学校:___________姓名:___________班级:___________考号:___________
一、听力题
1、When does the rainy season start? A. In January.
B. In February.
C. In November.
2、How does the woman's food taste? A. Salty.
B. Hot.
C. Sweet.
3、What is the relationship between the speakers? A. Teacher and student. B. Father and daughter. C. School friends.
4、Which room has the man finished decorating? A. The bathroom.
B. The kitchen.
C. The living room.
5、What does the woman probably do? A. A doctor.
B. A coach.
C. An athlete.
听下面一段材料,回答以下小题。 6、What does Miyako want to do? A. Make a call.
B. Send a card.
C. Hold a party.
7、What is the man doing? A. Making an apology. B. Giving an explanation. C. Sharing an experience.
听下面一段材料,回答以下小题。 8、What did David do last night? A. He played volleyball. B. He watched television. C. He read the newspaper.
9、What time will the match on Saturday afternoon start? A. At 2:30.
B. At 3:00.
C. At 3:30.
10、What will Lisa do first? A. Talk with her mom.
B. Give avia ā call. C. Take a piano lesson.
听下面一段材料,回答以下小题。
11、Where did the man most probably lose his phone? A. In a restaurant. B. At the workplace. C. On the underground.
12、What will the man do before five o’clock? A. Meet the woman. B. Buy a new phone. C. Make a call to the bank.
13、How does the man feel in the end? A. Surprised.
B. Grateful.
C. Doubtful.
听下面一段材料,回答以下小题。 14、What does the man say about his office? A. His office is richly decorated. B. He has used this office for a week. C. His office space is spacious enough.
15、Why does the man need a web camera for his computer? A. To record his trip next week. B. To collect cost-effective web cameras. C. To communicate with overseas scholars. 16、What are the speakers mainly talking about? A. How to choose an office chair. B. How to prepare for an online meeting. C. How to improve Professor White’s office. 听下面一段材料,回答以下小题。 17、What does the speaker mainly talk about? A. What courses the college offers. B. Why today's students need exercise. C. How today's students spend their money. 18、What does Sarah spend less money on?
A. Transport. B. Food. C. Clothes.
19、Who loves cycling? A. Colin.
B. Jack.
C. Sarah.
20、How does Diana get her money? A. By selling a lot of books. B. By asking her parents for it. C. By selling clothes made on her own. 二、阅读理解
Top Theme Parks and Amusement Parks in Australia
Magic Mountain Merimbula
Located in the town of Merimbula, this small theme park is situated on the Sapphire Coast. There are multiple attractions in this place including Kiddie Splash Pool, Magic Carpet Slide and the Diamond Pyth on Roller Coaster. You can buy souvenirs from the gift shops for friends and family back home.
Opening hours: Monday to Sunday 10 am to 4 pm Price: $90 per person The Big Banana Fun Park
The Big Banana Fun Park is located in the city of Coffs Harbour and it boasts a large walk-through banana. Guests can go roller skating at the ice-skating rink, enjoy water slides and play golf.
Opening hours: Monday to Sunday 9 am to 5 pm Price: $25 per adult(age 13-99); $15 per child(age 1-12) Wet Wild Gold Coast
Owned and operated by the Village Roadshow Theme Parks, this park features 17 water slides, 4 pools, and 2 children's areas. If you are traveling during the winter season, there is nothing to worry as the pools and slides are heated according to your convenience.
Opening hours: Monday to Sunday 10 am to 5 pm Price: $24 per person Big Splash Waterpark
Featuring nine slides, a 50-meter(1 feet) pool, and kiddie pools, this park is a perfect spot to chill when the sun is out. Being one of the oldest theme parks in Australia, it boasts the famous Jammo Pool.
Opening hours: Monday to Sunday 10 am to 6 pm
Price: $150 per adult(age 13-99); 40% discount per child(age 1-12) Enjoy with your kids at one of the theme parks in Australia. 21、What can visitors do in The Big Banana Fun Park? A. Ride on a roller coaster. C. Buy gifts.
B. Play golf. D. Taste big bananas.
22、How much will 8-year-old twins pay if they go to Big Splash Waterpark? A. $60.
B. $90.
C. $120.
D. $180.
23、Who is the text most probably intended for? A. Parents.
B. Children.
C. Guides.
D. Swimmers.
It was October 2005, and the catastrophic earthquake killing some 79,000 people in Pakistan had reduced the valley to mud and ruins.
