1.Gina's Note (记事本) in October 1st basketball game 5th Linda's birthday party 9th volleyball game 13th Mary's birthday party 17th School Day (Parents can come to school) 21st 25th Sports Day 29th 2nd 6th school trip 10th 14th Bob's birthday party 18th 22nd English Day 26th 30th Jack's birthday party 3rd 7th 11th 15th 19th 23rd 27th 31st 4th 8th 12th 16th 20th 24th 28th 1.When is the school trip? A.On October 1st. B.On October 6th. C.On October 17th. D.On October 25th. 2.What does Gina have on October 9th? A.She has a basketball game. B.She has a volleyball game. C.She has a school trip. D.She has an English party. 3.When is Mary's birthday party? A.On October 5th. B.On October 14th. C.On October 30th. D.On October 13th.
4.School Day is on October 17th.Gina's ________ can come to her school. A.parents B.teachers C.friends D.students 5.Gina likes English.Which activity does she like best (最)? A.School Day. B.Sports Day. C.English Day. D.Jack's birthday party. 【答案】 1.B 2.B 3.D 4.A 5.C 【解析】 【分析】
蒂娜10月的记事本。
1.句意:学校旅行是什么时候?根据6th school trip;故选B
2.句意:蒂娜在10月9号有什么?根据9th volleyball game ;故选B
3.句意:玛丽的生日聚会是什么时候?根据13th Mary's birthday party;故选D
4.句意:学校日是在10月17号,蒂娜的父母能来学校。根据17th School Day (Parents can come to school);故选A
5.句意:蒂娜喜欢英语,哪个活动她最喜欢。根据A. School Day.学校日; B. Sports Day.运动日;C. English Day. 英语日; D. Jack's birthday party.杰克的生日聚会;根据句意故选C
2. It’s a cold evening. It snows outside. An old man walks in the street with a horse. He wants to find a warm place because he is very cold now.
He finds a pub and goes in. There are many people in the pub. And most people stay by the fire to keep warm. He can’t go near. Then he has an idea and says to the waiter in the pub, “Waiter, please give some fish to my horse.” The waiter asks, “Can your horse eat fish?” The old man says, “Yes. It can sing and dance. It can do a lot of things, too. So I always give it fish to eat.” Then the waiter takes some fish out. Many people in the pub go out to see the old man’s horse. Then the old man sits near the fire to keep warm. A moment later the waiter comes in and says, “Your horse doesn’t eat the fish.” The old man says, “Really? Maybe it’s not so hungry. OK, please bring the fish to me and I’ll eat it.”
根据短文内容,判断下列句子是否正确,正确的写“T”,错误的写“F”。 1.It’s a cold evening.
2.There are few people in the pub. 3.The horse can sing and dance. 4.The horse eats fish.
5.The old man eats the fish. 【答案】 1.T 2.F 3.F 4.F 5.T 【解析】 【分析】
请在此填写整体分析!
1.根据短文第一句It’s a cold evening. 故填T
2.根据短文第二段There are many people in the pub,可知酒吧里有很多人,故填F
3. 根据短文描述可知老人说他的马能唱歌跳舞是为了骗大家出去看马,他靠近火堆取暖。故填F
4.老人说马能唱歌跳舞是为了骗大家出去看马,而他好靠近火堆取暖,他的马是不会吃鱼的,故填 F
5.根据短文最后“Really? Maybe it’s not so hungry. OK, please bring the fish to me and I’ll eat it.” 故填T
3.Vera is thirteen years old. She was born(出生) on July 27th. Mrs. Smith is her mother. Today is Vera's birthday. There is a party for her. Lots of her friends come to her birthday party. A birthday cake is on the table. There are some bananas , oranges,
strawberries and apples on the table, too. But Vera doesn't like them. What does she want? Can you guess?
Vera sees a red card in her mother's hand.It says: Happy birthday to you,dear Vera. There is a nice present for you. Open the box on your dresser,you can find it. Vera runs to her dresser and opens the box. Ah,a nice T-shirt! How glad she is! 1.When is Vera’s birthday?
A.November 27th. B.September 27th. C.July 27th. D.July 29th. 2.Where's Mrs. Smith's present?
A.On the desk. B.In the box. C.In the dresser. D.In the drawer. 3.What does Vera want?
A.Apples. B.Bananas. C.A T-shirt. D.A book. 4.How old is Vera?
A.13. B.14. C.15. D.16. 5.There aren't on the. table.
A.apples B.strawberries C.oranges D.ice-cream 【答案】 1. C 2. B 3. C 4. A 5. D 【解析】 【分析】
本文讲述了Vera的13岁生日,桌子上有蛋糕和水果,但是她不喜欢。她的妈妈给她的一个礼物在梳妆台上,她打开了那个盒子,看见了一件漂亮的体恤衫,非常喜欢。 1.C
细节理解题。根据Vera is thirteen years old. She was born(出生) on July 27th.可知Vera的生日在7月27日,故选C。 2.B
推理判断题。根据Mrs. Smith is her mother.和Vera sees a red card in her mother's hand.和 There is a nice present for you. Open the box on your dresser,you can find it.可知史密斯太太是Vera的母亲,她的礼物在梳妆台上,故选B。 3.C
推理判断题。根据Vera runs to her dresser and opens the box. Ah,a nice T-shirt! How glad she is!可知Vera想要的是一件体恤衫,故选C。 4.A
细节理解题。根据Vera is thirteen years old.可知Vera13岁了,故选A。 5.D
细节理解题。根据A birthday cake is on the table. There are some bananas , oranges, strawberries and apples on the table, too.可知在桌子上有一个生日蛋糕,一些香蕉、桔子、草莓和苹果,因此没有冰淇淋,故选D。 【点睛】
根据题干要求,在文中寻找答案所在的语句或段落,进行分析理解,词义猜测,推理判断和概括归纳,选出正确的选项。选出正确的选项。例如小题4,
根据Vera is thirteen years old.可知Vera13岁了,故选A。
4.Rick and Mary are from America. Now they are working in Ningbo. They can speak a little Chinese. Every morning they get up very early. Then they go to work by car. They are very busy. They have lunch at the factory. After lunch they work again. They finish their work very late(很晚).In the evening they take Chinese lessons(上汉语课).They want to talk with Chinese people. They often say,“Chinese people are very friendly.”They like to stay in China and they like to work with Chinese people. 1.Where are Rick and Mary from?
A.China. B.America C.Japan. D.Ningbo. 2.Where are they working now?
A.In Ningbo. B.In Hangzhou. C.In Shanghai. D.America. 3.Are they very busy?
A.No, they aren’t. B.Yes, they are. C.We don’t know. D.Yes, they aren’t. 4.What do they do in the evening?
A.Take Chinese lessons. B.Take math lessons. C.Take English lessons. D.Take Japanese lessons. 5.What do they often say?
A.Chinese food is good. B.Chinese people are very friendly. C.We like China. D.China is great. 【答案】 1. B 2. A 3. B 4. A 5. B 【解析】 【分析】
本文主要介绍了来自美国的Rick 和 Mary在中国生活的情况。
1.细节理解题。根据文章第一句:Rick and Mary are from America.知答案选B。
2.细节理解题。根据文章第二句:Now they are working in Ningbo。知答案选A。
3.细节理解题。根据文中句子:They are very busy.只答案选B。
4.细节理解题。根据文中句子:In the evening they take Chinese lessons(上汉语课).知答案选A。
5.细节理解题。根据文章倒数第二句:They often say,“Chinese people are very friendly.”知答案选B。 5. Morning Afternoon Morning Afternoon Sunday Thursday Monday Friday Tuesday Saturday Wednesday 1.On what day is it windy all day(整天)? A.Monday B.Wednesday C.Thursday D.Saturday 2.What can you do on Friday?
A.Run in the park. B.Swim in the pool. C.Make a snowman D.Ride a bike.
3.How’s the weather on Sunday afternoon? A.Cloudy. B.Sunny. C.Rainy D.Windy. 4.How’s the weather on Thursday morning? A.Windy B.Sunny. C.Rainy D.Snowy. 5.What season(季节) is it? A.Summer. B.Spring(春天). C.Winter. D.Autumn(秋天). 【答案】 1.B 2.C 3.A 4.B 5.C 【解析】 【分析】
试题分析:本文是一篇天气预报,预报了周日至周六的天气情况。
1.题意:哪一天刮一天风?考查细节理解题。根据最后一栏Wednesday的图片信息,可知周三早上和下午都有风,故选B。
2.题意:星期五你能做什么?考查细节理解题。A. Run in the park. 在公园里跑步;B. Swim in the pool. 在游泳池游泳;C. Make a snowman堆雪人;D. Ride a bike.骑车。根据Friday一栏的图片信息,可知早上和下午都有雪,故选C。 3.题意:星期日下午的天气怎么样?考查细节理解题。A. Cloudy多云的;B. Sunny晴天的;C. Rainy下雨的;D. Windy有风的。根据Sunday一栏的图片信
息,可知下午多云,故选A。
4.题意:星期四早上天气怎么样?考查细节理解题。根据Thursday一栏的图片信息,可知早上是晴天,故选B。
5.题意:这是什么季节?考查综合理解题。A. Summer夏天;B. Spring春天;C. Winter冬天;D. Autumn秋天。根据表格内的图片信息,可知是冬天,故选C。 6. Do you have healthy habits? Yeah!I think my habits are very healthy.Every day I get up early and go to Mary bed early.Every morning I eat breakfast and eat well.I eat fruit and vegetables White every day.And every day I play soccer for two hours with my friends. No,I don’t.I get up late so I have no time to eat breakfast.For lunch,I usually Alan eat lots of hamburgers.I never play sports.In the evening,I usually play Green computer games.I go to bed late,at about eleven o’clock. Yes.My habits are very good.I never eat unhealthy food.Ice-cream tastes Helen good but I never eat it.It’s unhealthy.Every day I get up at six o’clock and go Hand to bed at eight thirty.I eat well and play sports every day.I run with my father for half an hour in the morning.So I’m very healthy. 1.Mary with her friends every day. A.goes to school B.does her homework C.plays soccer D.has lunch 2.What does Alan usually have for lunch? A.Hamburgers. B.Vegetables. C.Chicken. D.Fruit. 3.Alan goes to bed at about . A.9:00 B.10:00 C.11:00 D.12:00 4.Helen runs with her in the morning. A.mother B.friend C.brother D.father 5. has an unhealthy life. A.Helen B.Alan C.Mary D.John 【答案】 1.C 2.A 3.C 4.D 5.B 【解析】 【分析】
本文介绍了玛丽、艾伦、海伦的生活方式是否健康。
1.细节理解题。由句子And every day I play soccer for two hours with my friends.可知,每天我和朋友踢两个小时的足球。故选C。
2.细节理解题。由句子For lunch,I usually eat lots of hamburgers.可知,午餐,我通常吃很多汉堡包。故选A。
3.细节理解题。由句子I go to bed late,at about eleven o’clock.可知,我睡得很晚,大约十一点。故选C。
4.细节理解题。由句子I run with my father for half an hour in the morning. 可知,早上我和爸爸一起跑了半个小时。故选D。
5.细节理解题。由对Alan的叙述可知,Alan的健康方式不对,故选B。
7. My name is Sam. This is my neighborhood. There’ s a big supermarket near my house. My mother often goes shopping there. Across from the supermarket is a school. It’ s my school. There is a library next to the school. I like reading books there. I am Peter. My neighborhood is busy. There are a lot of stores and restaurants in my neighborhood. My house is on a street corner(街角). There is a post office near it. And next to the post office is a pay phone.
My name is Linda. In my neighborhood there’ s a big park. Lots of people go there to have fun. I like to play there, too. There is a restaurant across from the park. A bank is next to the restaurant. And some clothes stores are near the bank. 1.There is a ___________ near Sam’ s house. A.restaurant B.library C.supermarket D.park 2.Peter’ s neighborhood is very ___________. A.quiet B.busy C.dirty D.clean 3.Peter’ s house is ___________. A.on a street corner B.next to the post office C.across from the supermarket D.near the bank 4.In Linda’ s neighborhood, there is ___________. ① a park ② a bank ③ a restaurant ④ a supermarket A.①②③ B.①②④ C.②③④ D.①③④ 5.Which of the followings is TRUE about Sam’ s school ? A.
B.
C.
D.
【答案】 1.C 2.B 3.A 4.A 5.B 【解析】 【分析】
试题分析:短文是三个孩子对自己家附近的环境做的简单介绍。
1.题意:山姆家附近有一所 。考查细节理解题。根据山姆的介绍There’s a big supermarket near my house.,可知选C。
2.题意:彼得的邻居很 。考查细节理解题。根据彼得的介绍My neighborhood is busy.,可知选B。
3.题意:彼得的房子在 。考查细节理解题。A. on a street corner在一个街角。B. next to the post office在邮局旁边。C. across from the supermarket在超市的对面。D. near the bank在银行附近。根据彼得的介绍My house is on a street corner.,可知选A。
4.题意:在琳达的附近,有 。考查细节理解题。根据琳达的介绍In my neighborhood there’s a big park.…There is a restaurant across from the park.A bank is next to the restaurant.And some clothes stores are near the bank.,可知附近有公园、银行和餐馆,故选A。
5.题意:关于山姆的学校,下列哪一项是正确的?考查细节理解题。根据山姆的介绍,结合图片内容,可知选B。
点睛:对于阅读理解题,首先要粗读文章了解大意,其次通过细读,理解全文。在粗读的基础上,仔细阅读题后所给的题目,根据题目要求,再有重点地返回来仔细阅读。在阅读理解的题目中,所设问题主要有以下几种方式:找主题或概括文章的中心思想、就文中的具体事实和情节进行提问、根据文章的表层意思进行深层次的推理判断等,在细读时,要根据设问的方式,进行有侧重地阅读。1、概括文章中心思想。1)文首呈现主题句。2)文尾出现主题句。3)首尾呼应展现主题。4)文中表述主题。前面提出问题,文中的主题由随之陈述的细节或合乎逻辑的引申在文中导出,而后再做进一步的解释。5)文章没有主题句。在这种情况下,考生要把所有的细节综合起来。进行逻辑推理,概括归纳出文章的主题句。2.掌握文章的具体事实和重要情节。在考题中,经常会见到就文章中某一具体事实和重要情节进行测试的题目。这就要求考生在阅读时要注意辨认和记忆具体事实,重要情节,事物的起因、过程、结果及发生的地点、时间等,这些都有可能作为测试点。还有一些测试题,要求考生在理解的基础上,通过自己的思维将理解的内容系统化,比如计算、排序等题型。
8.It's Saturday.Look at what these people are doing. City New York Shanghai Weather Activity(活动) Ann is shopping with her mother.She wants to buy a shirt for her father's birthday. Yang Lin is talking with her friend on QQ.They want to go to the movies this afternoon. Bruce is visiting the zoo.He likes animals very much.Look,he is feeding(喂养) the giraffes. Tom is listening to music and relaxing.He works in New York and he is usually very busy.Now he just wants to have a good rest(休息). Moscow Hawaii 1.What's Ann doing now? A.Talking with her friends. C.Visiting the zoo.
B.Shopping with her mother. D.Listening to music.
2.Bruce ______.
A.wants to buy a shirt B.wants to go to the movies C.likes animals very much D.wants to have a good rest 3.What's the weather like in Hawaii? A.Windy. B.Rainy. C.Cloudy. D.Sunny. 4.Where is Tom?
A.In New York. B.In Shanghai. C.In Moscow. D.In Hawaii. 5.Who is talking with his/her friend on QQ? A.Ann. B.Yang Lin. C.Bruce. D.Tom. 【答案】 1.B 2.C 3.D 4.D 5.B 【解析】 【分析】
短文介绍了4个不同城市的天气情况以及4个不同的人在各地正在做的一些事情。
1.细节理解题。根据Ann is shopping with her mother.可知,Ann正在和妈妈一起购物,故答案为B。
2.细节理解题。根据Bruce is visiting the zoo. He likes animals very much.可知布鲁斯喜欢动物,故答案为C。
3.细节理解题。根据最后一栏的图片可知答案,夏威夷的天气晴朗,故答案为D。
4.细节理解题。根据最后一栏可知Tom在夏威夷,故答案为D。
5.细节理解题。根据Yang Lin is talking with her friend on QQ.可知答案为B。
9. Jane Browning works in a busy hospital (医院) in Boston, USA.On weekdays, she usually gets up at six o’clock in the morning and has a shower. Then she goes to work at seven o’clock.
Her husband (丈夫), David usually gets up at seven o’clock. He is a science teacher. They have one son. His name is Andy. Andy is thirteen. He goes to school at seven thirty in the morning with his father.
After Jane gets to the hospital, she talks to her patients and asks how they are. Then she meets the new patients. At about one o’clock in the afternoon she has lunch. Usually Jane gets home at six o’clock in the evening and she is very tired (疲倦的). But she loves her job, because she likes helping people. 1.When does Jane go to work every day? A.At 6:00 a.m. B.At 6:30 a.m. C.At 7:00 a.m. D.At 7:30 a.m.
2.What subject does David teach? A.Science.
B.Math. C.English. D.Art.
3.What does the underlined word “patients” mean in Chinese? A.顾客 B.病人 C.游客 D.演员
4.Why does Jane love her job? A.Because it is relaxing.
B.Because she can help people.
C.Because it helps her make friends.
D.Because she doesn’t need to get up early. 5.Which of the following is TRUE? A.Jane’s son is 12.
B.Jane usually has no lunch.
