village Roadshow Theme Parks, this park features 17 water slides, 4 pools, and 2 children's areas. If you are traveling during the winter season, there is nothing to worry as the pools and slides are heated according to your convenience.
Opening hours: Monday to Sunday 10 am to 5 pm Price: $24 per person Big Splash Waterpark
Featuring nine slides, a 50-meter(1 feet) pool, and kiddie pools, this park is a perfect spot to chill when the sun is out. Being one of the oldest theme parks in Australia, it boasts the famous Jammo Pool.
Opening hours: Monday to Sunday 10 am to 6 pm
Price: $150 per adult(age 13-99); 40% discount per child(age 1-12) Enjoy with your kids at one of the theme parks in Australia. 21. What can visitors do in The Big Banana Fun Park? A. Ride on a roller coaster. B. Play golf. C. Buy gifts. D. Taste big bananas.
22. How much will 8-year-old twins pay if they go to Big Splash Waterpark? A. $60. B. $90. C. $120. D. $180. 23. Who is the text most probably intended for?
A. Parents. B. Children. C. Guides. D. Swimmers.
B
It was October 2005, and the catastrophic earthquake killing some 79,000 people in Pakistan had reduced the valley to mud and ruins.
Yasmeen Lari, a 65-year-old architect, was there to help lead the reconstruction of settlements, but she had never done disaster work before. Lari was known for designing smooth towers of glass and concrete. But here, she'd be drawing plans for earthquake-resistant homes using stone and timber debris(木材碎片). With each passing day, she felt deeply right to do disaster-relief work. So she made it her new mission, spending the next four months working with volunteer architects and engineers from Pakistan and abroad.
Inspired by local buildings made with sustainable materials such as timber debris, bamboo and mud, Lari's shelters can better withstand disasters. Lari says this local, cost-effective and zero-carbon approach is creating an ecosystem. Anyone can learn by watching DIY videos on Lari’s Zero Carbon Channel on .
3 / 15
The design won a UN World Habitat Prize in 2018.“We need to believe in people’s capacity to bring about change. I treat displaced people as partners, not victims. They know what to do,” says Lari.
Over the decades, Yasmeen Lari has won many awards as architect and environmentalist. While it may seem like an unlikely path for a girl who was born into a well-to-do family in1941, she had an unconventional upbringing. At home, her father would talk about the desperate need for housing. Listening to her father talk about the housing crisis and need for architects made an impression on Lari. On a family visit to London when she was 15, she applied to architecture school at Oxford Brookes University. She laughs as she recalls her bravery.
At age 83, Yasmeen Lari is still full of ideas about zero-carbon designs, skills building and self-sustaining villages. “Architects can no longer work for just the one percent,” she says. “That doesn't allow them to serve humanity as much as they could.”
24. What can we learn about Lari from the first two paragraphs? A. She felt considerably proud to do disaster-relief work. B. She started a brand-new volunteer working experience. C. She was good at designing earthquake-resistant houses. D. She reconstructed the settlements with glass and concrete. 25. How did Lari make her design practical and environmental? A. By creating an ecosystem. B. By strengthening local buildings. C. By using local sustainable materials. D. By watching DIY videos on .
26. Why did Lari decide to apply to architecture school? A. Her interest in architecture drove her. B. Her father encouraged her to path unusual. C. Her father talked about the demand for architects. D. Her rich family allowed her to pursue the most of dream. 27. Which of the following best describes Yasmeen Lari? A. Sensitive and brave. B. Determined and cooperative. C. Honest and generous.
D. Sympathetic and eco-responsible.
C
The Guilford County Department of Public Health is hosting two rabies(狂犬病) clinics this month in honor of World Rabies Day on Sept.28. The rabies vaccination(接种疫苗) will cost $5 per shot and will protect your pet for one calendar year. Dogs mustn't get loose and cats must be kept in cages.
The State of North Carolina requires dogs and cats to be vaccinated. The health department recommends that other animals that have regular contact with humans, such as horses, should be vaccinated as well. According to the Centers for Disease Control and Prevention, the rabies virus causes approximately 55,000 human deaths worldwide each year, with most of the deaths occurring in children under 15.
The rabies virus is transmitted through the bite of an infected animal. When an animal has rabies(or is rabid), the virus circulates throughout its body and is transmitted to other animals or humans through its saliva. The most commonly infected animals are raccoons(浣熊), bats, skunks, and foxes.