Yasmeen Lari, a 65-year-old architect, was there to help lead the reconstruction of settlements, but she had never done disaster work before. Lari was known for designing smooth towers of glass and concrete. But here, she'd be drawing plans for earthquake-resistant homes using stone and timber debris(木材碎片). With each passing day, she felt deeply right to do disaster-relief work. So she made it her new mission, spending the next four months working with volunteer architects and engineers from Pakistan and abroad.
Inspired by local buildings made with sustainable materials such as timber debris, bamboo and mud, Lari's shelters can better withstand disasters. Lari says this local, cost-effective and zero-carbon approach is creating an ecosystem. Anyone can learn by watching DIY videos on Lari’s Zero Carbon Channel on .
The design won a UN World Habitat Prize in 2018.“We need to believe in people’s capacity to bring about change. I treat displaced people as partners, not victims. They know what to do,” says Lari.
Over the decades, Yasmeen Lari has won many awards as architect and environmentalist. While it may seem like an unlikely path for a girl who was born into a well-to-do family in1941, she had an unconventional upbringing. At home, her father would talk about the desperate need for housing. Listening to her father talk about the housing crisis and need for architects made an impression on Lari. On a family visit to London when she was 15, she applied to architecture school at Oxford Brookes University. She laughs as she recalls her bravery.
At age 83, Yasmeen Lari is still full of ideas about zero-carbon designs, skills building and self-sustaining villages. “Architects can no longer work for just the one percent,” she
says. “That doesn't allow them to serve humanity as much as they could.” 24、What can we learn about Lari from the first two paragraphs? A. She felt considerably proud to do disaster-relief work. B. She started a brand-new volunteer working experience. C. She was good at designing earthquake-resistant houses. D. She reconstructed the settlements with glass and concrete. 25、How did Lari make her design practical and environmental? A. By creating an ecosystem. B. By strengthening local buildings. C. By using local sustainable materials. D. By watching DIY videos on .
26、Why did Lari decide to apply to architecture school? A. Her interest in architecture drove her. B. Her father encouraged her to path unusual. C. Her father talked about the demand for architects. D. Her rich family allowed her to pursue the most of dream. 27、Which of the following best describes Yasmeen Lari? A. Sensitive and brave. C. Honest and generous.
B. Determined and cooperative. D. Sympathetic and eco-responsible.
The Guilford County Department of Public Health is hosting two rabies(狂犬病) clinics this month in honor of World Rabies Day on Sept.28. The rabies vaccination(接种疫苗) will cost $5 per shot and will protect your pet for one calendar year. Dogs mustn't get loose and cats must be kept in cages.
The State of North Carolina requires dogs and cats to be vaccinated. The health department recommends that other animals that have regular contact with humans, such as horses, should be vaccinated as well. According to the Centers for Disease Control and Prevention, the rabies virus causes approximately 55,000 human deaths worldwide each year, with most of the deaths occurring in children under 15.
The rabies virus is transmitted through the bite of an infected animal. When an animal has rabies(or is rabid), the virus circulates throughout its body and is transmitted to other animals or humans through its saliva. The most commonly infected animals are raccoons(浣熊), bats, skunks, and foxes.
The best ways to keep your pet from becoming rabid are to keep it tied when in public,
as unchained pet s are easily exposed to wild animals. Feed your pet indoors if possible. Wild animals will break into your basement, outbuildings, or garage to seek food, so be sure the storage location you select for your pet food is secure. Moreover, do not try to touch, feed, or rescue wild animals. Do not pick up dead animals as the virus could still be present.
This year in Guilford County, the majority of the animal rabies cases have involved raccoons, with foxes in a very close second place. Guilford County has recorded fifteen cases of animal rabies thus far this year.
28、Which of the following is required to have a pet vaccinated for rabies in Guilford County?
A. Food for pets. C. Fee of five dollars.
B. A cage for dog. D. A permit for pets.
29、What does the underlined word “circulate” in paragraph 3 mean? A. Spread.
B. Cycle.
C. Move.
D. Pass.
30、Which of the following animals would most likely be a carrier of rabies? A. A raccoon.
B. A shark.
C. A squirrel.
D. A fox.
31、Which is a good recommendation for people to keep their animals free from rabies? A. Feed your cat in the kitchen. B. Allow your pet s to go outdoors alone. C. Let your dog run free at the local pavement. D. Store your dog food in a container without lid.
