Spring in Nanjing is very short. It is warm and sunny. People (人们) like to go to the parks on sunny days. It is very hot in summer in Nanjing. People do not like to play balls in the afternoon. They like to go swimming in summer. In autumn, it is cool and sunny. Many people like to come to Nanjing in autumn. In winter, it is cold in Nanjing. Boys and girls like to make snowmen and go skating. They have great fun in winter. 1、Spring in Nanjing is very ________. ( ) A.short
B.warm
C.A and B
C.go skating
2、People like to ________ in summer. ( ) A.go to the parks A.in spring
B.go swimming
3、People like to go to Nanjing in ________. ( )
B.in autumn C.in winter
B.go swimming
B.sad
C.go skating
C.make showmen
4、Boys and girls like to _________ in winter. ( ) A.go to the parks A.great fun
5、Boys and girls have _________ in winter. ( )
二、阅读理解
This is a big nature park. In the park there is a forest and some mountains. On the mountains there are many trees and some beautiful flowers. There is much grass, too. There is a long path on the mountain. We can walk there. There are two lakes in the park. One is big, and one is small. We can swim and fish there. What can you see in the lake? Wow, there are many fish swimming in it. What a nice park!
6、The nature park is ______. ( ) A.small
B.not big
C.beautiful
C.a river
7、There are some trees, flowers, ______ on the mountains. ( ) A.grass and a path A.short A.2 A.Yes.
B.3
B.a lake
8、We can walk on the ______ path. ( )
B.long C.clean C.4
B.No.
C.Sorry, I don’t know.
9、We can see ______ lakes in the park. ( ) 10、Are there any fish in the lake? ( )
三、阅读理解
根据短文内容,选择正确答案。
Hello, I'm Su Yang. I'm twelve. I have a good friend. Her name is Alice. She speaks(说)English and she can't speak Chinese. From Monday to Friday, we have Chinese, Maths and English. Alice likes Chinese and I like English. On Monday, Tuesday and Friday, we have PE and Art. On Wednesday and Thursday, we have Science and Music. Alice likes PE very much. She can play basketball very well. But I don't. I like Music. I can play the piano(钢琴). On Saturday, we often go to the library together. On Sunday, Alice has a Chinese lesson. And I have a Piano lesson, too.
11、Perhaps(也许)Alice is ______. ( ) A.five B.thirty A.Wed. and Thur. A.Su Yang
C.twelve B.Wed. and Fri.
C.Su Hai
C.has a lesson
C.Swimming
C.Mon. and Fri.
12、They have Science lessons on ______.( ) 13、______ can play basketball very well. ( )
B.Alice
14、On Saturday, Alice ______. ( ) A.goes to the library A.Chinese
B.plays basketball
B.Piano
15、Su Yang has a ______ lesson on Sunday. ( )
四、阅读理解
Hello! I'm Jack. I'm a Canadian boy. There are twelve months in a year. I like May best because of some special days. First, May Day is in May. I don't go to school on the festival. I often go on a picnic with my family in a village. Second, Mother's Day is in this month. I usually cook delicious food for my mum. I can make sushi. And that's my mother's favourite food, too. Third, I can go to the world robot exhibition. The exhibition is from May 16th to May 21st. I can see many robots there.
16、Jack is from _____. ( )
A.A.March.
B.B.May.
C.April.
C.
17、Which is Jack's favourite month? ( )
18、What do Jack's family often do on May Day? ( ) A.Go on a picnic in a village. 19、Can Jack make sushi? ( )
A.Yes, he can. B.No, he can't. C.We don't know. 20、The world robot exhibition starts from May _____. ( ) A.12th
B.21st
C.16th
B.Read books at home. C.Go shopping in a clothes shop.
五、阅读理解
I’m very hungry and come to a big tree. I look up and find it is a strange(奇怪的)tree. I can’t see any fruit on it, but some other food: cakes, potato chips, hamburgers, eggs and meat. “What would you like, my boy?” An old voice(声音)comes. “I want some potato chips, some cakes, some meat and eggs.” I answer. “OK. Here you are.” I eat and eat. Then I ask: “Who are you, grandpa?” “My name is Tree.”
“Thanks for your nice food, Grandpa Tree.”