The best ways to keep your pet from becoming rabid are to keep it tied when in public, as unchained pet s are easily
4 / 15
exposed to wild animals. Feed your pet indoors if possible. Wild animals will break into your basement, outbuildings, or garage to seek food, so be sure the storage location you select for your pet food is secure. Moreover, do not try to touch, feed, or rescue wild animals. Do not pick up dead animals as the virus could still be present.
This year in Guilford County, the majority of the animal rabies cases have involved raccoons, with foxes in a very close second place. Guilford County has recorded fifteen cases of animal rabies thus far this year. 28. Which of the following is required to have a pet vaccinated for rabies in Guilford County? A. Food for pets. B. A cage for dog. C. Fee of five dollars. D. A permit for pets. 29. What does the underlined word “circulate” in paragraph 3 mean? A. Spread. B. Cycle. C. Move. D. Pass. 30. Which of the following animals would most likely be a carrier of rabies? A. A raccoon. B. A shark. C. A squirrel. D. A fox.
31. Which is a good recommendation for people to keep their animals free from rabies? A. Feed your cat in the kitchen. B. Allow your pet s to go outdoors alone. C. Let your dog run free at the local pavement. D. Store your dog food in a container without lid.
D
Fathers can give their children an educational advantage at primary school by reading, drawing and playing with them, according to a newly published report. Research led by the University of Leeds has found that children do better at primary school if their fathers regularly spend time with them on interactive engagement activities like reading, playing, telling stories, drawing and singing.
Analysing primary school test scores for five- and seven-year-olds, the researchers used a representative sample of nearly 5,000 mother-father households in England from the Millenium Cohort Study.
According to the research, dads who regularly drew, played and read with their three-year-olds helped their children do better at school by age five. Dads being involved at age five also helped improve scores in seven-year-olds’ Key Stage Assessments.
Dr Helen Norman, who led the research, said, “Mothers still tend to assume the primary care r role and therefore tend to do the most childcare, but if fathers enthusiastically engage in childcare too, it significantly increases the likelihood of children getting better grades in primary school. This is why encouraging and supporting fathers to share childcare with the mother, from an early stage in the child's life, is critical.”
Dads’ involvement impacted positively on their children’s school achievement regardless of the child's gender(性别), race, age in the school year and household income, according to the report.
There were different effects when mums and dads took part in the same activities—the data showed that mums had more of an impact on young children's emotional and social behaviors than educational achievement.
The researchers recommend that dads carve out as much time as they can to engage in interactive activities with their children each week. For busy, working dads, even just ten minutes a day could potentially have educational benefits. They also recommend that schools and early years education providers routinely take both parents’ contact details (where possible) and develop strategies to engage fathers. 32. What can we learn about the research?
A. Mums had more impact on young children's educational achievement. B. Dads’ positive impact on kids learning had nothing to do with the gender.
5 / 15
C. Dads’ involvement at age 3 helped promote academic performance at age 7. D. The researchers investigated nearly 5,000 single parent families in England. 33. Who may give his children the most educational advantage at primary school? A. A father who is totally busy with his work. B. A father who is really good at playing basketball. C. A father who has absolutely low household income. D. A father who actively shares childcare with the mother.
34. What advice do the researchers offer on children's early years education? A. Dads should spare ten minutes a day to apparently benefit kids. B. Dads should maximize time to interact with their kids each week. C. Schools should generate strategies to involve parents in management. D. Schools should regularly contact parents to develop mother-engagement. 35. What is the main idea of the text?
A. It's crucial that fathers can have a lasting impact on children. B. Young children can get brilliant childhood with father-engagement. C. Fathers and mothers should share childcare in family early education. D. Young children do better at school if their dads read and play with them. 第二节 (共5小题;每小题 2.5分,满分 12.5分)
阅读下面短文,从短文后的选项中选出可以填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。
Reading is often seen as an individual activity, but it definitely doesn't have to be. If you join a book club, reading with others can be a positive social interaction. 36 And here are some of the ways that becoming part of a book club can better your life.
37 If so, a book club can help you discover and explore new types, authors, and perspectives(观点). According to a recent survey, 57 percent of book clubbers said they wouldn't otherwise have read some of the books selected by their book clubs.
In such a fast-paced world, sometimes it's challenging to find the time and motivation to read. By joining a book club, you make a commitment to read the book of the month or the week and discuss your insights with others. 38 Reading is one of the most important things you can do for your brain, but reading with other people can make it even better. 39 Being part of a book club can improve your learning skills, such as your memory, comprehension, vocabulary, and critical thinking skills. By discussing the book with others, you are exercising your brain and stimulating new neural(神经的) connections. Book clubs allow you to connect with other readers and learn from their perspectives.
