您好,欢迎来到九壹网。
搜索
您的当前位置:首页2014年安徽中考英语真题及答案

2014年安徽中考英语真题及答案

来源:九壹网
2014年安徽省初中毕业学业考试

英 语

(满分150分,考试时间120分钟) 第一部分 听力(共五大题,满分30分)

Ⅰ.关键词语选择(共5小题;每小题1分,满分5分)

你将听到五个句子。请在每小题所给的A、B、C三个选项中选出一个你所听到的单词或短语。每个句子读两遍。 1.A. page B. paper C. pencil 2.A. clean B. clever C. close 3.A. raise B. read C. receive 4.A. gate B. garden C. ground 5.A. set off B. put off C. cut off

Ⅱ.短对话理解(共10小题;每小题1分,满分10分)

你将听到十段对话,每段对话后有一个小题。请在每小题所给的A、B、C三个选项中选出一个最佳选项。每段对话读两遍。

6.How will the woman get to the museum?

A. B.7.What is the film about?

C.

A. B. C.

8.How is the weather today?

A. B. C.

9.What time is it? A.

B.

C.

10.What does Li Ming do?

A. B. C. 11.What are they doing?

A. They're watching TV at home. B. They're taking photos in the park. C. They're making a telephone call.

12.Where do they decide to have dinner tonight? A. At home. B. At a coffee shop. C. In a restaurant.

13.How much is the beef? A. $5. B. $10. C. $15. 14.Why is the woman going out?

A. To go to work. B. To repair her car. C. To see a doctor.

15.What does the man mean?

A. He wants his daughter to stay at home. B. He will offer any help to his daughter.

C. He will give the talk instead of his daughter. Ⅲ.长对话理解(共5小题;每小题1分,满分5分)

你将听到两段对话,每段对话后有几个小题。请在每小题所给的A、B、C三个选项中选出一个最佳选项。每段对话读两遍。

听下面一段对话,回答第16至17小题。 16.What exercise does Mike take?

A. Riding a bike. B. Going swimming. C. Playing basketball.

17.How often does Lucy take exercise? A. Every day. B. Once a week. C. Twice a week.

听下面一段对话,回答第18至20三个小题。 18.What does Ben want to buy? A. A cotton T-shirt. B. Cotton jeans. C. A silk T-shirt.

19.What colour does Ben like best? A. Red. B. Blue. C. White. 20.Who will Ann buy a gift for? A. Herself. B. Her brother. C. Her friend. Ⅳ.短文理解(共5小题;每小题1分,满分5分)

你将听到一篇短文,短文后有5个小题。请根据短文内容,在每小题所给的A、B、C三个选项中选出一个最佳选项。短文读两遍。

21.Where do we usually play after class?

A. On the grass. B. In the classroom. C. On the sports field.

22.What does Mr Green always say to us? A. \"Enjoy singing.\" B. \"Learn by reading.\" C. \"Have fun playing.\"

23.What does Ms Allen do to help us learn new English words? A. She asks us to watch English films. B. She uses songs and stories in class. C. She tells us to read them many times. 24.Who is sitting in the tree in the photo? A. Mr Green. B. Mr King. C. Ms Allen. 25.What is the passage about? A. My school. B. My lessons. C. My family. Ⅴ.信息转换(共5小题;每小题1分,满分5分)

你将听到一篇短文。请根据短文内容,写出下面表格中所缺的单词,每空仅填一词。短文读两遍。

The spring break

How long The spring break lasts one 26 . What

Students watch TV, do 27 or travel with family.

Whom On the first day, we helped some 28 with their work. Where On the second day, we went to a 29 for old people. What

I learned how to 30 and I've got happiness back.