“You’re welcome. What else would you like, my boy?” He asks again.
“Oh, I’m full(饱)now. But I am thirsty. Could you give me something to drink?” I say, “I want a bottle of coke, a bag of milk, some orange juice or some Chinese tea. “Oh sorry. I have not any drink.”
“How thirsty I am! How thirsty I am! Where are you? Grandpa Tree, I can’t see you! ” I shout. But there’s no voice.
Then I hear mum say: “Get up! Get up! It’s too late. It’s time to go to school!” I open my eyes, and find it was a dream.(原来是个梦)! 21、In my dream, I am very _______. ( ) A.happy
B.hungry
C.tall D.big
B.some apples on the tree
22、I find _______. ( ) A.a strange tree
C.some drink D.some old men
23、“An old voice comes ”means(意思是)“_______”. ( ) A.A young man says C.Some people say
D.Some trees speak
B.he is old
D.he makes me full
B.twelve a.m. D.six thirty p.m. B.An old man says
24、I thank Grandpa Tree because(因为) _______. ( ) A.he helps me find the tree C.he gives me some drink A.seven p.m. C.six thirsty a.m.
25、Mum wakes me up at about _______. ( )
六、阅读理解
A: I have a robot. His name is Robin. B: Cool! What’s he like? A: He’s short but strong. B: Is he clever?
A: Yes, he is. He’s very kind, too. B: What can Robin do?
A: He can do some kung fu. He’s a good football player. B: Can Robin sing English songs? A: No, he can’t. But he can speak English. B: What’ s his favourite food?
A: He likes chicken noodles. They’re delicious. B: Oh, I’m hungry. What do we have for lunch today? A: We have fish sandwiches and soup. Let’s go. 26、What’s the robot like? ( ) A.He can sing English songs.
B.His name is Robin.
C.He’s short but strong.
27、Can Robin do any kung fu? ( )
A.Yes, he can. B.No, he can’t. C.Yes, he does. 28、What's Robin's favourite food? ( )
A.Fish sandwiches. B.Chicken noodles.
C.No, he is.
C.Soup and fish.
29、Is Robin clever? ( ) A.No, he can’t. B.Yes, he is.
30、What do we have for lunch today? ( )
A.He’s a good football player. B.We can speak English.
C.We have fish sandwiches.
【参】
一、阅读理解 解析:1、B 2、B 3、B 4、C 5、A 【分析】略
1、根据短文句子“Spring in Nanjing is very short .It is warm and sunny .”,本题答案应该选择B。
2、根据短文句子“They like to go swimming in summer .”,本题答案应该选择B。 3、根据短文句子“Many people like to come to Nanjing in autumn ”,本题答案应该选择B。 4、根据短文句子“In winter , it is cold in Nanjing .Boys and girls like to make snowmen and go skating . ”,本题答案应该选择C。
5、根据短文句子“They have great fun in winter .”,本题答案应该选择A。
二、阅读理解
解析:6、C 7、A 8、B 9、A 10、A
【导语】本文介绍了一个很大的自然公园,包括公园里的景色和人们能在公园里做的事情。
6、句意:自然公园是_____。A小的,B不大,C漂亮的。根据原文“This is a big nature park. What a nice park!”可知自然公园很大和很漂亮的。故选C。
