一、七年级英语下册任务型阅读专项目练习(含答案解析)
1.阅读短文,根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。 Here are some restaurants. Some people are hungry (饥饿的). Please help them choose restaurants. A. The Steak House: It has thick steaks (牛排), fresh salads and the best fresh fries. You need to get there before 8 a. m. to get a table because it gets crowded after that. It's closer to the center of the city. B. The Fish House: It's really great for people who like fish. It's easier to get a table. C. Hamburger Heaven: It's popular with teenagers. It's cheap. There are many big tables for 8-10persons. You can enjoy the pop music and chat with your friends. D. Hot Coffee: You can listen to the latest hits, get the best coffee in town and eat the most delicious ice-cream. And you can surf the internet in it. E. Tea House: You can drink a cup of green tea. You can also enjoy a Chinese traditional tea show. You can read some books about Chinese culture in the house and listen to Liangzhu. ⑴Nancy, a seventy-year-old granny, lives near the center of the city. She often gets up early and she wants to have dinner near her house. She likes fresh salads very much. ________
⑵Jerry, a school boy who likes having dinner with his friends. He likes chatting with his friends while he is having dinner. And they want to have dinner with little money. ________
⑶Charlie, an Australian art teacher. He likes drinking a cup of coffee after meals. And he often chats on MSN with his daughter when he drinks coffee. ________
⑷Lucy is a college student who majors in Chinese Culture. She is interested in Chinese music and Chinese tea. ________
⑸Bob, a businessman from England, likes fish and chips very much. ________ 【答案】 A;C;D;E;B
【解析】【分析】A. 牛排屋:它有厚厚的牛排、新鲜的沙拉和最好的新鲜的煎饼。你需要八点前赶到那里,因为八点之后会很拥挤,他更靠近市中心。 B. 鱼屋:对于喜欢鱼的人来说,这里真的棒极了。很容易找到座位。
C. 汉堡天堂:很受青少年的欢迎。价格便宜。有供8-10人的大桌子。你可以跟朋友边聊天边欣赏音乐。
D.热咖啡:你可以听最新的热门歌曲。喝镇上最好的咖啡,吃最好吃的冰淇淋。你也可以网上冲浪。
E.茶馆:你可以品尝绿茶。你可以欣赏中国的传统茶艺表演。在茶馆里你可以读有关中国文化的书,同时欣赏着《梁祝》
(1)南希是个七十岁的老奶奶,住在市中心,经常早起想在家附近吃晚饭,非常喜欢吃新鲜的沙拉。该段叙述跟A相匹配,故答案是A。
(2)学生杰瑞喜欢跟朋友一起吃晚饭,他喜欢跟朋友边吃饭边聊天,他想晚饭少花钱。本段叙述跟C相匹配,故答案是C。
(3)澳大利也美术老师查理。喜欢饭后喝咖啡,当喝咖啡的时候,喜欢跟女儿用MSN聊天。本段叙述跟D相匹配。故答案是D。
(4)露西是个大学生,主修中国文化。她对中国音乐和中国茶感兴趣。因此他应该去茶馆。故答案是E。
(5)英国的商人鲍勃,非常喜欢鱼和薯条。因此他应该去鱼屋,故答案是B。 【点评】五选五的答案选项较少,并且给出的都是句子,因此,我们可以通过句子的完整性或者句子的标点符号来判断该句在文章中的位置。另外通过阅读选项,有可能找出更其他选项表达完全不同意思的句子,这样的话我们就可以直接将该选项排除。
2.从下面五个选项中选出最佳选项完成短文。
Do you like to eat noodles? Come to Mr. White's Restaurant. Our restaurant is big and clean. ________You can order beef noodles,mutton noodles, chicken noodles,vegetable noodles,etc. They are all at good prices. ________ A bowl of mutton noodles is only 7 dollars. A bowl of chicken noodles is only 6 dollars. A bowl of vegetable noodles is only 5 dollars. ________ The fish soup is a very popular special in our restaurant. The tomato and egg soup is delicious,too. Many people would like to eat in our restaurant.
