—Lisa works really hard for getting into ______art university. —To help her, I suppose I can lend her_____ useful book. A.an, an B.a, a C.an, a 【答案】C 【解析】
句意:——莉萨为进入艺术大学而努力工作。 ——为了帮助她,我想我可以借给她一本有用的书。
考查冠词。a不定冠词表泛指,用于辅音音素开头的词前;an不定冠词表泛指,用于元音音素开头的词前。分析第一处可知,此处表泛指“一所艺术大学”,又因为art是元音音素开头的单词,所以用an;分析第二处可知,此处表泛指一本有用的书,useful 以辅音读音/ju/开头,用a。故选C。 单选题
—Amy, can we give away these toys? We______ them for many years.
—Mom, but I want to keep the toy bear. A.were having B.had C.have had 【答案】C 【解析】
句意:——艾米,我们能把这些玩具送人吗?我们已经有很多年了。——妈妈,但我想留下玩具熊。
考查动词时态。were having正在有,过去进行时;had有,一般过去时态; have had有,现在完成时;根据上文“Amy, can we give away these toys? 及for+一段时间,标志着用现在完成时,可知这里用现在完成时,其结构是have done的形式。根据题意,故选C。 单选题
—It’s reported that a sevenmon C.popular
【2】Why did Mao Zhaomu send a short message to his customer in English?
A.To show off his English. B.To finish his work. C.To practice his English.
【3】Which is NOT the way Mao Zhaomu kept alive his dream of learning English?
A.Working near SISU. B.Delivering meals.
C.Chatting in English-language groups online. 【4】Who inspired Mao Zhaomu most?
A.His parents. B.His study buddy. C.His former English teacher. 【5】Which of the following can be the best title of this passage? A.Mao Zhaomu and his dream of learning English. B.The ways to learn English. C.The importance of learning English 【答案】 【1】C 【2】C 【3】B 【4】C 【5】A 【解析】
这篇短文主要讲述了快递员毛召木为了坚持自己学英语的梦想,在四川外国语大学附近工作,并抓住每个练习英语的机会的故事。 【1】
词句猜测。Surprising令人吃惊的; common一般,普通的;popular受欢迎的。根据下文“and more and more people got to know him.” 越来越多的人认识了他。可知上文是“在微博上贴出了一张截图。这个
帖子很快就传开了”。这里viral的意思是“受欢迎的”故选C。 【2】
细节理解。根据文中“Mao later explained he just wanted to practice his language skills at that time, and was sure that all SISU students would understand.”毛后来解释说,他当时只是想练习语言技能,相信所有的四川外国语学生都能听懂。可知,他想练习英语。故选C。 【3】
细节理解。根据文中“One year ago, after dropping out of school, Mao worked as a deliveryman for a restaurant near the SISU. He also got a job at a nearby restaurant to “talk with foreigners”. In order to keep his dream of learning English alive, Mao chatted in English-language groups online every day after finishing work.” 一年前,毛辍学后在四川外国语大学附近的一家餐馆做送货员。他还在附近的一家餐馆找到了一份“与外国人交谈”的工作。为了让学习英语的梦想永存,毛每天下班后都在英语小组里上网聊天。可知文中没有提到选项B;故选B。 【4】
细节理解。His parents.他的父母; His study buddy.他的学习伙伴;His former English teacher. 他以前的英语老师。根据文中“He was inspired to continue his language education by his former English teacher.”他受到前英语老师的鼓舞,继续他的语言教育。故选C。 【5】
标题归纳。本文主要讲述了主人公毛召木,讲的是他为了英语所做的
努力,故A符合“Mao Zhaomu and his dream of learning English.” 毛召木和他学习英语的梦想。故选A。 阅读理解
What is the most stressful thing in school? It is probably exams. Exams can put us under a lot of pressure. But some students do better under pressure. while others do not. So, why do some students perform better under stress?