Another plus is that at a book club you get together with your club members regularly, with whom you can share not only your thoughts about books but also other aspects of life. 40 Therefore, by reading with others, you are enriching your heart as well as your mind. So what are you waiting for? Join a book club now and enjoy the many benefits of reading with others!
A. This can help you meet your reading goals. B. Joining a book club can offer you many benefits. C. Book clubs can boost your happiness and well-being. D. Do you often have difficulty finishing reading a book? E. This brings a sense of community, belonging, and friendship. F. Have you found yourself always reading similar types of books? G. Meeting with others and exchanging ideas about things is the key.
6 / 15
第Ⅰ卷
第三部分 语言运用(共两节,满分 30分) 第一节 (共 15 小题;每小题1分,满分 15 分)
阅读下面短文,从每题所给的 A、B、C、D四个选项中选出可以填入空白处的最佳选项。
Eight years ago, I determined to start my first job—training horses in different countries. Now here I am, my connection with horses have taught me a lot. Let me share two 41 with you.
We can manage 42 through cultural sharing connection. Horse riding is the only sport in the Olympics where men and women 43 equally. In India, as the only woman 44 in the riding club, I had to teach some uneducated males who had a 45 understanding of horsemanship. People believe horse riding is a man's sport. As a woman, I had to 46 my right. I often trained difficult to ride horses as well as 47 the entire riding club. I worked hard, eventually 48 over those men, who were eager to learn horsemanship training techniques.
The second lesson is that we are never too old to learn. Riding can be learned at any 49 . My husband, Christian, had never ridden a horse before but had always 50 it. When moving to England, we invested in a young horse named Lilly, as a 51 project. At the age of 30, my husband started to learn horse riding, and now, the two can't be 52 .Lilly follows him everywhere. Christian finally realized his dream.
I never realized how many doors of 53 horses would open up for me. Because of horses, I 54 the world, I help others, and I've watched them heal souls and 55 with people. 41. A. results B. stories C. lessons D. rides 42. A. skill B. equality C. approach D. management 43. A. compete B. battle C. learn D. work 44. A. exercising B. surviving C. involving D. working 45. A. deep B. proper C. limited D. sufficient 46. A. fight for B. give up C. carry out D. argue against 47. A. owned B. ran C. started D. formed 48. A. took B. turned C. got D. won 49. A. country B. place C. setting D. age
50. A. dreamed of B. objected to C. participated in D. cared for 51. A. race B. training C. team D. presentation 52. A. separated B. connected C. combined D. defended 53. A. study B. idea C. hope D. opportunity 54. A. transform B. influence C. travel D. shape 55. A. cooperate B. struggle C. bond D. talk 第二节 (共10 小题;每小题1.5分,满分15分)
阅读下面短文,在空白处填入1个适当的单词或括号内单词的正确形式。
Tu Songgen recently took his audience's breath away at 56 historical folk celebration event in his hometown of Zhouquan in Tongxiang, East China's Zhejiang Province.
57 (dress) in a white folk costume, Tu made different moves on top of a bamboo pole more than 10 meters high in a boat on the river. He climbed to the top of the pole 58 started to move his body around it. Seen from afar, Tu looked as if 59 (move) through the clouds. At times, he released his 60 (hand), lying on his back over the top of the pole. Then, he gave the audience a start by suddenly hooking(钩住) his feet onto the end of it and hanging 61 (he) upside down.
With every new move, visitors cried out in amazement, creating an atmosphere of 62 (excite) during the Silkworm(蚕)
7 / 15
Flower Water Festival staged in the town's Qinghe Village in early April.
63 (wide) recognized for its waterborne acrobatics(杂技), the boat show is also closely related to local silkworm culture and is a highlight of the festival has a history of more than 800 years.
“Acting on the bamboo pole 65 (be) not only a show of skills but also a wish for a better life,” Tu said. 第四部分 写作(共两节,满分40分) 第一节 (满分 15 分)
假定你是李华,你校最近组织高二学生去附近的河岸清理垃圾。请你为校英语报写一篇报道,内容包括: 1.活动介绍; - 2.活动意义。 注意:
1.写作词数应为 80左右;
2.请按如下格式在答题卡的相应位置作答。
A Successful Cleanup Activity
第二节 (满分 25 分)
阅读下面材料,根据其内容和所给段落开头语续写两段,使之构成一篇完整的短文。
Ashley ran home from school. Thanksgiving meant four days off. Driving from Ohio to Minnesota took one day, so she could spend two whole days with Emily. Ashley hadn't seen Emily for five months since Ashley moved to Ohio.