Fathers can give their children an educational advantage at primary school by reading, drawing and playing with them, according to a newly published report. Research led by the University of Leeds has found that children do better at primary school if their fathers regularly spend time with them on interactive engagement activities like reading, playing, telling stories, drawing and singing.
Analysing primary school test scores for five- and seven-year-olds, the researchers used a representative sample of nearly 5,000 mother-father households in England from the Millenium Cohort Study.
According to the research, dads who regularly drew, played and read with their three-year-olds helped their children do better at school by age five. Dads being involved at age five also helped improve scores in seven-year-olds’ Key Stage Assessments.
Dr Helen Norman, who led the research, said, “Mothers still tend to assume the primary care role and therefore tend to do the most childcare, but if fathers enthusiastically engage in
childcare too, it significantly increases the likelihood of children getting better grades in primary school. This is why encouraging and supporting fathers to share childcare with the mother, from an early stage in the child's life, is critical.”
Dads’ involvement impacted positively on their children’s school achievement regardless of the child's gender(性别), race, age in the school year and household income, according to the report.
There were different effects when mums and dads took part in the same activities—the data showed that mums had more of an impact on young children's emotional and social behaviors than educational achievement.
The researchers recommend that dads carve out as much time as they can to engage in interactive activities with their children each week. For busy, working dads, even just ten minutes a day could potentially have educational benefits. They also recommend that schools and early years education providers routinely take both parents’ contact details (where possible) and develop strategies to engage fathers. 32、What can we learn about the research?
A. Mums had more impact on young children's educational achievement. B. Dads’ positive impact on kids learning had nothing to do with the gender. C. Dads’ involvement at age 3 helped promote academic performance at age 7. D. The researchers investigated nearly 5,000 single parent families in England. 33、Who may give his children the most educational advantage at primary school? A. A father who is totally busy with his work. B. A father who is really good at playing basketball. C. A father who has absolutely low household income. D. A father who actively shares childcare with the mother.
34、What advice do the researchers offer on children's early years education? A. Dads should spare ten minutes a day to apparently benefit kids. B. Dads should maximize time to interact with their kids each week. C. Schools should generate strategies to involve parents in management. D. Schools should regularly contact parents to develop mother-engagement. 35、What is the main idea of the text?
A. It's crucial that fathers can have a lasting impact on children. B. Young children can get brilliant childhood with father-engagement. C. Fathers and mothers should share childcare in family early education.
D. Young children do better at school if their dads read and play with them.
三、七选五
36、Reading is often seen as an individual activity, but it definitely doesn't have to be. If you join a book club, reading with others can be a positive social interaction. ① And here are some of the ways that becoming part of a book club can better your life.
② If so, a book club can help you discover and explore new types, authors, and perspectives(观点). According to a recent survey, 57 percent of book clubbers said they wouldn't otherwise have read some of the books selected by their book clubs.
In such a fast-paced world, sometimes it's challenging to find the time and motivation to read. By joining a book club, you make a commitment to read the book of the month or the week and discuss your insights with others. ③
Reading is one of the most important things you can do for your brain, but reading with other people can make it even better. ④ Being part of a book club can improve your learning skills, such as your memory, comprehension, vocabulary, and critical thinking skills. By discussing the book with others, you are exercising your brain and stimulating new neural(神经的) connections. Book clubs allow you to connect with other readers and learn from their perspectives.
Another plus is that at a book club you get together with your club members regularly, with whom you can share not only your thoughts about books but also other aspects of life. ⑤ Therefore, by reading with others, you are enriching your heart as well as your mind. So what are you waiting for? Join a book club now and enjoy the many benefits of reading with others!
A. This can help you meet your reading goals. B. Joining a book club can offer you many benefits. C. Book clubs can boost your happiness and well-being. D. Do you often have difficulty finishing reading a book? E. This brings a sense of community, belonging, and friendship. F. Have you found yourself always reading similar types of books? G. Meeting with others and exchanging ideas about things is the key.
四、完形填空(15空)
Eight years ago, I determined to start my first job—training horses in different countries. Now here I am, my connection with horses have taught me a lot. Let me share two 1 with you.
We can manage 2 through cultural sharing connection. Horse riding is the only sport in the Olympics where men and women 3 equally. In India, as the only woman 4 in the riding club, I had to teach some uneducated males who had a 5 understanding of horsemanship. People believe horse riding is a man's sport. As a woman, I had to 6 my right. I often trained difficult to ride horses as well as 7 the entire riding club. I worked hard, eventually 8 over those men, who were eager to learn horsemanship training techniques.