C.Jane’s husband goes to work at 7:00 a.m. D.Jane usually comes back from work at 6:00 p.m. 【答案】 1.C 2.A 3.B 4.B 5.D 【解析】 【分析】
本文介绍了Jane Browning和她的丈夫的工作和生活。
1.细节理解题。根据Then she goes to work at seven o’clock可知,故选C。 2.细节理解题。根据He is a science teacher可知,故选A。
3.词义猜测题。Jane Browning在医院工作,她每天要面对病人。故选B。 4.细节理解题。根据But she loves her job, because she likes helping people可知,故选B。
5.细节理解题。根据Usually Jane gets home at six o’clock in the evening and she is very tired (疲倦的)可知,D项是真实的。故选D。
点睛:这篇文章介绍了Jane Browning和她的丈夫的工作和生活。在做细节判断题时,首先我们要仔细研读题干中每个句子的意思,带着问题阅读原文,在原文中找出相对应的句子,只有完全符合文章意思的句子,才可判断为正确,需要学生认真仔细地去推敲。如1,2题都是根据文中的真实句子判断选出正确答案。
10. 根据短文内容,从题中所给的A、B、C、D四个选项中选出最佳选项 New Year's Day Hello,I'm Cindy.I'm in China.It's very cold here.I'm making some cards for my family and friends.My parents are cooking in the kitchen.At night,we usually watch TV together. I'm Oliver.It's sunny in Australia today.We will have a party in the evening.Now my parents and I are preparing(准备) for the party.My mother is cooking.My father is out to buy some drinks.I'm cleaning the house.We are all busy but happy. I'm Tony from Canada.It's snowing and cold outside.But people are happy and they go to visit their family and friends.I always go to visit my grandparents with my parents. 1.What is Cindy doing?
A.She is writing to her friends. B.She is watching TV. C.She is making some cards. D.She is cleaning her room. 2.How's the weather in Australia? A.It's cold. B.It's sunny. C.It's rainy. D.It's snowy. 3.Where is Tony from? A.China. B.Australia. C.The USA. D.Canada. 4.Tony always goes to see his ________ with his parents on New Year's Day. A.grandparents B.teacher C.friend D.uncle 5.Which of the following is TRUE? A.Cindy is an American girl. B.Oliver is doing his homework. C.It's raining and cold in Canada. D.Oliver's father is not at home now. 【答案】 1.C 2.B 3.D 4.A 5.D 【解析】 【分析】
本文是新年那天辛迪,奥利弗和托尼三个人的自我介绍。
1.题意:辛蒂在干什么?A. She is writing to her friends. 她正在给她的朋友写信;B. She is watching TV. 她在看电视;C. She is making some cards. 她正在做一些卡片;D. She is cleaning her room. 她正在打扫房间。根据第一段Cindy第3句I'm making some cards for my family and friends.(我为我的家人和朋友制作了一些卡片。)可知辛蒂在做一些卡片;结合句意和语境可知选C。
2.题意:澳大利亚的天气怎样?A. It's cold. 天气很冷;B. It's sunny. 晴天;C. It's rainy. 下雨了;D. It's snowy. 下雪了。根据第2段 Olive第2句It's sunny in Australia today.可知澳大利亚的天气是晴天;结合句意和语境可知选B。
3.题意:托尼来自哪里?A. China.中国;B. Australia. 澳大利亚;C. The USA. 美国;D. Canada. 加拿大。根据第3段Tony 第1句I'm Tony from Canada.可知托尼来自加拿大;结合句意和语境可知选D。
4.题意:托尼总是与他父母在元旦那天看望他的________。A. grandparents祖父母;B. teacher教师;C. friend朋友;D. uncle叔叔。根据第3段Tony 第4句I always go to visit my grandparents with my parents.可知“托尼总是与他父母在元
旦那天看望他的祖父母。” 结合句意和语境可知选A。
5.题意:下列哪一项是正确的?A. Cindy is an American girl. 辛迪是一个美国女孩;B. Olive is doing his homework.奥利弗正在做他的家庭作业;C. It's raining and cold in Canada. 加拿大又冷又下雨;D. Olive's father is not at home now. 奥利弗的父亲现在不在家。根据第2段Olive第6句My father is out to buy some drinks.(我父亲出去买饮料了。)可知D是正确的。故选D。
点睛:阅读理解最能体现学生的英语能力的题型,分值较高。如何通过解题方法的掌握来提升自己解答阅读理解题的技巧是学生最关心的问题。初中阅读理解一般考查学生的细节理解能力,主旨理解能力和推理判断能力。做阅读理解题,首先要准确理解题意,然后根据题意根据短文内容做出正确的答案。(1)考查细节理解能力,此类型题较简单,准确理解题意后,直接到文中找出答案。(2)考查猜词能力。做这种题型时,要根据上下文意思准确猜出词意。3)考查推理判断能力,此类题型较难,准确理解题意后,在文中找出相关的内容做出合理的推断。本文主要考查学生的细节理解能力。准确理解题意后,到文中找出相关的叙述,做出正确的判断。
11.Man: Hello!
Tom: Hi! Is this Barnton Swimming Pool (游泳池)? Man: Yes, it is.
Tom: Oh, good. What time does the swimming pool open (开始营业)? Man: Well, we’re open now!
Tom: Thanks, but I don’t want to go swimming today. I want to go tomorrow (明天). Man: OK.
Tom: So, what time does the pool open tomorrow? Man: Well, it is open from 9 a.m. to 6 p.m. every day. Tom: Is the pool open at lunch time?
Man: Yes, it is. Do you have any other questions? Tom: Yes. How much is it to swim for two hours?
Man: $5 an hour from Monday to Friday. $6 for the weekend. Tomorrow is Thursday, so it’s $10.
Tom: Thank you. Can I take a shower there? Man: Sure.
Tom: That’s good!
Man: OK. See you tomorrow. Tom: Thanks, bye.
根据材料内容选择最佳答案。
1.Tom and the man may be talking ______. A.on the phone B.in the library
C.at the radio station D.in the swimming pool 2.Today is ______. A.Monday B.Tuesday C.Wednesday D.Thursday
3.How much is it to swim for three hours tomorrow? A.$15. B.$18. C.$30. D.$33.
4.What’s Tom’s last question about? A.The price. B.The time. C.The shower. D.The lesson.
5.What can we know from the passage? A.The pool isn’t open at lunch time. B.Tom wants to go swimming today. C.The pool is open for 9 hours a day.
D.Tom works at Barnton Swimming Pool. 【答案】 1.A 2.C 3.A 4.C 5.C 【解析】 【分析】
本对话是顾客打电话询问游泳馆的开放时间和价格。
1.细节理解题。根据对话的前半部分可知,对话是在电话上进行的。故选A。 2.细节理解题。根据Tomorrow is Thursday可知,今天是周三。故选C。 3.计算推理题。根据$5 an hour from Monday to Friday可知,周一到周五每小时5美元,三小时是5*3=15。故选A。
4.细节理解题。根据Thank you. Can I take a shower there?可知,故选C。
5.细节理解题。根据it is open from 9 a.m. to 6 p.m. every day可知,游泳馆每天开放九小时。故选C。
12.阅读下面一篇短文,从各小题所给的三个选项中选出能回答所提问题的一个最佳答案。
My name is Sue. I’m an English girl. I’m twelve. This is my school, It's No 6 Middle School. I’m in Class 2 Grade 1. My English teacher is Miss Li. At school, I have a good friend. Her name is Liu Ying. She is eleven. She and I are in the same class. She is a good girl.
1.How old is Sue? A.She is 11. B.She is 12. C.She is 13. 2.Which is her school? A.No. 4 Middle School B.No. 6 Middle School C.No. 8 Middle School
3.Who is her English teacher? A.Miss Lu B.Miss Li C.Miss Liu
4.Which class is Liu Ying in? A.Class Two. B.Class Four C.Class One 5.How old is Liu Ying? A.She is 11. B.She is 12. C.She is 13. 【答案】 1.B 2.B 3.B 4.A 5.A 【解析】 【分析】
我是一个英国女孩,12岁,在6中上学,在1年级2班,是我的英语老师,我的好朋友是刘颖,她11岁,我们在同一个班。
1.细节理解题。根据My name is Sue. I’m an English girl. I’m twelve.可知是12岁,故选B
2.细节理解题。根据This is my school, It's No 6 Middle School.可知是6中,故选B
3.细节理解题。根据My English teacher is Miss Li.可知是;故选B
4.细节理解题。根据I’m in Class 2 Grade 1. I have a good friend. Her name is Liu Ying. She is eleven. She and I are in the same class.可知也在2班;故选A
5.细节理解题。根据I have a good friend. Her name is Liu Ying. She is eleven.可知刘颖11岁;故选A
13.Today is November 8th .It’s Mary’s birthday. She is twelve. Jim, Kate and Bill are her friends. They want to buy some presents(礼物) for Mary. They go to the shop near the school. There are a lot of things in the shop. They buy a big cake,two boxes of color pencils, a pencil case and some nice exercise books. They want to buy two dolls for Mary, but all the dolls are too dear(贵). 1.What’s the date today? A.Nov. 9th. B.Dec.10th. C.Nov. 8th. D.November 9th. 2.How old is Mary today? _____. A.12 B.13 C.14 D.15 3.Mary has ______ friends. A.three B.four C.two D.only one 4._______ is near the school. A.Their home B.A factory C.The shop D.The farm 5.They buy ______ for Mary. A.a big cake B.two boxes of color pencils C.a pencil case and some nice exercise books D.A, B and C 【答案】 1.C 2.A 3.A 4.C
5.D 【解析】 【分析】
今天是11月8号,是Mary 12岁的生日,她的三个朋友在学校附近的商店里给她买了很多礼物。
1.细节理解题。根据短文的开头Today is November 8th .可知,今天的日期是11月8号。故应选C。
2.细节理解题。根据短文中It’s Mary’s birthday. She is twelve.可知,今天是Mary的生日,她12岁了。由此可知应选A。
3.细节理解题。根据短文中Jim, Kate and Bill are her friends.可知,Jim、Kate和Bill是Mary的朋友,由此可知她有三个朋友。故选A。
4.细节理解题。根据短文中They go to the shop near the school.可知,在学校附近有一个商店,因此商店在学校附近,故选C。
5.细节理解题。根据短文中They buy a big cake,two boxes of color pencils, a pencil case and some nice exercise books.可知,Mary的三个朋友给她买了一个大蛋糕、两盒彩色铅笔、一个铅笔盒和一些好看的练习本。由此可知A、B和C 加起来就是正确答案,故应选D。
点睛:这篇短文讲述了今天是Mary 12岁的生日,她的三个朋友给她买了很多礼物。短文内容贴近学生们的日常生活,所谈论的话题也是教材中的,学生们都比较熟悉,因此比较容易理解。后面的题目也都是细节理解题,考查学生们运用阅读技巧,快速寻找信息的能力。在每个题目中,我们可以先找到一个关键词,利用它来定位原文的细节,找到答案。例如第1小题,问的是今天的日期,那么我们应注意文章中有数字和月份的句子,在短文的开头第一句话说的就是今天的日期,可以很明显的找到答案。再如第5小题,题目问的是他们给Mary买了什么礼物,我们用buy作为关键词,看他们都买了什么东西,这句话出现在短文的最后,They buy ……,我们可以知道选项A、B和C加起来就是正确答案,故选D。 14. Guitar Player Wanted Are you a lover of music?Can you play the guitar?Can you sing or dance?Welcome to our Sunshine Rock Band.Please call Peter at 5478-6598 or send an e-mail to us. Hot Club Do you like to play table tennis?Do you want to play it well?Mr.Wang is a good teacher.You can come here every Saturday afternoon from 2:30 to 5:30.Telephone number:8665-7868.Address:Room 105,Xingxing Hotel. Swimmer Wanted Can you swim?Do you like children?Can you teach them to swim on Sundays?Come and join us.Call Jill at 8472-9999 for more information (信息). Summer Job Do you like to talk with people?Do you like to write stories?Then come and work as a reporter.Please call Sally at 5561-8823. 1.If you want to join the Sunshine Rock Band,you should play the well. A.piano B.violin C.guitar D.drums 2.Who can teach you to play table tennis? A.Peter. B.Mr.Wang. C.Jill. D.Sally.
3.You want to learn to play table tennis.Then you can go to Xingxing Hotel on . A.Mondays B.Fridays C.Saturdays D.Sundays 4.You want to teach children to swim.Then you can call . A.5478-6598 B.8665-7868 C.8472-9999 D.5561-8823
5.The underlined (画线的)word “reporter” means “ ” in Chinese. A.记者 B.作家 C.画家 D.主持人 【答案】 1.C 2.B 3.C 4.C 5.A 【解析】 【分析】
这篇短文由四个广告组成,第一个广告是阳光摇滚乐队招聘吉他手;第二个广告是一个学习打乒乓球的俱乐部;第三个广告是招聘教孩子游泳的老师;最后一个广告是招聘记者。
1.细节理解题。根据第一个广告中Are you a lover of music? Can you play the guitar? Can you sing or dance? Welcome to our Sunshine Rock Band可知,参加阳光摇滚乐队需要会弹吉他,故应选C。
2.细节理解题。根据第二个广告中Do you like to play table tennis?Do you want to play it well? Mr. Wang is a good teacher.可知,王老师会教你打乒乓球,由此可知选B。
3.细节理解题。根据第二个广告中You can come here every Saturday afternoon from 2:30 to 5:30.可知,学习打乒乓球是在每周六下午,故应选C。
4.细节理解题。根据第三个广告中Can you swim?Do you like children?Can you teach them to swim on SundaysCome and join us. Call Jill at 8472-9999 for more information可知,想要教孩子游泳,你应该拨打8472-9999,故应选C。 5.词义猜测题。根据划线单词所在的句子Do you like to talk with people? Do you like to write stories? Then come and work as a reporter可知,这个职业需要你喜欢与人交流,而且喜欢写故事,因此A选项“记者”符合文意,reporter的意思是“记者”。 【点睛】
这篇短文是几个广告,每个广告都有明确的主题和细节,整篇短文层次清晰,结构清楚。做题时,可先看题目,依据题目所问,或利用关键词,定位相关广告,寻找细节作答。例如第1小题,根据题目中Sunshine Rock Band可以迅速定位第一个广告,根据第一个广告的题目以及开头Are you a lover of music? Can you play the guitar? Can you sing or dance? Welcome to our Sunshine Rock Band可知,这个乐队招聘吉他手,所以参加这一乐队需要会弹吉他,故应选C。第5小题是一个词义猜测题,我们应注意结合上下文的语境进行猜测,根据划线单词所在的句子Do you like to talk with people? Do you like to write stories? Then
come and work as a reporter可知,这个职业需要你喜欢与人交流,而且喜欢写故事,因此A选项“记者”符合文意。 Jack (5:00 p.m.) At the moment I’m not having a class. I’m playing basketball with my classmates in the gym. But my favorite sport is soccer. Peter (9:00 a.m.) Now I’m watching the basketball game on TV. I’m very happy because I’m watching Yi Jianlian playing basketball. I hope he can win the game. David (10:00 a.m.) I’m taking a long holiday. Do you know where I am now? I’m sitting in a plane to Egypt (埃及). Mary (8:00 a.m.) I’m an air hostess (空姐). Now I’m working in the plane. I’m helping people find their seats. I like my job very much. 1.Jack likes ______ best. A.basketball B.soccer C.tennis D.ping-pong 2.Peter and David are ______. A.tennis B.in different places C.watching a basketball game D.classmates 3.David is taking a place to ______. A.Egypt B.China C.France D.Japan 4.Mary is a(n) ______. A.student B.player C.air hostess D.doctor 5.It’s possible (可能的) for ______ to meet ______. A.Jack; David B.Peter; Mary C.David; Mary D.Jack; Peter 【答案】 1.B 2.B 3.A 4.C 5.C 【解析】 【分析】
短文介绍了杰克、彼得、戴维和玛丽四个人在不同时间的活动。
1.细节理解题。根据第一栏中的句子But my favorite sport is soccer.可知,杰克最喜欢踢足球,故答案为B。
2.细节理解题。根据第二栏中的句子“Now I'm watching the basketball game on TV. 现在我在电视上看篮球赛”和第三栏中的句子“I'm sitting in a plane to
Egypt(埃及). 我正在坐飞机去埃及”可知,他们是在不同的地方。故答案为B。 3.细节理解题。根据第三栏中的句子“I'm sitting in a plane to Egypt(埃及).”可知,戴维正坐飞机去埃及,故答案为A。
4.细节理解题。根据第四栏中的句子I’m an air hostess (空姐). Now I’m working
in the plane.可知,玛丽是一位空姐,故答案为C。
5.细节推理题。根据文中句子“I'm sitting in a plane to Egypt(埃及).”以及“I’m an air hostess (空姐). Now I’m working in the plane.”可知,戴维和玛丽有可能在飞机上相见,故答案为C。
There’s a park near my home. People like to go to this park after work, because they like the beautiful flowers and clean air in the park. Some of them go there every day. Look! That’s Mr. King. He is taking a photo of his son, Jim. They look very happy. Some boys are playing games. Some boys are playing football. Lucy and Lily are standing under a tree. They’re talking. There’s a small river in the park. We can see some boats on the water. Some children are sitting in the boats with their parents. Listen! A girl is singing.
This is really a nice park. We all like it very much. 1.Where is the park?
A.It is near the writer’s home. B.It is near the writer’s school. C.It’s in front of the writer’s home. D.It is far from the writer’s home. 2.Why do people like to go to the park? A.Because it is near their home. B.Because it is beautiful and clean. C.Because it is free. D.Because they can go there after work. 3.There are some ______ in the park. A.birds and cats B.flowers and boats C.balls and kites D.houses and buses 4.Lucy is talking with ______. A.Mr. King B.the boys C.Lily D.the birds 5.Which of the following sentences is TRUE? A.Mr. King is in the boat with his son. B.Lily is singing a song in the park.