Over the phone, Ashley and Emily talked a lot. When Ashley got to Minnesota, Emily would show off her ballet steps. Ashley would draw a picture of dancing Emily. They'd be best friends forever like they'd promised. Only Ashley knew how to make Emily's favorite dessert, apple pie.
Ashley couldn't wait to get back to Minnesota with Mom.
On Thanksgiving morning, they got up before the sun and drove. Snow began to fall. Little flakes at first, then big. The freeway had no place to stop. The windshield wipers could hardly keep up. A snowplow(扫雪车) passed and Mom followed in its tracks. When the plow pulled off the road into a rest area, Mom pulled into the rest area, too. The driver lowered his window. “I have to head south next. Best you stay off the road a while.”
“Thanks!” Mom said. She waved and parked the car, then turned to Ashley. “We’ll stay here until the roads are clear.” “It's Thanksgiving. I brought Emily's favorite pie. She's counting on me.” Ashley felt her eyes filled with tears. Mom reached back to squeeze Ashley's hand. “I'm sorry, sweetie. We can eat pie tomorrow.”
Ashley stared at the rest-stop building. A snow-covered truck and car were already parked. “Where will we stay?” “The rest stop has a lobby and bathrooms. And heat. We can sleep on the floor.” Mom pulled her coat on .“Grab your car blanket and pillow. It'll be fun, like camping.”
Ashley scrambled out of the car and followed close behind Mom. Mom pulled open the door and they walked inside. In the middle of the lobby, a man sat between two little boys on a football blanket. A girl sat with her parents on another blanket next to them. 注意:
1.续写词数应为 150左右;
8 / 15
2.请按如下格式在答题卡的相应位置作答。
“Welcome. Come share our Thanksgiving dinner,” said the father of the two young boys.
The next morning, Ashley and Mom would continue their journey to Minnesota with no apple pie left.
浙江强基联盟2023学年第一学期高二12月联考英语试题参 第一部分听力(满分 30分)
第一节:1-5 CBBAA 6- -10 ABBCA 11- 15 AABCC 16- -20 CCBAC 第二部分阅读(满分50分, 其中第-节37.5分,第二节12.5分) 第一节:21- -23 BDA 24- -27 BCCD 28- -31 CBAA 32- -35 BDBD 第二节:36- -40 BFAGE
第三部分语言运用(满分 30分,其中第一节15分,第二节15分) 第一节: 41-45 CBADC 46- -50 ABDDA 51- -55 BADCC 第二节:
56.a 57. Dressed 58. and 59. moving 60. hands 61. himself 62. excitement 63. Widely . which/that 65. is [A篇语篇解读]语篇类型是应用文,主题语境是人与自然之旅游活动。
21.细节理解题。根据第2个标题The Big Banana Fun Park 的第2句话可知,答案选B.
22.细节理解题。根据第4个标题Big Splash Waterpark 中的Price: $ 150 per adult (age 13-99); 40% discount per child (age 1-12)可知,每位儿童票价是有40%的折扣,即打6折,所以答案选D。
23.推理判断题。根据文章的最后一句话Enjoy with your kids at one of the theme parks in Australia可知,本文是为父母写的,所以答案选A。
[B篇语篇解读]本文是一篇记叙文。 文章介绍了巴基斯坦女性建筑师Yasmeen Lari努力改进村庄的房屋设计以更好地抵御自然灾害,突显其体恤村民和倡导环保的精神。
24.细节理解题。综合第二段的救灾经历,工作方式的改变“But here, she'd be drawing plans for earthquake resistant homes using. ..”,以及她的态度“she made it her new mission\"可知,Lari开始了一段全新的志愿者工作经历。故选B。 25.细节理解题。根据第三段中的“Inspired by local buildings made with sustainable materials ..Lar's shelters can better withstand disasters.”可知,Lari设计的房屋就地取材,低成本.零碳,实用环保。故选C。
26.细节理解题。根据第五段介绍Lari成长经历和父亲对她的影响“Listening to her father talk about the housing crisis and need for architects made an impression on...”可知Lari申请建筑学院的原因。故选C。
27.推理判断题。通读全文,尤其最后- - 段综合评议“is still full of ideas about zero-carbon designs, skills building and self- sustaining villages”和“serve humanity as much as”,可推断Lari的性格特征和人格魅力。故选D.