The second lesson is that we are never too old to learn. Riding can be learned at any 9 . My husband, Christian, had never ridden a horse before but had always 10 it. When moving to England, we invested in a young horse named Lilly, as a 11 project. At the age of 30, my husband started to learn horse riding, and now, the two can't be 12 .Lilly follows him everywhere. Christian finally realized his dream.
I never realized how many doors of 13 horses would open up for me. Because of horses, I 14 the world, I help others, and I've watched them heal souls and 15 with people. 37、A. results 38、A. skill 39、A. compete
B. stories B. equality B. battle
C. lessons C. approach C. learn C. involving C. limited C. carry out C. started C. got C. setting C. participated in C. team C. combined C. hope C. travel
D. talk
D. rides D. management D. work D. working D. sufficient D. argue against D. formed D. won D. age D. cared for D. presentation D. defended D. opportunity D. shape
40、A. exercising B. surviving 41、A. deep 42、A. fight for 43、A. owned 44、A. took 45、A. country
B. proper B. give up B. ran B. turned B. place
46、A. dreamed of B. objected to 47、A. race
B. training
48、A. separated B. connected 49、A. study 50、A. transform 51、A. cooperate
B. idea B. influence
B. struggle C. bond
五、短文填空
52、Tu Songgen recently took his audience's breath away at ① historical folk celebration event in his hometown of Zhouquan in Tongxiang, East China's Zhejiang
Province.
② (dress) in a white folk costume, Tu made different moves on top of a bamboo pole more than 10 meters high in a boat on the river. He climbed to the top of the pole ③ started to move his body around it. Seen from afar, Tu looked as if④ (move) through the clouds. At times, he released his ⑤ (hand), lying on his back over the top of the pole. Then, he gave the audience a start by suddenly hooking(钩住) his feet onto the end of it and hanging ⑥ (he) upside down.
With every new move, visitors cried out in amazement, creating an atmosphere of ⑦ (excite) during the Silkworm(蚕) Flower Water Festival staged in the town's Qinghe Village in early April.
⑧ (wide) recognized for its waterborne acrobatics(杂技), the boat show is also closely related to local silkworm culture and is a highlight of the festival ⑨ has a history of more than 800 years.
“Acting on the bamboo pole ⑩ (be) not only a show of skills but also a wish for a better life,” Tu said.
六、书面表达
53、假定你是李华,你校最近组织高二学生去附近的河岸清理垃圾。请你为校英语报写一篇报道,内容包括: 1.活动介绍; 2.活动意义。 注意:
1.写作词数应为 80左右;
2.请按如下格式在答题卡的相应位置作答。
A Successful Cleanup Activity
_______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________ 七、读后续写
54、阅读下面材料,根据其内容和所给段落开头语续写两段,使之构成一篇完整的短文。
Ashley ran home from school. Thanksgiving meant four days off. Driving from Ohio to
Minnesota took one day, so she could spend two whole days with Emily. Ashley hadn't seen Emily for five months since Ashley moved to Ohio.
Over the phone, Ashley and Emily talked a lot. When Ashley got to Minnesota, Emily would show off her ballet steps. Ashley would draw a picture of dancing Emily. They'd be best friends forever like they'd promised. Only Ashley knew how to make Emily's favorite dessert, apple pie.
Ashley couldn't wait to get back to Minnesota with Mom.
On Thanksgiving morning, they got up before the sun and drove. Snow began to fall. Little flakes at first, then big. The freeway had no place to stop. The windshield wipers could hardly keep up. A snowplow(扫雪车) passed and Mom followed in its tracks. When the plow pulled off the road into a rest area, Mom pulled into the rest area, too. The driver lowered his window. “I have to head south next. Best you stay off the road a while.”
“Thanks!” Mom said. She waved and parked the car, then turned to Ashley. “We’ll stay here until the roads are clear.”
“It's Thanksgiving. I brought Emily's favorite pie. She's counting on me.” Ashley felt her eyes filled with tears.
Mom reached back to squeeze Ashley's hand. “I'm sorry, sweetie. We can eat pie tomorrow.”
Ashley stared at the rest-stop building. A snow-covered truck and car were already parked. “Where will we stay?”
“The rest stop has a lobby and bathrooms. And heat. We can sleep on the floor.” Mom pulled her coat on. “Grab your car blanket and pillow. It'll be fun, like camping.”