C.There are some birds in the trees in this park. D.Some boys are playing football in the park. 【答案】 1.A 2.B 3.B 4.C 5.D 【解析】 【分析】
这篇文章介绍了作者家附近的一个公园里,有许多人在里面玩。孩子们在里面做游戏,有的踢足球,有的在聊天,有的在河里划船,还有的在唱歌。
1.细节理解题。根据第一句There's a park near my home.我家附近有一个公园。可知它就在作家的家附近,故答案选A。
2.细节理解题。根据第一行句子People like to go to this park after work, because they like the beautiful flowers and clean air in the park.下班后人们喜欢去这个公园,因为他们喜欢公园里美丽的鲜花和清新的空气。可知因为他们喜欢公园里美丽的鲜花和清新的空气。故选B。
3.细节理解题。根据第一行句子because they like the beautiful flowers and clean air in the park.因为他们喜欢公园里美丽的鲜花和清新的空气。第二行句子We
can see some boats on the water.我们可以看到一些小船在水面上。可知在公园有一些花和船。故答案选B。
4.细节理解题。根据第二行句子Lucy and Lily are standing under a tree. They're talking.露西和莉莉站在一棵树下,他们正在聊天。可知露西和莉莉正在聊天。故答案选C。
5.判断正误题。根据第二行句子Some boys are playing games.一些男孩在公园里踢足球。故D选项正确。 Dear Linda,
Thanks for your letter. I’m glad to hear you can come on Sunday. When you drive over to my house, it’s easy to find the station. It’s a little difficult after that, so here are some instructions (说明): Drive past the station. You can’t turn left into Garden Road, so go across the traffic lights into New Street. There’s a football ground on your left. Go straight ahead, past the bank, and turn left into Green Road. Turn left again into High Street. River Street is the first on the right. My house is on the right, across from the school. See you on Sunday! Love, Ann
1.The letter is from ______. A.Linda B.Ann C.Maria D.Lisa 2.Linda will visit Ann ______. A.tomorrow B.on Saturday C.on Sunday D.next day 3.Linda will go to Ann’s house ______. A.on foot B.by bus C.by car D.by taxi 4.It’s ______ to find the station. A.easy B.difficult C.hard D.happy 5.Ann’s house is ______. A.near the station B.next to the bank C.across from the school D.on New Street 【答案】 1.B 2.C 3.C 4.A 5.C 【解析】 【分析】
本文是Ann写给Linda的一封回信。Linda这个星期天来Ann家看望Ann。Ann告诉Linda到她家怎么走。
1.题意:这封信来自_____________。考查细节理解。A. Linda琳达;B. Ann安;C. Maria玛利亚;D. Lisa丽萨。写信人署名在信的结尾,根据本信结尾Love, Ann(爱你的,Ann)可知这封信是Ann写的;选B。
2.题意:琳达___________去看安。考查细节理解。A. tomorrow明天;B. on Saturday星期六;C. on Sunday星期天;D. next day第二天。根据第二句I’m glad to hear you can come on Sunday.(我很高兴听到你星期天能来。)可知琳达星期天去看安。选C。
3.题意:琳达将_________去安家。考查细节理解。A. on foot步行;B. by bus坐公交车;C. by car开车;D. by taxi坐出租车。根据第三句When you drive over to my house, it’s easy to find the station.(当你开车到我家时,很容易找到车站。)可知琳达将开车去安家;故选C。
4.题意:找到车站很_____________。考查细节理解。A. easy容易的;B. difficult困难;C. hard困难的;D. happy开心的,幸福的。根据第三句When you drive over to my house, it’s easy to find the station.(当你开车到我家时,很容易找到车站。)可知找到车站很容易;选A。
5.题意:安的房子_____________。考查细节理解。A. near the station车站附近;B. next to the bank银行旁边;C. across from the school学校对面;D. on New Street在新街。根据第一段最后一句My house is on the right, across from the school.(我的房子在右边,学校对面。)可知安的房子在学校的对面;选C。 【点睛】
对于阅读理解题,首先要粗读文章了解大意,其次通过细读,理解全文。在粗读的基础上,仔细阅读题后所给的题目,根据题目要求,再有重点地返回来仔细阅读。在阅读理解的题目中,所设问题主要有以下几种方式:找主题或概括文章的中心思想、就文中的具体事实和情节进行提问、根据文章的表层意思进行深层次的推理判断等,在细读时,要根据设问的方式,进行有侧重地阅读。1、概括文章中心思想。1)文首呈现主题句。2)文尾出现主题句。3)首尾呼应展现主题。4)文中表述主题。前面提出问题,文中的主题由随之陈述的细节或合乎逻辑的引申在文中导出,而后再做进一步的解释。5)文章没有主题句。在这种情况下,考生要把所有的细节综合起来。进行逻辑推理,概括归纳出文章的主题句。2.掌握文章的具体事实和重要情节。在考题中,经常会见到就文章中某一具体事实和重要情节进行测试的题目。
This is Wang Tao’s Day. He is a young teacher. He works at a middle school. Wang Tao’s Day 5:10 a.m. 5:20 a.m. 5:50 a.m. 6:30 a.m. 7:00 a.m. 7:30 a.m. 12:00 noon 5:30 p.m. 6:30 p.m. 6:30~7:30 p.m. 10:00 p.m. get up do morning exercise take a shower get dressed eat breakfast go to school eat lunch at school get home eat dinner watch news(新闻) on TV go to bed 1.When does Wang Tao eat breakfast? A.At 5:20 in the morning. B.At 5:10 in the afternoon. C.At 7:00 in the morning. D.At 6:00 in the afternoon. 2.Where does he eat his lunch according to the table(根据表格)? A.At home. B.At school.
C.Sometimes at home and sometimes at school. D.We don’t know.
3.What does he do at 7:00 in the evening? A.Eat breakfast. B.Get home. C.Do morning exercise. D.Watch news on TV. 4.Wang Tao gets home ______. A.at 7:40 every evening B.at 5:30 every evening C.at 7:30 every morning D.at 5:20 every morning 5.How old is Wang Tao? A.About 50. B.About fifteen. C.Maybe about 22 years old. D.Maybe three years old. 【答案】 1.C 2.B 3.D 4.B 5.C 【解析】 【分析】
短文大意:本文介绍了黄涛一天的工作和日常活动。
1.题意:王涛什么时候吃早餐?考查细节理解题。根据7:00 a.m. eat breakfast,可知选C。
2.题意:根据表格,他在哪里吃午饭?考查细节理解断题。根据12:00 noon eat lunch at school,可知选B。
3.题意:他在晚上7点做什么?考查细节理解题。根据6:30~7:30 p.m./watch news(新闻) on TV,可知选D。
4.题意:王涛每天晚上5:30到家。考查细节理解题。根据5:30 p.m. /get home,可知选B。
5.题意:王涛多大了?考查细节判断题。A. About 50.大约50岁;B. About
fifteen.大约十五岁;C. Maybe about 22 years old.大概22岁左右;D. Maybe three years old. 可能是三岁。根据He is a young teacher.,可知选C。
Hello, everyone! My name is Jim. Let me tell you about my day at school.
From Monday to Friday, I get up at 6:00. I run at 6:30 every morning. I have breakfast at 7:10. Then I go to school. I usually take a bus to school. I get to school at about 7:40. Our school starts at 8:00.
I have lunch at school at twelve o’clock. In the afternoon, classes are over at 4:30. Then we play basketball at school at 4:50. I get home at 5:40. I have supper at about 6:00. In the evening I do my homework and often watch TV. Sometimes I like reading some books. I go to bed at around 10:30.
1.When doesn’t Jim go to school? A.On Mondays and Tuesdays. B.On Wednesdays and Thursdays. C.From Monday to Friday. D.On Saturdays and Sundays. 2.Where does he have breakfast? A.At home. B.At school. C.In a hotel. D.I don’t know. 3.When do the classes begin? A.At 7:10. B.At 7:40. C.At 8:00. D.At 4:30. 4.— What do the students do after school? — They usually ______. A.play soccer B.play basketball C.speak English D.play chess 5.— What does Jim probably(可能) do at home? — He probably ______. A.does his homework B.watches TV C.reads books D.all the above 【答案】 1.D 2.A 3.C 4.B 5.D 【解析】 【分析】
短文大意:本文介绍了吉姆上学日一天的学习和生活情况。
1.题意:吉姆什么时候不上学?考查细节判断题。根据Let me tell you about my day at school.
From Monday to Friday, I get up at 6:00.,可知周一到周五上学,周末休息,故选D。
2.题意:他在哪里吃早餐?考查细节判断题。根据I have breakfast at 7:10. Then I go to school.,可知在家吃早餐,故选A。
3.题意:什么时候开始上课?考查细节判断题。根据Our school starts at 8:00.,可知选C。
4.题意:学生们放学后做什么?考查细节判断题。根据In the afternoon, classes are over at 4:30. Then we play basketball at school at 4:50.,可知打篮球,故选B。 5.题意:吉姆可能在家做什么?考查细节推断题。A. does his homework做家庭作业;B. watches TV看电视;C. reads books读书;D. all the above以上全是。根据I have supper at about 6:00. In the evening I do my homework and often watch TV. Sometimes I like reading some books.,可知ABC三项全是,故选D。 【点睛】
阅读理解是最能体现学生英语能力的题型,分值较高,如何通过解题方法的掌握来提升自己解答阅读理解题的技巧是学生最关心的问题。初中阅读理解一般考查学生的细节理解能力,主旨理解能力和推理判断能力。做阅读理解题,首先要准确理解题意,然后根据题意根据短文内容做出正确的答案。(1)考查细节理解能力,此类型题较简单,准确理解题意后,直接到文中找出答案。(2)
考查猜词能力。做这种题型时,要根据上下文意思准确猜出词意。3)考查推理判断能力,此类题型较难,准确理解题意后,在文中找出相关的内容做出合理的推断。(4)考查主旨理解题。此类题型需通读全文,整体把握,根据文本主要内容选择合适的选项。 Name: Lily Brown Class: 2A Birthday: November 17th Can: swim, dance, make model planes Tel: 202-5687 Name: Tom Green Class: 2B Birthday: July 19th Can: play basketball, play the guitar, do Chinese kung fu Tel: 506-4587 Name: Amy White Class: 2A Birthday: July 1st Can: sing, swim, play tennis Tel: 247-32 1.What’s Lily’s telephone number? A.235-5687. C.506-4587.
2.When is Amy’s birthday? A.On November 17th. C.On July 1st.
3.Who can do Chinese kung fu? A.Lily. C.Amy.
4.What can Amy do? A.She can play soccer. C.She can dance.
5.Which of the following is TRUE? A.Lily’s last name is White.
B.You can call Tom at 247-32. C.Lily and Amy are classmates. D.Tom can make model planes. 【答案】 1.B 2.C 3.B 4.D 5.C 【解析】
B.202-5687. D.247-32. B.On July 19th.
D.On September 5th. B.Tom. D.Peter.
B.She can play the guitar. D.She can swim.
【分析】
短文大意:短文以表格形式介绍了莉莉、汤姆和艾米三人的基本信息。
1.题意:莉莉的电话号码是多少?考查细节理解题。根据第一栏莉莉的信息Tel: 202-5687,可知选B。
2.题意:艾米的生日是什么时候?考查细节理解题。根据第三栏艾米的信息Birthday: July 1st,可知选C。
3.题意:谁会练中国功夫?考查细节理解题。根据第二栏汤姆的信息Can: play basketball, play the guitar, do Chinese kung fu,可知选B。
4.题意:艾米能做什么?考查细节理解题。根据第三栏艾米的信息Can: sing, swim, play tennis,可知选D。
5.题意:下列哪项是正确的?考查细节判断题。A. Lily’s last name is White. 莉莉的姓是怀特。B. You can call Tom at 247-32. 你可以打247-32给汤姆。C. Lily and Amy are classmates. 莉莉和艾米是同班同学。D. Tom can make model planes.汤姆会做模型飞机。根据第一栏莉莉的信息Class: 2A和第三栏艾米的信息Class: 2A,可知莉莉和艾米是同班同学,C项说法正确,故选C。
Amy is my good friend. She is from New York and she is thirteen years old. Now she studies in Rizhao, Shandong.
She likes playing tennis and she can play it well. She often plays tennis with her friends on Thursday afternoon. She also likes singing and dancing, and she can sing many English and Chinese songs. So she joins the school music club. The students in this club often have a party on Friday afternoon. She has free time at weekends and she likes to watch The Voice of China(中国好声音). She wants to be a good singer like Li Qi.
Do you want to make friends with her? Please call her at 581-1296 or e-mail her at ****************.1.Where is Amy from? A.
B.
C.
D.
2.Amy often plays tennis on ______. A.Monday afternoon B.Thursday afternoon C.Friday afternoon D.weekends 3.Amy is in the school ______ club. A.English B.sports C.music D.chess 4.Jenny wants to make friends with Amy. She can ______. A.call her at 569-1258 B.call her at 581-1296 C.**************************D.**************************5.Which of the following is TRUE? A.Amy studies in Beijing now.
B.She often has a party on Thursday. C.She doesn’t like the Voice of China. D.She wants to be a singer like Li Qi. 【答案】 1.D 2.B
3.C 4.B 5.D 【解析】 【分析】
短文大意:本文介绍了好朋友艾米的日常喜好。
1.题意:艾米来自哪里?考查细节理解题。根据She is from New York,可知选D。
2.题意:艾米经常在周四下午打网球。考查细节理解题。根据She often plays tennis with her friends on Thursday afternoon.,可知选B。
3.题意:艾米在学校的音乐俱乐部。考查细节理解题。根据So she joins the school music club.,可知选C。
4.题意:珍妮想和艾米交朋友。她可以打581-1296给她。考查细节理解题。根据Do you want to make friends with her? Please call her at 581-1296 or e-mail her ******************.,可知选B。
5.题意:下列哪项是正确的?考查细节判断题。A. Amy studies in Beijing now. 艾米现在在北京学习。B. She often has a party on Thursday. 她经常在星期四举行聚会。C. She doesn’t like the Voice of China. 她不喜欢《中国好声音》。D. She wants to be a singer like Li Qi.她想成为一名像李琦一样的歌手。根据She has free time at weekends and she likes to watch The Voice of China. She wants to be a good singer like Li Qi. 她想成为像李琦一样的好歌手,可知D项说法正确,故选D。 【点睛】
阅读理解是最能体现学生英语能力的题型,分值较高,如何通过解题方法的掌握来提升自己解答阅读理解题的技巧是学生最关心的问题。初中阅读理解一般考查学生的细节理解能力,主旨理解能力和推理判断能力。做阅读理解题,首先要准确理解题意,然后根据题意根据短文内容做出正确的答案。(1)考查细节理解能力,此类型题较简单,准确理解题意后,直接到文中找出答案。(2)考查猜词能力。做这种题型时,要根据上下文意思准确猜出词意。3)考查推理判断能力,此类题型较难,准确理解题意后,在文中找出相关的内容做出合理的推断。(4)考查主旨理解题。此类题型需通读全文,整体把握,根据文本主要内容选择合适的选项。
Lily always rides her bike to school. It’s four miles to school and it takes her about fifteen minutes. Lily likes riding to school. She says it’s good for her health. Bob often goes to school by bus. He likes talking with his friends on the bus. It’s about ten minutes’ journey(旅程) to school by bus.
Mary’s home is next to the school. She always walks to school. It’s about ten minutes’ walk. Mary says she likes taking walks after meal. 1.How does Lily go to school? A.By bike B.By bus C.By boat D.Take the train 2.How far is it from Lily’s home to her school? A.It’s three miles B.It’s five miles C.It’s ten miles D.It’s four miles 3.Why does Lily like riding to school? A.Because it’s good for her school B.Because her home is next to school C.Because it’s good for her health
D.I don’t know
4.How long does it take Bob to get to school by bus? A.Four minutes B.Ten minutes C.Five minutes D.I don’t know 5.How far is it from Mary’s home to her school? A.It’s about four minutes’ walk B.It’s about five minutes’ walk C.It’s about ten minutes’ walk D.It’s about nine minutes’ walk 【答案】 1.A 2.D 3.C 4.B 5.C 【解析】 【分析】
Lily总是骑自行车去学校,Lily喜欢骑车去学校.她说,这对她的健康有好处.Bob通常乘公共汽车去上学.Mary的家离学校很近.她通常步行去上学. 1.细节理解题。Lily always rides her bike to school.句意:Lily总是骑她的自行车去学校。由此句可知答案是By bike.故选:A
2.细节理解题。It’s four miles to school and it takes her about fifteen minutes.句意: 到学校要走四英里,花了她大约十五分钟的时间。由此句可知答案是It’s four miles,故选:D
3.细节理解题。She says it’s good for her health.句意:她说它对她的健康有好处。由此句可知,Lily认为骑车对她的健康有好处。因此答案是It’s good for her health.故选:C
4.细节理解题。It’s about ten minutes’ journey to school by bus.句意:坐公共汽车到学校大约要十分钟。因此答案是Ten minutes,故选:B
5.细节理解题。It’s about ten minutes’ walk.句意:大约是步行十分钟的路程。由此句可知,Mary的家到学校大约是步行十分钟的路程。故选:C October Saturday Sunday Monday 3 Tuesday 4 11 Wednesday 5 Tom’s birthday 12 Thursday 6 13 20 27 Friday 7 14 mother’s birthday 21 28 1 English 2 test 8 15 22 9 School 10 Trip 16 23 17 24 baseball 18 soccer 19 English game party 25 26 game 29 30 Art Festival 31 根据材料内容选择最佳答案。 1.The English test is on ______. A.October 1st. B.October 9th C.October 19th D.October 14th
2.Tom’s birthday is on October 5th and his mother’s birthday is on ______. A.October 9th B.October 19th C.October 14th D.October 30th 3.______ is on October 9th and ______ is on October 19th. A.School Trip; English party B.Art Festival; English party C.English part; School Trip D.Tom’s birthday; soccer game
4.Tom has a ______ on October 18th and he also has a ______ on October twenty-fourth.
A.soccer game; English party B.soccer game; baseball game C.School Trip; soccer game D.baseball game; Art Festival 5.October 30th is ______. A.soccer game. B.English party C.baseball game D.Art Festival 【答案】 1.A 2.C 3.A 4.B 5.D 【解析】 【分析】
表格中列举了10月份的一些重大活动。例如:10月1日的英语测试,10月5日汤姆的生日, 10月9日的学校旅行,10月19日的英语晚会等等。
1.细节理解题。根据表格列举的10月第一周的内容可知,英语测试在10月1日,星期六,故答案为A。
2.细节理解题。根据表格列举的10月第二周的内容可知,汤姆妈妈的生日在10月14日,星期五,故答案为C。
3.细节理解题。根据表格列举的10月第二周以及第三周的内容可知,学校旅行在10月9日,英语晚会在10月19日。故答案为A。
4.细节理解题。根据表格列举的10月第三周以及第四周的内容可知,汤姆在10月18日有一场足球赛,10月24日也有一场棒球赛。答案为B。
5.细节理解题。根据表格列举的10月第五周的内容可知,艺术节在10月30日。故答案为D。
I’m a boy. My name is Robert. I’m fifteen years old. My birthday is on March 6th. I like volleyball.