第二部分 英语知识运用(共三大题,满分55分)

Ⅵ.单项填空(共20小题;每小题1分,满分20分)

从每小题所给的A、B、C、D 四个选项中选出一个可以填入空白处的最佳选项。 31.It is for me to follow the Australian guests because I am good at English. A. bad B. easy C. hard D. right

32. the exam, we'll say goodbye to our dear teachers, classmates as well as our beautiful school. A. In B. For C. After D. Through 33.—Can I bring a friend to your birthday party? —Sure, . A. no problem B. not at all C. my pleasure D. well done

34.Rick has learned a lot about Chinese culture he came to China. A. before B. when C. until D. since 35.—I forgot to bring my dictionary. Could I use yours? —Yes, you . A. can B. must C. could D. should 36.Mum, what are you cooking? It so sweet. A. tastes B. feels C. sounds D. smells 37.—More and more people come to visit Mount Huang. —That's true. It has become the of Anhui. A. pride B. effort C. praise D. courage 38.—It's so late. Why not write the report tomorrow? —But I don't know I can do it if not now. A. why B. when C. how D. where 39.As time , you'll come to think of English as your friend and love it. A. goes by B. runs out C. takes off D. turns up

40.If my friends have any problems, my door is open to them. A. never B. seldom C. sometimes D. always 41.Mr Wang has left for Guangzhou. He a speech there in two days. A. gives B. gave C. will give D. has given

42.—Jim, remember to return this book by Friday. — . A. Got it B. Good luck C. That's right D. It's nothing

43. the sun was not yet up, many people were already taking exercise in the square. A. As B. If C. Though D. Because 44.I don't the heat, for I'm used to hot weather. A. like B. mind C. know D. stand

45.You can take of the two toy cars and leave the other for your brother. A. both B. none C. either D. neither 46.Rose finished her study in the university and went to a good job. A. take after B. look after C. care for D. search for

47.Spend more time talking with your parents, they may not well understand you. A. or B. so C. and D. but 48.As we all know, the Silk Road China to the west in ancient times. A. connects B. connected C. will connect D. is connecting

49.He is an honest boy. I have no reason to what he said. A. hear B. doubt C. repeat D. believe 50.—We failed in the singing competition. — . Better times are waiting for you. A. No way B. Best wishes C. Cheer up D. Good job

Ⅶ.完形填空(共20小题;每小题1.5分,满分30分)

阅读下列短文, 从每小题所给的A、B、C、D 四个选项中选出一个最佳选项。

A

In China, very few children make pocket money. 51 , in Western countries, most kids make pocket money by themselves. They make money in many different 52 . When kids are very young, their parents help them sell the fruits of their own trees to neighbours. Kids may also help 53 do housework to make money at home. When they 54 sixteen, they can make money by sending newspapers or by working in fast food restaurants, 55 during the summer holidays.

There are many 56 of making pocket money by kids themselves. First of all, they learn the 57 of money by working hard so that they will not waste any. Secondly, they learn to 58 money to buy things they need or want, such as books, pencils, movies and even clothes they like. Thirdly, they learn to 59 the daily life problems by helping their parents or others. Making pocket money is 60 for children when they grow up. That is why parents encourage their kids to make pocket money. 51.A. Also B. Anyway C. However D. Besides 52.A. ways B. levels C. homes D. countries 53.A. teachers B. friends C. parents D. neighbours 54.A. get B. have C. catch D. reach 55.A. really B. hardly C. properly D. especially 56.A. choices B. advantages C. problems D. lessons 57.A. fun B. value C. message D. purpose 58.A. count B. waste C. manage D. change 59.A. give up B. look up C. deal with D. meet with 60.A. helpful B. careful C. beautiful D. successful

B

Once there lived a farmer called Henry. He had a brother, Mike, in town who was an excellent gardener. His skill and his beautiful trees were 61 everywhere.

One day, Henry went to town to visit Mike. \"Look, my brother,\" said Mike. \"Here is the best 62 tree from my garden. Take it home and 63 it so that you, and your children, and your children's children can enjoy it.\" Henry was with the apple tree and went back home. The next morning, he began to 65 where he should plant it.