It all comes down to dopamine(多巴胺). Dopamine is a chemical in our body that sends signals(信号) in the brain. It has many important roles: affecting memory, attention and how we learn. Our brains work best when there is a balance of dopamine--not too much or too little. Our brains control dopamine in two ways. It either takes out dopamine quickly, or gradually. Exam success can be linked to how fast dopamine goes back to an even balance, according to new research from the University of Missouri, reported Yahoo.
What happens when we take an exam? If you become stressed, your brain will start to overload on dopamine. It is like a cup overflowing with water. The quicker you are able to go back to an even balance of dopamine, the quicker you can concentrate, helping you perform better
on a test.
Scientists found that, during a test, people who slowly got back to an even balance of dopamine scored 8 percent lower. That’s the difference between a good mark and a bad mark.
But don’t fear, there is good news for every student. The study also found that the more practice you get, the less stress you’ll have. So, it turns out that practice really does make perfect. 【1】Dopamine is a chemical in our body that ______. A.puts us under a lot of pressure B.sends signals in the brain C.keeps our brains working
【2】Which things does dopamine play a role in? ① remembering something ②having a good rest
③paying attention to the teachers ④choosing the way we learn A.①②③ B.①③④ C.②③④
【3】What does the underlined word “overload” mean in Chinese? A.产生 B.超载 C.下载
【4】Some students do better under stress because ______. A.they can go back to a good balance of dopamine quickly B.they have a lot of dopamine
C.they go back to a balance of dopamine slowly 【5】What can’t we learn from story?
A.Our brain either takes out dopamine quickly, or gradually.
B.The quicker you can go back to an even balance of dopamine, the better you can do on a test
C.Practice cannot help you do better under stress 【答案】 【1】B 【2】B 【3】B 【4】A 【5】C 【解析】
这篇短文主要介绍了高压状态下,有些学生能学得更好,而有些学生却不能。这是由于大脑中多巴胺的平衡能力起着重要的作用。 【1】
细节理解题。根据文中“Dopamine is a chemical in our body that sends signals(信号) in the brain.” 巴胺是人体内的一种化学物质,在大脑中发出信号。故选B。 【2】
细节理解题。根据文中“It has many important roles: affecting memory, attention and how we learn. Our brains work best when there is a
balance of dopamine--not too much or too little.” 它有许多重要的作用:影响记忆、注意力和我们如何学习。当多巴胺平衡时,我们的大脑工作得最好——不太多也不太少。可知remembering something记住某事;paying attention to the teachers注意老师;choosing the way we learn选择我们的学习方式。故选B。 【3】
词句猜测题。根据文中“It is like a cup overflowing with water. The quicker you are able to go back to an even balance of dopamine, the quicker you can concentrate, helping you perform better on a test.” 它就像一个装满水的杯子。你恢复多巴胺平衡的速度越快,你就越能集中精力,帮助你在测试中表现得更好。可知上文是“如果你感到压力,你的大脑就会开始对多巴胺产生超负荷的反应。”可知,overload的意思是“超载”。故选C。 【4】
细节理解题。根据文中“Exam success can be linked to how fast dopamine goes back to an even balance, according to new research from the University of Missouri, reported Yahoo.” 据雅虎报道,密苏里大学的最新研究表明,考试成功与多巴胺恢复平衡的速度有关。故选A。 【5】
细节理解题。根据文中“Our brains control dopamine in two ways. It either takes out dopamine quickly, or gradually.” 我们的大脑通过两种方式控制多巴胺。它要么迅速地,要么逐渐地排出多巴胺。根据文中
“Scientists found that, during a test, people who slowly got back to an even balance of dopamine scored 8 percent lower. That’s the difference between a good mark and a bad mark.” 科学家发现,在一次测试中,那些慢慢恢复多巴胺平衡的人得分要低8%。这就是好分数和坏分数的区别。可知,这个“练习不能帮助你在压力下做得更好”说法不对。故选C。 阅读理解
China Eastern Airline and other domestic airlines have begun to allow mobile phone use on their flights(航班) or announced plans to cancel the ban(禁令).