[C篇语篇解读]本文是一-篇说明文。本文报道吉尔福德县公共卫生部本月将开办两家狂犬病诊所并介绍了接种疫苗须知。文章提供了美国疾病控制与预防中心数据和列举易被狂犬病毒感染的动物,说明接种疫苗是很有必要的,并且这是预防宠物患狂犬病的最好方法。
28.细节理解题。根据第一段中的“cost $5 per shot狂犬病疫苗每针5美元”可知带上钱是必要的,B项“A cage for dog”与原文‘猫笼”不符,AD选项“宠物食品、养宠物的许可证”原文未提及。故选C。
29.词义猜测题。根据第三段病毒传播到体内之后,在身体内循环,可猜测“体内循环circulate'与cycle同义。故选B.
9 / 15
30.推理判断题。根据第三段“The most commonly infected animals are raccoons (浣熊),bats, skunks, and foxes\"和第五段“the majority of the animal rabies cases have involved raccoons, with foxes in a very close second place”可推断,A项最有可能是狂犬病携带者。故选A。
31.细节理解题。根据第四段提到预防宠物患狂犬病的最好方法“Feed your pet in doors if possible\"可知,答案选A. [D篇语篇解读]本文是一篇说明文。-项最新发布的报告显示,父亲可以通过阅读、画画和陪孩子玩耍,让孩子在小学阶段获得教育优势。本文介绍研究结论,分析父母对孩子早期教育的影响,提出一些让父亲参与孩子活动的建议。 32.细节理解题。根据第二段“nearly 5, 000 mother father households\" 可知,D选项错误。根据第三段“at age five also helped improve scores in seven year ols...”可知,C选项错误。根据第六段“more of an impact on young children's emotional and social behaviors than...”可知,A选项错误。根据第五段“regardless of the child's gender (性别...”,regardless of与had nothing to do with形成同义释义。故选B。.
33.推理判断题。根据第四段“This is why encouraging and supporting fathers to share childcare with the mother, from an early stage in the child's life, is critical. ”可推断,D选项“积极地与母亲共同照顾孩子的父亲\"正确,故选D。
34.细节理解题。根据最后一段“dads carve out as much time as they can to engage in interactive activities with their children each week爸爸们每周都会抽出尽可能多的时间与孩子们进行互动活动”与B选项\"“maximize最大限度地利用,充分利用”形成同义释义,故选B。
35.主旨大意题。通览全文,关注核心关键词的复现,根据第一段和全 文“educational advantage at primary school\" ,“do better”, “getting better grades\" ,“children's school achievement\" ;以及“by reading, drawing and playing with them”\" ,“engage in interactive activities\"等语义复现,本调父亲参与与孩子的互动对孩子早期教育的影响,故选D。 [七选五语篇解读]本文是一篇说明文,体现了“人与社会”的主题语境,主要介绍了加入读书俱乐部的一.些好处。 36. B根据空后 “And here are some of the ways that becoming part of a book club can better your life”可知,本段概述了加人读书会有很多的好处,从而引出下文;B项中的“offer you many benefits\"与空后句中的“better your life\"意义- 致,故选B项。
37. F根据空后“If so, a book club can help you discover and explore new types, authors, and perspectives\"可知,空格处应该为设问句,指代“If so” 所表达的情况,DF项二选一。根据空后内容可知,本段主要介绍加人读书会可以让你阅读不同种类的图书,了解更多的作者及他们的观点,因此F项符合文义且其中的“types\"为原词复现,故选F项。
38.A根 据空前“By joining a book club, you make a commitment to read the book of the month or the week and discuss your insights with others”可知,本段主要介绍加入读书会可以帮助你在快节奏的生活中依然坚持阅读,A项中的“This\"指代“you make a commitment to read ... and discuss ...”这件事,即加入读书会能帮助你实现每月或每周的阅读目标,并且与前面的motivation形成照应,即加人读书会也可以提供读书的动力,故选A项。
39. G根据空 前句“Reading is one of the most important things you can do for your brain, but reading with other people can make it even better\"”可知,本段主要阐述加入读书会对大脑有更多的好处。G项中的“Meeting with others and exchanging ideas about things\"与 下文中的“discussing the book with others\"为同义复现,都是在介绍当你在读书会中与别人交流讨论时大脑会产生哪些益处,故选G项。
40.E根据空 前句“Another plus is that at a book club you get together with your club members regularly\"可知,本段主要介绍加入读书会对社交方面的益处;观察剩余的CDE选项,E项中的“This”指代空前句中的“at a book club you get together with your club members regularly\" ;加入读书会后你会定期和会友们碰头,这会让人有一种归属感,还可能让你交到朋友,也符合空后“by reading with others, you are enriching your heart as well as your mind”的描述,故选E项。
10 / 15
[完形填空语篇解读]本篇文章讲述了作者通过与马的联系获得了很多启示。作者分享了两个启示:第一个是通过文化分享建立平等关系;第二个启示是我们只要开始学习,年纪再大也永远不会迟。最后,作者表示她从未意识到马会为她打开机会之门,因为马,她周游世界,帮助他人,并见证了马如何愈合灵魂并与人们建立联系。 41.C考查名词词义辨析。 根据第3段的首句中的the second lesson 以及整篇文章的结构可知,答案选C.