\"If I plant it on the hill,\" said he to himself, \"the wind might catch it and 66 down the fruit. If I plant it close to the road, people who pass by will pick some of them. But if I plant it ...\"

67 he planted the tree in the corner behind his house, where no one else could notice it. But the tree bore(结出) no fruit the first year, nor the second. Then Henry sent for his brother and said to him 68 , \"You have cheated me. This is the third year and it brings me 69 but leaves.\"

When Mike saw where the tree was planted, he laughed and said, \"You have planted the tree in such a cold corner without 70 or warmth. How, then, could you expect flowers and fruit?\" 61.A. simple B. famous C. similar D. common 62.A. pear B. grape C. apple D. banana 63.A. sell B. wash C. hide D. plant .A. tired B. patient C. pleased D. popular 65.A. learn B. wonder C. realize D. understand 66.A. put B. cut C. push D. shake 67.A. Finally B. Firstly C. Luckily D. Certainly 68.A. happily B. angrily C. kindly D. carelessly 69.A. nothing B. something C. everything D. anything 70.A. air B. earth C. water D. sunlight Ⅷ.补全对话(共5小题;每小题1分,满分5分)

根据对话内容,从方框内的选项中选出能填入空白处的最佳选项,其中有两个为多余选项。 Brian: Hi, Cindy. 71 Cindy: Hi, Brian. It is nice to see you and so many old classmates. Brian: So it is. 72 Cindy: You're right. It's really a long time. Brian: Did you see the old photos on the wall? Cindy: I sure did. 73 Brian: But those are some great memories. Cindy: Hey! 74 Brian: Yes, it is. I remember he used to stay up all night studying. Cindy: 75 Brian: Yes. He was the only one left in the class when he woke up. Cindy: That was really funny. A. What happened? B. Long time no see! C. Who took these photos? D. Isn't that John over there? E. We looked so funny in them. F. I can't believe it's been ten years. G. And then he would fall asleep in class. 第三部分 阅读理解(共一大题,满分40分) Ⅸ.阅读理解(共20小题;每小题2分,满分40分)

阅读下列短文,从每小题所给的A、B、C、D四个选项中选出一个最佳选项。

A

Tony Wheeler was born to travel. His father worked for an airline. For the first 16 years of his life, Wheeler and his family lived in many different countries.

In the early 1970s, Tony met a young woman named Maureen. They soon married. Before getting jobs, Tony and Maureen wanted to travel. They took a year-long trip from England, through Asia, to Australia. On the trip, they visited places like Iran(伊朗), India, and so on.

When Tony and Maureen arrived in Australia, people asked many questions about their trip. To answer these questions, Wheeler wrote a book called Across Asia on the Cheap. The book told people about different countries' weather, customs(风俗) , and places to see. But unlike other travel books then, Tony Wheeler's book also talked about places most tourists did not go. He also wrote about unusual things to see and do. The book was very popular.

Tony and Maureen started a company called Lonely Planet. They continued travelling. They wrote books for each place they visited. Today, 800 people work for Lonely Planet. The company has over 650 books. Tony Wheeler, the great traveller, still writes about travel to many places and will bring us more surprises. 76.Tony Wheeler and his wife ended the year-long trip in . A. England B. Iran C. India D. Australia

77.Tony Wheeler wrote the book Across Asia on the Cheap to . A. make money for his next trip

B. tell people about his new company C. draw people's attention to his family D. answer people's questions about his trip

78.How was the book Across Asia on the Cheap different from other travel books then? A. It was longer and more popular.

B. It was the first travel book in the world.

C. It talked about places most tourists did not go. D. It talked about a country's weather and customs.

79.Which of the following is TRUE about Tony Wheeler's company? A. His father started it. B. It is an airline.

C. Hundreds of people work for it. D. It has no books about travelling.

80.The passage mainly talks about . A. a great traveller and his books B. a tour of different countries C. a great writer and his family D. different kinds of companies

B

\"Make-A-Wish\" is one of the world's most well-known charities(慈善机构) . It makes wishes come true for children who have serious illnesses. It gives them hope and joy and helps them forget about their health problems and have fun.

It all started in 1980 in Phoenix, Arizona. Christopher was a 7-year-old boy who was very sick. He always dreamed of becoming a police officer. Tommy Austin and Ron Cox, two police officers, made his wish come true. They gave Christopher a tour of the city in a police helicopter(直升机)and made a real police uniform(制服) for him.

There are four kinds of wishes children usually have:

I wish to go. Children usually want to travel or go to a concert, a game or a park.