Ashley scrambled out of the car and followed close behind Mom. Mom pulled open the door and they walked inside. In the middle of the lobby, a man sat between two little boys on a football blanket. A girl sat with her parents on another blanket next to them. 注意:
1.续写词数应为 150左右;
2.请按如下格式在答题卡的相应位置作答。
“Welcome. Come share our Thanksgiving dinner,” said the father of the two young boys. _______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________ The next morning, Ashley and Mom would continue their journey to Minnesota with no
apple pie left.
_______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________ 参
1、答案:C
解析:W:It's January,and it's been raining the whole month.How long does the rainy season last here?
M:About four months.It begins in early November and lasts until February. 2、答案:B
解析:M:Can you pass me the salt and pepper, please?My food doesn't taste very good. It has no taste. How's yours? W:It's OK. It's just a little hot. 3、答案:B
解析:M:What are you learning in school right now, Jennifer?
W:We're learning to make sculptures, Dad!It's amazing. I can now make a beautiful sculpture out of nothing. Next, we will learn how to take good pictures. Then we will learn how to draw. 4、答案:A
解析:W:Have you finished decorating your house yet?
M:No,I've only just finished the bathroom. It's taken such a long time.I've still got the kitchen and the living room to do. 5、答案:A
解析:W:What happened to you, young man?Why are you in the hospital?
M:I broke my leg while playing football at school. My friend kicked me instead of the ball. It hurts a lot!I hope you can fix it. 6、答案:A
解析:W:Oh no.I don't have Amanda's phone number. M:What's wrong, Miyako?
W:Amanda said we should get together again and that I should call her. But I don't have her phone number.
M:I see...Well, don't worry about it. For Americans, that's usually a friendly way to say goodbye. It's like when Americans say \"Hello, how are you?\".But they don't want you to tell them how you are. It's just a friendly greeting.
W:So saying \"Let's get together sometime\" is similar to that?
M:Yeah, that's right. 7、答案:B 8、答案:B
解析:W:David,have you heard the news?Our school team is in the finals. M:I know. I watched the match on TV last night. W:Do you think they were good?
M:They certainly were.A group of us have decided to go and support them in the finals. Will you come along,too? W:I'm not sure.When is it?
M:It's on Saturday afternoon at 3:30 and we'll gather at the school gate at 3:00.So,are you coming?
W:No .I don't think so.I've got a piano lesson at 2:30 every Saturday. M:Can't you have it on another day? W:But my mother really likes it.
M:Come on,Lisa.This is the finals.Our school team has been working hard and they need our support.
W:Well,let me talk with my mom first,okay? M:Once you have made a decision,just give me a call. 9、答案:C 10、答案:A 11、答案:A
解析:M:This is William Brown, what can I do for you? W:Mr Brown, I may have your mobile phone.
M:Oh,yes.I thought I had lost it somewhere on the underground this morning.
W:Actually I found it under a table at a restaurant and I thought I should call the work number I found in its directory.
M:Thank you so much.I appreciate you calling me.I just thought I need to buy a new one as soon as possible.
W:It was just the right thing to do.I work in TC Bank on Roosevelt Street and I leave at about five,so please come to pick it up before then. M:OK.See you then and thanks again. 12、答案:A
13、答案:B 14、答案:C
解析:W:Hi,professor White. M:Hi,Maggie.
W:It's been a week since you arrived at the city.Do you like your office? M:Yeah,it's great to have so much room and I love the sea view. W:Glad to hear that.Do you need any equipment or supplies?
M:Well,I'll give a presentation at an online conference next week.Is it possible to get a web camera for the computer?
W:No problem.It's already at the top of our agenda.We encourage using technology to communicate with overseas scholars rather than expensive traveling. M:Exactly.It's so much easier and cheaper to do things that way. W:Anything else?
M:Well,I hope I'm not asking too much,but can I get a new chair?This one is really uncomfortable.
W:I think that's an old chair.Sorry about that.Is there a specific kind you want,like a folding chair or a rocking one?
