您好,欢迎来到九壹网。
搜索
您的当前位置:首页公共英语三级-202_真题(含答案与解析)-交互

公共英语三级-202_真题(含答案与解析)-交互

来源:九壹网


公共英语三级-202

(总分98, 做题时间90分钟)

Section Ⅰ Listening Comprehension Part A SSS_SIMPLE_SIN 1. What does the woman mean?

A. They don't have to go the concert.

• B. The man's brother should let them use the car. • C. The subway is fine with her. • D. A car wouldn't be any faster.

A B C D 该问题分值: 1 答案:C [解析]

M: I'd like to drive to the concert, but my brother has the car tonight.

W: Who needs a car? We can take the subway if we go a little earlier.

[精解] 题干问:“女士的意思是什么?”对话中男士说:“我想开车去音乐会,但我的哥哥今晚要用车。”女士说:“谁要用车?如果我们早点去,我们可以乘地铁。”女士的意思是乘地铁去也可以,所以答案选C。

SSS_SIMPLE_SIN 2. Where did the man work before? A. In a court. • B. On the farm. • C. In a bank. • D. In a shop.

A B C D 该问题分值: 1 答案:C [解析]

W: I just stopped by at your office in the bank. They told me that you had quit. Where are you working now?

M: I am working for a lawyer now. The pay is better and the work is much more interesting.

[精解] 题干问:“男士以前在哪里工作?”对话中女士说:“我刚顺便去(拜访)了你银行的办公室,他们说你已经辞职了。你现在在哪里工作?”男士回答说:“我正为一个律师工作。薪水更好,工作也更有趣。”所以本题的答案选C。

[拓展] 在对话部分中,通常第二个人说的话比较重要,但也并非始终如此,所以应试时要集中注意力,平时练习时则要做到听清听懂每一个词,这样在临场时才不会疏漏。 SSS_SIMPLE_SIN 3. What's the woman's occupation? A. A doctor. • B. A clerk. • C. a professor. • D. A waitress.

A B C D 该问题分值: 1 答案:B [解析]

W: Now, would you please fill out these customs forms for each

package? Please state clearly the contents and value of each, and the name and address of the returnee. Better in block letters. M: There. I think I've filled out everything correctly.

[精解] 题干问:“女士的职业是什么?”对话中女士说:“现在,请你为每件包裹填好这些海关表,请注明每件包裹所装物品和价值,及返回者的名字和地址。最好用大写字母填写。”男士说:“这里,我认为我已经正确地填好了所有的东西。”本题的关键词包括fill out…forms,customs,state the contents and value等。从以上的关键词中我们可以知道女士是海关人员,所以其余选项皆不可能。 SSS_SIMPLE_SIN 4.

What does the man mean?

A. Some people pretend to know what they really don't.

• B. What the woman said is true. • C. What the woman said is wrong. • D. He knows more than the woman does.

A B C 该问题分值: 1

D

答案:A [解析]

W: Some people know a lot more than they tell. M: Unfortunately the reverse is also true.

[精解] 题干问:“男士的意思是什么?”对话中女士说:“一些人知道的比他们讲的多。”男士说:“不幸的是与此相反的情况同样存在。”由于对话极短,仅就对话内容而言,本题难度较大。考生不仅要理解女士所说的话,同样要理解男士说的 the reverse is also true(相反的情况同样存在,即说的比懂的多,不懂装懂)。所以,他不仅肯定了女士的话,还提出了自己的观点,这样,只选B就不够准确了。 SSS_SIMPLE_SIN 5.

What reason is given for Jane's not teaching?

A. She is tired of teaching.

• B. She was dismissed from her job. • C. She's changing jobs. • D. The school is too hot.

A B C D 该问题分值: 1 答案:B [解析]

M: Mary, why isn't Jane teaching here this term? W: She can't. She was fired.

[精解] 题干问:“简不教书的原因是什么?”对话中男士说:“玛丽,简这学期为什么没来教书?”女士说:“她不能教了,她被解雇了。”答案B((她被解雇了”与对话的意思一致,所以本题的答案选B。 SSS_SIMPLE_SIN 6.