42.B考查名词词义辨析。 根据第2段的大意:骑马是奥运会上男女参赛平等的唯一体育项,作者在印度作为骑马俱乐部中唯一的女性工作人员需要为争取自己的权利而奋斗,可知作者通过文化分享建立平等关系,所以答案选B. 43. A考查动词词义辨析。 根据第2段第2句话中的the only sport in the Olympics可知,参加奥运会是参赛者之间在比赛竞争,所以答案选A.
44.D考查动词词义辨析。根据第一段中的start my first job- -training horses in different countries以及第2段的大意可知,作者是在俱乐部里工作,所以答案选D。
45. C考查形容词词义辨析。 根据第2段可知,作者在俱乐部教一些驯 马的技能,以及第2段的最后- -句话 eager to learn horsemanship training techniques 可知,男士们并不是很精通马术,对马术的知识有限,所以答案选C。
46.A考查动词短语辨析。 根据上一句人们觉得骑马是-项属于男士的运动可知,作者要为自己的权利而斗争,追求平等,所以答案选A。
47.B考查动词词义辨析。根据第2段的第3句working in the riding club和teach some uneducated males可知,作者在运营管理俱乐部,所以答案选B。
48.D考查动词词义辨析。根据上下文语境可知,作者最后赢得了男士们的支持,win sb over 把某人争取过来,可知答案选D.
49.D考查名词词义辨析。 根据上-句we are never too old to learn可知,此处强调学习与年龄无关,可知答案选D。 50. A考查动词短语辨析。 作者的丈夫从未骑过马,但是- -直梦想着骑马,所以答案选A。 51.B考查名词词义辨析。 根据上下文的语境可知,作者的丈夫在学习骑马,所以答案选B。
52.A考查动词词义辨析。根据下一句Lilly follows him everywhere可知,丈夫与马不可分离,所以答案选A。 53. D考查名词词义辨析。根据下文因为马,作者收获了很多,做了很多事可知,马为作者创造了很多机会,所以答案选D。
54.C考查动词词义辨析。根据文章第一段作者 在不同的国家从事训马的工作让作者有了周游世界的机会可知答案选C。
55.C考查动词词义辨析。根据文章第-段my connection with horses以及第3段马儿与丈夫的亲密关系可知,答案选C。
[语法填空语篇解读]本文是一篇新闻报道,体现了“人与社会”的主题语境。介绍了民间水上杂技艺术家屠松根在浙江桐乡蚕花水上艺术节上所呈现的一一场扣人心弦的表演。
56.a考查冠词。 由句意可知,屠松根最近在一场历史悠久的民间庆典上表演,“event”是可数名词且在文中是第-次出现,前面有辅音音素开头的修饰词\"historical\故填a。
57. Dressed考 查非谓语动词。“be dressed in\"是固定搭配,表示“....的衣服”;句子的主语是“Tu”,谓语动词为“made\" ,说明空格处需填非谓语动词,所以省略“be”;空格位于句首,首字母需大写,故填过去分词Dressed作状语。
58.and考查连词。由句意可知,他爬到杆子的顶端,然后开始转动他的身体,谓语动词“climbed”和“started”为并列关系,故填and。
59. moving考 查非谓语动词。此处是省略了“主语十be动词”的表语从句“as if (he were)moving through the clouds\故
11 / 15
填现在分词moving.
60.hands考查名词复数。由句意可知,有时候他会松开双手,仰面躺在竿子上,故填hands.