I wish to meet. Children sometimes want to meet their favourite actors, singers or players.

I wish to be. Some children wish to become actors, singers or police officers.

I wish to have. They often want to have a computer, a game, a bike or many other things.

Let's hope more wishes will come true in the future. People who work in the charity always try for the best. Almost 25,000 volunteers (志愿者) help, work or give money. Will you be one of them? 81.\"Make-A-Wish\" is a charity to help . A. sick children B. serious officers C. famous actors D. popular singers

82.What did the two police officers do for Christopher? A. They gave him a computer. B. They gave him a tour of the city. C. They took him to a concert. D. They took him to the hospital.

83.Which kind of wishes does Christopher have? A. I wish to go. B. I wish to meet. C. I wish to be. D. I wish to have. 84.The purpose of the last paragraph is to . A. explain what \"Make-A-Wish\" is

B. encourage more people to join the charity C. tell us how Christopher's wish came true D. introduce different kinds of children's wishes

85.Which of the following is TRUE according to the passage? A. Sick children just wish to get well.

B. Christopher and Tommy are two officers.

C. A few people are working for \"Make-A-Wish\". D. \"Make-A-Wish\" has a history of over 30 years.

C J&M Music Store ●Rock, pop and country music ●Buy new or used CDs ●Listen before you buy ●Guitar lessons offered Peth Market ●Fresh fruit and vegetables ●Open Friday to Sunday mornings ●Free ice cream for children under 12 Times Coffee Shop ●The best coffee in town ●Sandwiches, cakes, pies ●Open 10:00 a.m.—11:00 p.m. daily ●Jazz music(爵士乐): Wednesday to Sunday Macon's B&B ●Feel like home when you're away from home ●We have different kinds of rooms ●Delicious home-made breakfast 86.You can in J&M Music Store. A. receive guitar lessons

B. borrow new or used CDs C. learn pop music history D. buy all kinds of music books

87.You can go to Times Coffee Shop to have coffee and pies at A. 8:30 a.m. B. 9:30 a.m. C. 10:30 p.m. D. 11:30 p.m.

88.If your friend is coming for a visit, where will he stay for a night? A. In J&M Music Store. B. In Peth Market. C. At Times Coffee Shop. D. At Macon's B&B.

.Which of the following is TRUE according to the passage? A. There is no breakfast at Macon's B&B.

B. You can't listen to the CD before you buy it in J&M Music Store. C. Times Coffee Shop offers jazz music every day. D. Kids under 12 can get free ice cream in Peth Market. 90.Where is the passage probably from? A. A dictionary. B. A newspaper. C. A storybook. D. A science report.

D

North American black bears are shy animals. They are fearful by nature, and will usually run away if they see or hear people. Because of this, it can be difficult for scientists to learn about these animals.

In order to study black bears, researchers from New Jersey, USA, catch bears and use drugs to help them go to sleep. Researchers then work out the size and the weight of the bear, take blood to test for diseases, remove a tooth and take it to the lab to find out its age. From

these studies, researchers want to find out how many bears live in New Jersey, how long they live, and how many babies they produce.

But in Minnesota, USA, researchers study bears that are completely awake. The bears know the researchers' voices and they are not afraid of the research team. With the help of a few grapes to keep the bears busy, researchers can touch them to check their hearts, look at their teeth, and do other jobs. Researchers can also walk or sit with bears for hours and make videos to learn about their everyday lives.

In both places, the main purpose is the same — to make sure there is a healthy population of black bears. But the research methods and the kinds of information that researchers are able to collect are quite different. 91.In the first paragraph, we can learn that North American black bears are . A. shy and fearful animals B. not found today C. well known to scientists D. not afraid of people

92.The word \"remove\" in the second paragraph probably means in Chinese. A. 拔下 B. 移植 C. 清洗 D. 修补

93.Which of the following may NOT be included in the New Jersey studies on bears? A. The age.

B. The way of their communication. C. The weight.

D. The number of babies they produce.

94.In the Minnesota studies, researchers . A. can never get close to the bears B. study the bears while they are asleep

C. use grapes to make the bears full

D. learn a lot about the bears' everyday lives 95.What do the two studies have in common? A. Research places. B. The main purpose. C. Research methods. D. Collected information.