Our restaurant is on Center Street. ________ It is open from 11:00 a. m. to 8:30 p. m. every day. If you order meat noodles,fruit is free. ________ You will get the food in about half an hour. A. A bowl of beef noodles is only 8 dollars. B. If you are too busy to come,please call us at 2788-98. C. We have different kinds of noodles. D. It's between the Land Park and the King Supermarket. E. We also have different kinds of soup. 【答案】 C;A;E;D;B 【解析】【分析】文章大意:主要介绍怀特先生的餐馆的位置和内部环境、经营面条和汤的种类价格、营业时间。
A. A bowl of beef noodles is only 8 dollars.一碗牛肉面只有8美元。
B. If you are too busy to come,please call us at 2788-98.如果您太忙不能来,请打2788-98给我们。
C. We have different kinds of noodles.我们有不同种类的面条。
D. It's between the Land Park and the King Supermarket.在陆地公园和国王超市之间。 E. We also have different kinds of soup.我们还有各种各样的汤。
(1)根据下文 You can order beef noodles,mutton noodles, chicken noodles,vegetable noodles,etc. 您可以点牛肉面、羊肉面、鸡肉面、蔬菜面等。可知上文应该有各种各样的
面条,故选C。
(2)由上文 They are all at good prices. 价格都很好。可知谈论总的价格。下文具体谈论各种各样面条的价格,上下文是总分关系,故选A。
(3)根据下文 The fish soup is a very popular special in our restaurant. The tomato and egg soup is delicious,too. 具体说明几种汤。可知上文总体谈论各种各样的汤,上下文是总分关系。故选E。
(4)根据上文 Our restaurant is on Center Street. 我们的餐馆在大街。可知下文应谈论具体的位置,故选D。
(5)根据上文 If you order meat noodles,fruit is free. 如果你点的是肉面,水果是免费的。和下文 You will get the food in about half an hour. 你大约半小时后就能拿到食物。可知怎样订餐,故选B。
【点评】考查任务型阅读,我们可以通过句子的完整性或者句子后面的标点符号来判断读句在文章中的位置。另外通过阅读选项。有可能找出跟其他选项表达完全不同意思的句子,这样的话我们就可以直接将该选项排除。
3.阅读下面短文,并用英语回答问题(请注意每小题后面的词数要求)。
Ella loves her grandpa. He lives in Texas and takes a train to see Ella every month. Ella wants him to come every week because he is good at telling stories and cooking.
One day, Ella asks her mom to make some chicken. Grandpa often makes it. Ella's mom says, \"I'll try, but no one makes it as well as(像……一样好) Grandpa does. \"
Ella watches her mom make the sauce(酱) for the chicken. It looks delicious. When the chicken is ready, Ella's family sit down to eat. Her mom is right—no one makes it as well as Grandpa does.
The next day, Ella's grandpa comes to see her. Ella tells him the story about her mom trying to make the chicken. Her grandpa says, \"That's a great story.\" Then he teaches Ella and her mom how to make the chicken.
(1)How does Ella's grandpa come to see her?(不超过5个词) (2)How does the sauce for the chicken look?(不超过5个词)
(3)Who makes better chicken, Ella's mother or her grandpa?(不超过5个词) 【答案】 (1)By train. (2)Delicious. (3)Her grandpa.
【解析】【分析】文章大意:埃拉爱她的爷爷。住在德克萨斯州,每个月都乘火车去看埃拉。埃拉希望他每周来,因为他擅长讲故事和做饭。一天,埃拉让她妈妈做些鸡肉。没有能像爷爷一样成功。第二天,爷爷教埃拉和她妈妈怎么做鸡肉。
(1)细节理解题。根据 He lives in Texas and takes a train to see Ella every month. 可知他每个月都乘火车去看埃拉。故答案为 By train.
(2)细节理解题。根据 It looks delicious. 可知鸡肉酱看起来很好吃,故答案为 Delicious. (3)推理判断题。根据 Her mom is right—no one makes it as well as Grandpa does. 可知爷爷做得好,故答案为 Her grandpa.
【点评】考查任务型阅读,首先通读全文,了解全文大意,其次分析问题,抓住关键词,在文中寻找相关信息,按要求写出答案,最后再检查一遍,确保答案正确。
4.阅读下面的短文,根据短文内容完成表格(每空词数不限)。
My favorite animals are swans (天鹅). They are white. They can swim very well. I think they look like beautiful girls in white dresses (连衣裙). They have a pair of wings (翅膀) and they can also fly (飞) well. I believe (认为) they are angels (天使) from the sky (天空). They bring us love and make (使) us happy. They are always friendly to us. We can't kill them, because they are our friends. I love them!