What does the woman think of the swimming lessons? A. They are too expensive. • B. They are very rewarding.

• C. They are too easy. • D. They are given by a strict teacher.

A B C 该问题分值: 0.8 答案:B

D

[解析]

M: How are your swimming lessons going?

W: Very well. My teacher thinks I'm making progress, and I find the lessons well worth the time and trouble. SSS_SIMPLE_SIN7. What does the woman mean?

A. Her mother would like some pies. • B. Her mother made better pies. • C. This is a very good pie. • D. This is too much for a pie.

A B C D 该问题分值: 0.8 答案:C [解析]

M: Have you ever tasted such perfect apple pie? W: Even my mother's can't match this! SSS_SIMPLE_SIN 8. What does the man mean?

A. He has a friend who majored in hotel management.

• B. He hasn't taken more than one hotel management course. • C. He's been learning a lot this year, too.

• D. He couldn't make any sense out of this course.

A B C D 该问题分值: 0.8 答案:B [解析]

W: I'm learning a lot in my hotel management class. Have you ever taken any courses in that department?

M: Only the one last year, none since then. SSS_SIMPLE_SIN 9. What does the man mean?

A. He's afraid to work at night.

• B. He's afraid the work will be really hard. • C. He doesn't want to work tomorrow night.

• D. He can't find the way to get rid of the work.

A B C D 该问题分值: 0.8 答案:C [解析]

W: Do you really have to work tomorrow night?

M: I'm afraid so. I wish there were some ways I could get out of it. SSS_SIMPLE_SIN 10. What will the man do for the woman?

A. Bring her some water. • B. Buy her some plants.

• C. Water her plants while she is away.

• D. Water her plants while he is on vacation.

A B C D 该问题分值: 0.8 答案:C [解析]

W: If I buy some plants for the house, will you water them for me while I'm away.

M: Sure I will, if you’ll water mine while I'm on vacation. Part B SSS_SIMPLE_SIN 1. Why are London taxi drivers efficient?

A. Because they all grow up in London. • B. Because they have a special license.

• C. Because they all have gone through a very tough training period.

• D. Because they drive at a high speed.

A B C D 该问题分值: 1 答案:C [解析]

London taxi drivers know the capital like the back of their hands. No matter how small or indistinct the street is, the driver will be able to get you there without any trouble. The reason London taxi drivers are so efficient is that they all have gone through a very tough training period to get special taxi driving license.

During this period, which can take two to four years, the would-be taxi driver has to learn the most direct route to every single road and to every important building in London. To achieve this, most learners go around the city on small motorbikes practicing how to move to and from different points of the city. Learner taxi drivers are tested several times during the training period by government officers. The exams are terrible experience. The officers ask you \"How do you get from Birmingham Palace to the Tower of London?\" and you have to take them there in the direct line. When you get to the tower, they won't say \"Well done!\". They will quickly move on to the next question. After five or six questions, they will just say \"See you in two months' time.\" and then you know the exam is over. Learner drivers are not allowed to work and earn money as drivers. Therefore, many of them keep their present jobs until they have obtained the license. The training can cost quite a lot, because learners have to pay for their own expenses on the tests and the exam. SSS_SIMPLE_SIN 2. How long does the training period last? A. Two years. • B. Three years.

• C. Four years. • D. Two to four years.

A B C 该问题分值: 1 答案:D SSS_SIMPLE_SIND

3. Why do learner drivers have to keep their present jobs? A. Because they want to earn more money. • B. Because they are not allowed to earn money as drivers without a license.

• C. Because they don't want to leave the jobs. • D. Because they are asked to do so.

A B C 该问题分值: 1 答案:B SSS_SIMPLE_SIND

4. What can we learn from the passage?

A. London tax drivers always take a map of London with them.

• B. Streets in London are quite small. • C. Learner taxi drivers use cars during the training.

• D. The exams during the training period are not easy.

A B C 该问题分值: 1 答案:D SSS_SIMPLE_SIND

5. What are they talking about?

A. Saving money. • B. Spending holiday.

• C. Visiting their parents. • D. Borrowing money.

A B C D 该问题分值: 1 答案:B [解析]

W: We've overspent dreadfully this month. M: By how much?