第四部分 写(共两大题,满分25分)

Ⅹ.单词拼写(共5小题;每小题1分,满分5分)

根据首字母及汉语提示,完成下列单词的拼写,使句意明确,语言通顺。 96.The Internet is becoming a u (有用的)tool for students. 97.We feel it is our d (责任)to help each other.

98.You are b (勇敢的) enough to accept such a difficult job. 99.I'm afraid we have to c (取消)the meeting.

100.Bob has many storybooks and he often s (分享)them with his friends. Ⅺ.书面表达(共1小题;满分20分)

假定你是王伟,你的英国笔友David来信问及你们学校在暑假期间对学生的要求。请你根据以下要点给他回一封电子邮件。

●家庭安全:小心用火用电,外出时关好门窗; ●游泳安全:不独自去游泳,不去河、湖游泳; ●交通安全:过马路要当心,不在马路上玩耍。 提示词:electricity(n.电) 注意:1.词数80—100;

2.请不要逐句翻译,可适当发挥; 3.文中不能出现真实的校名和人名;

4.邮件的开头和结尾已为你写好,不计入总词数。

2014年安徽省初中毕业学业考试 快速对答案 1—5 CACBB 6—10 ABCAC 11—15 CABCB 16—20 ACACB 21—25 ACBBA 26. week 27. sports 28. kids/children 29. house 30. give 31—35 BCADA 36—40 DABAD 41—45 CACBC 46—50 DABBC 51—55 CACDD 56—60 BBCCA 61—65 BCDCB 66—70 DABAD 71—75 BFEDG 76—80 DDCCA 81—85 ABCBD 86—90 ACDDB 91—95 AABDB 31.B 【解析】 本题考查形容词的词义辨析。bad糟糕的;easy容易的;hard困难的;right对的。由于我擅长英语,因此听懂澳大利亚客人的话对我来说是容易的。故选B。

32.C 【解析】 本题考查介词的用法。句意:考试完之后,我们将会跟我们亲爱的老师、同学以及美丽的校园告别。根据句意可知用After\"在……之后\"。

33.A 【解析】 本题考查交际用语。问句意为\"我能带一个朋友去你的生日宴会吗?\"。no problem没问题;not at all一点儿也不;my pleasure不客气;well done干得好。根据句意可知选A。

34.D 【解析】 本题考查连词的用法。主句为现在完成时,since意为\"自从\符合题意,故选D。

35.A 【解析】 本题考查情态动词的用法。Could 在此表示委婉的请求,并不是can的过去式;对\"Could I...\"提问的句子作肯定回答时应该用\"Yes, you can\故选A。

36.D 【解析】 本题考查感官动词的辨析。taste尝起来;feel摸起来;sound听起来;smell闻起来。根据题干中的\"Mum, what are you cooking?\"可知说话人还不知道妈妈在煮什么,故只能闻到味道。故选D。 37.A 【解析】 本题考查名词词义的辨析。pride骄傲;effort努力;praise表扬;courage勇气。根据句意可知黄山应该是安徽的骄傲,故选A。

38.B 【解析】 本题考查宾语从句的连接词。why为什么;when什么时候;how怎样;where哪里。此处表示\"如果现在不写的话,我不知道什么时候能写\"。故选B。

39.A 【解析】 本题考查动词短语的辨析。go by表示\"(时间)流逝\";run out用尽;take off起飞;turn up出现。根据句意可知应选A。

40.D 【解析】 本题考查副词的辨析。never从不;seldom很少;sometimes有时;always总是。句意:如果我的朋友有任何难题,我的大门总是为他们敞开。故选D。

41.C 【解析】 本题考查时态的用法。根据in two days\"两天后\"可知应该用一般将来时。故选C。 42.A 【解析】 本题考查交际用语。Got it知道了;Good luck祝好运;That's right没错;It's nothing小事情。上句意为\"吉姆,星期五之前记得归还这本书\"。故选项A符合语境。