I also like dogs. They are not beautiful, but they are the best friends. They keep the thieves (小偷) away. Dogs have the best hearing and eyesight. They can hear (听见) in the noise (喧闹声) and see in the dark (黑暗). If we are in danger, they will help us at once (立刻). So, I love them. Animals Why I like Can do They can ________. They can bring us love and make us happy. ________. They can help us when ________. Characteristics (特征) They have a pair of wings. They are friendly. Swans They are white, and look like ________. Dogs They are not beautiful, but they are the They can keep the thieves away. They can best friends. They have ________. 【答案】 beautiful girls in white dresses;swim very well and fly well / swim and fly very well;the best hearing and eyesight;hear in the noise and see in the dark;we are in danger 【解析】【分析】本文是介绍了为什么作者喜欢天鹅和狗。
(1)根据 I think they look like beautiful girls in white dresses ,可知她们看起来像穿白衣服的漂亮女孩 ,故答案是 beautiful girls in white dresses 。
(2)根据 They can swim very well 和 they can also fly well ,可知他们游泳很好,飞行也很好 ,故答案是 swim very well and fly well / swim and fly very well 。
(3)根据 Dogs have the best hearing and eyesight,可知狗有最好的听觉和视力 ,故答案是 the best hearing and eyesight 。
(4)根据 They can hear in the noise and see in the dark ,可知他们能在噪音中听到,在黑暗中看到 ,故答案是 hear in the noise and see in the dark 。
(5)根据 If we are in danger, they will help us at once ,可知如果我们有危险,他们会立刻帮助我们 ,故答案是 we are in danger 。
【点评】考查任务型阅读,关键在看懂文章,然后根据题目要求作答,注意尽量用文章的语言填写答案。在文章中找不到答案时,要完全理解句子,根据同义词,句型转换的方式找到可以替换文章中的单词,短语或者句子的词。
5.请从A一E项中选出与小题中的描述相匹配的图片。
Some students are going to some different places this weekend. Where are they going? Can you find their places they want to go?
________Sally: I have a pen pal in Wenchuan. Some days ago, I got a letter from her. She said she needed some school things. I bought some and I want to post them to her. So this weekend, where will I go? Do you know?
________Ricky: I don't like weekends. For me, I have no weekends. My parents usually ask me to go to evening school to learn English and other subjects. I always feel tired. That's why I don't like weekends.
________Barbara: I love weekends. I can do what I want to do. I want to go to a quiet place to study because Mid-term Exam(期中考试)is coming. I want to borrow(借)some books from that place and return(还)some to that place. Do you know where I want to go?
________Angle: This weekend will be an exciting one for me. My parents are going to take me to have something special in the place. It is said that we can try some Indian food. Isn't it interesting? ________Stella: I want to relax myself on weekends. This weekend, I want to do something different. I want to go to this place. There, you can see many kinds of animals there. And children like to go there with their parents.
A. B. C.
D. E.
【答案】 B;C;D;E;A
【解析】【分析】本文介绍了周末不同的学生去的不同地点。
(1)根据 I want to post them to her ,可知图B是邮局,故应是去邮局,故选B。 (2)根据 go to evening school to learn English ,可知图C是英语入门,故应是去英语夜校,故选C。
(3)根据 I want to borrow(借)some books from that place and return(还)some to that place ,可知图D是图书馆,可以借书还书,故应是去图书馆,故选D。
(4)根据 we can try some Indian food,可知图E是餐馆,故应是去餐馆,故选E。 (5)根据 you can see many kinds of animals there. 可知图A是动物园,可以看到很多种类的动物,故应是去动物园,故选A。
【点评】考查任务型阅读,可以将整个文章首先浏览一遍,大概理解意思。答题过程中,
根据所提供的图片进行匹配作答。
6.你要去你的笔友家,你的笔友给你寄了一张到他家的地图和描述,请你根据他的地图和描述,写出相应的地点的名称。
Take a taxi from the airport. Pass the bank on your right and you'll see an old park on your right. Go down Long Street and pass a video shop on your left. You'll see a new park in front of you. (Go around the park on the right, and you'll see a post office on your right. Across from it, there is a pay phone. Turn left at the post office, and go down Eighth Street, you'll see my house. It's on Center Street, across from a library.