61. himself考查代词。 当句子的主语和宾语是同一个人时,宾语常用反身代词;由句意可知,他突然用脚钩住竿子的末端,把他自己倒挂起来,主语为“he\动词“hanging”之后要用宾语,故填反身代词himself。 62. excitement考 查词性变化。空格前为介词“of\" ,需用名词作宾语,故填excitement。 63. Widely考查副词。空后为行为动词“recognized\" ,故空格处需填副词修饰行为动词;空格 位于句首,首字母需大写,故填Widely.
.which/that考查定语从句。空后为动词“has\说明空格处需为主语;先行词为“the festival”,故填关系代词which或that引导定语从句。
65.is考查动词的时态。空格位于动名词短语充当的主语“Acting on the bamboo pole\"之后,需填谓语动词;由引号可知,本句介绍的是这种水上杂技艺术表演的基本情况,需用y一般现在时;动名词充当主语,谓语动词通常用第三人称单数形式,故填is。 [读后续写语篇解读]
本篇读后续写的主要内容是Ashley和她妈妈在暴风雪中被迫在-一个休息站过夜,遇到了友善的陌生人。他们邀请Ashley 和她妈妈一起分享他们的感恩节晚餐,但Ashley面临着是否与他们分享她为Emily准备的苹果派的困扰。最终, Ashley决定与他们分享苹果派,大家围坐在毯子上,一起享用了临时准备的感恩节大餐。第二天,Ashley和她妈妈继续旅程,但苹果派已经没有了。当Ashley到达Minnesota后,她与Emily分享了这个故事,她们一-起度过了接下来的两天,实现了之前计划好的活动。尽管没有苹果派了,但她们的心中充满了对所经历和创造的美好回忆的感激之情,她们知道她们作为最好的朋友的纽带变得更加牢固了。续写第一段主要是写在-起分享食物,度过了一个美好的感恩节的夜晚。其中,必须要写到Ashley经过一番思想斗争后决定拿出苹果派与大家分享的情节。续写第二段会写到 Ashley到达Minnesota与Emily分享所发生的事情并且得到了Emily的理解,还可以写她们两人接下来相处所做的事情,与开头两段形成呼应,最后可以写到通过这件事,两人的友谊变得更加牢固。 第四部分写作(共两节,满分 40分) 第一节应用文写作(满分 15分) One possible version: A Successful Cleanup Activity
Last weekend, a volunteer activity, aimed at cleaning up the river nearby, was organized for senior 2 students of our school.
Early in the morning, we, accompanied by our teachers, arrived at the river with garbage bags in hand. For several hours, we worked in groups, collecting bottles, cans, plastic bags and other garbage along the riverbanks. With our hard work, the river soon returned to its former cleanliness.
By participating in this activity, not only did we contribute to the beautification of the local community, we also gained valuable team-working skills and developed a sense of responsibility towards our environment. (101 words) 第二节:读后续写(满分25分)
“Welcome. Come share our Thanksgiving dinner.\" said the father of the two young boys. “I've got sandwiches,\" he added. The girl’s mom pointed to the other food. “We have steak, and pancakes. All we need is dessert. ”Hearing this, Ashley thought about Emily's apple pie in the car. However, at this moment she was not willing to share it with them, but to share it with Emily. Nevertheless,Ashley eventually decided to share her apple pie with them and she believed Emily would understand when she explained. “We have pie,” Ashley said. “Thanksgiving pie.” Then Ashley and her mom walked back to
12 / 15
their car and retrieved the apple pie from the trunk They gathered around the blankets, creating a makeshift Thanksgiving feast and spending an enjoyable night.
The next morning,Ashley and Mom would continue their journey to Minnesota with no apple pie left. The roads were finally clear. They said goodbye to the man with two little boys and the girl's family. When Ashley finally arrived in Minnesota, she couldn't help but share the story. She described the kind strangers they had met and how they had shared their food and hospitality. Emily listened intently and she absolutely understood why Ashley didn't bring apple pies to her. The next two days, the two girls spent doing everything they had planned. Emily showed off her ballet steps, twirling and spinning gracefully in the living room. Ashley captured her friend's movements on paper, creating a beautiful drawing that portrayed Emily's passion for dance. Even though there was no apple pie left, their hearts were full of gratitude for the experiences they had shared and the memories they had created together. 听力部分录音材料 (Text 1)
W:It's January, and it's been raining the whole month. How long does the rainy season last here? M:About four months. It begins in early November and lasts until February. (Text 2)
M:Can you pass me the salt and pepper, please? My food doesn't taste very good. It has no taste. How's yours? W:It's OK. It's just a little hot. (Text 3)
M: What are you learning in school right now, Jennifer?