On Thursday, China Eastern Airlines and Hainan Airlines began to allow passengers to use portable electronic devices (PED), such as smartphones and tablets, but phones still have to be changed to airplane mode(飞行模式). China Southern Airlines and Xiamen Airlines announced Thursday they would allow mobile phone use on all their flights soon.
The permission comes after the Civil Aviation Administration of China(中国民用航空局) asked that the ban be canceled earlier this week. According to the guideline before, staffs in the planes needed to ask
passengers to turn off any devices that could interrupt the flight, even airplane mode was not permitted.
Inflight wifi is available on 74 of China Eastern Airlines' aircrafts, covering all international routes and 166 domestic routes. Hainan Airlines has enabled inflight wifi on 17 of its airplanes.
\"Before, I just slept aboard the airplane, sometimes read magazines in front of me and then had nothing to do. But now, I can use my social network accounts like Weibo or Wechat,\" said a passenger named Zuo, who took a flight with wifi from Shanghai Thursday.
Before 2018, mobile phone use on aircraft was banned over safety concerns. The ban is a common international practice, but with technological development and a higher demand from passengers, the ban has been canceled by some airlines.
Other Chinese airlines are also considering allowing mobile phone use. A number of airlines from other countries already provide inflight wifi service, an important factor for passengers choosing flights of different airlines.
【1】Which airlines allow mobile phones to be used in the flight now? A.China Eastern Airline and China Southern Airlines. B.Hainan Airlines and Xiamen Airlines. C.China Eastern Airline and Hainan Airlines.
【2】When you took the plane, you were asked to ________ according to
the old guideline.
A.turn off your smartphone
B.change your smartphone to airplane mode C.interrupt the flight
【3】What does the underline word “domestic” mean? A.航班的 B.国内的 C.短途的 【4】Which of the following is TRUE?
A.Passengers can call their friends during the flight according to the new rule.
B.Passengers used to have nothing to do but sleep during the flight. C.Passengers were banned to use mobile phones before because of safety.
【5】What is the main idea of the passage?
A.Airlines in China began to allow passengers to use portable electronic devices.
B.Civil Aviation Administration of China has canceled the ban. C.Important factors for passengers choosing flights. 【答案】 【1】C 【2】A 【3】B 【4】C
【5】A 【解析】
这篇短文主要讲述了随着技术的发展和旅客的更高要求,一些航空公司已经取消了禁令,开始允许在乘坐飞机时使用移动手机。其他中国航空公司也在考虑允许使用手机。 【1】
细节理解。根据文中“China Eastern Airlines and Hainan Airlines began to allow passengers to use portable electronic devices (PED), such as smartphones and tablets, but phones still have to be changed to airplane mode(飞行模式).” 东航和海南航空开始允许乘客使用智能手机和平板电脑等便携式电子设备,但手机仍需改为飞行模式。中国南方航空公司和厦门航空公司周四宣布,他们将很快允许所有航班使用手机。故选C。 【2】
细节理解。根据文中“According to the guideline before, staffs in the planes needed to ask passengers to turn off any devices that could interrupt the flight, even airplane mode was not permitted.”根据之前的指引,飞机上的工作人员需要要求乘客关闭任何可能中断飞行的设备,甚至不允许使用飞机模式。故选A。 【3】
词句猜测。根据“covering all international routes” 覆盖所有国际航线。可知下文中“domestic”国内航线。这里是说“东航74架飞机提供机上
wifi,覆盖所有国际航线和166条国内航线。”故选B。 【4】
推理判断。根据文中“But now, I can use my social network accounts like Weibo or Wechat,\" said a passenger named Zuo, who took a flight with wifi from Shanghai Thursday.” 但现在,我可以使用我的社交网络账号,比如微博或微信。可知选项A“Airlines in China began to allow passengers to use portable electronic devices.”说法错误;根据“Before, I just slept aboard the airplane, sometimes read magazines in front of me and then had nothing to do.”以前,我只是睡在飞机上,有时在前面看杂志,然后就无所事事。选项B“Passengers used to have nothing to do but sleep during the flight.”是错误的;根据文中“Before 2018, mobile phone use on aircraft was banned over safety concerns.” 2018年之前,出于安全考虑,禁止在飞机上使用手机。可知选项C是正确的。故选C。 【5】
主旨大意。根据文中“On Thursday, China Eastern Airlines and Hainan Airlines began to allow passengers to use portable electronic devices (PED) ”周四,东航和海南航空开始允许乘客使用智能手机和平板电脑等便携式电子设备,及“Before 2018, mobile phone use on aircraft was banned over safety concerns. The ban is a common international practice, but with technological development and a higher demand from passengers, the ban has been canceled by some airlines.” 2018年之前,