43.C 【解析】 本题考查连词的辨析。as因为;if如果;though尽管;because因为。句意:尽管太阳还没出来,但是很多人已经在广场上锻炼了。故选C。

44.B 【解析】 本题考查动词的词义辨析。like喜欢;mind介意;know知道;stand容忍。根据题干中的\"我已经习惯了炎热的天气\"可知说话人不介意高温。故选B。

45.C 【解析】 本题考查代词的用法。both两者都;none(三者或三者以上中)没有一个;either二者之一;neither两者都不。句意:这两部玩具车你可以拿一部,另一部留给你弟弟。故选C。

46.D 【解析】 本题考查动词短语辨析。take after 和……像;look after照顾;care for照顾;search for寻找。此处是指\"寻找一份好工作\故选D。

47.A 【解析】 本题考查连词的用法。句意:多花点时间和你的父母谈谈,否则他们可能不能很好地理解你。or意为\"否则\"。

48.B 【解析】 本题考查动词的时态。根据in ancient times\"在古代\"可知此处应用一般过去时,故选B。 49.B 【解析】 本题考查动词的词义辨析。hear听见;doubt怀疑;repeat重复;believe相信。句意:他是个诚实的男孩。我没有理由怀疑他说的话。故选B。

50.C 【解析】 本题考查交际用语。no way没门;best wishes祝好;cheer up振作起来;good job干得好。上句提到了\"在歌唱比赛中失利了\故下句中的说话人应该是鼓励对方振作起来。故选C。

【完形A篇短文大意】 本文主要讲了大多数西方国家的孩子自己去挣零花钱,这给他们带来了很多好处。

51.C 【解析】 前文说的是\"在中国,几乎没有孩子挣零花钱\而后文说\"在西方国家,大多数孩子自己挣零花钱\前后文存在转折关系,故用However\"然而\"。

52.A 【解析】 in many different ways意为\"以很多不同的方式\"。符合文意。

53.C 【解析】 句意:孩子们可能也在家里面帮助父母做家务来挣钱。根据句意可知选C。 54.D 【解析】 此处表示\"当他们到16岁时\达到\"应用reach表示,故选D。

55.D 【解析】 really真正地;hardly几乎不;properly恰当地;especially尤其。此处表示\"尤其是在暑假期间\故选D。

56.B 【解析】 choice选择;advantage好处;problem难题;lesson教训。后文列举了很多好处,故选B。 57.B 【解析】 fun乐趣;value价值;message信息;purpose目的。此处表示\"他们通过努力工作认识到钱的价值\"。故选B。

58.C 【解析】 count数数;waste浪费;manage管理;change改变。此处表示\"他们学会管理自己的钱去买自己需要或者想要的东西\"。故选C。

59.C 【解析】 give up放弃;look up(在字典中)查阅;deal with解决;meet with遭遇。根据后面的problems可知用deal with。故选C。

60.A 【解析】 helpful有益的;careful仔细的;beautiful美丽的;successful成功的。此处表示\"挣零花钱对孩子有帮助\"。故选A。

【完形B篇短文大意】 农场主Henry有一个哥哥叫Mike,Mike是一个非常有名的园艺家。一天Henry从Mike那里得到了一棵苹果树,他把树种在房子后的一个角落里,结果这棵树一直没有结果实。 61.B 【解析】 simple简单的;famous著名的;similar相似的;common普遍的。此处表示\"他的手艺和漂亮的树闻名四方\故选B。