M:I just like one that rises up and down and has arms. W:Sure,I got it. M:Thanks. 15、答案:C 16、答案:C 17、答案:C
解析:W:What is life like for today's students?How do they treat money?As the university and college terms began, I interviewed a few students. Sarah is a second-year biology student. She says that money is a big problem. She can eat cheaply at university, but she spends quite a lot on transport. She also spends quite a lot on stylish clothes. Colin, who is studying engineering, says that he doesn't spend anything on clothes unless counting climbing shoes and special tools, some of which are very expensive. Not much of his money goes on transport because he likes to ride his bike around. Diana is a first-year designing student. She makes all her own clothes. This should save her money. But in fact, the materials are very expensive. She does not know how she would manage if she did not sell some of the dresses and hats she made to other students. She says that everything is expensive. That includes rent,
food, transport and heating for the flat in winter. Jack is a science student. He doesn't spend much money on clothes but his rent is high and he spends quite a lot on books, so he is doing part-time jobs to afford all of these. 18、答案:B 19、答案:A 20、答案:C 21、答案:B
解析:细节理解题。根据第2个标题The Big Banana Fun Park的第2句话可知,答案选B。 22、答案:D
解析:细节理解题。根据第4个标题Big Splash Waterpark 中的Price:$150 per adult(age 13-99);40% discount per child(age1-12)可知,每位儿童票价是有40%的折扣,即打6折,所 以答案选D。 23、答案:A
解析:推理判断题。根据文章的最后一句话Enjoy with your kids at one of the theme parks in Australia可知,本文是为父母写的,所以答案选A。 24、答案:B
解析:细节理解题。综合第二段的救灾经历,工作方式的改变“But here, she'd be drawing plans for earthquake-resistant homes using...”,以及她的态度“she made it her new mission”可 知,Lari开始了一段全新的志愿者工作经历。故选B。 25、答案:C
解析:细节理解题。根据第三段中的“Inspired by local buildings made with sustainable materials... Lari's shelters can better withstand disasters.”可知,Lari设计的房屋就地取材,低成本、零 碳,实用环保。故选C。 26、答案:C
解析:细节理解题。根据第五段介绍Lari 成长经历和父亲对她的影响“Listening to her father talk about the housing crisis and need for architects made an impression on ...”可知Lari 申请建筑学院的原因。故选C。 27、答案:D
解析:推理判断题。通读全文,尤其最后一段综合评议“is still full of ideas about zero-
carbon designs, skills building and self-sustaining villages”和“serve humanity as much as”,可推断 Lari的性格特征和人格魅力。故选D。 28、答案:C
解析:细节理解题。根据第一段中的“cost $5 per shot狂犬病疫苗每针5美元”可知带上钱是必 要的,B项“A cage for dog”与原文“猫笼”不符,AD选项“宠物食品、养宠物的许可证”原文 未提及。故选C。 29、答案:B
解析:词义猜测题。根据第三段病毒传播到体内之后,在身体内循环,可猜测“体内循环circulate” 与cycle同义。故选B。 30、答案:A
解析:推理判断题。根据第三段“The most commonly infected animals are raccoons(浣熊), bats, skunks, and foxes”和第五段“the majority of the animal rabies cases have involved raccoons, with foxes in a very close second place”可推断,A项最有可能是狂犬病携带者。 故选A。 31、答案:A
解析:细节理解题。根据第四段提到预防宠物患狂犬病的最好方法“Feed your pet indoors if possible”可知,答案选A。 32、答案:B
解析:细节理解题。根据第二段“nearly 5,000 mother-father households”可知,D选项错误。根 据第三段“at age five also helped improve scores in seven-year-olds'...”可知,C选项错误。 根据第六段“more of an impact on young children's emotional and social behaviors than...”可知,A 选项错误。根据第五段“regardless of the child's gender(性别)...”, regardless of与had nothing to do with形成同义释义。故选B。 33、答案:D
解析:推理判断题。根据第四段“This is why encouraging and supporting fathers to share childcare with the mother, from an early stage in the child's life, is critical.”可推断,D选 项“积极地与母亲共同照顾孩子的父亲”正确,故选D。 34、答案:B