I’m Mary. I’m an English girl. I’m sixteen. I was born (出生) on May 4th. I like singing.
My name is Wang Gang. I’m Wang Ping’s brother. I’m a Chinese boy. I’m fourteen. My birthday is on February 1st. I like running. 根据材料内容选择最佳答案。 1.Who is 15 years old? A.Robert. B.Mary. C.Wang Ping. D.Wang Gang. 2.Mary’s birthday is on ______. A.March 6th B.February 1st C.May 4th D.May 16th 3.Wang Gang is ______. A.a Chinese boy B.a Chinese girl C.an English boy D.an English girl 4.______ is Wang Ping’s brother. A.Robert B.Mary C.Mary’s brother D.Wang Gang 5.Wang Gang likes ______. A.playing volleyball B.singing C.playing the piano D.running 【答案】 1.A 2.C 3.A 4.D 5.D 【解析】 【分析】
这是一篇介绍个人信息的短文。文中罗伯特、玛丽和分别介绍了各自的年龄、生日以及爱好等等。
1.细节理解题。根据文中句子I’m a boy. My name is Robert. I’m fifteen years old.可知,罗伯特十五岁了,故答案为A。
2.细节理解题。根据文中句子I’m Mary. I’m an English girl. I’m sixteen. I was born (出生) on May 4th.可知,玛丽出生在5月4日,因此玛丽的生日是5月4日。故答案为C。
3.细节理解题。根据文中句子My name is Wang Gang. I’m Wang Ping’s brother. I’m a Chinese boy.可知,是个中国男孩。答案为A。
4.细节理解题。根据文中句子My name is Wang Gang. I’m Wang Ping’s brother. 可知,是王平的弟弟(哥哥),答案为D。
5.细节理解题。根据文中句子My name is Wang Gang. I’m a Chinese boy. I’m fourteen. I like running.可知,喜欢跑步,故答案为D。
I’m Tina. I’m eleven years old. I like September very much. September 9th is my birthday, and my mother’s birthday is in September, too. We have a birthday party
every year. Teachers’ Day is in September, too. And I can play with all my teachers. So September is my favorite. What about you? 根据材料内容选择最佳答案。
1.It is Tina’s ______ birthday this year. A.eleven B.eleventh C.tenth D.ten 2.______ birthday is in September. A.Tina’s B.Tina’s father’s C.Tina’s teacher’s D.Tina’s grandfather’s 3.______ birthday is on September 9th. A.Tom’s B.Tina’s C.Tina’s mother’s D.Tina’s father’s 4.______ is Teachers’ Day. A.September 10th B.September 9th C.September 1st D.September 2nd 5.______ likes September very much. A.Tina B.Tina’s mother C.I D.Tina’s father 【答案】 1.B 2.A 3.B 4.A 5.A 【解析】 【分析】
短文大意:蒂娜十一岁。九月九日是她的生日,她妈妈的生日也在九月,因为教师节在九月,所以她可以和所有的老师一起玩。蒂娜说九月是她最喜欢的月份。
1.细节理解题。根据文中句子I’m Tina. I’m eleven years old. I like September very much. September 9th is my birthday可知,蒂娜11岁,今年9月9日是她的第11个生日,需要用到序数词,故答案为B。
2.细节理解题。根据文中句子September 9th is my birthday, and my mother’s birthday is in September, too.可知,蒂娜和妈妈的生日都在9月份,只有A选项符合题意。
3.细节理解题。根据文中句子September 9th is my birthday可知,蒂娜的生日在9月9日,答案为B。
4.细节理解题。根据生活常识可知,9月10日是教师节,故答案选A。
5.细节理解题。根据文中句子I like September very much.可知,蒂娜非常喜欢9月,故答案为A。
15.Mary's Timetable(课程表) 8:00~8:45 8:55~9:40 Monday English Chinese Tuesday History Art Wednesday English Chinese Thursday Physics Chinese Friday Chinese English 9:50~10:35 Maths 10:45~11:30 P.E. English Geography History History Maths P.E. Music Geography 11:30~1:30 Lunch break(午休) 1:30~2:15 Music P.E. P.E. English Self-study History(历史) Geography(地理) Physics(物理) 阅读表格,选择正确答案。
1.Which lesson does Mary have every day? A.English. B.Chinese. C.History. 2.Mary has a lunc break(午休)for ______. A.2 hours B.1hour C.1.5 hours 3.How many music lessons does Mary have in a week? A.Three. B.Four. C.Two. 4.The third class begins at ____in the morning. A.9:35 B.9:55 C.9:50 5.When does Mary have history? A.Tuesday. B.Friday. C.Tuesday and Wednesday. 【答案】 1.A 2.A 3.C 4.C 5.C 【解析】 【分析】
试题分析:题目所示是玛丽的课程表,从表格中可以看出,玛丽周一至周五,每天上五节课,上午八点开始上课,中午十一点半开始两个小时的午休。
1.题意:玛丽每天上什么课?考查表格理解题。A. English英语;B. Chinese语文;C. History历史。根据课程表的安排,周一至周五,每天都有的课程,是英语课。故选A。
2.题意:玛丽午休 (时间)。考查表格理解题。根据表格倒数第二行的数据,11:30~1:30,正好两个钟头。故选A。
3.题意:玛丽一个星期有多少节音乐课?考查表格理解题。根据表格内容,周一和周五各有一节,可知选C。
4.题意:第三节课在上午 开始。考查表格理解题。根据表格内容和时间9:50~10:35,可知选C。
5.题意:玛丽什么时候有历史课?根据表格内容,可知选C。
点睛:对于阅读理解题,首先要粗读文章了解大意,其次通过细读,理解全文。在粗读的基础上,仔细阅读题后所给的题目,根据题目要求,再有重点地返回来仔细阅读。在阅读理解的题目中,所设问题主要有以下几种方式:找主题或概括文章的中心思想、就文中的具体事实和情节进行提问、根据文章的表
层意思进行深层次的推理判断等,在细读时,要根据设问的方式,进行有侧重地阅读。1、概括文章中心思想。1)文首呈现主题句。2)文尾出现主题句。3)首尾呼应展现主题。4)文中表述主题。前面提出问题,文中的主题由随之陈述的细节或合乎逻辑的引申在文中导出,而后再做进一步的解释。5)文章没有主题句。在这种情况下,考生要把所有的细节综合起来。进行逻辑推理,概括归纳出文章的主题句。2、掌握文章的具体事实和重要情节。在考题中,经常会见到就文章中某一具体事实和重要情节进行测试的题目做这类题目,要求考生在阅读时要注意辨认和记忆具体事实,重要情节,事物的起因、过程、结果及发生的地点、时间等,这些都有可能作为测试点。还有一些表格题,比如本题,要求考生在理解的基础上,通过自己的思维将理解的内容系统化,进行计算、排序等。例如第2小题,题意:玛丽午休 (时间)。考查表格理解题。根据表格倒数第二行的数据,11:30~1:30,正好两个钟头。故选A。还有第3小题,题意:玛丽一个星期有多少节音乐课?考查表格理解题。根据表格内容,周一和周五各有一节,可知选C。
16.The Information about Some Great Inventions Invention Appearing (出现) Time Inventor(发明 者) Inventor's Nationality(国籍) Early Main Material (材料) Wheel A few thousand years ago Unknown Telephone Light bulb (灯泡) In 1879 Thomas Edison American Paper Around 2,000 years ago Cai Lun In 1876 Alexander Bell Unknown American Chinese Wood Plastic and metal Used for communi- cating over distances (距离) Glass and metal Cotton or flax(亚麻) Main Use(主要 Making travelling 用途) faster Giving light Used for recording information 1.What's the form(表格) above about? A.Rules. B.Movies. C.Dreams. D.Inventions.
2.What's the latest invention according to(根据) the form above? A.The wheel. B.The paper. C.The telephone. D.The light bulb.
3.How many Chinese inventions are mentioned(提到) in the form above?
A.One. B.Two. C.Three. D.None. 4.What was the telephone made of according to the form above? A.Wood. B.Glass and metal. C.Plastic and metal. D.Cotton and flax. 5.Thanks to the invention of the wheel, people can ________. A.have enough light to read B.travel faster
C.communicate over distances D.have more books to read 【答案】 1.D 2.D 3.A 4.C 5.B 【解析】 【分析】
短文列举了4项发明的有关信息,包括发明时间,发明者及国籍,材料组成以及主要的用途。
1.主旨大意题。由文中各个发明的信息可知,本文说的主要是发明,故选D。 2.细节理解题 由题目可知,最靠近现代的发明是什么,由文中时间一列可知 发明:灯泡 出现时间:1879年 最近,故选D。
3.细节理解题 。由文中第四横行的国籍可知,Chinese只有一个,即最后一个\"纸\",故选A。
4.细节理解题 由文中第三列 Plastic and metal可知 电话最早的材质:塑料和金属,故选C。
5.细节理解题 。由文中第二列中的内容:车轮的用途Making travelling faster可知 ,它可以让行程更快捷,故选B。
17. Animal shows in City Zoo Lion show Day: Friday: Time: 6:00 p.m.----8:00 p.m. Place: Lions’ Home Price: ¥20/ one person(人) Elephant show Day: Saturday Time:8:00a.m.----9:30a.m. Place: Elephants’ House Price: ¥30/ one person Monkey show Day: Sunday Time: 10:30 a.m.----11:30 a.m. Place: Monkeys’ Home Price: ¥10/ one person 1.When is the lion show? A.On Friday morning. B.On Friday evening. C.On Saturday morning. D.On Sunday afternoon.
2.If (如果) John’s parents take him and his sister to see the lion show, they need to pay ________. A.¥30 B.¥40 C.¥60 D.¥80 3.How long is the elephant show? A.Half an hour. B.One hour. C.One and a half hours. D.Two hours. 4.Where can we see the monkey show? A.Near Elephants’ House. B.Next to Lions’ Home. C.At Monkeys’ Home. D.In City Zoo’s hall. 5.Which of the following is TRUE?
A.You can't see the elephant show and the monkey show on the same day. B.The ticket (票) for the lion show is the most expensive (最贵的) of all. C.Ben has ¥50 and he can see all the animal shows in City Zoo. D.The monkey show is two hours long. 【答案】 1.B 2.D 3.C 4.C 5.A 【解析】 【分析】
本文是介绍市动物园动物表演节目的广告。它介绍了狮子表演。大象表演和猴子表演的时间、地点和门票价格。 1.B
细节理解题。根据Day: Friday:Time: 6:00 p.m.----8:00 p.m. 可知狮子表演是在星
期五晚上6点到8点。故选B。 2.D
推理判断题。根据Price: ¥20/ one person(人)可知观看狮子表演的门票是没人20元,约翰的父母带着他和他的妹妹一共四个人,需要支付20×4=80元,故选D。 3.C
推理判读题。根据Time:8:00a.m.----9:30a.m. 可知大象表演的时间从上午8点到上午9点30分,共持续1个半小时,故选C。 4.C
细节理解题。根据Place: Monkeys’ Home可知猴子表演的地点是在猴子之家,故选C。 5.A
推理判断题。根据广告上的内容可知Elephant show是在星期六,Monkey show是在星期天,因此这两个表演不在同一天,故选A.
点睛:认真阅读题干,根据题干要求,在文中寻找合适的答案,需要依据文中答案所在的段落,进行细节理解,推理判断以及概括归纳。例如小题1,询问狮子的表演时间,可以根据第一个广告的Day: Friday:Time: 6:00 p.m.----8:00 p.m. 可知狮子表演是在星期五晚上6点到8点。故选B。 18. Hi,I'm Bruce.I'm from South Africa.I'm good at sports and I can run very fast.Many people are afraid of me because I look scary. Hello,I'm Peter.I'm from Thailand.I'm friendly.Do you want to make friends with me?I can play soccer with you.I'm good at it. I'm Buzz.I'm from Australia,but now I live in a zoo in the USA.I'm shy and quiet.I like listening to music.And I can dance. I'm Toby.I'm from China.Do you like Chinese kung fuI can show you.Many people like me.They think I'm cute and beautiful.Do you think so 1.Bruce is good at ________. A.sports B.music 2.Peter is ________. A.scary B.friendly 3.Where is Buzz from? A.South Africa. C.Australia.
4.What can Toby do? A.Play soccer. C.Do kung fu.
C.art C.shy B.Thailand. D.The USA. B.Dance. D.Swim.
D.math D.cute
5.The four animals don't tell us ________. A.where they are from B.what they are like C.what they can do D.how old they are 【答案】 1.A 2.B 3.C 4.C 5.D 【解析】 【分析】
短文采用拟人的手法,列举了狮子,大象,长颈鹿以及熊猫四种的自我介绍。 1.A
根据表格第一栏中的句子“I’m good at sports and I can run very fast.”可知,Bruce擅长运动, 答案为A。 2.B
根据表格第二栏中的句子“Hello, I’m Peter. I’m from Thailand. I’m friendly.”可知,Peter很友好,答案为B。 3.C
根据表格第三栏中的句子“I’m Buzz.I’m from Australia.”可知,Buzz来自澳大利亚。答案为C。 4.C
根据表格第四栏中的句子“I’m Toby. I’m from China. Do you like Chinese kungfu? I can show you.”可知,Toby会表演中国功夫,答案为C。 5.D
通读全文可知,四种动物分别介绍了各自来自何方,性格特征以及特长,没有提到年龄问题,故答案为D。
19.It's Saturday today.Tony doesn't have to go to school.He can do what he likes to do. 7:30 7:55 8:30 10:00 10:45 11:30 11:50 Gets up and brushes his teeth. Has a big breakfast with his parents. Plays tennis with his best friend Rick. Takes a walk in the park. Plays the piano. Helps his mother cook lunch. Has chicken,vegetables and rice for lunch. 1.What does Tony do first after he gets up? A.He has breakfast. B.He takes a shower. C.He plays the piano. D.He brushes his teeth.
2.Who does Tony play tennis with? A.His friend. B.His brother. C.His father. D.His cousin. 3.Tony plays the piano at ________. A.half past eleven B.a quarter past eleven C.a quarter to ten D.a quarter to eleven 4.Tony doesn't have ________ for lunch. A.vegetables B.chicken C.rice D.fish 5.Which of the following is TRUE?
A.Tony gets up at half past eight in the morning.
B.Tony does his homework for one hour in the morning. C.Tony walks for about forty-five minutes in the park.
D.Tony's father cooks lunch. 【答案】 1.D 2.A 3.D 4.D 5.C 【解析】 【分析】
这篇短文主要讲述了今天是周六,Tony不必去上学,他可以去做他喜欢做的事情,以下就是他的活动内容。
1.细节理解 根据文中7:55 Has a big breakfast with his parents可知答案,故选D。
2.细节理解 根据文中8:30 Plays tennis with his best friend Rick.可知答案,故选A。
3.根据文中10:45 Plays the piano.可知答案,在十点四十五,Tony弹钢琴了。故选D
4.推理判断 根据文中11:50 Has chicken,vegetables and rice for lunch.可知,Tony午饭没有吃鱼。故选D
5.推理判断 根据文中10:00 Takes a walk in the park.及10:45 Plays the piano.可知答案,Tony在公园走了45分钟。故选C。
20. It’s known to us all that New York is the biggest city of the USA.A long time ago, it was called Lenapehoking. In 1626, Dutch(荷兰) people bought the land for only $24! They called it New Amsterdam. Then in 16, the British took it over and changed the name to New York.
New York had an excellent harbour(港口). Many people from all over the world came by sea and landed in New York. These people wanted a better life. New York seemed to give them that. By 1835, New York became the largest city in the United States. New York City used to have five smaller towns but now they are all part of the same city. They are Manhattan, Brooklyn, Queens, the Bronx and Staten Island. Today, New York is home to millions of people from all over the world. These different cultures make New York an exciting place to visit. There’s much to do in
New York. You can take a helicopter(直升飞机) riding through the city, ride horses in Central Park, see a movie in the afternoon and watch the sunset(日落) over the
Brooklyn Bridge. Don’t worry if you get hungry. Some restaurants are open 24 hours a day!
1.In the year 1626, New York was called __________. A.Lenapehoking B.New Amsterdam C.New York D.Manhattan 2.A long time ago, many people came to New York __________. A.by train B.because it was beautiful C.to look for a better life D.to travel
3.New York became the largest city in the United States __________. A.about three hundred years ago B.about two hundred years ago C.about four hundred years ago D.one hundred years ago
4.The writer suggests(建议) that the tourists watch the sunset in __________. A.Brooklyn B.Queens C.the Bronx D.Staten Island 5.Which of the following is NOT TRUE about New York? A.The city got the name “New York” in 16. B.New York is a big and exciting city. C.New York has five smaller towns now.