W: It looks to me as if it's getting on for almost 400 pounds. M: Oh, does that mean we won't be able to get our holiday? W: I honestly don't think that we could afford to go really. M: But we haven't had a holiday for three years! Just because we can't afford it. W: That's true.

M: I was really looking forward to this holiday... three weeks in Barbados at Christmas—warmth, sea, sunshine. W: I know. So was I.

M: Can't we ask your mother for the money? Can't we borrow the money from somewhere for the holiday?

W: Well, You know we're still in debt over the car. And we've always said we wouldn't borrow money for things that weren't absolutely essential. A holiday isn't essential. M: I really feel it is this time.

W: Well, let's look at cheaper holidays then. Let's look at somewhere closer to home, right. Let's look at Europe.

M: Well, there's no point in going to Europe at Christmas, is there? W: Well, you said you wanted to get away from the cold here. Well, you only want to go where it's hot and sunny? M: Yes, I want some warmth.

W: Oh, I think we ought to borrow the money from your mother.

M: I don't want to talk about it anymore. Let's discuss it some other time.

对话开始部分女士提到本月他们超支了,男士马上想到他们不能去度假了“does that mean we won't be able to get our holiday?”,随后两人就能否借钱去度假或能否去近点的地方去度假展开讨论,另外,对话中反复提到了关键词holiday,如“get our holiday”,“I was really looking forward to this holiday”“Can't we borrow the money from somewhere for the holiday?”,“let's look at cheaper holidays then”,因此[B]选项正确。 SSS_SIMPLE_SIN6. What's their problem with the holiday? A. They don't agree on where to go. • B. They don't have enough time. • C. They can't afford the holiday. • D. They don't have a car.

A B C D 该问题分值: 1 答案:C

根据对话中女士所说“I honestly don't think that we could afford to go really.”可知,他们没钱去度假,另外,男士所说“Can't we borrow the money from somewhere for the holiday?”也证实了这一点,因此[C]选项正确。 SSS_SIMPLE_SIN7. Why does not the woman want to ask her mother for money? A. She thinks her mother will not lend them the money. • B. She thinks they can borrow money from their friends. • C. She thinks they should not waste money on a holiday. • D. She thinks they should earn more money.

A B C D 该问题分值: 1 答案:C

本题的关键是听到并理解女士所说“we've always said we wouldn't borrow money for things that weren't absolutely essential. A holiday isn't

essential.”。从女士的话语中可得知,女士认为他们不应借钱去度假,[C]选项符合要求。 SSS_SIMPLE_SIN 8. Where does the man want to go?

A. To somewhere hot and sunny. • B. To somewhere cold.

• C. To somewhere near home.

• D. To somewhere near his parents' home.

A B C D 该问题分值: 1 答案:A

由对话中男士所说“I was really looking forward to this holiday ... three weeks in Barbados at Christmas—warmth, sea, sunshine.”可知,男士想到温暖的海边度假,对话的最后部分女士问到“you said you wanted to get away from the cold here. Well, you only want to go where it's hot and sunny?”,男士回答“Yes, I want some warmth.”,这一问一答也表明了[A]选项正确。 SSS_SIMPLE_SIN 9. Why is it difficult to locate Cambridge University?

A. Because there are no signs of direction. • B. Because it lies in a remote place.

• C. Because the university is everywhere in the city. • D. Because there are no guides available.

A B C D 该问题分值: 1 答案:C [解析]

\"Where is the university?\" is the question many visitors to

Cambridge ask. But no one could point at any direction because there is no campus. The university consists of 31 self-governing colleges. It has lecture halls, libraries, laboratories, museums and offices throughout the city. Individual colleges choose their own students who have to meet their minimum entrance requirements set by the

university. And the students usually live and study in their colleges but they are taught in very full groups. Lectures and laboratories and practical work are organized by the university and held in

university buildings. There are over ten thousand undergraduates and three thousand five hundred post-graduates. About 40% of them are women and some 8% from overseas. As well as teaching, research is of major importance. Since the beginning of the twentieth century, more than sixty university members have won Nobel prizes. The university has a huge number of buildings for teaching and research. It has more than 60 specialist subject libraries as well as the university

library, which as the copy-right library, is entitled to a copy of every book published in Britain. Examinations are held and degrees are awarded by the university. It allowed women to take the

university exams in the 1881, but it was not until 1941 that they were awarded degrees. SSS_SIMPLE_SIN 10. What do we know about the colleges of the university from the passage?

