您好,欢迎来到九壹网。
搜索
您的当前位置:首页鲁教版八年级上册英语单元测试卷Unit 3(word版,含答案解析)

鲁教版八年级上册英语单元测试卷Unit 3(word版,含答案解析)

来源:九壹网


鲁教版八年级上册英语Unit 3

一、单项选择(共15小题;共45分)

从下面选项中选出可以替换划线部分的最佳选项。 1. At last, I realized what I said was wrong. A.came to know

C.made...come true

从下面各题所给选项中,选择最佳选项。 2. —What should I tell John?

—The _____! You shouldn't lie to your friends, Sue!

A.promise B.truth C.opinion D.story

3. My teacher was very unhappy because I didn't tell him the _____. A.advice B.habit C.truth

4. —Did you realize that you were wrong at that time? —No. But now I think I was wrong. A.study B.know

5. 一Who is that _____? 一He is my son.

A.woman B.girl C.kid D.husband

6. Last Thursday when I got to the airport, I _____ I left my ticket at home. A.forgot B.realized C.believed

7. Be careful when you drive on the _____ roads. A.sunny B.icy C.windy

8. Bob and his brother are reading storybooks _____. A.in silence B.in silent

根据语境,选出最佳选项。

C.with silence

D.seemed

C.believe

D.knowledge

B.wanted to say

D.cloudy

D.by silent

9. He didn't realize his mistake until it was too late. A.know B.make

从下面各题所给选项中,选择最佳选项。

C.think

第10页(共15 页)

10. To tell the _____, she wasn't healthy _____. A.truth; recently

B.truth; recent

C.true; recently D.true; recent

11. _____, the government used the Internet only. But now everyone can use it. A.As usual B.At first C.After all D.So far

12. To tell you the _____, I really want to improve my social skills. A.true B.truly C.truth D.truths

13. It is said that our class _____ Class Two in the basketball match last Friday.

A.win B.beat C.won D.beaten

14. It was a real race _____ time to get the project done. Luckily, we made it. A.over B.by C.for D.against

15. To tell you the _____, I really want to improve my social skills. A.true

B.truly

C.truth

D.truths

二、完形填空(共1小题;共30分)

阅读下面的短文,掌握其大意,然后从短文后各题所给的选项中,选择最佳选项。

This is a picture of something I did at my school last year. I wrote out 1,986 notes. Each said, \"You're beautiful,\" and I stuck one to every locker in my school.

It was almost unbearable (难以忍受的) to listen to people put themselves down every day. They would say things like, \"I'm ugly\" or \"No one likes me\". To me, that wasn't the _____16_____. For at least one day, I wanted everyone to know that someone _____17_____ they were beautiful.

第10页(共15 页)

It took me over 6 hours to write all of the notes, and an hour to stick them with the help of one other friend. It wasn't my original (最初的) _____18_____ to tell people that I had done it, but words got out after I had been called to the Dean's office. They found me through the school's video surveillance system.

After I _____19_____ everything that had happened, there was talk of a possible 3-day suspension from school (暂时停学). When I went back to my classroom, my teacher _____20_____ me what they said, and I told her. This is how the rest of the students found out. Throughout the whole day, words of the possible suspension circulated (流传), and a group of students came together and formed a petition (书). They passed the petition _____21_____ school. In the end, it had over 600 signatures (签名), from both students and faculty. It amazed me that people would do that for me. For one day, I truly felt _____22_____. And for one day, I managed to make every other kid in my school feel beautiful as well.

A few days later, after the incident (事件) was not _____23_____, a complete stranger approached me. What she said to me was shocking.

\"That day, I was planning on killing myself. I had given up completely on society, but because of you, I didn't. You gave me _____24_____. Thank you.\" What's more _____25_____ than that is the fact that today she has become one of my best friends. 16. A.task 17. A.agreed 18. A.advice 19. A.accepted 20. A.asked 21. A.from 22. A.awful 23. A.new

B.test B.complained B.plan B.believed B.encouraged B.around B.beautiful B.tiny

C.truth C.reported C.problem C.explained C.introduced C.through C.terrible C.true

D.treat D.thought D.worry D.changed D.promised D.during D.ugly D.usual

第10页(共15 页)

24. A.hope 25. A.friendly

B.luck B.dangerous

C.progress C.amazing

D.success D.useful

三、阅读理解-阅读选择(共2小题;共36分)

阅读下列短文,根据短文内容,从短文后各题所给的选项中,选择最佳选项。 Our reporter asked people what they were doing on July 20th, 1969, when man first walked on the moon. Here is what they said. Kate Jones, waitress

I remember that day very well. I was fifteen years old. It was a hot and humid (湿热的) day, and I was with my family in the mountains. We were having a picnic. We didn't see the moon landing when it happened, but we were thinking about it. We saw it later on the TV news. John Bates, postman

I was eighteen years old. It was a very exciting day. I was watching TV at home when the astronaut walked on the moon. His name was Neil Armstrong. I remember he could jump really high because people aren't so heavy on the moon. When he returned, he became a national hero in America, and famous all over the world.