W: We're learning to make sculptures, Dad! It's amazing. I can now make a beautiful sculpture out of nothing. Next, we will learn how to take good pictures. Then we will learn how to draw. (Text 4)
W: Have you finished decorating your house yet?
M:No,I've only just finished the bathroom. It's taken such a long time. I've still got the kitchen and the living room to do. (Text 5)
W: What happened to you, young man? Why are you in the hospital?
M:I broke my leg while playing football at school, My friend kicked me instead of the ball. It hurts a lot! I hope you can fix it. (Text 6)
W :Oh no. I don't have Amanda's phone number. M: What's wrong, Miyako?
W: Amanda said we should get together again and that I should call her. But I don't have her phone number.
M:I see... Well, don't worry about it. For Americans, that's usually a friendly way to say goodbye. It's like when Americans say “Hello, how are you?\". But they don't want you to tell them how you are. It's just a friendly greeting. W:So saying “Let's get together sometime\" is similar to that? M: Yeah, that's right. (Text 7)
W :David, have you heard the news? Our school team is in the finals. M:I know. I watched the match on TV last night. W:Do you think they were good?
M: They certainly were. A group of us have decided to go and support them in the finals. Will you come along, too? W:I'm not sure. When is it?
13 / 15
M:It's on Saturday afternoon at 3:30 and we'll gather at the school gate at 3:00. So, are you coming? W:No. I don't think so. I've got a piano lesson at 2:30 every Saturday. M:Can't you have it on another day? W :But my mother really likes it.
M:Come on, Lisa. This is the finals. Our school team has been working hard and they need our support. W: Well, let me talk with my mom first, okay? M: Once you have made a decision, just give me a call. (Text 8)
M: This is William Brown, what can I do for you? W :Mr Brown, I may have your mobile phone.
M:Oh, yes. I thought I had lost it somewhere on the underground this morning.
W: Actually I found it under a table at a restaurant and I thought I should call the work number I found in its directory. M: Thank you so much. I appreciate you calling me. I just thought I need to buy a new one as soon as possible.
W:It was just the right thing to do. I work in TC Bank on Roosevelt Street and I leave at about five, so please come to pick it up before then.
M:OK. See you then and thanks again. (Text 9)
W: Hi, professor White. M: Hi, Maggie.
W:It's been a week since you arrived at the city. Do you like your office? M: Yeah, it's great to have so much room and I love the sea view. W:Glad to hear that. Do you need any equipment or supplies?
M: Well, I'll give a presentation at an online conference next week. Is it possible to get a web camera for the computer? W:No problem. It's already at the top of our agenda. We encourage using technology to communicate with overseas scholars rather than expensive traveling.
M:Exactly. It's so much easier and cheaper to do things that way. W:Anything else?
M:Well, I hope I'm not asking too much, but can I get a new chair? This one is really uncomfortable.
W:I think that's an old chair. Sorry about that. Is there a specific kind you want, like a folding chair or a rocking one? M:I just like one that rises up and down and has arms. w:Sure, I got it. M: Thanks. (Text 10)
W:What is life like for today's students? How do they treat money? As the university and college terms began, I interviewed a few students. Sarah is a second-year biology student. She says that money is a big problem. She can eat cheaply at university, but she spends quite a lot on transport. She also spends quite a lot on stylish clothes. Colin, who is studying engineering, says that he doesn't spend anything on clothes unless counting climbing shoes and special tools, some of which are very expensive. Not much of his money goes on transport because he likes to ride his bike around. Diana is a first-year designing student. She makes all her own clothes. This should save her money. But in fact, the materials are very expensive. She does not know how she would manage if she did not sell some of the dresses and hats she made to other students. She says that everything is expensive. That includes rent, food, transport and heating for the flat in winter. Jack is a science student. He doesn't spend much money on clothes but his rent is high and he spends quite a lot on books, so he is doing part-time jobs to
14 / 15
afford all of these.
15 / 15
因篇幅问题不能全部显示,请点此查看更多更全内容
Copyright © 2019- 91gzw.com 版权所有 湘ICP备2023023988号-2
违法及侵权请联系:TEL:199 18 7713 E-MAIL:2724546146@qq.com
本站由北京市万商天勤律师事务所王兴未律师提供法律服务