D.If you are hungry at 3 a. m. , you can go to a restaurant. 【答案】 1.B 2.C 3.C 4.A 5.C 【解析】 【分析】
试题分析:这篇短文主要讲述了美国最大城市——纽约的历史。它最初是荷兰人用24美元从印第安人手里买下来的,后来英国人占领了这个岛屿,改名为纽约。现在的纽约非常繁华,不同的文化的融合使其成为许多人参观的地方。 1.B细节理解题。根据In 1626, Dutch(荷兰) people bought the land for only $24! They called it New Amsterdam.故填B。
2.C细节理解题。根据Many people from all over the world came by sea and landed in New York. These people wanted a better life.故选C。
3.C细节理解题。根据By 1835, New York became the largest city in the United States.可知距离现在有180多年了,故选C。
4.A细节理解题。根据see a movie in the afternoon and watch the sunset(日落) over the Brooklyn Bridge.故选A。
5.C细节理解题。根据New York City used to have five smaller towns but now they are all part of the same city.可知是过去有五个小镇,故选C。 考点:故事类短文阅读。
21. There are 55 students in my class. They come from different places, so they go to school in different ways. Twenty students go to school on foot because they live near the school. Ten students ride the bikes to school because they live not far from
the school. Ten students go to school by bus because they live far from the school. Ten students go to school in their parents’ cars. The other five students go to school by boat because there is a river between their houses and the school. 1.How many students are there in the class? A.55 B.20 C.10 D.50 2.Twenty students ______ to school because they live near the school. A.walk B.by bus C.ride a bike D.on foot 3.Ten students ride the bikes to school because they live ______. A.near the restaurant B.far from the school C.not far from the school D.near the river 4.Five students go to school by boat because ______. A.they have boats
B.they live far from the school C.they would like to go by boat
D.there is a river between their houses and the school
5.If you live far from the school, you should ______ to go to school. A.walk B.ride bike C.take a bus D.by boat 【答案】 1.A 2.A 3.C 4.D 5.C 【解析】 【分析】
试题分析:本文叙述了我班学生上学的交通方式。我班有55名学生。20名学生步行上学,10名学生骑自行车去上学,有5名学生坐船上学,10名学生坐父母的车上学,还有10名学生坐公交车去上学。
1.A 细节理解题。根据There are 55 students in my class.可知班里有55名学生,故选A。
2.A细节理解题。根据 Twenty students go to school on foot because they live near the school.可知20名学生步行上学,故选A。
3.C细节理解题。根据 Ten students ride the bikes to school because they live not far from the school.可知10名学生因为离学校不远,因此骑自行车去上学,故选C。
4.D细节理解题。根据 The other five students go to school by boat, because there is a river between their houses and the school.可知有5名学生坐船上学,是因为在他们家和学校之间有一条河,故选D。
5.C推理判断题。根据 Ten students go to school by bus because they live far from the school.可知如果你离学校较远,你应该坐公交车去上学,故选C。 考点:日常生活类短文阅读。
22. Today is Sunday. Our class meets at seven thirty a.m. at the school gate. We take a bus to Haian Park. The price(价格)of the ticket(票) for each adult(成人)is eighteen yuan, but for each student is half. The park is open from 8 a.m. to 5 p.m.
First we play games in the park. And then we have dinner at noon. After that we sit and chat under the trees. At half past three, we go to the Swimming Club. We come back home at about six o’clock in the afternoon because(因为) it is time for all of us to have supper. We are tired(累) but we are very happy. 1.We meet ___________ A.at the school gate. B.in the park C.in the bus D.in the Swimming Club
2.The price of the ticket for each student is _________yuan. A.nineteen B.thirty—six C.nine D.eighteen 3.The park is open for _______hours a day. A.eight B.nine C.ten D.eleven 4.After dinner we sit and chat________ A.at home B.near the club C.on the sofa D.under the trees 5.Why do the students go home at about six p.m.? A.Because they are happy. B.Because they are tired. C.Because they go home for supper. D.Because they have some homework to do.
【答案】 1.A 2.C 3.B 4.D 5.C 【解析】 【分析】
试题分析:今天是星期天。我们班上午七点三十分在校门口集合,乘公共汽车去海安公园。票价为每个成人是18元,但对于每个学生半价。公园从8点到下午5点开放。首先,我们在公园里玩游戏。然后我们中午吃晚饭。饭后坐在树下聊天。3点半我们去游泳俱乐部。我们大约6点钟回家。我们很累,但是我们很开心。
1.细节理解题,根据文中的语句“Our class meets at seven thirty a.m. at the school gate.”理解可知,我们在校门口七点集合,故选A。
2.细节理解题,根据文中的语句“The price(价格)of the ticket(票) for each adult(成人) is eighteen yuan, but for each student is half(半价).”理解可知,大人的票价是18,学生的是一半,也就是9yuan,故选C。
3.细节理解题,根据文中的语句“The park is open from 8 a.m. to 5 p.m.”理解可知,公园自早上八点,到下午五点开门,共九个小时,故选B。
4.细节理解题,根据文中的语句“First we play games in the park. And then we have dinner at noon. After that we sit and chat under the trees.”理解可知,午饭后我们在树下聊天。故选D。
5.细节理解题,根据文中的语句“We come back home at about six o’clock in the afternoon because it is time for all of us to have supper.”理解可知,我们六点回家的主要原因就是回家吃饭,故选C。 考点:日常生活类短文阅读
23. A Big Ben is not the name of a man. It is the name of a big clock in London. London is the capital of England. This clock has four faces. So,no matter(无论)where you stand,you can read the time on the face of Big Ben. Each face is the size of a bus. The hands are about four metres long. It is about the size of two people standing on top of each other. If you go to London,you may want to visit the
Houses of Parliament(国会大厦). In that place you will find Big Ben sits at the top of the clock tower in the Houses of Parliament. You will probably hear it and see it. The big clock makes such a loud noise. “Ding dong,ding dong. ” It goes every quarter of an hour. The name of Big Ben comes from a big builder. 1.Big Ben is__________. A.a bus B.a clock C.the name of Ben D.a house 2.Big Ben is in________. A.China B.the USA C.Japan D.the UK 3.The clock goes every minutes of an hour. A.ten B.fifteen C.thirty D.forty-five 4.You can read the time of Big Ben________. A.at the top of the clock tower B.in the Houses of Parliament C.on the hands of the huge clock D.on the four faces of the clock. . . .
5.The underlined(画线部分)word “hands” means“__________\" in Chinese. A.手 B.标志 C.指针 D.发条 【答案】 1.B 2.D 3.B 4.D 5.C 【解析】 【分析】
试题分析:这篇短文为我们介绍的是英国的大本钟。大本钟有四张表盘,每一张表盘都像一辆公共汽车那么大。无论你站在哪里,都能看到大本钟上的时间。它的指针有4米长。在伦敦的国会大厦上,你可以看到大本钟,也能听到它的钟声。
1.细节理解题。根据短文的第一句话Big Ben is not the name of a man. It is the name of a big clock in London可知,Big Ben 不是一个人的名字,它是伦敦的一个大钟的名字。故Big Ben 是一个大钟。故选B。
2.细节理解题。根据短文的前几句话Big Ben is not the name of a man. It is the name of a big clock in London. London is the capital of England.可知,Big Ben 在伦敦,而伦敦是英国的首都。选项中the UK.也是英国的意思。故选D。A是中国;B是美国;C是日本。
3.细节理解题。根据短文中It goes, every quarter of an hour.可知,大本钟每一刻钟敲响一次。这句话中的quarter是一刻钟的意思,我们知道,一刻钟就是15
分钟。故选B。
4.细节理解题。根据短文中This clock has four faces. So, no matter (无论)where you stand, you can read the time on the face of Big Ben可知,这个大本钟有四张表盘,所以无论你站在哪里,你都能看到大本钟上的时间。故选D。 5.词义猜测题。hand 我们知道它的本意是手,但是因为这篇短文主要为我们介绍的是英国的大本钟,所以我们知道,这里的hand 指的是表盘上的指针。故选C。
考点:日常生活类短文阅读。
24.This is Wang Ping’s Day. He’s a young worker. His job is carrying coal (运煤). He thinks that’s great. Wang Ping’s Day 5:10 a. m. 5:20 a. m. 5:30 a. m. 5:40 a. m. 6:00 a. m. 5:00 p.m. 5:10 p.m. 6:00 p.m. 6:30~7:30p.m. Don’t work Go home by car Take a shower Eat breakfast. Go to bed. Get up. Buy vegetables or other things for breakfast Have a big dinner. Watch news(新闻) on TV. 7:40 p.m. Leave home and go to work 1.When does Wang Ping have breakfast? A.At 5:20 in the morning. B.At 5:10 in the afternoon. C.At 5:40 in the morning. D.At 6:00 in the afternoon.
2.Where does he have his breakfast? A.At home. B.In the coal mine(煤矿).
C.In the restaurant(餐馆). D.In the factory (工厂). 3.Wang Ping watches news ______. A.over the radio(收音机) B.on TV in the morning C.every day D.every morning 4.Wang Ping goes home _______. A.at 7:40 every evening B.at 5:20 every evening C.at 7:30 every morning D.at 5:20 every morning 5.--- How old is Wang Ping? --- _______. A.About 50 B.About fifteen C.25 D.We don’t know 【答案】 1.C 2.A 3.C 4.D 5.D 【解析】
1.细节题:根据表格第五行,。可知选C。
2.推理题:从表格第三行,可以推断出他是在家吃早饭的,选A。
3.排除题:从文章的倒数第二行,可知他晚上看电视听新闻,可以排除A、B、D,所以C。
4.细节题:从表格的第三行,可知他每天早上5;20回家。D
5.细节题:文章只说了:He’s a young worker.所以我们不知道他多大了。选D。
25. Mr. Wang is our English teacher. He is more than (多于) fifty years old. He is tall and thin with black hair. He has a big nose and small eyes. He always wears a pair of glasses. He often wears a dark blue jacket and black pants. He is strict (严格的) at his work, but he is kind to us. He teaches English well. He often makes us laugh in his class. We all think English is very interesting. We all like him very much, too. 1.How old is Mr. Wang? A.50 B.45 C.more than 50 2.What does Mr. Wang look like? A.tall B.short C.nice 3.What does he often wear? A.a watch B.a pair of glasses C.a hat 4.What color is his jacket? A.black B.green C.blue 5.How do the students think of Mr. Wang? A.He is interesting B.He is kind C.He teaches English 【答案】 1.C 2.A 3.B 4.C 5.B
【解析】 【分析】
文章介绍了作者的英语老师王老师的一些情况。 1.文中第二句:He is more than fifty years old.故选C 2.根据文中第三句:He is tall.故选A
3.根据文中第二行:He always wears a pair of glasses.故选B 4.根据文中第三行:He often wears a dark blue jacket.故选C
5.根据文中倒数第三句:He often makes us laugh in his class.故选A
26. I’m Leo. There is a great artist in my family. She is Lisa. Lisa likes drawing a lot. Here are her three drawings (图画).
There is an animal in the first drawing. It has two big eyes, a big mouth and two small ears. It has long arms and long legs. It is black and white. There are some apples in its hands. It looks very happy. What is it? I don’t know, but Lisa says it is a panda. There is a woman in the second drawing. She is thin. She has straight blonde hair, a small mouth, a big nose and two big eyes. She looks angry (生气的). Who is she? Lisa says she is our mom. But Mom has curly blonde hair, small eyes and a small nose.
There is an animal in the third drawing, too. Its head is an apple. Its hair and tail (尾巴) are leaves (树叶). It has a long mouth, and it is a banana. Its two legs are carrots. What is it? Lisa says it is a horse (马), but it doesn’t look like a horse. Lisa is really a great artist, isn’t she?
1.The animal in the first drawing _______. A.looks very happy B.is eating apples
C.has big eyes and big ears D.has short arms and short legs 2.Leo’s mom has _______. A.a big mouth B.curly blonde hair C.two small eyes D.a small nose 3.From the passage, we can know Lisa is Leo’s _______. A.mother B.cousin C.sister D.classmate 4.划线单词“it”指代的是“_______”。 A.the hair B.the head C.the tail D.the mouth 5.下列哪项陈述是正确的? A.Lisa’s horse likes to eat carrots.
B.Leo thinks Lisa’s drawings are good. C.Lisa draws an animal and two women.
D.The woman in the second drawing looks happy. 【答案】 1.A 2.B 3.C 4.D 5.B
【解析】 【分析】
试题分析:这篇文章介绍了Lisa所画的三幅画中的情况。
1.A细节理解题。根据文章内容There is an animal in the first drawing. It looks very happy.可知在第一副画里的动物看起来很快乐。根据句意,故选A。 2.B细节理解题。根据But Mom has curly blonde hair, small eyes and a small nose.可知Leo的妈妈有卷的金色的头发。根据句意,故选B。
3.C细节理解题。根据文章内容I’m Leo. There is a great artist in my family. She is Lisa. Lisa says she is our mom.可知Lisa和Leo是姐妹。根据句意,故选C。 4.D词语猜测题。根据文章内容It has a long mouth, and it is a banana.可知它有一张大嘴,并且大嘴是一个香蕉。根据句意,故选D。
5.B细节理解题。根据Lisa is really a great artist, isn’t she?可知Leo认为Lisa的画非常好。根据句意,故选B。
27.
Every country has its favourite food. It's because of their different eating habits and lifestyles. In America people usually work hard and keep busy. They think, \"Time is money.\" They wouldn't like to spend much time eating. You can find that they eat fast food on weekdays quite often. There are lots of ways of cooking Western food. They think meat and milk are important. So the ways of cooking meat and products from milk are also important. Chinese food have different tastes, too. For example, the
most famous four tastes: Chuan, Lu, Su, Yue. People not only want to eat healthy food but also want to see the beautiful colours. The food should smell nice and taste
delicious, too. There are many vegetables in Chinese food. In China, eating is a kind of culture. You can study it and enjoy yourself.
1.People in every country have their own eating habits. 2.There are four tastes all over the world.
3.There aren't lots of ways of cooking Western food.
4.American people like fast food because they work hard and keep busy. 5.In China, eating is a kind of culture.
6.Only western food is healthy food. and has beautiful colours, nice smell and delicious tastes. 【答案】 1.T 2.F 3.F 4.T 5.T 6.F 【解析】
【分析】
本篇文章难度适中,主要讲述不同的国家有不同的饮食习惯和风格,并以中国和美国为例来说明这一观点。
1.细节理解题。根据Every country has its favourite food. It's because of their different eating habits and lifestyles“每个国家有它最喜欢的食物,这是因为他们不同的饮食习惯和生活方式”可知,每一个国家的人有他们自己的饮食习惯,故填T。
2.细节理解题。根据Chinese food have different tastes, too. For example, the most famous four tastes: Chuan, Lu, Su, Yue“中国的食物也有不同的味道,例如最著名的四个口味:川菜、鲁菜、苏菜和粤菜”可知,在中国最出名的四大菜系为川菜、鲁菜、苏菜和粤菜,所以世界上不止四种口味,故填F。
3.细节理解题。根据There are lots of ways of cooking Western food可知,有许多制作西餐的方法,故填F。
4.细节理解题。根据In America people usually work hard and keep busy. They think, \"Time is money.\" They wouldn't like to spend much time eating. You can find that they eat fast food on weekdays quite often“在美国,人们通常努力工作和保持忙碌,他们认为“时间就是金钱”,他们不想花费很多时间在吃上,你可以发现他们在工作日经常吃快餐”可知,美国人喜欢吃快餐因为他们努力工作并且保持忙碌,故填T。
5.细节理解题。根据In China, eating is a kind of culture可知,在中国,吃是一种文化,故填T。
6.细节理解题。根据People not only want to eat healthy food but also want to see the beautiful colours. The food should smell nice and taste delicious, too“人们不仅想吃健康的食品,而且他们也想要看这种美丽的颜色。也要闻起来香,吃起来可口”可知,中国的食物也是有美丽的颜色、香的味道以及品尝可口。故填F。 【点睛】
“正误判断型阅读理解题”解题思路:
(1)阅读原文,捕捉信息。理解大意。先通读原文,捕捉文中所提供的信息,抓住文章大意,理清全文脉络。
(2)审读题目,找出相关的依据。读懂短文内容再读题目,把握每一个待判定句子的含义,通过寻读法在原文中找出每一个问题相关的段落与词句,然后依据短文内容对试题所给出的句子进行是非判断。
(3)重读短文,逐题复核,检查无误。完成正误判断后必须将短文重复一遍,以加深对短文的理解,在此基础上再对每一道题进行复查,对一些似是而非的句子,一定要重新认真识别。
例如第3题,题干含义为“做西餐没有许多方法”。 根据There are lots of ways of cooking Western food可知,有许多制作西餐的方法,故填F。
28.Dear Tom,
I am in China now. Everything goes well with me. I hope you and Peter are very well, too.
It is Christmas Day today. I think you must get many presents.
Things in Beijing are different. I'm very happy to see the white Christmas. There is snow everywhere, and the snow is very thick on the ground. I like to go out to play with the snow with my friends.
Now it must be very hot in Australia. Do you often go swimming? I cannot swim here, but I'm learning to ski(滑雪). It's really interesting. Please write to me soon.
Yours, Daniel
1.The letter is to . A.Daniel B.Tom C.Peter D.Tom's brother 2.Why does Daniel call it white Christmas? A.Because the house is full of snow. B.Because they paint the house white. C.Because there is snow everywhere. D.Because they buy a white Christmas tree. 3.What does the underlined word \"thick\" mean in Chinese? A.薄的 B.厚的 C.冷的 D.瘦的 4.What's the weather like in Australia now? A.Cold. B.Cool. C.Warm. D.Hot. 5.Daniel is learning to . A.ski B.play basketball C.swim D.play football 【答案】 1.B 2.C 3.B 4.D 5.A 【解析】 【分析】
这是丹尼尔写给汤姆的信。介绍了北京与澳大利亚有很多不同,他很高兴过一个白色的圣诞节,和朋友在外面玩雪。
1.细节理解题。根据Dear Tom可知这封信是给汤姆的;故选B。
2.细节理解题。根据I'm very happy to see the white Christmas. There is snow everywhere,可知是因为到处都是雪;故选C。
3.词义猜测题。根据I like to go out to play with the snow with my friends可猜测是厚厚的雪;故选B。
4.细节理解题。根据Now it must be very hot in Australia.可知澳大利亚是热的;故选D。
5.细节理解题。根据but I'm learning to ski(滑雪).可知想学滑雪;故选A。
29.Choose the best answer (根据短文内容,选择恰当的答案)
Some people have very big families, with lots of brothers and sisters, and aunts and uncles. Some people's families are very small, with no brothers or sisters.
Betty has got a big family. There are seven people in her family. She has got four brothers, Alex, Sammy, Leon and Ken, but she has not got a sister. Betty lives with her parents in a house, It has got four rooms and it has got a garden. It is not big but it is beautiful. Her parents haven't got a car because they can't drive. They go to work by bicycle.
Tom hasn't even got a brother or sister. There are only four of them-his mother, father and Tom-and Grandma of course. They have a small family. Tom's parents work in the same company. They go to work by car. Tom walks to school because the school is near his house.