Paul Robinson, doctor

I was twelve. I remember the day, but I don't remember what I was doing. I remember I wanted to go to the moon, too. My dream was to become an astronaut and fly in a rocket. I wanted to see the earth from the moon. The astronaut on the moon said that the earth looked very beautiful from there. Linda Brown, clerk

I was working that day. I was twenty then. I didn't see the man land on the moon because I was busy. Of course I knew about it. I read about it in the newspaper the next day. I thought it was amazing. Maybe one day people will travel to the moon for vacations! Mark Green, teacher

第10页(共15 页)

I was only seven years old then. My parents talked about it, and I learned about it later in school, but I don't remember the day. I was too young to remember. Maybe I was having fun in the playground with my friends when it happened.

26. _____ was working when a man first walked on the moon. A.John Bates C.Linda Brown

B.Paul Robinson D.Mark Green

27. Paul's dream was to become a(n) _____. A.postman C.astronaut

B.doctor D.teacher

28. _____ is the second oldest of the five people. A.John Bates C.Paul Robinson

B.Mark Green D.Linda Brown

29. Which statement is true according to the passage? A.John Bates was the first astronaut who walked on the moon.

B.Linda Brown read about it in the newspaper on July 21th, 1969, and thought it was amazing.

C.Kate Jones is the youngest of the five people now.

D.All the five people remember the day when a man first walked on the moon.

阅读短文,根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。 Our reporter asked people what they were doing on July 20th, 1969 when man first walked on the moon. Here is what they said. Kate Jones, waitress

I remember that day very well. I was fifteen years old. It was a hot and humid (湿热的) day, and I was with my family in the mountains. We were having a picnic. We didn't see the moon landing when it happened, but we were thinking about it. We saw it later on the TV news. John Bates, postman

第10页(共15 页)

I was eighteen years old. It was a very exciting day. I was watching TV at home when the astronaut walked on the moon. His name was Neil Armstrong. I remember he could jump really high because people aren't so heavy on the moon. When he returned, he became a national hero in America, and famous all over the world.

Paul Robinson, doctor

I was twelve. I remember the day, but I don't remember what I was doing. I remember I wanted to go to the moon, too. My dream was to become an astronaut and fly in a rocket. I wanted to see the earth from the moon. The astronaut on the moon said that the earth looked very beautiful from here. Linda Brown, clerk

I was working that day. I was twenty then. I didn't see the man land on the moon because I was busy. Of course I knew about it. I read about it in the newspaper the next day. I thought it was amazing. Maybe one day people will travel to the moon for vacations! Mark Green, teacher

I was only seven years old then. My parents talked about it, and I learned about it later in school, but I don't remember the day. I was too young to remember. Maybe I was having fun in the playground with my friends when it happened.

30. _____ was having a picnic with the family when a man first walked on the moon.

A.Linda Brown C.Kate Jones

B.John Bates D.Mark Green

31. Paul's dream was to become a (an) _____. A.doctor

B.astronaut

C.teacher

D.clerk

32. Which statement is NOT true according to the passage? A.Neil Armstrong was the first astronaut who walked on the moon.

第10页(共15 页)

B.Linda Brown read about it in the newspaper on July 21st, 1969, and thought it was amazing.

C.Mark Green is the youngest of the five people now.

D.All the five people remember the day when a man first walked on the moon. 四、书面表达(共1小题;共10分) 书面表达。

33. 同学们,总有一些重大的事件让你难以忘怀,现在请你写一篇70词左右的短文来介绍一下! 内容包括:

1. 在什么时候,什么地方发生了什么大的事情; 2. 当时,你和你的朋友正在做什么事情(至少三件事) 3. 为什么你会记住这件事情。

第10页(共15 页)

答案

第一部分 1󰀀. A 【解析】

此题考查的是动词词组的辨析。句意:最后,我意识到我说的是错误的。come to know 知道了,根据realized可知此处动词用过去式came;want to say 想说;make...come true 让……实现。 因此,正确答案是A。 2󰀀. B 【解析】