⑴________ ⑵________ ⑶________ ⑷________ ⑸________ 【答案】 pay phone;post office;old park;video shop;library 【解析】【分析】本文介绍了去我家的路线。
(1)根据文章提到的 Across from it, there is a pay phone 可知,1号位置是pay phone,故答案为pay phone。
(2)根据文章提到的 you'll see a post office on your right 可知,2号位置是post office。 (3)根据文章提到 Pass the bank on your right and you'll see an old park on your right 可知,银行在右边,故3号位置是old park。
(4)根据文章提到的 Go down Long Street and pass a video shop on your left 可知,4号位置是video shop,故答案为video shop。
(5)根据文章提到的 It's on Center Street, across from a library. 可知,我家对面是图书馆,故5号位置是library。
【点评】考查了任务型阅读,做此类题首先熟悉文章大意,然后结合关键句,确定答案即可。
7.读一读,根据5位学生的喜好,请为他们选出适合的饮食,填写在横线上。
________ I'm Mary. I don't like hamburgers. I like noodles. I like beef noodles. I really like carrots and cabbage, but I don't like tomatoes. ________ My name is Tom. I like noodles with carrots. Carrots are healthy for our body. I don't like beef but chicken is my favorite food. ________ Hi! I'm Sally. I love ice-cream with strawberries. I sometimes have noodles, but my favorite food is hamburgers. ________ I'm Alice. I like hamburgers, too. I also like French-fries and cabbage. I usually have hamburgers with cabbage and fish on weekends. ________ I'm Dave. I love noodles with vegetables. I don't like meat. I like orange juice and fruits. I think fruits and vegetables are good for my health. A. B.
C. D.
E.
【答案】 E;D;A;B;C
【解析】【分析】文章大意:本文介绍了不同人的饮食习,Mary喜欢吃面条,Tom喜欢吃胡萝卜面条,Sally喜欢吃汉堡包,Alice喜欢吃大白菜,Dave喜欢吃蔬菜面条。 (1)根据段落提到 I like beef noodles. I really like carrots and cabbage ,提到牛肉面,胡萝卜和白菜,可知与该段落匹配的图片是E,故选E。
(2)根据段落提到 I don't like beef but chicken is my favorite food. 牛肉面,胡萝卜和鸡
肉,可知与该段落匹配的图片是D,故选D。
(3)根据段落提到 I love ice-cream with strawberries. I sometimes have noodles, but my favorite food is hamburgers. 提到草莓雪糕和汉堡包,可知与该段落匹配的图片是A,故选A。
(4)根据段落提到 I usually have hamburgers with cabbage and fish on weekends. 提到汉堡包和土豆条,可知与该段落匹配的图片是B。
(5)根据段落提到 I love noodles with vegetables. 提到蔬菜面条和果汁,可知与该段落匹配的图片是C,故选C。
【点评】考查任务型阅读,做此类题首先熟悉段落意思,找出与该段落相匹配的图片,即可。
8.任务型阅读
(1)请仔细阅读四条信息,并根据信息内容,把它们与A-D四幅图片的活动进行匹配,然后完成问题。
Yuan Yuan from CCTV is interviewing people in four different places on the phone. Here're their messages.
________ Saturday, 10:20 a.m. Hi, it's Bill. Jack and I are at the beach in Hawaii. Come and join us! Don't worry. We're not swimming. It's quite cool! See you! A. ________ Saturday, 11:15 a.m. Hey, Lily. This is Peter. I'm in Los Angeles with friends. They're playing tennis, and I'm watching. It's nice and sunny here. Bye! B. ________ Saturday, 8:45 a.m. Hi, Lily. This is Yoko. I'm calling from Lake Tahoe. Lisa and I are skiing today. It's cold here. C. ________ Saturday, 9:20 a.m. Hi, This is Peter. I'm in New York with Helen. It's windy here. We are flying kites now. What about in London? Bye! (2)From the four messages, we can know Yuan Yuan is . A. an artist B. a reporter C. a guide D. a singer 【答案】 (1)B;D;C;A (2)B
【解析】【分析】A. 放风筝;B. 在海边;C. 滑雪;D. 打网球。
(1)①题意:比尔和杰克在夏威夷海边。那里相当凉爽。本段意思跟图B相匹配,故答案是B。
②题意:彼得给莉莉打电话,说她跟朋友在洛杉矶,他们在打网球,彼得在看。本段意思跟图D相匹配,故答案是D。
③题意:洋子给莉莉打电话,说她在太浩湖,Lisa和洋子今天在滑雪,天气很冷。本段意思跟图C相匹配,故答案是C。
④题意:彼得跟海伦在纽约,现在有风,他们在放风筝。本段意思跟图A相匹配,故答案是A。
(2)根据 Yuan Yuan from CCTV is interviewing people in four different places on the phone 可知媛媛是电视台的记者。故答案是B。
【点评】考查任务型阅读,想弄清楚图意,在理解段落意思,然后用图意跟段意相匹配,最后得到答案。
D.