解析:细节理解题。根据最后一段“dads carve out as much time as they can to engage in interactive activities with their children each week 爸爸们每周都会抽出尽可能多的时间与
孩子们进行互动活动”与B选项“maximize最大限度地利用,充分利用”形成同义释义,故选B。 35、答案:D
解析:主旨大意题。通览全文,关注核心关键词的复现,根据第一段和全文\"educational advantage at primary school\\"do better\\"getting better grades\\"children's school achievement\"; 以及\"by reading, drawing and playing with them\\"engage in interactive activities\"等语义 复现,本调父亲参与与孩子的互动对孩子早期教育的影响,故选D。 36、答案:BFAGE
解析:①根据空后“And here are some of the ways that becoming part of a book club can better your life”可知,本段概述了加入读书会有很多的好处,从而引出下文;B项中的“offer you many benefits”与空后句中的“better your life”意义一致,故选B项。 ②根据空后“If so,a book club can help you discover and explore new types,authors, and perspectives”可知,空格处应该为设问句,指代“If so”所表达的情况,DF 项二选一。根 据空后内容可知,本段主要介绍加入读书会可以让你阅读不同种类的图书,了解更多的作者 及他们的观点,因此F项符合文义且其中的“types”为原词复现,故选F项。
③根据空前“By joining a book club,you make a commitment to read the book of the month or the week and discuss your insights with others”可知,本段主要介绍加人读书会 可以帮助你在快节奏的生活中依然坚持阅读,A项中的“This”指代“you make a commitment to read...and discuss...”这件事,即加入读书会能帮助你实现每月或每周的 阅读目标,并且与前面的motivation形成照应,即加入读书会也可以提供读书的动力,故选 A项。
④ 根据空前句“Reading is one of the most important things you can do for your brain, but reading with other people can make it even better”可知,本段主要阐述加入读书会对大 脑有更多的好处。G项中的“Meeting with others and exchanging ideas about things”与下 文中的“discussing the book with others”为同义复现,都是在介绍当你在读书会中与别人交 流讨论时大脑会产生哪些益处,故选G项。
⑤根据空前句“Another plus is that at a book club you get together with your club members regularly”可知,本段主要介绍加入读书会对社交方面的益处;观察剩余的CDE选
项,E项中的“This”指代空前句中的“at a book club you get together with your club members regularly”;加人读书会后你会定期和会友们碰头,这会让人有一种归属感,还可能 让你交到朋友,也符合空后“by reading with others,you are enriching your heart as well as your mind”的描述,故选E项。 37、答案:C
解析:考查名词词义辨析。根据第3段的首句中的the second lesson 以及整篇文章的结构可 知,答案选C。 38、答案:B
解析:考查名词词义辨析。根据第2段的大意:骑马是奥运会上男女参赛平等的唯一体育项 目,作者在印度作为骑马俱乐部中唯一的女性工作人员需要为争取自己的权利而奋斗,可知 作者通过文化分享建立平等关系,所以答案选B。 39、答案:A
解析:考查动词词义辨析。根据第2段第2句话中的the only sport in the Olympics可知,参 加奥运会是参赛者之间在比赛竞争,所以答案选A。 40、答案:D
解析: 考查动词词义辨析。根据第一段中的 start my first job—training horses in different countries 以及第2段的大意可知,作者是在俱乐部里工作,所以答案选D。 41、答案:C
解析:考查形容词词义辨析。根据第2段可知,作者在俱乐部教一些驯马的技能,以及第2段 的最后一句话eager to learn horsemanship training techniques 可知,男士们并不是很精通 马术,对马术的知识有限,所以答案选C。 42、答案:A
解析:考查动词短语辨析。根据上一句人们觉得骑马是一项属于男士的运动可知,作者要为 自己的权利而斗争,追求平等,所以答案选A。 43、答案:B
解析:考查动词词义辨析。根据第2段的第3句working in the riding club和teach some uneducated males 可知,作者在运营管理俱乐部,所以答案选B。 44、答案:D
解析:考查动词词义辨析。根据上下文语境可知,作者最后赢得了男士们的支持,win sb over 把某人争取过来,可知答案选D。
45、答案:D
解析: 考查名词词义辨析。根据上一句we are never too old to learn 可知,此处强调学习与年 龄无关,可知答案选D。 46、答案:A
解析:考查动词短语辨析。作者的丈夫从未骑过马,但是一直梦想着骑马,所以答案选A。 47、答案:B
解析:考查名词词义辨析。根据上下文的语境可知,作者的丈夫在学习骑马,所以答案选B。 48、答案:A
解析:考查动词词义辨析。根据下一句Lilly follows him everywhere可知,丈夫与马不可分 离,所以答案选A。 49、答案:D
解析:考查名词词义辨析。根据下文因为马,作者收获了很多,做了很多事可知,马为作者创 造了很多机会,所以答案选D。 50、答案:C
解析:考查动词词义辨析。根据文章第一段作者在不同的国家从事训马的工作让作者有了周 游世界的机会可知,答案选C。 51、答案:C
解析:考查动词词义辨析。根据文章第一段my connection with horses 以及第3段马儿与丈 夫的亲密关系可知,答案选C。
52、答案:a ;Dressed ;and ;moving;hands;himself ;excitement;Widely;which/that ;is
解析:①考查冠词。由句意可知,屠松根最近在一场历史悠久的民间庆典上表演,“event”是可数 名词且在文中是第一次出现,前面有辅音音素开头的修饰词“historical”,故填a。