此题考查的是名词的辨析。句意:——我该告诉John什么?——!你不应该对你的朋友撒谎,Sue!promise 承诺;truth ;opinion 观点;story 故事。 因此,正确答案是B。 3󰀀. C 【解析】

此题考查的是名词辨析。句意:我的老师很不高兴,因为我没有告诉他。advice 建议;habit 习惯;truth ;knowledge 知识。 因此,正确答案是C。 4󰀀. B 【解析】

此题考查的是动词的辨析。句意:——你那时候意识到你错了吗?——没有。但现在我觉得我错了。realize 意识到;study 学习;know 知道,意识到;believe 相信。 因此,正确答案是B。 5󰀀. C 【解析】

此题考查的是名词辨析。 句意:——那个孩子是谁?——他是我的儿子。woman 妇女;girl 女孩;kid 孩子;husband 丈夫。 因此,正确答案是c。

第10页(共15 页)

6󰀀. B 【解析】

此题考查的是动词辨析。句意:上周四当我到机场时,我意识到我把票落在家里了。forget 忘记;realize 意识到;believe 相信;seem 似乎。 因此,正确答案是B。 7󰀀. B 【解析】

此题考查的是形容词辨析。句意:当你在结满冰的路上开车时要小心。sunny 阳光充足的;icy 冰冷的,冷淡的,结满冰的;windy 多风的,有风的;cloudy 多云的,阴天的。 因此,正确答案是B。 8󰀀. A 【解析】

此题考查的是短语的辨析。句意:Bob和他的哥哥正在安静地看故事书。silence 安静,沉默,名词;in silence 安静地,沉默地;silent 安静的,沉默的,前面不能使用介词。 因此,正确答案是A。 9󰀀. A 10󰀀. A 【解析】

此题考查的是词性辨析。句意:说实话,她最近不健康。true 真的,形容词;truth /事实,名词,在此作动词宾语;recent 最近的,形容词; recently 最近,副词,修饰整个句子用副词。 因此,正确答案是A。 11󰀀. B 【解析】

此题考查的是固定词组。句意:起初,仅仅使用网络,但是现在每个人都能使用它。as usual 像平常一样;at first 最初,起初;after all 毕竟;so far 到目前为止。 因此,正确答案是B。

第10页(共15 页)

12󰀀. C 【解析】

此题考查的是名词。句意:老实告诉你,我真的很想提高我的社交能力。true 真的,形容词;truly 真实地,副词;truth ,名词;truths 是truth的复数形式;to tell you the truth 说实话,老实告诉你,固定短语。 因此,正确答案是C。 13󰀀. B 【解析】

此题考查的是动词辨析。句意:据说在上周五的篮球比赛中我们班赢了二班。win 赢,获胜,指赢了比赛,获得奖项等;beat 赢,打败,后面接人。Class Two是指二班的学生,指的是人,所以用beat。 因此,正确答案是B。 14󰀀. D 【解析】

此题考查的是介词的辨析。句意:为了完成这个项目,我们真是在和时间赛跑。幸运的是,我们成功了。over 在……上方;by 通过,表方式;for 为,支持;against 与……比赛。 因此,正确答案是D。 15󰀀. C 【解析】

此题考查的是名词。句意:老实告诉你,我真的很想提高我的社交能力。true 真的,形容词;truly 真实地,副词;truth ,名词;truths 是truth的复数形式;to tell you the truth 说实话,老实告诉你,固定短语。 因此,正确答案是C。

第二部分

第10页(共15 页)

16󰀀. C 【解析】

此题考查的是名词辨析。句意:对我来说,那不是真的。task 任务;test 测试;truth ;treat 款待。 因此,正确答案是C。 17󰀀. D 【解析】

此题考查的是动词辨析。句意:至少在一天里,我想让每个人都知道有人认为他们很漂亮。agree 同意;complain 抱怨;report 报道;think 认为。 因此,正确答案是D。 18󰀀. B 【解析】

此题考查的是名词辨析。句意:我最初的计划并不是告诉别人我做了这件事,而是在被叫到教务处后才说出来。advice 建议;plan 计划;problem 问题;worry 担忧。 因此,正确答案是B。 19󰀀. C 【解析】

此题考查的是动词辨析。句意:在我解释了发生的一切之后,有人说可能停学三天。accept 接受;believe 相信;explain 解释;change 改变。 因此,正确答案是C。 20󰀀. A 【解析】

此题考查的是动词辨析。句意:当我回到教室时,老师问我他们说了什么,我告诉了她。ask 询问;encourage 鼓励;introduce 介绍;promise 允诺。 因此,正确答案是A。 21󰀀. B 【解析】