A. They are self-governing.

• B. They don't have the right to choose their own students. • C. They hold their own examinations. • D. They award their own degrees.

A B C 该问题分值: 1 答案:A SSS_SIMPLE_SIND

11. What can be learnt from the passage about the libraries in Cambridge University?

A. They house more books than any other university library. • B. They each are entitled to a copy of every book published in Britain.

• C. Most of them are specialist subject libraries. • D. Most of them have high buildings.

A B C 该问题分值: 1 答案:C SSS_SIMPLE_SIND

12. Which of the following about women students in Cambridge University is true?

A. They were not awarded degrees until 1941.

• B. They were not allowed to fake the university exams in the early 20th century.

• C. They have outnumbered male students. • D. Very few of them are engaged in research.

A B C 该问题分值: 1 答案:A SSS_SIMPLE_SIND

13. What does the man ask the woman to do? A. Show his cousin around the campus. • B. Go out for a dinner.

• C. Help him finish another term paper. • D. Go to the park.

A B C D 该问题分值: 1 答案:A [解析]

M: Susan, I could really need your help this weekend. W: What is it, John? Another term paper?

M: No, no. This is **pared to that. My cousin is coming on Thursday. She has an interview at the college and I promised my aunt that I'll look after her. We are going to the game on Friday, but Saturday I'm on duty at the library all day and can't get out of it. Uh, I was wondering if you could show her around during the day and maybe we can all meet for dinner later.

W: Sure. I don't have any plans. What kind of things does she like to do?

M: Actually I haven't seen her for three years. She lives so far away. But this will be her first time on a college campus, she is still in high school. So she probably enjoys anything on campus. W: Well, there is a music festival in the auditorium. That's a possibility. Only I hope it doesn't snow.

M: Well, I'll plan on dropping her off at your place on the way to work, around eleven. But if there is a blizzard, I'll give you a call and see if we can figure something else out.

W: Sounds good. Meantime I'll keep Saturday open. We can touch base Friday night when we have a better idea of the forecast.

M: I hope this works out. I feel kind of responsible. She won't know a way around. And I want her to have a good time. Anyway I really appreciate your help. I owe you one.

W: No problem. I'll talk to you tomorrow.

答案对应于第二轮对话中男士的最后一句话:I wonder if you could show her around...,而由前面的交代可知her指代的就是男士的cousin,故答案是[A]。 SSS_SIMPLE_SIN 14. What is the cousin of the man? A. A university student.

• B. A primary school student. • C. A high school student. • D. An adult.

A B C D 该问题分值: 1 答案:C

答案对应于第三轮对话中男士第三句话:she is still in high school,即男士的表妹仍在读高中,因此本题答案就是[C]。

SSS_SIMPLE_SIN 15. what is the woman's response to the man's request? A. She is pleased to do so. • B. She declined.

• C. She didn't want to do, but she promised. • D. She is indifferent.

A B C D 该问题分值: 1 答案:A

在第二轮对话中男士提出了自己的要求后,女士十分肯定地答应了:Sure. I don't have any plans。此外,对话中女士一再用Sounds good、No problem等表明了自己的态度,考生据此也可推知[A]对。

SSS_SIMPLE_SIN 16. Why is the man busy?

A. Because he has a date that day.

• B. Because he is on duty at the library all day and can't get out of it.

C. Because he is busy with his term paper.

D. Because his other friends **e.

A B C D 该问题分值: 1 答案:B

在第二轮对话中男士的第五句话明确说明了自己忙的原因: ...but Saturday I'm on duty at the library all day and can't get out of it,与[B]完全一致。

Section Ⅱ Use of English

The American need to own things is partly the result of mass advertising, 1 urges consumers to discard last year' s car or clothing in 2 of the current models with the latest designs. Some people are 3 that they

must\" 4 the Jones,\" that they must have whatever their neighbors have. The old car or the old stereo set 5 work perfectly, but a newer and bigger one might 6 the family' s esteem in **munity. Possessions become 7 of

financial success; they elevate 8 social status.