1.Some people have _______ families, with lots of brothers and sisters. A.small B.big C.happy D.unhappy 2.Betty has ___________ brothers, but ___________sister(s). A.three, two B.four, one C.four, no D.seven, one 3.Tom has __________ sisters and ___________ brothers. A.two, one B.no, no C.one, two D.three, no 4.Tom goes to school _____________. A.by bicycle B.by car C.on foot D.by bus 5.Betty's parents go to work by ____________. Tom's parents go to work by __________. A.bicycle, car B.car, bicycle C.taxi, car D.car, bus 【答案】 1.B 2.C 3.B 4.C 5.A 【解析】 【分析】
有些人有一个大家庭,他们的家里有很多人;还有些人有一个小家庭,家里的人很少。这篇短文分别给我们介绍了有一个大家庭的Betty和有一个小家庭的Tom。
1.细节理解题。根据短文的开头Some people have very big families, with lots of brothers and sisters, and aunts and uncles.可知,有些人有一个大家庭,家里有很多兄弟姐妹、叔叔、姑姑。由此可知应选B。
2.细节理解题。根据短文第二段中She has got four brothers, Alex, Sammy, Leon and Ken, but she has not got a sister.可知,Betty有四个兄弟,但是她没有姐妹。由此可知应选C。
3.细节理解题。根据短文第三段中Tom hasn't even got a brother or sister.可知,Tom既没有兄弟,也没有姐妹。由此可知应选B。
4.细节理解题。根据短文最后一句话Tom walks to school because the school is near his house.可知,Tom每天步行去上学,因为学校离他家很近。C选项中on foot意为“步行”,故选C。
5.细节理解题。根据短文第二段中Her parents haven't got a car because they can't drive. They go to work by bicycle.可知,Betty的父母骑自行车去上班;根据短文第三段Tom's parents work in the same company. They go to work by car.可知,Tom的父母开车去上班。由此可知应选A。 【点睛】
这篇短文给我们介绍了Betty和Tom两人各自的家庭情况。短文主题明确,内容贴近教材主题和学生们的日常生活,容易理解。题型是阅读理解,考查学生们快速阅读概括大意、搜索文章细节信息以及根据文意进行合理的推测和判断的能力。题目设置以细节理解题为主,考查学生们对文章事实信息的理解。做题时,应先通读短文,了解文章的大意和主题;然后根据题目所问,或利用关键词,锁定文章相关语句,结合选项作答。例如第2小题,根据题干中关键词Betty可定位到第二段,根据这一段中She has got four brothers, Alex, Sammy,
Leon and Ken, but she has not got a sister.可知,Betty有四个兄弟,但是她没有姐妹。由此可知应选C。再如第5小题,题目问及的是Betty的父母和Tom的父母,分别在第二段和第三段中,注意关键词parents以及表示交通工具的名词,就可以快速找到答案。
30.Dear Editor,
My English teacher is very strict with us. Several days ago, when we were
having an English class, Tom asked me a question. But she thought we were chatting in class. She asked us to stand at the back of the classroom for a few minutes. This made me uncomfortable. After that, I feel nervous in her class, so I don't like her class. However, I really want to learn English well. What should I do?
Mike
Dear Mike,
Every teacher wants his or her students to study hard. So I think you should have a talk with your English teacher and tell her what you and Tom did that day. If she knows the fact, she will say sorry to you and be pleased to hear that you want to learn English well.
Editor
1.Why does Mike write the letter to the editor?
A.Because he wants to tell the editor something interesting. B.Because he wants to make friends with the editor.
C.Because he wants to share his happiness with the editor. D.Because he wants to get some advice from the editor.
2.What happened during Mike's English class several days ago? A.He played with Tom.
B.He asked Tom some questions.
C.He couldn't answer the teacher's questions.
D.His teacher asked him to stand at the back of the classroom. 3.Why doesn't Mike like English classes now? A.Because he can't understand what his teacher says. B.Because he often makes mistakes in English classes. C.Because English classes make him nervous. D.Because he doesn't like to learn English at all. 4.The editor asks Mike to . A.have a talk with Tom B.learn English by himself
C.say sorry to his English teacher D.have a talk with his English teacher
5.Which of the following is TRUE according to the passage? A.Tom asked Mike a question in that English class. B.Mike doesn't want to learn English any more. C.Mike doesn't want to speak to Tom any more. D.The editor can't help Mike. 【答案】 1.D 2.D 3.C 4.D
5.A 【解析】 【分析】
这是两封信件,一封是迈克写给编辑的求助信,主要是英语老师很严格,误解我和同学说话,我不喜欢她的课,但又想学好英语应该怎么办?第二封是编辑写给迈克的回信,主要是让他和老师说说,告诉她误解了。如果老师知道你的烦恼,一定会帮助你的。你想学好英语,老师一定很高兴。
1.句意:迈克为什么要给编辑写信?—因为他想要从编辑那得到一些建议。 根据第一封信最后的What should I do?可知,是向编辑寻求建议,故答案选D。 2.句意:在几天前的英语课上发生了什么事?—他的老师让他站在了教室后面。
根据第一封信第三行She asked us to stand at the back of the classroom for a few minutes可知,是老师让他站在了教室后面几分钟,故答案选D。
3.句意:为什么迈克现在不喜欢英语课了?—因为英语课让他很紧张。 根据第一封信第四行After that, I feel nervous in her class可知,英语课上很紧张,故答案选C。
4.句意:编辑让迈克和英语老师谈一谈。
根据第二封信第二行So I think you should have a talk with your English teacher and tell her what you and Tom did that day可知,编辑让迈克和英语老师好好谈一谈,故答案选D。
5.句意:根据文章下列哪个是正确的?—在英语课上汤姆问了迈克一个问题。 根据第一封信第二行Tom asked me a question.可知A是正确的,根据第一封信最后一句话However, I really want to learn English well.可知B是错误的,C选项这两封信都没有提到,根据第二封信可知,D是错误的,故答案选A。
31. Mr. Turner liked fishing. It was his favorite sport. He often fished for hours without catching anything. But this did not worry him. Some fishermen couldn't catch fish. Sometimes they caught old boots or rubbish. Mr. Turner was even worse than the fishermen. He never caught anything–not even old boots. After he spent whole morning on the river, he always went home with an empty bag.
“You must give up fishing!” his friends said, “It's a waste of time.”
“But they don't realize one important thing. I'm not really interested in fishing. I am only interested in sitting in a boat and doing nothing at all. It can make me forget the noise of the city and live quietly for some time.” he always said to himself. 1.Mr. Turner always went fishing because . A.he could sell the fish and get some money B.he thought it was a good sport C.he could cook the fish for supper 2.Mr. Turner liked to fish . A.by the river
B.in a boat on the river C.in the river
3.He always went home with an empty bag because . A.he couldn't fish at all
B.there weren't any fish in the river C.he didn't pay attention to fishing at all
4.His friends told him when they knew he couldn't catch anything. A.to learn how to fish
B.to change the way of fishing C.not to fish any more
5.From the story we knew Mr. Turner A.lived in the country B.was a good fisherman
C.disliked the noise of the city 【答案】 1.B 2.B 3.C 4.C 5.C 【解析】 【分析】
文章大意:本文介绍了Mr. Turner钓鱼却什么也钓不到,他认为钓鱼能够让他忘记城市的喧嚣,享受某一时刻的宁静。
1.句意:Mr. Turner总是去钓鱼因为他认为它是一个好的运动。
根据文章第一段第一行Mr. Turner liked fishing. It was his favorite sport可知,钓鱼是他喜欢的运动,故答案选B。
2.句意:Mr. Turner喜欢在河边的船上钓鱼。
根据文章第一段末尾After he spent whole morning on the river, he always went home with an empty bag.可知,他喜欢在河里钓鱼,故答案选B。 3.句意:他总是拿着一个空袋子回家因为他根本没有注意到鱼。
根据文章第三段第二行I am only interested in sitting in a boat and doing nothing at all可知,他根本没有注意鱼,答案选C。
4.句意:当他的朋友们知道他什么都抓不到时,他的朋友告诉他不要再钓鱼了。
根据文章第二段“You must give up fishing!” his friends said, “It's a waste of time.可知,应该是劝他不要钓鱼了,故答案选C。
5.句意:从这个故事我们可以知道Mr. Turner不喜欢城市的喧嚣。
根据文章最后一句话It can make me forget the noise of the city and live quietly for some time.” he always said to himself.可知,他不喜欢城市的喧嚣,故答案选C。
32. All students need(需要) to have good habits: When you have good study habits, you learn things quickly(快速的). You also remember(记住) things easily. Do you like to study in the living room? This is not a good place because it is usually too noisy. You need to study in a quiet(安静的) place like your bedroom. A quiet place will help you only think about one thing(事情), and you will learn better. Before you begin to study, remember to clean(打扫) your desk. A good light(灯) is important(重要的), too. You will feel tired(劳累的) easily if there is not enough(足够的) light.
1.When you have good study habits, you will . A.learn things quickly B.remember things easily C.both A and B
2.The living room is not a good place for study because it is too . A.quiet B.noisy C.clean
3.What does the underlined(划线的) word “noisy” mean in Chinese? A.拥挤的 B.嘈杂的 C.热情的 4.You should remember to before you study, A.clean the desk B.tidy the room C.open the window 5.The BEST title for the passage is “ ”. A.Study in the bedroom B.Good study habits C.How to study 【答案】 1.C 2.B 3.B 4.A 5.B 【解析】 【分析】
短文介绍了学习要有一个好习惯,有了好习惯,学习起来就更快了。并提到了不要造客厅学习,学习前,记得清理一下课桌。一个好台灯是很重要的,你很容易感觉累如果没有足够的光。
1.细节理解题,根据“When you have good study habits, you learn things
quickly(快速的). You also remember(记住) things easily. 当你有了好的学习习惯,你就会学得很快。你也很容易记住事情。”,可知答案,故选:C。
2.细节理解题,根据“This is not a good place because it is usually too noisy. 这不是一个好地方,因为它通常太吵了。”,可知答案,故选:B。
3.词义猜测题,根据“You need to study in a quiet(安静的) place like your bedroom你需要在像你的卧室这样安静的地方学习”,可知这里This is not a good place because it is usually too noisy.应该是指“吵闹的”,故选:B。
4.细节理解题,根据“Before you begin to study, remember to clean(打扫) your desk. 在你开始学习之前,记得清理你的桌子。”,可知答案,故选:A。
5.标题概括题,根据“All students need(需要) to have good habits.所有的学生都需要有好的习惯”,可知本文主要讲好的学习习惯,故选:B。
33.A
I am Leo. I have five good friends in my class, Class 6. They like different subjects. Sam's favorite subject is science because he thinks it is useful. Mark's favorite subject is geography, and he likes science, too. Jack likes art best because he likes drawing pictures. Mary likes Chinese because her father is Chinese. Her father teaches her Chinese at home. She also likes art very much. Bob's favorite subject is math. He thinks math is very interesting. He also likes P.E. because he likes playing sports. 1.划线单词“it”指代的是“ ”。 A.geography B.science C.Sam's science book D.Leo's favorite subject
2.Mark . A.isn't in Class 6 B.is Sam's brother C.doesn't like scienceD.likes geography best
3.划线单词“drawing”的中文意思是“ ”。
A.租 B.借 C.画 D.贴 4.Mary likes Chinese because . A.she likes China B.Chinese is interesting C.her father is Chinese D.her father teaches Chinese 5.下列哪项陈述是正确的? A.Mary doesn't like art.
B.Bob thinks math is boring. C.P.E. is Jack's favorite subject.
D.Leo and his friends are classmates. 【答案】 1.B 2.D 3.C 4.C 5.D 【解析】 【分析】
本文介绍了他班级上的五个好朋友各自喜欢不同的学科。
1.推理判断题,根据短文第二段第一句“Sam's favorite subject is science because he thinks it is useful. 萨姆最喜欢的科目是科学,因为他认为它是有用的。”,可以推断出it在这里指代science。故选:B。
2.细节理解题,根据短文第二段第二句“Mark's favorite subject is geography, and he likes science, too. 马克最喜欢的科目是地理,他也喜欢科学。”,故选:D。 3.词义猜测题,根据短文第二段第三句“Jack likes art best because …... 杰克最喜欢艺术,因为……。”,可推知,因为他喜欢画画,故选:C。
4.细节理解题,根据短文第二段第四句“Mary likes Chinese because her father is Chinese. 玛丽喜欢中文,因为她的父亲是中国人。”,故选:C。
5.正误判断题,根据短文第一段“I am Leo. I have five good friends in my class, Class 6. 我是利奥。我有五个好朋友在我的班级,6班。”,可知利奥和他的朋友们是同班同学。故选:D。
34.I go to school the youth to learn the future. ——Robert Frost Harvard University Type(类型): private Created Time: 1636 Location: Cambridge, Massachusetts, USA Harvard University's history, influence and wealth have made it one of the most famous universities in the world. University of Oxford Type: public(公立的) Created Time: Not quite clear Location: Oxford, Britain The University of Oxford is the second oldest university in the world and the oldest in the English-speaking world. University of Cambridge Type: public Created Time: 1209 Location: Cambridge, Britain The University of Cambridge is the second oldest university in the English-speaking world and the sixth oldest in Europe. Tsinghua University Type: public Created Time: 1211 Location: Haidian District, Beijing, China Tsinghua University was originally(起初) under the name “Tsinghua Xuetang”. The school was renamed “Tsinghua School” in 1912. The university section was founded(建立) in 1925. 1.What is Harvard University famous for? A.People and wealth B.Subjects and country. C.Professors and students.
D.History, influence and wealth.
2.Which one is private of the four universities? A.Harvard University. B.University of Oxford. C.University of Cambridge. D.Tsinghua University.
3.Which of the two universities are located in Britain? A.Harvard University and University of Oxford.
B.University of Oxford and University of Cambridge. C.University of Cambridge and Tsinghua University. D.Tsinghua University and Harvard University.
4.When was the university section founded in Tsinghua University? A.In 1211. B.In 1912. C.In 1925. D.Not quite clear. 5.Which statement isn't true according to the passage above? A.Harvard University was set up in 1636.
B.The University of Oxford is the oldest university in the world.
C.The University of Cambridge is the sixth oldest university in Europe. D.Tsinghua University is located in Beijing now. 【答案】 1.D 2.A 3.B 4.C 5.B 【解析】 【分析】
短文大意:本文是一则广告信息,列举了四所世界名牌大学,分别介绍了学校类型、创办时间、地理位置和办学特色。
1.题意:哈佛大学以什么闻名?细节理解题。根据表格第一栏中最后一句“Harvard University's history, influence and wealth have made it one of the most famous universities in the world.”可知哈佛大学因历史、影响力和财富而出名。故选D。
2.题意:这四所大学中哪一所是私立的?细节理解题。根据表格第一栏中“Type: private”可知哈佛大学是私立大学。故选A。
3.题意:哪两所大学位于英国?推理判断题。根据表格第二栏和第三栏中location可知牛津大学和剑桥大学位于英国。故选B。
4.题意:清华大学是什么时候成立的?细节理解题。根据表格第四栏中最后一句“The university section was founded in 1925.”可知清华大学部建立于1925年。故选C。
5.题意:根据上面的文章,哪个陈述不正确?细节理解题。A. Harvard University was set up in 1636. 哈佛大学成立于1636年。B. The University of Oxford is the oldest university in the world.牛津大学是世界上最古老的大学。C. The University of Cambridge is the sixth oldest university in Europe. 剑桥大学是欧洲第六所最古老的大学。D. Tsinghua University is located in Beijing now. 清华大学位于北京。根据表格第二栏中“The University of Oxford is the second oldest university in the world”可知牛津大学是世界第二个最古老的大学,而不是最古老的大学,故选B。 【点睛】
阅读理解题。首先要粗读文章了解大意,其次通过细读,理解全文。在粗读的基础上,仔细阅读题后所给的题目,根据题目要求,再有重点地返回来仔细阅读。在阅读理解的题目中,所设问题主要有以下几种方式:找主题或概括文章的中心思想、就文中的具体事实和情节进行提问、根据文章的表层意思进行深层次的推理判断等,在细读时,要根据设问的方式,进行有侧重地阅读。1、概括文章中心思想。1)文首呈现主题句。2)文尾出现主题句。3)首尾呼应展现主题。4)文中表述主题。前面提出问题,文中的主题由随之陈述的细节或合乎逻辑的引申在文中导出,而后再做进一步的解释。5)文章没有主题句。在这种情况下,考生要把所有的细节综合起来。进行逻辑推理,概括归纳出文章的主题句。2.掌握文章的具体事实和重要情节。在考题中,经常会见到就文章中某一具体事实和重要情节进行测试的题目。这就要求考生在阅读时要注意辨认和记
忆具体事实,重要情节,事物的起因、过程、结果及发生的地点、时间等,这些都有可能作为测试点。还有一些测试题,要求考生在理解的基础上,通过自己的思维将理解的内容系统化,比如计算、排序等题型。 35. Name Norman Bethune Celine Dion Thomas Edison Mark Twain Bill Gates Personal Information Born in 10,a doctor in Canada,died in 1939 in China,came to China in 1938 Born in Montreal,Canada,a singing star,in 1997 sang My heart will go on for the film Titanic Born in 1847,Kentucky, the U.S. made over 1,000 inventions,died in 1931 Born in 1835 in the U.S. ,a writer in the U.S.,died in 1910,wrote The Adventure of Tom Sawyer Born in 1955 in the U.S.,wrote Business@the Speed of Thought,owns Microsoft Corporation 1.__________ is from Canada. A.Bill Gates B.Mark Twain C.Thomas Edison D.Celine Dion 2.The_________ was born in 1835. A.inventor B.singer C.doctor D.writer 3.My heart will go on is the name of a ___________. A.book B.song C.story D.film 4.Doctor Bethune worked in China for about ________years. A.2 B.4 C.6 D.8 5.Which of the following is TRUE?
A.Mark Twain wrote Business@the Speed of Thought.
