您好,欢迎来到九壹网。
搜索
您的当前位置:首页河南省2019中考英语复习 第一部分 考点知识过关 第五讲 七下 Unit 9-12(作业帮)检测(含解析)

河南省2019中考英语复习 第一部分 考点知识过关 第五讲 七下 Unit 9-12(作业帮)检测(含解析)

来源:九壹网
第五讲 七年级下 Unit

9—Unit 12

一、单项选择

1.—Have you told Mrs. Stern about party? —No. In fact, it's surprise party, isn't it? A. the; the

B. a; the

C. the; a

D. a; a

2.Jack! You're no longer a 3-year-old kid. I can cook dinner for you, but don't expect me to do for you. Go and tidy your room! A. everything B. something

C. anything

D. nothing

3.I gave him a piece of good advice, but he turned a deaf to it. What a pity! A. ear

B. face

C. hand

D. shoulder

4.—Good news!I have got the last ticket to the concert. —How you are! A. active

B. strange

C. funny

D. lucky

1

5.During the Spring Festival, people in Northern China usually eat as a traditional Chinese food. A. pizza

B. dumplings

C. hamburgers D. pancakes

6.I'd like to keep a cat a pet, but my mother doesn't allow me to keep one. A. as

B. for

C. on

D. with

7.[2018省实验三模]—Why does he look so tired today?

—It is because he late last night to prepare for the speech competition tonight. A. set up

B. put up

C. got up

D. stayed up

8.[2018河北]—The bread is really delicious. —Thank you. I it myself. A.make

B.made

C.will make

D.am making

9.Many people don't always see things in the same way so they may describe the same person . A. simply

B. politely

C. differently

D. exactly

10.A true friend will never from you when you're in trouble. He will always be there for you. A. take away 二、完形填空

Living in China, it is normal to eat Chinese food every day. Whether it is baozi for breakfast or dumplings for dinner, there are so many different choices.

1 if you go to a Chinese restaurant in the West, things are unexpected. It is possible that you won't even know 2 most of the things on the menu are.

B. run away

C. put off

D. get off

2

To a Westerner, Chinese food usually means 3 , fried and sweet-tasting dishes, sometimes made with poor quality ingredients (原料).

More recently, however, real Chinese dishes have become more popular in foreign countries. Chinese people who moved abroad 4 most of the food to the West. Most likely tired of their country's beloved dishes being misrepresented (曲解) overseas, they decided to bring the real 5 of Chinese food to foreign diners. And people there seem to love these real Chinese food.

In the US and the UK, for example, there's a current trend for real Chinese food. Hotpot and jianbing are popular 6 at the coolest new restaurants in London and New York.

And in Russia, tanghulu has become a popular street food. Even latiao 7 overseas. These foods interest foreigners 8 because a lot of them are similar to foods already available in the West. For example, roujiamo is nearly the same as the hamburger. Youtiao is 9 the churro, a snack that is popular in Spain. And tanghulu is similar to candy apples, which are loved by both children and some adults in the US and the UK.

Another important reason is that these real Chinese foods are the symbol of 10 Chinese dishes and represent Chinese food culture. 1.A. And

B. Or B. how

C. But C. where

D. So

D. whether

2.A. what 3.A. unknown

B. uncommon C. unhealthy D. unnecessary

D. invited

D. taste

4.A. influenced B. introduced 5.A. look 6.A. wishes

B. sound

C. improved C. smell

B. choices C. memories

D. dreams

D. turns on

7.A. shows up B. comes out 8.A. hardly

C. drops by

B. simply C. nearly D. totally

3

9.A. from B. with C. like D. for D. traditional

10.A. expensive B. simple 三、阅读理解

C. creative

A[2018黄冈]

Beauty sleep is a real thing.Researches have shown that people who have enough sleep look more attractive (有魅力的) to others.

A few bad nights is enough to make a person look \"especially\" more ugly, a sleep experiment shows.

The researchers asked 25 university students to join in their sleep experiment. They were asked to get a good night's sleep for two nights.

A week later, they were asked to sleep for only four hours every night for two nights in a row.

The researchers took make-up free(素颜) photos of the volunteers after both the good and the bad sleep.

Next, they asked 122 strangers to have a look at the photos and judge (评价) them on attractiveness, health and sleepiness, as well as asking them, \"How much would you like to make friends with this person in the picture?\"

The strangers were good at judging if the person they were looking at was tired, and, if they were sleepy, their attractiveness score was low.

The strangers also said they wouldn't want to socialize with the tired students. The researchers say this is natural for people. An unhealthy-looking face makes people run away. In other words, people don't want to hang around with people who might be ill.

Dr. Brewer, an expert at the University of Liverpool said, \"Judgement of attractiveness is often unconscious(无意识的), but we all do it, and we are able

4

to judge on even something small like whether someone looks tired or unhealthy. This study is a good reminder of how important sleep is to us.\" 根据材料内容选择最佳答案。

1.When did the researchers take make-up free photos? A. After two nights' good sleep. B. After two nights' bad sleep. C. Before the experiment.