出于安全考虑,禁止在飞机上使用手机。禁令是国际通行的做法,但随着技术的发展和旅客的更高要求,一些航空公司已经取消了禁令。可知,这篇短文主要是讲述了中国的航空公司开始允许乘客使用便携式电子设备。故选A。
任务型阅读
“My heart was pricked, Laotie.” Do you know what it means? The phrase was one of the 2017’s hottest internet slang phrases (俚语). The National Language Resources Monitoring and Research Center has released its list of the top 10 most-used slang phrases. These words show us some of the trends (潮流) that took place in 2017. Let’s see what they are and how they became popular. Beat a call
The phrase “beat a call” is used to show support for people or things. It came from Japanese. It refers to a cheering dance performed by “otaku”, or people who are crazy about pop culture. They jump, clap and wave glow sticks (荧光棒). In October, the Xinhua News Agency used the phrase in an article about the 19th National Congress of the Communist Party of China (党的十九大), which made the phrase even more popular. My heart was pricked, Laotie.
The word “Laotie” comes from northern Chinese dialect (方言) and means “good friends”. “Pricked heart” used to mean “hurting someone’s feelings”. The phrase has been used often on video-streaming (视频播放) websites. It is now used between close friends who jokingly complain about each other. Can you freestyle?
In 2017, hip-hop swept across China and brought new slang phrases. On the music program The Rap of China, judge Kris Wu often asked, “can you freestyle?” Freestyle refers to coming up with impromptu lyrics and performing them on the spot. Awkward chat
“Awkward chat” means chats with boring people, you can’t avoid the chat, but your mind wanders off (走神) all the time. This may happen when the person you are talking with doesn’t have good communication skills, or your conversation comes to a dead end. 【1】Who makes the phrase “Beat a call” more popular? ____________________________________________
【2】What word do people in northern China use to describe “good friends”?
_____________________________________________
【3】Does the phrase “My heart has pricked” mean my feelings are hurt now?
_____________________________________________ 【4】Why will your mind wander off when you talk to others? _____________________________________________ 【5】What does the passage mainly talk about? _____________________________________________ 【答案】
【1】The Xinhua News Agency. 【2】Laotie 【3】No.
【4】Because the person you are talking with doesn’t have good communication skills or your conversation comes to a dead end. 【5】What 2017’s hottest internet slang phrases are and how they became popular. 【解析】
本文主要介绍了四种流行的网络俚语。 【1】
根据第二段中“In October, the Xinhua News Agency used the phrase in an article about the 19th National Congress of the Communist Party of China (党的十九大), which made the phrase even more popular.”可知,The Xinhua News Agency是的“Beat a call”流行起来了,故填Beat a call。 【2】
根据第三段中“The word “Laotie” comes from northern Chinese dialect
(方言) and means “good friends”.”可知,“Laotie”指的是“good friends”,故填Laotie。 【3】
根据第三段中“It is now used between close friends who jokingly complain about each other.”可知,“My heart has pricked” doesn’t mean my feelings are hurt now,故填No。 【4】
根据最后一段中“This may happen when the person you are talking with doesn’t have good communication skills, or your conversation comes to a dead end.”可知,答案应该是Because the person you are talking with doesn’t have good communication skills or your conversation comes to a dead end。 【5】
根据文章大意和第一段中“These words show us some of the trends (潮流) that took place in 2017. Let’s see what they are and how they became popular.”可知,本文主要介绍了网络词为什么受欢迎。故填What 2017’s hottest internet slang phrases are and how they became popular。
Everyone can change the world
A friend wrote me a letter a few weeks ago. He felt hopeless at the time. He ended his letter with this question: “We can’t really change this crazy world we live in, can we?” 1. 他发现改变世界是如此难。But I replied to him and started my own letter with these words: “Yes, we most certainly can!”