B.Bill Gates started working for Microsoft Company in 1955. C.Thomas Edison made over 1,000 inventions. D.Celine Dion stopped singing in 1997. 【答案】 1.D 2.D 3.B 4.A 5.C
【解析】 【分析】
试题分析:这篇短文的主要信息通过一个表格表达了出来,故阅读中一定要读懂表格信息,分析这些数据表达的含义,对于有关数字的问题,要认真分析,并进行必要的计算。
1.D细节理解题。根据表格中Born in Montreal,Canada.可知Celine Dion来自加拿大。故选D。
2.D细节理解题。根据表格中Born in 1835 in the U.S.,a writer in the U.S.可知出生在1835年的是Mark Twain。故选D。
3.B细节理解题。根据表格中Born in Montreal,Canada,a singing star,in 1997 sang My heart Will Go on for film Titanic.可知《我心永恒》是一首歌名。故选B。
4.A数据计算题。根据表格中died in 1939 in China,came to China in 193.可知Norman Bethune是1938年来中国,1939年在中国去世的。故选A。
5.C细节理解题。根据表格中made over 1,000 inventions,died in 191.可知Thomas Edison made over 1,000 inventions.爱迪生发明了1000多项发明,是正确的。故选C。
考点:人物传记类短文阅读。 36. School Sunshine Middle School No. 1 Middle School Moonlight Art School Information(信息) old but big, 1,200 students, 95 teachers, the Computer Club, the Reading Club, the Football Club, three halls, five buildings new and big, 1,800 students, 130 teachers, eight buildings, nine computer rooms, an art room, two halls, the Basketball Club, the Reading Club new but small, an art school, 400 students, 40 teachers, the Drawing Club, the Singing Club, the Dancing Club, five art rooms, five dancing rooms, two music rooms new and modern, but small, 500 students, 60 teachers, 20 Modern Middle School classrooms, two big halls, two libraries, the Reading Club, the Volleyball Club 1.How is Sunshine Middle School?_________________ A.It is big and new. B.It is new and small. C.It is new and modern. D.It is big and old.
2.How many students are there in No. 1 Middle School? _________ A.1,800. B.400. C.500 D.1,200.
3.___________________ has 40 teachers. A.Sunshine Middle School B.No. 1 Middle School C.Moonlight Art School D.Modern Middle School
4.Which is an art school? _________________ A.Sunshine Middle School. B.No. 1 Middle School. C.Moonlight Art School. D.Modern Middle School. 5.Which is RIGHT about the four schools? _________________ A.Modern Middle School has three big halls. B.No. 1 Middle School has eight buildings.
C.There isn’t a dancing club in Moonlight Art School. D.Sunshine Middle School has two halls. 【答案】 1.D 2.A 3.C 4.C 5.B 【解析】 【分析】
试题分析:这篇文章介绍了四所中学的情况,文中对每所学校的师资,学生情况及学校的功能科室进行了介绍。 1.D细节理解题。根据文中信息 Sunshine Middle School old but big, 1,200 students, 95 teachers, the Computer Club, the Reading Club, the Football Club, three halls, five buildings 可知此题应选D。
2.A细节理解题。根据文中信息 No. 1 Middle School new and big, 1,800 students, 130 teachers, eight buildings, nine computer rooms, an art room, two halls, the Basketball Club, the Reading Club 可知此题应选A。
3.C细节理解题。根据文中信息 Moonlight Art School 可知此题应选C。
new but small, an art school, 400 students, 40 teachers, the Drawing Club, the Singing Club, the Dancing Club, five art rooms, five dancing rooms, two music rooms 4.C细节理解题,根据文中信息Moonlight Art School是一所艺术学校,故选C。
5.B细节理解题。根据文中信息 No. 1 Middle School new and big, 1,800 students, 130 teachers, eight buildings, nine computer rooms, an art room, two halls, the Basketball Club, the Reading Club 答案B的描述是正确的,故选B。 考点:教育类短文阅读
37.It is Sunday. It's a fine day. Mr. and Mrs. Cooper don't go to work. Their children don't go to school. After breakfast, Mr. and Mrs, Cooper go out.
Now Mr. Cooper is walking in the park. Mrs.Cooper is buying some meat,fruit and vegetables in a big supermarket.Jennifer is Mr, Coopers daughter. Now she is playing computer games in her
bedroom. Her cousin Mary is staying with her. She is reading a story book. Mr. and Mrs. Cooper's son William, with his friends John and Barry ,is playing cards in the garden. Outside the garden, there is a small street, There are no buses or taxis on it,so some boys are playing soccer there. 1.Mr. Cooper has______children. A.two B.three C.four D.five 2.Mary is in the______now. A.park B.supermarket C.bedroom D.garden 3.What's William doing? A.He is walking in the park.
B.He is buying something in the supermarket. C.He is playing soccer with his cousin. D.He is playing cards with his friends. 4.The street outside the garden is______. A.small B.big C.busy D.dangerous 5.Which of the following is TRUE? A.Jennifer has a sister.
B.Mary is William's cousin. C.Barry is reading a storybook.
D.Some boys are playing soccer in the park. 【答案】 1.A 2.C 3.D 4.A 5.B 【解析】 【分析】
本篇文章难度适中,主要讲述库伯一家人如何度过周末。
1.细节理解题。根据Jennifer is Mr, Coopers daughter以及Cooper's son William可知,库伯有一个女儿和一个儿子,故选A。
2.细节理解题。根据Now she is playing computer games in herbedroom. Her cousin Mary is staying with her可知,杰尼佛和她的婶婶都在卧室里,故选C。 3.细节理解题。根据Cooper's son William, with his friends John and Barry ,is playing
cards in the garden可知,威廉姆和他的朋友在打牌,故选D。
4.细节理解题。根据Outside the garden, there is a small street可知,有一个小的街道,故选A。
5.细节理解题。库伯先生有一个女儿和一个儿子,玛丽是他女儿的婶婶,也是威廉姆的婶婶,故选B。 【点睛】
细节理解题是考试时经常考查的一个题型。做细节理解题时,首先要先读题干,划题干中的关键词,再根据关键词定位至文中即可找到正确答案。
38.
I’m Jim. This is my room. It's a nice room. There are some pictures on the
wall(墙).There's a desk and a chair in my room. There is a sofa and a bookcase,too. The desk is between(在……之间)the bed and the bookcase. My schoolbag and pencil box are on the desk. There are some pencils,a pen and a ruler inthe pencil box. My sofa is near the bookcase. My baseball is under the bed. 1.There is _________ in Jim’s room. A.a desk and a chair B.a desk and some chairs C.a chair and some desks D.some desks and a chair
2.The desk is between the ________and the________. A.sofa;bookcase B.bed;bookcase C.bed;sofa D.sofa;bed 3.Jim's pencil box is________. A.on the desk B.next to the desk C.under the bed D.in the desk 4.Jim's bed is near the _______. A.sofa B.plants C.desk D.bookcase
5.Jim's ________ is under the bed. A.pen B.baseball C.ruler D.watch 【答案】 1.A 2.B 3.A 4.C 5.B 【解析】 【分析】
本文介绍了吉姆的房间。在他的房间里,墙上有一些图画,有一张桌子和一把椅子,还有一个沙发和一个书橱。
1.A细节理解题。根据There are some pictures on the wall(墙).There's a desk and a chair in my room. There is a sofa and a bookcase,too.可知在吉姆的房间里,墙上有一些图画,有一张桌子和一把椅子,有一个沙发和一个书橱,故选A。 2.B细节理解题。根据The desk is between(在……之间)the bed and the bookcase. 可知书桌在床和书橱之间,故选B。
3.A细节理解题。根据My schoolbag and pencil box are on the desk. 可知吉姆的铅笔盒在书桌上,故选A。
4.C推理判断题。根据The desk is between(在……之间)the bed and the bookcase.可知吉姆的床在书桌附近,故选C。
5.B细节理解题。根据My baseball is under the bed.可知吉姆的棒球在床下面,故选B。
39. Once, a Chinese student went to study English in England. His family name is Sun. It is the same as the English word \"sun\".
England is a country with bad weather. It is often cloudy or misty(有雾的), and it rains now and again, so the people there don't get much sunshine in the whole year. When the Chinese student arrives in London, a tall English policeman with a long face opens his passport to check it. The policeman is interested to find the Chinese name \"Sun\" in the passport. He thinks it is pronounced(发音)just like the English word \"sun\wanted here! \" The Chinese student is very surprised. -But after a moment the policeman begins to smile, \"Mr. Sun, you've brought sunshine to England! So we don't want you to go away! \"
1.The weather in England is __________. A.cloudy B.misty C.rainy D.A, B and C 2.Englishmen like__________ very much because of the bad weather. A.Chinese students B.rain C.sunshine D.their country 3.The policeman checks the student's_____________. A.bag B.passport C.ID card D.plane ticket 4.The Chinese student was welcomed because he had got_____________. A.a nice name B.a good passport C.luck D.much money 5.The sentence \"You are wanted\" means _____________. A.you are not welcome to come here B.we don't like you
C.you want to have some names D.we don't want you to go away 6.The policeman was a ____________ man. A.funny B.bad C.foolish D.rude 【答案】 1.D 2.C 3.B 4.A 5.D 6.A 【解析】 【分析】
文章大意:本文叙述了一个中国学生去英国学习的故事。这位中国学生姓孙,和英语单词“sun”一样。英国的天气恶劣,全年白天见到的阳光不多。当这位中国学生来到伦敦时,一位英国的看他的护照时,认为他的姓氏和英语单词“sun”发音一样,微笑着说,我们需要阳光,因此不想让你离开英国。
1.细节理解题。根据It is often cloudy or misty, and it rains now and again,可知,英国的天气经常多云或有雾,而且还时常下雨;故答案选D。
2.推理判断题。根据so the people there don't get much sunshine in the whole year. 所以那里的人们一整年都没有多少阳光。以及\"Mr. Sun, you've brought sunshine to England! So we don't want you to go away! \"“孙先生,你给英国带来了阳光!所以我们不想让你离开!”由此可以推知,因为天气不好,所以英国人非常喜欢阳光;故答案选C。
3.细节理解题。根据When the Chinese student arrives in London, a tall English policeman with a long face opens his passport to check it.可知,检查了学生的护照,故答案选B。
4.细节理解题。根据He thinks it is pronounced just like the English word \"sun\以及\"Mr. Sun, you've brought sunshine to England! So we don't want you to go away! \"认为这名学生的中文名字“孙”和英语单词“sun”发音一样,所以说:“孙先生,你给英国带来了阳光!所以我们不想让你离开!”由此可知,这名中国学生很受欢迎是因为他有一个好名字,故答案选A。
5.词句猜测题。根据上文He thinks it is pronounced just like the English word \"sun\他认为它的发音就像英语单词“sun”一样,以及下文\"Mr. Sun, you've
brought sunshine to England! So we don't want you to go away! \"“孙先生,你给英国带来了阳光!所以我们不想让你离开!”结合\"I see your name is Sun. You are wanted here! \"可知说:我看到你的名字是“太阳”,这里需要你!也就是说不希望“孙先生”离开;故答案选D。
6.推理判断题。根据But after a moment the policeman begins to smile, \"Mr. Sun, you've brought sunshine to England! So we don't want you to go away! \"可知,这位和孙先生开了一个玩笑,由此可推知这位是一位幽默的人,故答案选A。
40.I have many teachers now and I love them all, but I think I love my English teacher, Sophia, best.
Sophia is from the UK. But she loves Chongqing very much. She thinks Chongqing is
great. She loves Chongqing food. Do you know what she likes for breakfast? Bread and milk? No, she doesn’t. She only has noodles(面条). Hot pot(火锅)is her favorite and she always eats it on Saturday and Sunday. Sophia has a daughter and a son. Her daughter’s name is May. Her son’s name is Jack. They are 8 years old. They go to the same school. They like hot pot, too. They are all in Chongqing now.
We have English from Monday to Friday. So Sophia is very busy. But she is always nice and happy. All my classmates like her and her classes very much. She often plays English games and sings English songs with us. When we have questions, we like to ask her for help.
Now I think I can do well in English because I have the best English teacher, Sophia. 1.My English teacher Sophia is in ___________ now. A.the UK B.Beijing C.the USA D.Chongqing 2.For breakfast, Sophia only has ____________. A.noodles B.bread C.hot pot D.eggs 3.___________ like(s) hot pot very much. A.May B.Jack C.Sophia D.May, Jack and Sophia 4.From the passage, we know _____________. A.I like Sophia, but she isn’t my favorite teacher
B.Sophia’s daughter and son don’t go to the same school C.we have English classes from Monday to Friday
D.we can’t ask Sophia for help because she is very busy 5.The best title(标题)can be “_____________”. A.Sophia’s Family B.My Favorite Teacher C.Sophia, an English Star D.Sophia and I 【答案】 1.D 2.A 3.D 4.C 5.B 【解析】 【分析】
试题分析:这篇短文中,作者给我们介绍了他最喜欢的老师Sophia。Sophia来自英国,现在住在重庆。她喜欢重庆的食物,尤其是火锅。她非常的友好,所有的同学都喜欢她。
1.细节理解题。根据短文第二段的内容They are all in Chongqing now可知,Sophia来自英国,但她和她的两个孩子现在都在重庆。故应该选D。
2.细节理解题。根据短文第二段中Do you know what she likes for breakfast? Bread and milk? No, she doesn’t. She only has noodles(面条)可知,Sophia的早餐只喜欢吃面条。故选A。
3.细节理解题。根据短文的第二段中Hot pot(火锅)is her favorite and she always eats it on Saturday and Sunday. 以及They like hot pot, too.可知,Sophia和
她的两个孩子都喜欢吃火锅。故选D。
4.推理判断题。根据短文第三段的第一句话We have English from Monday to Friday.可知,作者从周一到周五上英语课,故C是正确的;根据短文中I think I love my English teacher, Sophia, best可知A不对;根据They go to the same
school可知B不对;根据When we have questions, we like to ask her for help.可知D不对。
5.主旨大意题。在这篇短文中,作者给我们介绍了他最喜欢的老师Sophia。Sophia来自英国,现在住在重庆。她喜欢重庆的食物,尤其是火锅。她非常的友好,所有的同学都喜欢她。所以B选项,我最喜欢的老师这个题目最能概括全文的意思,故选B。
考点:日常生活类短文阅读。
41.Dear Jane,
I have to(必须) go to work (工作) now. I prepare(准备) these things for you. Your schoolbag is on the desk. Your pen, books, keys and your school card are in your schoolbag. Your clothes and hat are on the sofa. The shoes are under your bed. Don'tforgetyour breakfast(早餐).It's in the microwave oven(微波炉). Mom
1. leaves(留下) the note(便条). A.Jane. B.Jane's father
C.Jane's mother D.Jane's friend 2.What's in the schoolbag? a. the pen b. the shoes
c. the keys d. the school card e. the hat A.b c d B.a b d C.a b e D.a c d 3.The shoes are . A.on the bed B.on the dresser C.under the bed D.on the sofa 4.The schoolbag is . A.on the desk B.on the bed
C.under the desk D.in the microwave oven
5.The underlined(划线的)“forget\" means(意思是)“ ”. A.拿走 B.忘记 C.带来 D.记得 【答案】 1. C 2. D 3. C 4. A 5. B 【解析】 【分析】
试题分析:这篇短文是Jane的妈妈给她写的一张便条,里面给Jane交代了一些事情,如Jane的书包以及书包里的东西、衣服、帽子和鞋的位置以及提醒她不要忘记吃早饭等。
1.细节理解题。根据这张便条开头的称呼Dear Jane和最下面的署名Mom可知,这张便条是Jane的妈妈写给她的。故选C。
2.细节理解题。根据短文中Your pen, books, keys and your school card are in your schoolbag可知,书包里有钢笔、书、钥匙和学生证。因此应该选D。 3.细节理解题。根据短文中The shoes are under your bed可知,Jane的鞋在床下面。由此可知选C。
4.细节理解题。根据短文中Your schoolbag is on the desk.可知,Jane的书包在桌子上。故选A。
5.词义猜测题。根据短文的意思和划线单词所在的句子Don’t forget your
breakfast. It’s in the microwave oven可知,这里Jane的妈妈提醒她不要忘记吃早饭,早饭在微波炉里。forget忘记。故选B。 考点:日常生活类短文阅读。
42.阅读理解。
Chinese New Year is next week in January this year. Do you need great furniture(家具)for your room? Come and buy things at our great sale at Helen’s Furniture Store. Look! Here are some nice tape players in white, blue and red for mothers. We sell them for only $20. For students, we have desks and chairs for $25 a set. You can buy big tables for $50 and small tables for $40. What color do you like? Sofas in all colors are only $100 each.
One interesting thing: You can buy great vegetables here, too. The vegetables are from Yunnan and Taiwan.
Come to our store. You will like it.
1.Chinese New Year is _____________ this year. A.in January B.in May C.in June D.in November 2.You can’t buy _______ at the great sale. A.vegetables B.sofas C.tape players D.fruit
3.Jack wants to buy a set of desk and chair. He will pay(付钱)___________. A.$20 B.$40 C.$25 D.$22 4.You can buy ___________ in all colors at the store. A.desks B.tape players C.tables D.sofas 5.This article (文章) is _______. A.a letter(信件) B.a notice(通知) C.an e-mail D.an ad(广告) 【答案】 1.A 2.D 3.C 4.D 5.D 【解析】
【分析】
试题分析:这篇短文给我们介绍的是中国的农历新年就要来了,一个商店里有一个促销活动,在这里有各种各样的家具,还可以买到蔬菜,而且价格也都非常的便宜
1.细节理解题。根据短文的第一句话Chinese New Year is next week in January this year可知,今年中国的农历新年在一月份。故选A。
2.细节理解题。根据短文中关于这次大促销的描述中Here are some nice tape players in white, blue and red for mothers,Sofas in all colors are only $100 each和You can buy great vegetables here, too.可知,在这里你可以买到很多东西,如录音机,沙发等。你还可以买到蔬菜。短文中没有提到可以在这里买水果,因此选D。
3.细节理解题。根据短文中For students, we have desks and chairs for $25 a set.可知,桌椅一套是25美元。这里的set意思是一套,和问题中的a set of是一个意思,故应该选C。
4.细节理解题。根据短文中Sofas in all colors are only $100 each可知,这个大促销的活动上有各种颜色的沙发,其他东西并没有说有各种的颜色。故选D。 5.主旨大意题。通读全文可知,这篇短文给我们介绍的是在新年之前的一个促销活动,在这里有各种各样的东西,价格也都非常的便宜。因此这应该是一个广告。故选D。
考点:广告类短文阅读。
43. Dear Emma,
Thanks for the photo of your family. Here is a photo of my bedroom.