D. After both two nights' good sleep and two nights' bad sleep. 2.The researchers asked the strangers to do the following except . A. telling who looked healthier B. telling who didn't have many friends C. telling who missed a lot of sleep D. telling who was attractive

3.What kind of friends did the strangers like to make? A. The people who were tired. B. The people who were sleepy. C. The people who were unhealthy.

D. The people who were attractive and energetic.

4.What does the underlined word \"socialize\" mean in Chinese? A.合伙

B.玩耍

C.交往

D.共事

5.According to the passage, which of the following is the best title? A. Beauty sleep, more attractive

5

B. More sleep, more friends C. Less sleep, fewer friends D. No attractiveness, no friends

B

Many people travel to different places in the world by air. Usually it takes a long time, perhaps half a day, for passengers to stay in the plane. So airlines(航空公司) offer passengers food. But it is common that they feel bad about food taste. Do you agree?

To solve this problem, airlines try hard to improve their food. They would like to do so because they don't want to lose customers.

However, according to scientific research, part of the reason why plane food tastes bad is that at high altitude(海拔) we cannot taste things as well as we do on the ground. Also scientists have found that our noses become very dry even before a plane takes off. As the plane moves up, the change in air pressure(气压) reduces one third of the sensibility(感觉) of our taste buds(味蕾). So our taste buds become senseless. The sad fact, however, is that our noses don't know it.

All of these help explain why food on the plane tastes so bad. They also help explain why airlines choose to offer passengers salty and spicy(辛辣的) food. Without doing so, the food would be tasteless.

Now there are many studies on this. According to one of them, some volunteers are asked to lie with their feet higher than their heads for weeks. And scientists write down their feelings about food taste.

Though scientists try their best, it is not as easy as they thought. Because they can't deal with the special environment successfully, such as the change in air pressure. Making food taste good is still hard for them. 根据材料内容选择最佳答案。

6

6.In Paragraph 2, \"this problem\" means . A. passengers stay long in the plane B. food on the plane tastes bad C. passengers have no food to eat D. food on the plane is expensive

7.What do airlines do to solve this problem? A. Get more customers. B. Offer more food. C. Improve their food. D. Reduce the ticket price.

8.As the plane moves up, the change in air pressure reduces of the sensibility of our taste buds. A. half

B. one third

C. one fourth

D. one fifth

9.Why do scientists feel it hard to make food on the plane taste good? A. The volunteers don't know about food taste. B. The volunteers don't understand them. C. They can't find enough volunteers.

D. They can't deal with the special environment successfully. 10.What does the passage mainly talk about? A. The taste of airplane food. B. Airplane travel.

C. Scientific research on noses.

7

D. The change in air pressure. 四、词语运用

satisfy, instead, without, become, even, beat, necessary, easy, spread, they, valuable, hour On June 18, our class went hiking from our school to a mountain together. At first, we all felt very excited. We talked to each other and sang our favorite songs. About two 1. later, however, we became so thirsty and tired that we almost wanted to stop. We even thought about taking a car. 2. , we made our decision to reach the goal by ourselves.

The sun was burning hot and we were soaked with sweat (被汗水浸透). Each step seemed to 3. heavier and heavier, but no one stopped. We just walked and walked. At noon, we made it to our destination (目的地). The 4. took the place of the tiredness. We couldn't help shouting and laughing. Then at 1 pm, we started to head back to school. We thought it would be 5. to walk after our rest. However, the journey seemed more impossible to finish, but we kept going, 6. thinking about anything else.

When there was only 1,500 meters left, a terrible pain 7. through my whole body. At that moment, I really wanted to give up. But my classmates encouraged me and gave me their full support. With 8. help, I finally reached the end. I felt relieved(安心的) when I saw the familiar school building.

Thirty kilometers is certainly a long way to walk. But a long hike can give us a good chance to challenge ourselves and a 9. life lesson. It tells us we'll be able to do many things that we thought were difficult to reach. We shouldn't let obstacles (障碍) in our life frighten us. We should always believe difficulties will be 10. with a strong will. Just face them bravely. 五、补全对话 [2019原创]

8

A: Hi, Victor. Nice to see you. B: Nice to see you, too. A: 1. ?

B: My weekend was tiring but fun. A: 2. ?

B: No, I didn't go to the countryside. Instead, I went to the People's Park. A: Then why do you say your weekend was tiring but fun?

B: I went to the park on Saturday morning with some of my classmates. But when we got there, we saw rubbish everywhere. 3. .

A: It's true that some people throw away rubbish everywhere. So you began to clean the park, right?

B: Yes. 4. . Some swept the ground. When we were cleaning the park, some people came to help us. After about an hour, we finished. I hope more and more people can realize the importance of environmental protection. A: 5. . It's everyone's duty to protect the environment.