9.阅读表格中的信息,然后从方框内的六个选项中选择一个合适的标题(其中一项为多余选项) A. Address B. Library Rules C. Opening Hours D. Borrowing Rules E. Library Resources(资源) F. Tel. &Email ________ Open:Tuesday to Sunday 9:00 AM-9:00PM ________ •·12, 000books •200 net-worked computers •Newspapers(China Daily, Qian jiang Evening News,Zhejiang Daily, Anji Daily) •Magazines(TIME Readers New Scientist) ________ •Students can borrow up to 2 books a time. •Teachers may borrow up to 20 books a time. •Students can renew(续借)books by We Chat of the library. ________ Don't bring the schoolbag into the reading room. Don't eat any food in the library. Be quiet and polite. ________ The library is at No. 138,Tianmu Road,across from Changshuo Park. 【答案】 C;E;D;B;A 【解析】【分析】本文介绍了图书馆的规则,首先说了开馆时间,然后说了借书规则以及在图书馆看书应该遵守的行为准则,最后介绍了图书馆的地址。 A. Address 地址
B. Library Rules 图书馆规定 C. Opening Hours 开馆时间 D. Borrowing Rules 借书规定
E. Library Resources(资源) 图书馆资源 F. Tel. &Email 电话及电子邮箱
(1)根据1处提到 Open:Tuesday to Sunday 9:00 AM-9:00PM ,提到时间,可知标题为Opening Hours,故选C。
(2)根据2处提到图书馆的设施,可知标题为Library Resources,故选E。
(3)根据3处提到 Students can borrow up to 2 books a time ,提到借书规则,可知标题为Borrowing Rules,故选D。
(4)根据4处提到 Don't bring the schoolbag into the reading room ,提到图书馆的规则,可知标题为Library Rules,故选B。
(5)根据5处提到 The library is at No. 138,Tianmu Road,across from Changshuo Park. ,说了图书馆的地址,可知标题为Address,故选A。
【点评】考查任务型阅读,做此类题首先熟悉文章大意,然后带着问题到选项找出答案,得到最适合的标题,即可。
10.阅读下面短文,并用英语回答问题(请注意每小题后面的词数要求)。
The Browns and Mary leave the train station for their home. After half an hour, they get to the Browns' home. Mary sees her new home, and she is very happy. She puts her jacket on the bed. Then Mrs. Brown says, \"Mary, don't put your dirty jacket on the bed. \"
It's time for lunch. Mary is happy because she sees her favorite food chicken on the table. She tastes it and says, \"Very nice. \" Then Mr. Brown says, \"Mary, you can't eat before your grandparents eat. And you mustn't talk when eating. \"
After lunch, Mary goes into Peter's room. Peter is not happy. He says, \"Mary, you can't come into my room without(没有) asking me.
In the evening, the Browns go to bed but Mary doesn't. She is not happy because she thinks there are too many rules at the Browns' home. With her jacket, Mary goes to the train station. She likes it because there're no rules there.
(1)How long does it take Mary to get to the Browns' home? (不超过5个词) (2)What food does Mary like best? (不超过5个词) (3)Why is Mary unhappy? (不超过15个词) 【答案】 (1)Half an hour. (2)Chicken.
(3)Because she thinks there are too many rules at the Browns' home.
【解析】【分析】文章大意:Mary到布朗家做客,但是布朗家的一些规章制度让Mary感到非常的不舒服,当天晚上Mary就离开了布朗的家。
(1)细节理解题,根据文中的语句 The Browns and Mary leave the train station for their home. After half an hour, they get to the Browns' home. 理解可知,Mary从车站到布朗家花费半个小时的时间,故填 Half an hour.
(2)细节理解题,根据文中的语句 It's time for lunch. Mary is happy because she sees her favorite food chicken on the table. 理解可知,Mary最喜欢的食物是鸡肉,故填 Chicken. (3)细节理解题,根据文中的语句 She is not happy because she thinks there are too many rules at the Browns' home. 理解可知,Mary不开心的原因就是布朗家的规则太多,让她感觉不舒服,故填 Because she thinks there are too many rules at the Browns' home.
【点评】考查任务型阅读,关键在看懂文章,然后根据题目要求作答,注意尽量用文章的语言填写答案。
因篇幅问题不能全部显示,请点此查看更多更全内容
Copyright © 2019- 91gzw.com 版权所有 湘ICP备2023023988号-2
违法及侵权请联系:TEL:199 18 7713 E-MAIL:2724546146@qq.com
本站由北京市万商天勤律师事务所王兴未律师提供法律服务