此题考查的是介词辨析。句意:他们在全校范围内传递书。from 从;around 在……各处;through 通过;during 在……期间。

第10页(共15 页)

因此,正确答案是B。 22󰀀. B 【解析】

此题考查的是形容词辨析。句意:在一天里,我真的觉得美丽。awful 糟糕的;beautiful 美丽的;terrible 糟糕的;ugly 丑陋的。 因此,正确答案是B。 23󰀀. A 【解析】

此题考查的是形容词辨析。句意:几天后,此次事件过去了,一个陌生人接近我。new 新的;tiny 微小的;true 真正的;usual 通常的。 因此,正确答案是A。 24󰀀. A 【解析】

此题考查的是名词辨析。句意:你给我希望。hope 希望;luck 运气;progress 进步;success 成功。 因此,正确答案是A。 25󰀀. C 【解析】

此题考查的是形容词辨析。句意:比那更令人惊讶的是,今天她成为了我最好的朋友之一。friendly 友好的;dangerous 危险的;amazing 令人惊讶的;useful 有用的。 因此,正确答案是C。

第三部分 26󰀀. C 【解析】

此题是细节理解题。答案出处:Linda Brown, clerk:I was working that day. I didn't see the man land on the moon because I was busy. Linda Brown,店员:那天我在工作。我没看见那个人在月球上着陆,因为我很忙。

第10页(共15 页)

因此,正确答案是C。 27󰀀. C 【解析】

此题是细节理解题。答案出处:My dream was to become an astronaut and fly in a rocket. 我的梦想是成为一名宇航员,然后乘火箭飞行。 因此,正确答案是C。 28󰀀. A 【解析】

此题是细节理解题。答案出处:Kate Jones, waitress: I was fifteen years old. John Bates, postman:I was eighteen years old. Paul Robinson, doctor:I was twelve. Linda Brown, clerk:I was twenty then. Mark Green, teacher:I was only seven years old then. Kate Jones,女服务员:我十五岁。John Bates,邮递员:我十八岁。Paul Robinson,医生:我十二岁。Linda Brown,店员:那时我才二十岁。Mark Green,老师:那时我才七岁。由此可知答案。 因此,正确答案是A。 29󰀀. B 【解析】

此题是细节理解题。答案出处:John Bates, postman:I was watching TV at home when the astronaut walked on the moon. Linda Brown, clerk:I read about it in the newspaper the next day. I thought it was amazing. Mark Green, teacher:My parents talked about it, and I learned about it later in school, but I don't remember the day. John Bates,邮递员:当宇航员在月球上行走时,我正在家看电视。Linda Brown,店员:第二天我在报纸上看到了这件事。我觉得很神奇。Mark Green,老师:我父母谈到了这件事,我后来在学校里知道了,但我不记得那天。 因此,正确答案是B。 30󰀀. B 【解析】

第10页(共15 页)

此题是细节理解题。答案出处:(Kate Jones, waitress) It was a hot and humid (湿热的) day, and I was with my family in the mountains. We were having a picnic. (Kate Jones,服务员)那是炎热潮湿的一天,我和我的家人在山里。我们正在野餐。 因此,正确答案是C。 31󰀀. B 【解析】

此题是细节理解题。答案出处:(Paul Robinson, doctor) My dream was to become an astronaut and fly in a rocket. (Paul Robinson,医生)我的梦想是成为一名宇航员,并乘坐火箭飞行。 因此,正确答案是B。 32󰀀. D 【解析】

此题是细节理解题。答案出处: Mark Green, teacher

I was only seven years old then. My parents talked about it, and I learned about it later in school, but I don't remember the day. I was too young to remember. Maybe I was having fun in the playground with my friends when it happened.

因此,正确答案是D。

第四部分 33󰀀. 略。 【解析】 好单词:

1.unforgettable 难忘的 2.earthquake 地震 好短语:

1.all over the world 全世界

第10页(共15 页)

2.die in 死于 好句式:

1.When I heard the news of this event,I was taking English class at school. 当我听到这个事件的消息时,我正在学校上英语课。

2.Lots of people from all over the world came to help them. 许多来自世界各地的人来帮助他们。

3.I gave all my pocket money and some clothes to them. 些衣服给了他们。

第10页(共15 页)

我把我所有的零花钱和一

因篇幅问题不能全部显示,请点此查看更多更全内容

Copyright © 2019- 91gzw.com 版权所有 湘ICP备2023023988号-2

违法及侵权请联系:TEL:199 18 7713 E-MAIL:2724546146@qq.com

本站由北京市万商天勤律师事务所王兴未律师提供法律服务