【参】

一、单项选择

1.C 【解析】 本题考查冠词的用法。句意:——你告诉Mrs. Stern关于那个聚会的事了吗?——没有。事实上,那是一个惊喜派对,不是吗?第一空要用定冠词the来修饰party,此时指的是谈话双方都知道的那个聚会;第二空要用不定冠词a,此时表示\"一 个\"。

2.A 【解析】 本题考查不定代词的用法。此处是说,我可以为你做饭,但不要期望我为你做所有的事情,故everything符合题意。

9

3.A 【解析】 本题考查名词词义辨析。turn a deaf ear to sth.表示\"对某事充耳不闻\为固定搭配。

4.D 【解析】 本题考查形容词的词义理解。根据题干中的\"我得到了演唱会的最后一张票\"可知,你太\"幸运\"了,故所缺的词是lucky。

5.B 【解析】 本题考查名词的词义理解及文化常识。春节期间,中国北方的人们通常吃\"饺子\故所缺的词是dumplings。

6.A 【解析】 本题考查介词的用法。句意:我想养一只猫当宠物,但是我妈妈不允许我养。表示\"当作,作为\"要用介词as。

7.D 【解析】 本题考查动词短语的辨析。根据本题语境可知,他看起来很疲惫,是因为他昨天晚上\"熬夜\"准备今晚的演讲比赛了,stay up意为\"熬夜\故答案为D。

8.B 【解析】 本题考查动词的时态。句意:——面包真的很好吃。——谢谢,这是我自己做的。做面包这个动作发生在过去,故应用一般过去时。

9.C 【解析】 本题考查副词词义辨析。根据题干中的\"don't always see things the same way\"可知,此处是说,所以他们对同一个人的描述可能不同。故选C。

10.B 【解析】 本题考查动词短语的用法。句意为\"真正的朋友绝不会在你处于困境的时候远离你\意为\"逃离;远离\故B项符合题意。 二、完形填空

【短文大意】 本文主要介绍了中国食物在西方流行的原因。 1.C 【解析】根据上下文可知,此处表转折,故But符合文意。

2.A 【解析】此处是说,有可能你甚至都不会知道菜单上的大多数食物是什么。故what符合文意。

3.C 【解析】根据设空后的内容可知,此处是说,对一个西方人来说,中国食物通常意味着不健康。故选C。

4.B 【解析】此处是说,那些搬去国外的中国人,把这些食物中的大多数引入西方。故选B。 5.D 【解析】此处是说,他们决定将真正的中国味道带给国外食客。故选D。

10

6.B 【解析】此处是说,火锅和煎饼成了餐馆中流行的选择。故选B。

7.A 【解析】show up出现;come out出版,发行;drop by顺便拜访;turn on打开。此处是说,国外甚至出现了辣条。故选A。

8.B 【解析】外国人对这些食物感兴趣是因为这些食物中的许多都和西方本来就存在的食物相似。故选B。

9.C 【解析】根据上下文可知,油条和\"churro\"相像。故选C。

10.D 【解析】此处是说,这些真正的中国食物是中国传统食物的象征。故选D。 三、阅读理解

【A篇短文大意】 人们常说的\"睡美容觉\"并不是没有道理的。研究人员通过实验发现,充足的睡眠确实能够使人变得更有魅力。

1.D 【解析】 通读第三段到第五段内容可知,在那些志愿者经历了两晚好的睡眠和两晚不好的睡眠之后,研究人员都拍了他们的素颜照,故答案为D。

2.B 【解析】 根据第六段的描述可知,A、C、D都是研究人员让陌生人所做的事情,故答案为B。

3.D 【解析】 根据倒数第二段中的\"An unhealthy-looking face makes people run away.In other words, people don't want to hang around with people who might be ill\"可推断,陌生人喜欢和有魅力而且精力充沛的人交朋友,故答案为D。

4.C 【解析】 根据上下文的描述可推断,那些陌生人还说他们不想和那些看起来很疲惫的学生\"交往\故socialize的含义是\"交往\"。

5.A 【解析】 通读全文可知,研究人员通过实验发现,充足的睡眠确实能够使人变得更有魅力。故本文的最佳标题是A项。

【B篇短文大意】 许多人都觉得飞机上提供的食物很难吃,为此许多航空公司也改进了他们所提供的食物。其实,飞机上食物的味道受许多因素的影响,比如高海拔和气压等。 6.B 【解析】 由第一段中的\"But it is common that they feel bad about food taste\"可知答案为B。

11

7.C 【解析】 由第二段中的\"To solve this problem, airlines try hard to improve their food\"可知答案为C。

8.B 【解析】 由第三段中的\"As the plane moves up, the change in air pressure(气压) reduces one third of the sensibility(感觉) of our taste buds(味蕾)\"可知答案为B。

9.D 【解析】 由最后一段中的内容可知答案为D。

10.A 【解析】 通读全文可知,适合本文的最佳标题是A项,即\"飞机上食物的味道\"。四、词语运用

1.hours 2.Instead 3.become 4.satisfaction 5.easier 6.without 7.spread 8.their 9.valuable 10.beaten 五、补全对话

1.How was your weekend

2.Did you go to the countryside 3.It was very dirty

4.Some of us picked up the waste paper 5.I agree with you

12

因篇幅问题不能全部显示,请点此查看更多更全内容

Copyright © 2019- 91gzw.com 版权所有 湘ICP备2023023988号-2

违法及侵权请联系:TEL:199 18 7713 E-MAIL:2724546146@qq.com

本站由北京市万商天勤律师事务所王兴未律师提供法律服务