7、句意:山上有许多树,花和______。A草地和小路,B一个湖,C一条河。根据原文“On the mountains there are many trees and some beautiful flowers. There is much grass, too. There is a long path on the mountain. ”可知山上还有草地和小路。故选A。
8、句意:我们能在_____小路上散步。A短的,B长的,C干净的。根据原文“There is a long path on the mountain.”可知小路是长的。故选B。
9、句意:我们在公园里能看到_____湖。根据原文“There are two lakes in the park. ”可知我们能看到两个湖。故选A。
10、句意:湖里有鱼吗?A有。B没有。C对不起,我不知道。根据原文“Wow, there are many fish swimming in it. ”可知湖里有鱼。故选A。
三、阅读理解
解析:11、C 12、A 13、B 14、A 15、B 【解析】
11、根据I'm twelve. I have a good friend. 根据下文描述他俩是同学,应该同龄,因此他的好朋友大概12岁,故选C。
12、根据On Wednesday and Thursday, we have Science and Music.可知星期三和星期四他们有科学和音乐课。故选A。
13、根据Alice likes PE very much. She can play basketball very well.可知爱丽丝篮球打的很好,故选B。
14、根据On Saturday, we often go to the library together.可知星期六他们经常一起去图书室,故选A。
15、根据 On Sunday, Alice has a Chinese lesson. And I have a Piano lesson, too.可知星期天,爱丽丝有语文课,苏阳有钢琴课,故选B。
【点睛】考查对篇章的把握和细节的辨别能力。答题时,紧扣文章中的关键词,做出正确选择。
四、阅读理解
解析:16、C 17、B 18、A 19、A 20、C
【导语】本文讲述了做着杰克最喜欢的月份以及原因。
16、句意:杰克来自______。A图是西班牙国旗,B图是中国国旗,C图是加拿大国旗,根据“Hello! I'm Jack. I'm a Canadian boy.”可知是加拿大。故选C。
17、句意:哪一个是杰克最喜欢的月?A三月。B五月。C四月。根据“I like May best because of some special days.”可知是五月。故选B。
18、句意:杰克的家人经常在五一节做什么?A在村庄里野餐。B在家读书。C在服装店购物。根据“I often go on a picnic with my family in a village. ”可知在村庄里野餐。故选A。 19、句意:杰克会做寿司吗?根据“I can make sushi.”可知他会。故做肯定回答,故选A。 20、句意:世界机器人展从五月_____开始。A第十二,B第二十一,C第十六,根据“The exhibition is from May 16th to May 21st. I can see many robots there.”可知五月十六日。故选C。
五、阅读理解 21、B
22、A 23、B 24、D 25、C 【解析】
21、根据文章的第一句I’m very hungry and come to a big t
解析:21、B 22、A 23、B 24、D 25、C 【解析】
21、根据文章的第一句I’m very hungry and come to a big tree.可知答案,故选B。 22、根据文中的句子I look up and find it is a strange(奇怪的)tree.可知发现了一颗奇怪的树。故选A。
23、根据文中的句子“What would you like, my boy?” An old voice(声音)comes.可知声音是一个年老的声音。故选B。
24、根据文中的句子“Thanks for your nice food, Grandpa Tree.”,可知他感谢爷爷树。故选D。
25、根据文中的句子Then I hear mum say: “Get up! Get up! It’s too late. It’s time to go to school!”可知起床应该是在早上。a.m.上午,p.m.下午。故选C。
六、阅读理解 26、C 27、A 28、B 29、B 30、C
【分析】对话主要是谈论机器人Robin。
26、句意:机器人是什么样?A他会唱英文歌。B他的名字是罗宾
解析:26、C 27、A 28、B 29、B 30、C
【分析】对话主要是谈论机器人Robin。
26、句意:机器人是什么样?A他会唱英文歌。B他的名字是罗宾。C他是矮的但是很强壮。根据文中句子What’s he like? He’s short but strong.可知他是矮的但是很强壮。故选C。
27、句意:罗宾会功夫吗?根据文中句子He can do some kung fu.可知他会一些功夫,所以要做肯定回答,Yes, 主语+can. 故选A。
28、句意:罗宾最喜欢的食物是什么?A鱼肉三明治。B鸡肉面。C汤和鱼。根据文中句子He likes chicken noodles.可知他喜欢鸡肉面,故选B。
29、句意:罗宾聪明吗?根据文中句子Is he clever? Yes, he is.可知罗宾是聪明的,所以做肯定回答,故选B。
30、句意:我们今天午饭吃什么?A他是一个优秀的足球运动员。B我们会说英语。C我们吃鱼肉三明治。根据文中句子We have fish sandwiches and soup.可知我们今天吃鱼肉三明治和汤,故选C。 【点睛】
因篇幅问题不能全部显示,请点此查看更多更全内容
Copyright © 2019- 91gzw.com 版权所有 湘ICP备2023023988号-2
违法及侵权请联系:TEL:199 18 7713 E-MAIL:2724546146@qq.com
本站由北京市万商天勤律师事务所王兴未律师提供法律服务