Advertisers also 9 to the American desire to look youthful and be physically attractive. Commercials attempt to sell many products—shampoo, toothpaste, deodorant and soap, for example— 10 implying that their

particular 11 will help its user be more appealing. But Americans also make many 12 for practical

reasons. They buy 13 devices to do routine household chores more quickly and easily. Every housewife wants a vacuum cleaner, an electric mixer, a steam iron, an automatic clothes washer and dryer, and a dishwasher. 14 every home-owning husband would like a power lawn mower, as now -blower, and an electric drill.

Americans also buy things 15 they like to do things. Equipment 16 hobbies and books about \"do-it-yourself' projects are very popular. Americans want to know how to cook with a \"continental\" flair while refinishing the bedroom furniture and 17 a million dollars in the stock market. The American 18 of activity is part of a

generally 19 outlook on life, a belief that the value of knowledge is 20 to its usefulness.

SSS_SIMPLE_SIN 1. A. what • B. it

• C. that

D. which

A B C D 该问题分值: 1 答案:D

根据题意,此处应为非定语从句,题中的四个选项D选项 which最合适,故选D。 SSS_SIMPLE_SIN2. A. light • B. terms

• C. need • D. favor

A B C D 该问题分值: 1 答案:D

in favor of为固定词组,意为“对…青睐”,故选D。

SSS_SIMPLE_SIN 3. A. convinced • B. arrogant

• C. confident • D. delighted

A B C D 该问题分值: 1 答案:A

根据题意,此处应该表示“相信,确信”的意思,而A选项正为此意。

SSS_SIMPLE_SIN4. A. stand up with • B. keep up with • C. live up to • D. come up with

A B C 该问题分值: 1 答案:B

D

从词义上看,应该选B,keep up with“跟上…进度、潮流”,此处有攀比之意。 SSS_SIMPLE_SIN 5. A. may • B. must

• C. would • D. should

A B C 该问题分值: 1 答案:A

从语气上看本题应该选A。 SSS_SIMPLE_SIND

6. A. estimate • B. raise

• C. rise • D. escalate

A B C D 该问题分值: 1 答案:B

根据上下文,此处应该为“提高”的意思,故选B,C选项为不及物动词,不合题意。 SSS_SIMPLE_SIN 7. A. traces • B. symbols

• C. symptoms • D. reflection

A B C D 该问题分值: 1 答案:B

symbols。意为财富成为家庭经济上的象征。

SSS_SIMPLE_SIN 8.

A. it's • B. its

C. his • D. one's

A B C D 该问题分值: 1 答案:D

此处没有特指是谁,因此D选项 one's最符合题意,其他选项不符合题意。

SSS_SIMPLE_SIN9. A. appeal • B. contribute

• C. apply • D. attribute

A B C D 该问题分值: 1 答案:A

appeal to意为“广告人士求助于公众希望年轻、有吸引力的欲望”。

SSS_SIMPLE_SIN 10. A. at • B. to

• C. by • D. of

A B C D 该问题分值: 1 答案:C

根据文中意思,此处应该选C(by),表示“通过…”

SSS_SIMPLE_SIN11. A. license • B. brand

• C. band • D. label

A B C D 该问题分值: 1 答案:B

brand指的是商品的品牌。其他选项词义不符题意。

SSS_SIMPLE_SIN 12. A. goods • B. products

• C. purchases • D. pursuits

A B C D 该问题分值: 1 答案:C

purchase指购买。整句意思为“美国人也因为实用的原因购买商品”。纵观题意,可知选项C最符合题意.