Look at the photo. A bed, a desk, a chair, a bookcase and a computer are in my
bedroom. My bed is near the window. The desk is beside the bed and it’s orange. The chair is near the desk. The bookcase is behind the desk and it’s black. An English dictionary and a Chinese dictionary are in the bookcase. My maths, English and Chinese books and the computer are on the desk. My pencil box is on the desk, too. My pens and rulers are in the pencil box. My schoolbag is on the chair. My brother’s white baseball and my sister’s computer game are under my bed, but you can’t see the baseball in the photo.
Yours,
Jack
1.It is a photo of ______ bedroom. A.Emma’s B.Jack’s C.Jacks brothers D.Jack’s sister’s 2.The desk is ______.
A.behind the bed B.not in the room C.near the window D.beside the bed 3.You can’t see ______ in the photo. A.the maths book B.the baseball C.the English dictionary D.the computer
4.The bookcase in the photo is ______. A.black B.white C.orange D.blue 5.Which of the following is NOT true (不正确)?
A.Two dictionaries are in the bookcase. B.The pens are in the pencil box. C.The schoolbag is under the chair. D.The baseball is Jack’s brother’s.
【答案】 1.B 2.D 3.B 4.A 5.C 【解析】 【分析】
试题分析:这篇短文是Jack写给Emma的一封信,在信中,他给Emma介绍了自己卧室的照片。照片中Jack的卧室里有一张床、一张桌子、一把椅子、一个书架和一台电脑。Jack还介绍了卧室里的其他东西和他们的位置。
1.细节理解题。根据短文的开头Here is a photo of my bedroom可知,在这封信中,Jack给Emma介绍的是他的卧室的照片。故选B。
2.细节理解题。根据短文第二段中The desk is beside(在旁边) the bed and it’s orange可知,桌子在床的旁边,是橘色的。故选D。
3.细节理解题。根据短文的最后but you can’t see the baseball in the photo.可知,在这张照片中,你看不到棒球。故选B。
4.细节理解题。根据短文第二段中The bookcase is behind(在后面) the desk and it’s black.可知,书架在桌子的后面,是黑色的。故选A。
5.推理判断题。根据An English dictionary and a Chinese dictionary are in the bookcase可知,书架上有两本字典,故A说的是对的;根据My pens and rulers are in the pencil box可知,钢笔在文具盒里,故B也是对的;根据My brother’s white baseball and my sister’s computer game are under my bed,可知,棒球是Jack的哥哥的,故D也是对的。根据My schoolbag is on the chair.可知,书包在椅子的上面,故C不对。故选C。 考点:日常生活类短文阅读。
44.阅读理解。
Hello! I'm Bill Smith. I'm twelve. This is my sister, Jenny. She's ten. We are from the USA.But now we are in China. My father is an English teacher in a school. My mother is a doctor. They work hard.
At school I have a friend. His name is Ben Jones. He's twelve, too. He's from England. We all like China.
1.What's his friend's name? ________. A.Bill. B.Ben. C.Jenny. 2.Where is Ben now? _______. A.In China. B.In England. C.In the USA. 3.What's Jenny's last name? _________. A.Jones. B.Smith. C.Bill. 4.What's the last name of Ben's mother? _________. A.Jones. B.Smith. C.Bill. 5.Where's Jenny from? ___________. A.China. B.England . C.The USA. 【答案】 1.B
2.A 3.B 4.A 5.C 【解析】 【分析】
试题分析:这篇短文中Bill给我们介绍了他的一些情况,他来自美国,但现在他和他的家人都在中国。他的父亲是英语老师,母亲是一名医生。他在学校里有一个朋友叫Ben。
1.细节理解题。根据短文第二段中At school I have a friend. His name is Ben Jones.可知,Bill的朋友叫Ben。故选B。
2.推理判断题。根据短文中We are from the USA. But now we are in China. 以及At school I have a friend. His name is Ben Jones.可知,Bill来自美国,但是他现在在中国,他的朋友Ben和他在一个学校里,所以Ben也在中国。故选A。 3.细节理解题。根据短文的开头Hello! I'm Bill Smith. I'm twelve. This is my sister, Jenny.可知,Jenny是Bill的姐姐,Bill的姓是Smith,故Jenny的姓也是Smith。故选B。
4.细节理解题。根据短文第二段中His name is Ben Jones.可知,Ben的姓是Jones,因此他的妈妈的姓也是Jones。故选A。
5.细节理解题。根据短文的开头I'm Bill Smith. I'm twelve. This is my sister, Jenny. She's ten. We are from the USA可知,Bill的姐姐是Jenny,他们都来自美国。故选C。
考点:日常生活类短文阅读。
45.阅读理解。
Hello, I’m Jack. Please look at the picture of my classroom. On the front wall, there is a blackboard. It’s very big. In front of the blackboard, there is a yellow desk. It’s for our teachers. There is a computer on it. On the right wall there is a map of China. On the black ( 后面 ) wall of our classroom is a blackboard. We can write and draw on it. There are forty students in my class. Everyone has a desk and a chair.
In my classroom, my desk is next to Li Fang’s desk. She is on my left . And Tim is on my right. In front of me is John . Who is behind me ? It’s a girl, Amy. They are my good friends.
1.This is a picture of Jack’s ______. A.Family B.classroom C.friends D.school 2.How many blackboards are there in the classroom ? A.One B.Two C.Three D.Four 3.What’s on the right wall? A.A clock B.A map of China C.A map of the world D.A picture 4.There are _____ desks in Jack’s classroom . A.20 B.21 C.40 D.41 5.Where is Jack in the classroom?
A.He is on Li Fang’s left. B.He is in front of John. C.He is behind Amy.
D.He is between Tim and Li Fang. 【答案】 1.B 2.B 3.B 4.D 5.D 【解析】 【分析】
试题分析:本文叙述了杰克教室的情况,在教室的前后墙上都有一块黑板,有40个学生,每人一张桌子,黑板前面还有一张桌子,约翰的座位在李芳和Tim 的中间。
1.细节理解题。根据Please look at the picture of my classroom. 可知,这是教室的照片,故选B。
2.细节理解题。根据On the front wall, there is a blackboard. On the black ( 后面 ) wall of our classroom is a blackboard.可知,在教室的前后墙上都有一块黑板,故选B。
3.细节理解题。根据On the right wall there is a map of China.在右边的墙上有一张中国地图,故选B。
4.细节理解题。根据There are forty students in my class. Everyone has a desk and a chair.
In front of the blackboard, there is a yellow desk. 有40个学生,每人一张桌子,黑板前面还有一张桌子,共41张课桌,故选D。
5.细节理解题。根据my desk is next to Li Fang’s desk. She is on my left . And Tim is on my right.可知约翰在李芳和Tim 的中间,故选D。 考点:日常生活类短文。
46.阅读理解。
English breakfast is a very big meal—eggs, tomatoes, tea, coffee… For many people, lunch is a quick(快的) meal. In cities there are a lot of sandwich(三明治) bars(快餐店). People can buy sandwiches there. Students can have a hot meal at school, but many just take a sandwich, a drink and some fruit from home.
“Tea” means two things. It is a drink and a meal! Some people have afternoon tea, with sandwiches, cakes and a cup of tea.
They usually have dinner quite early(早), between 6:00 and 8:00(在…和…之间), and often all the family eat together(一起).
People often get take-away(外卖) meals—they buy the food outside(外面) 1.Many people in England have a _______ breakfast and a ________ lunch. A.quick; small B.little; big C.big; quick D.slow; big 2.Students usually have lunch __________. A.at home B.at school
C.outside D.in the restaurant 3.What don’t they have when they have afternoon tea? A.Chicken. B.Sandwiches. C.Cakes D.A cup of tea 4.How long(多长时间) do they have the dinner? A.Six or eight hours(小时) B.Half(半) an hour. C.We don’t know. D.About two hours. 5.When they get a take-away meal, they often eat it _________. A.at home B.in the school C.outside D.in the bars 【答案】 1.C 2.B 3.A 4.D 5.A 【解析】 【分析】
试题分析:这篇短文给我们介绍了英国人的一些饮食习惯。他们的早餐往往很丰富,而午饭通常吃得很快。英国人喜欢下午的时候喝茶,吃一些点心。晚饭往往是一家人聚在一起吃。
1.细节理解题。根据短文中English breakfast is a very big meal以及For many people, lunch is a quick(快的) meal.可知,英国人的早餐很丰盛,而午饭总是吃得很快。故选C。
2.细节理解题。根据短文中Students can have a hot meal at school可知,学生们通常都是在学校里吃午饭。故选B。
3.细节理解题。根据短文中Some people have afternoon tea, with sandwiches, cakes and a cup of tea.可知,一些人在喝下午茶的时候,会吃一些三明治、蛋糕和一些茶。这里没有提到的是chicken鸡肉。故选A。
4.细节理解题。根据短文中They usually have dinner quite early(早), between 6:00 and 8:00可知,英国人吃晚饭的时间在6点到8点之间,所以是两个小时。故选D。
5.推理判断题。短文的最后提到,人们经常从外面买一些外卖,应该是带回家来吃,故选A。in the school 在学校里,这只是针对学生们而言的;Outside外面,外卖是在外面买的,不是在外面吃;in the bars在酒吧里,不符合文意。 考点:文化类短文阅读。
47.阅读理解。
It is evening, an old cock(公鸡) is sitting in a tall tree. A fox(狐狸) comes and stands under (在下面) the tree. He looks at the cock.
“ Hello, Mr Cock, I have some good news for you.” says the fox. “Oh?” says the cock, “What is it?”
“All the animals are good friends now. Let’s be friends, too. Please come down and play with me.”
“Fine!” says the cock, “I’m very glad to hear that.” Then the cock looks, “ Look!
There is something over there.”
“What are you looking at?” asks the fox.
“Oh, I see some animals over there. They are coming this way.” “Animals?”
“ Yes, they’re dogs.”
“What? Dogs!” asks the fox. “ Well...well, I am going now. Goodbye.”
“Wait, Mr Fox.” says the cock. “ Don’t go. They are only dogs. Dogs are our friends now.”
“Yes. But they don’t know that yet(还).”
“I see, I see.” says the cock. He smiles and goes to sleep in the tree. 根据上文内容,判断下列问题是否正确,正确T, 错误 F。 1.The cock and the fox are good friends.
2.The cock is in the tall tree and the fox is in the tall tree, too. 3.Dogs are coming. 4.The fox isn’t cute.
5.The cock isn’t clever(聪明的) 【答案】 1.F 2.F 3.F 4.T 5.F 【解析】 【分析】
试题分析:这是一个故事,故事中狐狸骗公鸡说现在所有的动物都是朋友,它也想和公鸡成为朋友,其实是想吃掉它。但是公鸡很聪明,它篇狐狸说来了一群狗,吓跑了狐狸。
1.根据短文中“All the animals are good friends now. Let’s be friends, too.可知,狐狸想和公鸡成为好朋友,所以这时候他们还不是朋友。故这句话是错误的。 2.根据短文的开头It is evening, an old cock(公鸡) is sitting in a tall tree. A fox(狐狸) comes and stands under (在下面) the tree.可知,公鸡在树上,而狐狸在树下面。故这句话不对。
3.根据文意可知,公鸡知道狐狸故意说想和它成为朋友,其实是想吃掉它。所以它骗狐狸说来了一群狗。其实并没有狗,它只是想吓跑狐狸。故这句话是错误的。
4.根据文意可知,狐狸骗公鸡说现在所有的动物们都是朋友,它是想骗公鸡跟它成为朋友,然后把它吃掉。因此狐狸不是可爱的动物,这句话是正确的。 5.根据文意可知,公鸡知道狐狸故意说想和它成为朋友,其实是想吃掉它。所以它骗狐狸说来了一群狗。其实并没有狗,它只是想吓跑狐狸。因此这只公鸡非常聪明,这句话是错误的。 考点:故事类短文阅读。
48.My sister Cindy Green is an English teacher. She is 26 years old . Cindy speaks English and Chinese very well . She can play the piano, play soccer and swim. She often plays soccer with her students . she is good with them., and the students like her very much . Cindy is in Flower Music Club.She goes to the club on Sundays. There
she helps the kids with the piano. 1.Cindy can ______.
A.play the violin and swim
B.play the guitar and play soccer C.play the piano and play soccer D.play basketball and swim
2.Cindy often plays ____with her students . A.the piano B.the guitar C.baseball D.soccer 3.How many languages can Cindy speak? A.Two B.Only one C.Three D.Four 4.Cindy is a _____in Flower Music Club. A.student B.teacher C.runner D.singer 5.Cindy ______in the club . A.plays soccer B.speaks English C.helps the kids with the piano D.plays the guitar 【答案】 1.C 2.D 3.A 4.B 5.C 【解析】 【分析】
文章大意:我姐姐Cindy是一位英语老师,她26岁了,英语和汉语讲得都很好。她会弹钢琴、踢足球和游泳。她经常和她的学生踢足球,学生们很喜欢她。她星期天去花卉音乐俱乐部帮助孩子们弹钢琴。
1.细节理解题。根据文中的信息She can play the piano, play soccer and swim.可知,Cindy会弹钢琴、踢足球和游泳,结合选项可知C选项符合题意,故答案选C。
2.细节理解题。根据文中的信息She often plays soccer with her students .可知她经常和她的学生一起踢足球,故答案选D。
3.细节理解题。根据文中的信息Cindy speaks English and Chinese very well .可知,Cindy会说英语和汉语两种语言,故答案选A。
4.推理判断题。根据文中的信息There she helps the kids with the piano.Cindy在花卉音乐俱乐部里教孩子们弹钢琴,可推知她是俱乐部里的老师,故答案选B。
5.细节理解题。根据文中的信息There she helps the kids with the piano.可知,Cindy在俱乐部里教孩子们弹钢琴,故答案选C。
49.Middle school students in America hear about twenty bells(铃声) every day. The first bell is the tardy(迟到的) bell. If the tardy bell rings(响) but students are not in their seats(座位), they know they are late. Another bell rings at the end(结尾) of each class. Everyone leaves the classroom quickly and plays for ten minutes. Then the bell rings and they go to the next class.
When students have a hard class, they are often happy to hear the bell ring. If the class
is interesting, they do not want the bell to ring. Most students like the lunch bell best, because it is time to join their friends for lunch. They buy some food in the school dining hall or they bring their lunch from home.
After a nice lunch, another bell is coming soon(不久), and then another bell... 1.American students in middle schools hear about ________ bells every day. A.two B.ten C.twelve D.twenty 2.The students are late if they ________. A.hear the bell ring
B.are not in their seats when they hear the first bell C.hear the second bell in the classroom D.are in their seats before the first bell rings 3.The students are happy to have ________. A.easy classes B.hard classes C.all the classes D.interesting classes 4.Why do most students like the lunch bell best? A.Because they don't like their classes at all. B.Because they want to have another class. C.Because they can join their friends for lunch. D.Because they can have lots of food to eat.
5.The students usually have their lunch ________. A.at school B.in the restaurant C.at home D.in their friends' houses 【答案】 1.D 2.B 3.D 4.C 5.A 【解析】 【分析】
美国中学生每天大约听到20次铃声,第一个是迟到的铃声,当这个铃响了,学生不在座位上,就是迟到了,然后是每节课的下课铃,学生能出去玩10分钟,铃再次响起,学生回教室上课,如果是一节难的课,学生很高兴听到铃响,如果是一节有趣的课,学生不想听到铃响,学生最喜欢的是午饭的铃声,因为他们能和朋友一起吃午饭,午饭后不久,铃又响了,一次又一次。
1.细节理解题。根据Middle school students in America hear about twenty bells(铃声) every day.可知每天大约20次;故选D
2.细节理解题。根据The first bell is the tardy(迟到的) bell. If the tardy bell rings(响) but students are not in their seats(座位), 当迟到铃响了,学生不在座位上,就是迟到了,故选B
3.细节理解题。根据If the class is interesting, they do not want the bell to ring.可知学生愿意上有趣的课;故选D
4.细节理解题。根据Most students like the lunch bell best, because it is time to join their friends for lunch.可知因为他们能和朋友一起吃午饭,故选C
5.细节理解题。根据They buy some food in the school dining hall or they bring their lunch from home.可知学生通常在学校吃午饭;故选A
50.(题文)阅读理解。 Alice: Good morning, Bob. Bob: Good morning, Alice. Alice: Bob, this is Grace. Bob: Hi, Grace. Grace: Hi, Bob.
Alice: Oh, what is that? Bob: It’s my green key. Alice: What’s this? Bob: It is a ruler.
Alice: Is it your (你的) ruler?
Bob: No. My ruler is red. This ruler is blue. Alice: Grace, is it your ruler? Grace: Oh no. It is Frank’s ruler. Alice:40 .
1.(小题1)Alice and Bob meet (遇见) ________. A.in the morning B.in the afternoon C.in the evening D.at night (在夜里) 2.(小题2)Bob’s ________ is green. A.key B.pen C.map D.jacket
3.(小题3)The ruler is ______. A.red and blue B.white and black C.blue D.black
4.(小题4)The ruler is ________. A.Alice’s B.Bob’s C.Grace’s D.Frank’s
5.(小题5)\"40 \"处应该填________. A.It’s your ruler. B.Thank you. C.No, it’s my ruler. D.It’s a pen. 【答案】 1.2.A 3.4.A
5.【小题3】C
【小题4】【小题4】D 【小题5】【小题5】B 【解析】 【分析】
试题分析:这篇文章主要讲了早上鲍勃和爱丽丝在早上相遇了,他们询问物品的归属。
1.2.细节理解题。根据Good morning, Bob.可知他们是在早上见面的。可知选A。
3.4.细节理解题。根据It’s my green key.鲍勃的钥匙是绿色的。可知应选A。 5.【小题3】细节理解题。根据This ruler is blue.这把尺子是蓝色的。故选C。 【小题4】【小题4】细节理解题。根据It is Frank’s ruler.这把尺子是弗兰克
的。可知故选D。
【小题5】【小题5】归纳理解题。通过It is Frank’s ruler.应回答谢谢。故选B。
考点:日常生活类阅读。
因篇幅问题不能全部显示,请点此查看更多更全内容
Copyright © 2019- 91gzw.com 版权所有 湘ICP备2023023988号-2
违法及侵权请联系:TEL:199 18 7713 E-MAIL:2724546146@qq.com
本站由北京市万商天勤律师事务所王兴未律师提供法律服务