I can still remember someone who changed my world. She was the music teacher at my elementary school. She was good at playing the guitar. I wanted to impress her2. 然而,我不知道如何演奏好任何乐器. One day, she let me try playing her guitar. I did my best, but could only stumble along (断断续续地弹奏). 3.When I had done it, I put my head down, never feeling so embarrassed in my whole life. “I guess I am not very good,” I told her. She looked at me with her kind eyes, smiled at me and said, “We are all good at something. You just need to find out what you are good at. Then, you can share your goodness with the world.” Those simple words changed me.4.They planted a seed (种子) in my heart that continues to grow to this day. They made me realize that I had something good inside of me. I just had to find it and share it.
Can you change the world? Yes, you can! You can change it through one choice, one person, and one kind act at a time.5. 你要做的所有事情就是分享你的擅长之处. Mother Teresa once said, “God doesn’t ask us to do great things, only small things with great love.” So make your love
great!
【1】他发现改变世界是如此难。(汉译英) _________________________________________ 【2】然而,我不知道如何演奏好任何乐器. (汉译英) _________________________________________
【3】When I had done, I put my head down, never feeling so embarrassed in my whole life. (英译汉) _________________________________________
【4】They planted a seed (种子) in my heart that continues to grow to this day. (英译汉)
_________________________________________
【5】你要做的所有事情就是分享你的擅长之处. (汉译英) _________________________________________ 【答案】
【1】He found it so difficult to change the world.
【2】However, I didn’t know how to play any instrument well.
【3】当我完成之后,我低着头,在我的一生中从未感到过如此窘迫。 【4】他们在我的心中播下一颗种子,继续成长至今。 【5】All (that) you have to do is sharing your goodness. 【解析】
本文作者谈论她的小学的音乐老师改变了她的世界经历,告诉我们每个人都可以改变世界。你要做的所有事情就是分享你的擅长之处。上
帝不要求我们做伟大的事情,只需要用伟大的爱做些小事情。 【1】
句意:他发现改变世界是如此难。
本段时态是一般过去时,可知此句时态是一般过去时。find it adj. to do sth.:发现做某事是什么样子的;change the world:改变世界。故答案为“He found it so difficult to change the world.”。 【2】
句意:然而,我不知道如何演奏好乐器。
根据上文“I wanted to impress her”是一般过去时,可知此句时态是一般过去时。however:然而;don’t know:不知道;how to play any instrument well:如何演奏好乐器。故答案为“However, I didn’t know how to play any instrument well.”。 【3】
句意:当我完成之后,我低着头,在我的一生中从未感到过如此窘迫。 when I had done it:当我完成的时候; put one’s head down:低着头 ;never:从未,从来没有;feel so embarrassed:感到过如此窘迫; in my whole life:在我的一生中。故答案为“当我完成之后,我低着头,在我的一生中从未感到过如此窘迫。”。 【4】
句意:他们在我的心中播下一颗种子,继续成长至今。
本句是定语从句,先行词是seed, 关系代词是that,that continues to grow to this day是定语从句。plant a seed:播下一颗种子;in my heart:
在我的心中; continues to grow to this day:继续成长至今。故答案为“他们在我的心中播下一颗种子,继续成长至今。”。 【5】
句意:你要做的所有事情就是分享你的擅长之处。
本段是感悟,时态是一般现在时,可知此句时态是一般现在时。本句是主系表结构,主语是“你要做的所有事情”,谓语是“就是”,表语是“分享你的擅长之处”。你要做的所有事情:all (that) you have to do ;分享你的擅长之处:sharing your goodness。故答案为“你要做的所有事情就是分享你的擅长之处。”。 补全对话
A: Hey, Peter! Happy Spring Festival! But you look so tired. 【1】? B: I haven’t got enough sleep since February 2nd. A: Were you just doing your homework?