62.C 【解析】 根据下文出现的apple tree可知此处应该填apple。

63.D 【解析】 sell卖;wash洗;hide隐藏;plant种植。此处指\"把它带回家,然后种植\故选D。

.C 【解析】 tired劳累的;patient耐心的;pleased满意的;popular流行的,受欢迎的。此处指\"Henry对这棵苹果树感到满意\故选C。

65.B 【解析】 learn学习;wonder想知道,琢磨;realize意识到;understand理解。此处指\"他开始琢磨该把它种在哪里\故选B。

66.D 【解析】 put放;cut砍;push推;shake摇晃。此处指怕风把苹果吹落,故选D。

67.A 【解析】 finally最后;firstly首先;luckily幸运地;certainly当然。根据文意可知最后他把树种在了房子后的角落里,故选A。

68.B 【解析】 happily高兴地;angrily愤怒地;kindly友好地;carelessly粗心地。根据下文Henry对Mike说的话可知应选B。

69.A 【解析】 句意:第三年了,这棵苹果树带给我的只有叶子,其他什么也没有。nothing but意为\"只有\故选A。

70.D 【解析】 根据前面的cold corner以及后面的warmth可知此处应该填的是sunlight\"阳光\"。 71—75 BFEDG

【阅读A篇短文大意】 Tony和他的妻子喜欢旅行,并且在一年的时间里去了很多地方,并写了一本书告诉人们不同国家的气候、风俗等。Tony和他的妻子后来开办了一家公司,并且Tony现在仍在写关于旅行的东西。

76.D 【解析】 根据文中的\"They took a year-long trip from England,through Asia, to Australia\"可知他们历时一年的旅行从英国出发,穿越亚洲,到达澳大利亚。因此他们的旅行止步于澳大利亚。故选D。

77.D 【解析】 根据文中的\"To answer these questions,Wheeler wrote a book called Across Asia on the Cheap\"可知他写这本书的目的是回答人们的问题。故选D。

78.C 【解析】 根据文中的\"But unlike other travel books then, Tony Wheeler's book also talked about places most tourists did not go\"可知区别于其他的旅行书籍,Tony在他的书中提到了许多旅行者不曾去的地方。故选C。

79.C 【解析】 根据文中的\"Today,800 people work for Lonely Planet\"可知选C。 80.A 【解析】 本文主要讲述了旅行家Tony Wheeler 和他的一些著作,故选A。

【阅读B篇短文大意】 \"Make-A-Wish\"是世界上非常有名的慈善机构之一。它帮助那些患有严重疾病的孩子圆梦。文中讲述了两名帮助Christopher圆梦的故事,同时还提到了孩子们常有的四种愿望。

81.A 【解析】 根据文中的\"It makes wishes come true for children who have serious illnesses\"可知该机构帮助患有严重疾病的孩子们圆梦,故选A。

82.B 【解析】 根据文中的\"They gave Christopher a tour of the city...\"可知选B。

83.C 【解析】 根据文中的\"He always dreamed of becoming a police officer\"可知应选C。

84.B 【解析】 根据最后一段中的\"Will you be one of them?\"可知最后一段旨在鼓励更多的人加入该慈善机构,故选B。

85.D 【解析】 根据文中的\"It all started in 1980...\"可知该机构是在1980年成立的,距今已经有三十多年的历史了。故选项D符合题意。

【阅读C篇短文大意】 本文主要介绍了音乐商店、超市、咖啡馆和小客栈的相关内容。 86—90 ACDDB

【阅读D篇短文大意】 北美黑熊是一种害羞的动物,生性胆怯。通常它们看到人或者听到人的声音就会逃走。所以对于科学家来说,研究这样的动物就比较困难。文中对比了两个不同地方的科学家研究北美黑熊的不同方式。

91.A 【解析】 根据文中的\"North American black bears are shy animals. They are fearful by nature\"可知答案为A。

92.A 【解析】 根据文中的\"remove a tooth and take it to the lab to find out its age\"可知应是拔下一颗牙齿拿去实验室检验,故选A。

93.B 【解析】 根据文中第二段的内容可知四个选项中只有B项在文中没有被提及。

94.D 【解析】 根据文中的\"Researchers can also walk or sit...to learn about their everyday lives\"可知应选D。

95.B 【解析】 根据文中的\"In both places, the main purpose is the same\"可知两项研究的主要目的是相同的,故选B。

96.useful 97.duty 98.brave 99.cancel 100.shares One possible version: Dear David,

Glad to receive your email. Our school has made many safety rules for us to follow. Let me tell you something about them.

We are asked to be careful with electricity when we are using it. It is dangerous to play with fire, for it may cause terrible accidents. We should make sure doors and windows are shut before we leave. Besides, we are not allowed to swim alone, especially in deep rivers or lakes. If we really want to, we must go to the swimming pool with our parents or teachers. What's more, following traffic rules is also very important. Everyone should watch out when crossing the road. And our school warns us not to play on the road.