②考查非谓语动词。“be dressed in”是固定搭配,表示“穿着……的衣服”;句子的主 语是“Tu”,谓语动词为“made”,说明空格处需填非谓语动词,所以省略“be”;空格位于句首, 首字母需大写,故填过去分词Dressed作状语。
③考查连词。由句意可知,他爬到杆子的顶端,然后开始转动他的身体,谓语动词
“climbed”和“started”为并列关系,故填and。
④考查非谓语动词。此处是省略了“主语+be 动词”的表语从句“as if (he were) moving through the clouds”,故填现在分词moving。
⑤考查名词复数。由句意可知,有时候他会松开双手,仰面躺在竿子上,故填hands。 ⑥考查代词。当句子的主语和宾语是同一个人时,宾语常用反身代词;由句意可知, 他突然用脚钩住竿子的末端,把他自己倒挂起来,主语为“he”,动词“hanging”之后要用宾 语,故填反身代词himself。
⑦考查词性变化。空格前为介词“of”,需用名词作宾语,故填 excitement。 ⑧考查副词。空后为行为动词“recognized”,故空格处需填副词修饰行为动词;空格 位于句首,首字母需大写,故填Widely。
⑨考查定语从句。空后为动词“has”,说明空格处需为主语;先行词为“the festival”,故填关系代词 which 或that 引导定语从句。
⑩考查动词的时态。空格位于动名词短语充当的主语“Acting on the bamboo pole”之后, 需填谓语动词;由引号可知,本句介绍的是这种水上杂技艺术表演的基本情况,需用一般现 在时;动名词充当主语,谓语动词通常用第三人称单数形式,故填is。 53、答案:
A Successful Cleanup Activity
Last weekend, a volunteer activity, aimed at cleaning up the river nearby, was organized for senior 2 students of our school.
Early in the morning, we, accompanied by our teachers, arrived at the river with garbage bags in hand. For several hours, we worked in groups, collecting bottles, cans, plastic bags and other garbage along the riverbanks. With our hard work, the river soon returned to its former cleanliness.
By participating in this activity, not only did we contribute to the beautification of the local community, we also gained valuable team-working skills and developed a sense of responsibility towards our environment. 解析: 54、答案:
\"Welcome. Come share our Thanksgiving dinner.\" said the father of the two young boys. \"I've got sandwiches,\"he added. The girl's mom pointed to the other food. \"We have steak, and pancakes. All we need is dessert.\" Hearing this, Ashley thought about Emily's apple pie
in the car. However, at this moment she was not willing to share it with them, but to share it with Emily. Nevertheless, Ashley eventually decided to share her apple pie with them and she believed Emily would understand when she explained. \"We have pie,\"Ashley said. \"Thanksgiving pie.\" Then Ashley and her mom walked back to their car and retrieved the apple pie from the trunk They gathered around the blankets, creating a makeshift Thanksgiving feast and spending an enjoyable night.
The next morning, Ashley and Mom would continue their journey to Minnesota with no apple pie left. The roads were finally clear. They said goodbye to the man with two little boys and the girl's family. When Ashley finally arrived in Minnesota, she couldn't help but share the story. She described the kind strangers they had met and how they had shared their food and hospitality. Emily listened intently and she absolutely understood why Ashley didn't bring apple pies to her. The next two days, the two girls spent doing everything they had planned. Emily showed off her ballet steps, twirling and spinning gracefully in the living room. Ashley captured her friend's movements on paper, creating a beautiful drawing that portrayed Emily's passion for dance. Even though there was no apple pie left, their hearts were full of gratitude for the experiences they had shared and the memories they had created together. 解析:
因篇幅问题不能全部显示,请点此查看更多更全内容
Copyright © 2019- 91gzw.com 版权所有 湘ICP备2023023988号-2
违法及侵权请联系:TEL:199 18 7713 E-MAIL:2724546146@qq.com
本站由北京市万商天勤律师事务所王兴未律师提供法律服务