B: 【2】. Homework is not a big deal. My parents asked me to take so many extra classes like math, chemistry, history… A: Poor guy! B: 【3】?
A: Sure. I advise you to find out which subject you are not good at, then take that class.
B: But my scores in each subject are not good. 【4】?
A: By listening to our teachers carefully at school. You are supposed to listen to the teacher carefully at school, instead of taking too many extra classes!
B: No wonder you are so excellent in the fourth monthly exam. A: If you really have study problems in winter holiday, 【5】?
B: That sounds perfect, so I can ask you questions!Thank you so much! A: You are welcome. But you have to think your questions twice before asking. 【答案】
【1】What happened? 【2】No.
【3】Can/Could you give me some advice? 【4】How can I improve my scores?
【5】why not join me to study?/ Why don’t you join me to study?/how about joining me to study?(答出一起学习即可) 【解析】
文章大意:对话主要谈论皮特的学习问题,并就学习问题提出了一些建议。 【1】
根据下句I haven’t got enough sleep since February 2nd.自从二月二号以来我就没有足够的睡眠可知,上句应是问“发生了什么事情/怎么
了”,故答案为What happened? 【2】
根据上句的一般疑问句Were you just doing your homework?你仅仅在做作业吗和空后的句子Homework is not a big deal. My parents asked me to take so many extra classes like math, chemistry, history…作业不算什么。我的父母要求我上那么多额外课程像数学,化学,历史等可知,空处的句子应是否定回答No,故答案为No. 【3】
根据下句Sure. I advise you to find out which subject you are not good at, then take that class.当然了。我建议你找出你不擅长的哪一科,然后上那科可知,空处的问句应是“你能给我一些建议吗?,故答案为Can/Could you give me some advice? 【4】
根据下句By listening to our teachers carefully at school.通过在学校认真听老师讲课可知,上句是问“我怎样提高我的分数呢?,故答案为How can I improve my scores? 【5】
根据下句That sounds perfect, so I can ask you questions!那听起来很完美,因此我可以问你问题了可知,上句应是表示建议的问句,意为“为什么不和我一起学习呢/和我一起学习怎么样呢”,故答案为why not join me to study?/ Why don’t join me to study?/how about joining me to study?
书面表达
你叫李华,是麓山团委的文体部。初中生活即将结束,请你策划一场毕业晚会,向同学们写一封邀请函。 要求:内容包括(1)晚会举办时间和地点。
(2)晚会的活动包括唱班歌、一起玩游戏,给老师写一封信等。 (3)此次晚会的目的或意义。
字数: 80词左右。短文中不得出现你的真实姓名、学校名。 _____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________ 【答案】例文
Hello everyone, my name is Li Hua, and I am the head of the sports department of Lushan Youth League Committee. Junior high school is coming to an end. We are going to have a graduation party.
The party is going to be held at 7:00 this Saturday evening in the school concert hall. There are many activities in the evening, such as singing class songs, playing games, writing a letter to the teacher, etc. We are about to graduate to meet new challenges. We want to express the friendship between the students. Thank you for your help. I hope you will attend on time! Lihua 【解析】
题目解读:本文是一篇邀请函,你叫李华,向同学们写一封邀请函,你策划一场毕业晚会,根据文中所给提示,注意句型的使用。文章时态为一般现在时,文中用第一人称,注意主谓一致。
因篇幅问题不能全部显示,请点此查看更多更全内容
Copyright © 2019- 91gzw.com 版权所有 湘ICP备2023023988号-2
违法及侵权请联系:TEL:199 18 7713 E-MAIL:2724546146@qq.com
本站由北京市万商天勤律师事务所王兴未律师提供法律服务
