析
一、 选择题
1. Yesterday, I was walking downtown when I missed my foot and had a bad fall, nothing serious, _____. A. however B. though C. but D. yet 参:
B
2. It was not until she got home ______ Mary realized she had lost her keys. A. that B. when C. where D. before 参:
A
3. — It is said that we will have another examination next week?
__ Really? _____, we must begin to prepare right now. A. If possible B. If any C. If so D. If ever
参: C
4. — May I have _______ honor of dining with you ?
— Sure , I feel quite honored , because you are _______ honor to our city .
A. an ; the B. the ; an C. the ; the D. an ; an 参: A 略
5. I can’t stand you _________ all the time; can you stop __________ that? A. to complain; to do B. complaining; doing C. complaining; to do D. to complain; doing
参: B
6. --Why does the lake smell terrible?
-- Because a large amount of water_______. A. have polluted B. is being polluted C. has been polluted D. have been polluted
参:
C
7. The poor boy was ______ in the earthquake. A.hurt B.injured C.wounded D.harmed 参: B 略
8. -----How did people feel when they heard there weren’t any news about the Flight MH370 crash?
------They can’t be _______.
A. happy B. more frustrated C. frustrated D. happier 参:
B
9. Apple CEO Steve Jobs died of cancer in October, 2011, ______ made most people sad. A. who
B. which
C. when
D. what
参:
B
10. What an unforgettable experience! I’ll write it down ______ it is still fresh in my memory. A.since
B.while C.after
D.until
参:
B
11. The growth of GDP in China will be largely slowed down in the next few years ______ it mainly relies on the exploration of the resources available. A. for B. due to C. thanks to D. in that 参:
30
选D。in that由于,与句意相符。for 因为,前面应加逗号。due to 与thanks to都表示原因,但to 为介词,后不能跟从句。 【解析】
12. He is one of the most excellent students in our class, and he always _____ himself in his studies.
A. buries B. devotes C. vote D.express 参: A
13. Father made a promise _______ I passed the examination he would buy me a bicycle. A. that B. if C. whether D. that if 参:
D
14. The committee ______ over the problem among themselves for two hours. A. has argued B. has been arguing C. have argued D. have been arguing 参:
D
15. — What is 10% of 800,000,000? — It is _____.
A. eight million
B. eighty million
C. eight hundred million D. eight billion
参:
B
略
16. —Can I have a look at your iPhone 6? — ________ . A. No, you can’t
B. Sorry, it’s expensive D. Yes, go ahead
C. Of course, it looks good
参:
D
17. At _______ present we are going through a hard time, but I’m sure _______ things will get better in the near future.
A. the; the B. the; 不填 C. 不填; a D. 不填; 不填 参: D
18. ____the telephone number several times, but he couldn’t learn it by heart. A. He had been told B. Having been told C. Although he had been told D. Having told 参: A 略
二、 书面表达
19. 写作背景:今年4月,墨西哥爆发了H1N1流感,疾病迅速蔓延全球多个国家。假设你是一名新闻记者,请根据以下信息写一篇新闻报道。
【写作内容】
1. 世界各国互相合作,正尽力控制病毒的扩散。 2. 专家估计该疾病的死亡率低于1%,低于SARS和禽流感。 3. 主要症状:发烧、咳嗽、打喷嚏,可以在人与人之间传播 4. 预防方法:勤洗手、多喝水、充足睡眠 【写作要求】只能使用5个句子表达全部内容。
【评分标准】句子结构准确,信息内容完整,篇章结构连贯。
参考词汇:禽流感 bird flu H1N1流感: H1N1 flu 咳嗽 cough 打喷嚏 sneeze ___________________________________________________________________________
___________________________________________________________________________ 参:
The H1N1 flu virus has spread to many countries in the world at an amazing speed since its outbreak in Mexico in April this year. All the countries are working together to control the spread of the disease. Fortunately, it is estimated by the experts that the death rate of the H1N1 flu virus is lower than 1%, still lower when compared with that of SARS and bird flu. The disease can be spread from human to human through coughing and sneezing when a patient has a high fever. The best way to prevent it is to wash hands more often, drink more water and have enough sleep. 三、 阅读理解
20. When school started on that warm August day, I threw myself into everything I did, including playing volleyball. I decided to become beautiful, or at the very least, skinny. I stopped eating completely. Soon I began losing weight, which thrilled me, and I even grew to love the tiredness and lightheadedness( 头晕)that came with my poor diet, for those feelings meant that I was winning.
As the season progressed, things had become tense between my head volleyball coach, Coach Smith, and me. She felt that something was wrong with my health. She talked with me about my eating and was angry that I wouldn’t listen to her when she tried to make me eat. She tried to persuade me in a determined way and so we fought constantly. Then my hunger started to affect my performance. I was so tired that practice and games were becoming a struggle. One afternoon, with hurt in her eyes, Coach Smith asked me what I had eaten and I told her nothing
yet. She looked at me, disappointment in her eyes, knowing she couldn’t make me stop, and walked away.