I think these rules are necessary as safety comes first. Have a good summer holiday! Yours, Wang Wei 听力录音材料 Ⅰ.关键词语选择

你将听到五个句子。请在每小题所给的A、B、C三个选项中选出一个你所听到的单词或短语。每个句子读两遍。

1.The teacher asks me to take notes with a pencil.

2.As a student, we should keep our school clean and tidy. 3.You may receive more information later.

4.My parents hope to buy a house with a garden.

5.The football match has to be put off until tomorrow. Ⅱ.短对话理解

你将听到十段对话,每段对话后有一个小题。请在每小题所给的A、B、C三个选项中选出一个最佳选项。每段对话读两遍。

6. W: Excuse me. How can I get to the museum? M: You can take a No. 2 bus there.

7. W: I've watched a nice film about elephants. M: Really? Elephants are so lovely. 8. M: There's a strong wind today.

W: I agree. I feel like I'm going to fly away in it. 9. W: Excuse me. Could I have the time? M: Sure. It's a quarter to nine. 10.W: Do you know Li Ming?

M: Yes. He is my neighbour. He is a policeman. 11.W: Hello, this is Jane. May I speak to Jill? M: Hold on, please.

12.M: I'm hungry. Do you want to make food or just go out tonight? W: Let's stay in and cook by ourselves. 13.W: The beef looks nice. I'll take it. M: Ten dollars, please.

14.W: I need to go to hospital. I feel terrible. M: Oh, dear! Let's go in my car right now.

15.W: Dad, I'm afraid I can't give the talk in front of all my classmates. M: Take it easy. I'm with you all the way. Ⅲ.长对话理解

你将听到两段对话,每段对话后有几个小题。请在每小题所给的A、B、C三个选项中选出一个最佳选项。每段对话读两遍。

听下面一段对话,回答第16至17小题。 W: Hi, Mike! What a nice bike!

M: Thank you, Lucy. I ride it every day. W: Great! Riding a bike helps keep fit. M: That's true. Do you take exercise, too? W: Yes, I go swimming twice a week.

听下面一段对话,回答第18至20三个小题。 M: I need a T-shirt to match my jeans, Ann. W: Do you like a cotton one or a silk one, Ben? M: I like cotton ones better.

W: Me too. What colour would you like? M: White.

W: Oh, white gets dirty so easily. What about blue or red?

M: But white is my favourite.

W: All right. You decide. By the way, would you help me choose a gift for my brother? M: With pleasure. Friends should always help each other. Ⅳ.短文理解

你将听到一篇短文,短文后有5个小题。请根据短文内容,在每小题所给的A、B、C三个选项中选出一个最佳选项。短文读两遍。

I love my school. It's a small one in the countryside with only six classes. We have no sports field. After class we usually play on the grass. Our maths teacher, Mr Green, is a great teacher. We call him Uncle Green, because he is like our uncle. He always says to us, \"Have fun playing.\" And we learn a lot in his class from playing games. It is very interesting. The other teachers are great, too. Our English teacher, Ms Allen, uses songs and stories to help us learn new words. Our PE teacher, Mr King, loves to climb trees. Here's a photo of us. You can see Mr King sitting in the tree. The others are standing under the tree. We are like a family. Ⅴ.信息转换

你将听到一篇短文。请根据短文内容,写出下面表格中所缺的单词,每空仅填一词。短文读两遍。 Students in Canada have one week of spring break every year. It usually happens in April. During this week, students may watch TV, do sports, or travel with family. But this year I took part in an activity for two days.

On the first day, we helped some kids with their work. On the second day, we went to a house for old people. We did a lot for them. And then they told us their own stories.

This spring break helped me learn how to give. And I've got something back—happiness. I will spend my next spring break helping more people.

因篇幅问题不能全部显示,请点此查看更多更全内容

Copyright © 2019- 91gzw.com 版权所有 湘ICP备2023023988号-2

违法及侵权请联系:TEL:199 18 7713 E-MAIL:2724546146@qq.com

本站由北京市万商天勤律师事务所王兴未律师提供法律服务