A couple of weeks later I attended a formal dinner for our volleyball team. I stood there as my coach managed to say something nice about me. I realized then that I had ruined my senior year by being disrespectful, and I had probably ruined hers as well. So that evening I wrote her a letter apologizing and thanking her.
Then one Saturday, as I was reading in the library, I felt someone gently take my arm and say softly, “Lynn Jones, how are you doing?” I looked up and saw the familiar face. “Thanks for the letter,” she said. “It meant a lot.” When I think of a coach, I think of someone above me, someone who gives instruction — not a friend. But Coach Smith is different, and, like any other good friend, she dealt with my problem in a determined way even when I hated her for it at that time. I didn’t deserve her kindness, but she gave it anyway. I will forever be gratefulfor her help, and now for her friendship.
24. How did the author feel when she ate a poor diet and had a sense of tiredness? A. Funny. B. Nervous. C. Proud. D. Ashamed.
25. The author fought with Coach Smith because .
A. she refused to go on a diet . B. she caused failure of her team. C. she kept her idea of losing weight. D. she changed the training course. 26. Why did the author write a letter to Coach Smith? A. She felt sorry for eating too little food. B. She was grateful for Smith’s care for her health. C. She decided to improve her performance.
D. She wanted to build a close relationship with Smith. 27. What is the best title for the text?
A. My Way of Losing Weight. B. A Fight with My Coach. C. A Strict Volleyball Coach. D. Unexpected Friendship.
参:
24. C 25. C 26. B 27. D
这是一篇记叙文。本文主要讲了作者由于减肥而影响了训练和身体健康,教练真诚劝告但作者并不领情。后来,作者才意识到自己对教练的无礼,给教练写信道歉并表示感谢。 【24题详解】
推理判断题。答案定位在第一段Soon I began losing weight, which thrilled me, and I even grew to love the tiredness and lightheadedness( 头晕)that came with my poor diet, for those feelings meant that I was winning.(不久,我开始减肥,这让我很兴奋,我甚至爱上了我糟糕的饮食所带来的疲劳和头晕,因为这些感觉意味着我赢了。)由此推断出当作者由于饮食不良而感到疲倦时,她感觉很骄傲,故选C。 【25题详解】
推理判断题。答案定位在第二段She talked with me about my eating and was angry that I wouldn’t listen to her when she tried to make me eat. She tried to persuade me in a determined way and so we fought constantly.(她和我谈论我的饮食,对于她试图让我吃,我不听她的话的时候,她很生气。她试图以一种坚定的方式说服我,所以我们不断地争吵。)由此推断出作者与史密斯教练争吵,因为她坚持她的减肥想法,故选C。 【26题详解】
细节理解题。答案定位在第三段I realized then that I had ruined my senior year by being disrespectful, and I had probably ruined hers as well. So that evening I wrote her a letter apologizing and thanking her.可知作者写信给史密斯教练是因为她感谢史密斯关心她的健康,故选B。 【27题详解】
主旨大意题。最后一段I will forever be grateful for her help, and now for her friendship.是全文的主题句,结合全文内容,可知这篇文章主要讲了作者由于减肥而影响了训练和身体健康,教练真诚劝告,但作者并不领情。后来,作者才意识到自己对教练的无礼,给教练写信道歉,并表示感谢,两个人成了好朋友。所以这篇文章最好的题目是“意外的友谊”,故选D。
21. One day an American called Simon went to London to visit his friend, Rick. Rick told him that his flat was on the first floor. When he arrived, Simon went straight to the first floor of the building. But he was told that there was no Rick on that floor. Do you know why?
In fact, the British call the first floor of a building the ground floor. The floor above the ground floor is the first floor, which Americans would call the second floor.
The story shows that there are a few culture differences between Britain and America, though the British and Americans both speak English.
The British usually hide their feelings. They seldom start a conversation with strangers. For example, on the train the British often spend their time reading newspapers or books. But
Americans are quite different. They're more active and easier to talk with.
The British and Americans may use different terms for many things. The British usually use football, rubber and post while Americans prefer to use soccer, eraser and mail. 21.Simon went to London to____.
A. visit his friend B. spend his holiday C. study English D. have a meeting
22.According to the passage, the British usually spend their time ____on the train. A. playing cards B. talking loudly C. doing some reading D. singing and dancing 23.What's the best title for the passage?
A. Differences in culture B. Simon's funny story C. Information abroad D. Hiding the feelings
参:
21.A 22.C 23.A
因篇幅问题不能全部显示,请点此查看更多更全内容
Copyright © 2019- 91gzw.com 版权所有 湘ICP备2023023988号-2
违法及侵权请联系:TEL:199 18 7713 E-MAIL:2724546146@qq.com
本站由北京市万商天勤律师事务所王兴未律师提供法律服务