SSS_SIMPLE_SIN 13. A. time-consuming • B. energy-consuming • C. money-saving • D. labor-saving

A B C D 该问题分值: 1 答案:D

从文中的意思可以看出应该填labor-saving,意为“节省劳动的”。

SSS_SIMPLE_SIN14. A. Consequently • B. Nearly

• C. Eventually • D. Supposedly

A B C D 该问题分值: 1 答案:B

此处比较容易选择。从文中题意,可以看出选B,意为“几乎”。

SSS_SIMPLE_SIN 15. A. in case • B. as long as

• C. because • D. provided

A B C D 该问题分值: 1 答案:C

此处表示因果关系,所以只有C选项because最符合题意。

SSS_SIMPLE_SIN16. A. to • B. behind

• C. for • D. with

A B C D 该问题分值: 1 答案:C

根据题意,此处意为“个人爱好所需要的设备”。

SSS_SIMPLE_SIN 17. A. depositing • B. paying

• C. making • D. spending

A B C D 该问题分值: 1 答案:C

“making”指在股市中挣钱。很显然只有C选项最符合题意。

SSS_SIMPLE_SIN18. A. motivation • B. dream

• C. disgust • D. love

A B C D 该问题分值: 1 答案:D

love意为欲望、爱好。最符合题意。

SSS_SIMPLE_SIN 19.

A. strange • B. potential

• C. pragmatic • D. pessimistic

A B C D 该问题分值: 1 答案:C

pragmatic意为实用主义的人生观,故选C。

SSS_SIMPLE_SIN 20. A. confined • B. bound

• C. referred • D. turned

A B C D 该问题分值: 1 答案:D

文中的意思应为知识的价值观,应该从其有用性的角度来看,故选D. Section Ⅲ Reading Comprehension Part A Text 1

Text

When my wife, who is a Spanish spent her first winter in London a few years ago, she used to ask me time and again, \"Where's the

fog?\" Almost all foreigners 1 to find the city wreathed in yellow-gray mist for most of the year. Dickens, who

was. 2 responsible for painting this 3 in people's minds, certainly wasn't exaggerating in those days, People 4 in the nineteenth century that when

someone. 5 suicide by jumping into the Thames he has

chocked by the fog and poisoned by the terrible 6 of the river before he had time to drown himself. In fact, the

situation 7 in recent years. When I was a boy in London city 30 years ago I was often unable to see 8 of the road when I left home on winter mornings.

The decisive steps that have turned London into one of

the 9 cities in the world 10 taken at the end of the 1950s. But Londoners still 11 that

fog 12 returns. The change took place as a result of two main improvements. Factories **pelled to install clean

equipment 13 close down, and private householders were not allowed to 14 coal unless it was smoke-free. But the 15 ecological miracle in London

occurred 16 19 onwards when the Thames Water Authority began to pump vast 17 of dissolved oxygen into the

river. 18 , all the species of fish that had gradually disappeared from the Thames 19 1, 800 have returned. Some are even caught by fishermen 20 the House of Parliament.

SSS_SIMPLE_SIN 1. Valentine was killed in ancient Rome because______.

A. he secretly met with his lover

• B. he secretly got married with many young girls • C. he secretly arranged many young lovers to get. married against the Roman king's order • D. he secretly held a wedding party

A B C D 该问题分值: 1 答案:C

[解析] 细节考查题。第二段中讲述了关于情人节的几个小故事,其中讲到牧师Valentine因为给年轻人秘密举行婚礼违背了罗马皇帝的命令,而被处死。故C项正确。 SSS_SIMPLE_SIN2. Which of the following is NOT what people do on Valentine's Day? A. Exchanging cards. • B. Visiting the church.

• C. Sending candy, perfume, jewelry, etc.. • D. Arranging romantic dinners.

A B C D 该问题分值: 1 答案:B

[解析] 细节判断题。文章第三段讲述了人们在情人节的一些活动。A项“交换卡片”,C项“送糖果、香水、珠宝等”和D项“安排浪漫聚餐”都是文中提到的人们在情人节这天做的事情,只有B项“去教堂”没有提到。

SSS_SIMPLE_SIN 3. The purpose of this passage is______.

A. to talk about Valentine's Day

B. to talk about the story of Valentine • C. to talk about people's celebration on Valentine's Day

• D. to talk about the popularity of celebrating Valentine's Day now in the world

A B C D 该问题分值: 1 答案:A

[解析] 综合判断题。本文是讲述情人节的历史由来以及人们是如何庆祝情人节的。A项表述能够涵盖全文内容,B、C和D项所述内容比较片面。

SSS_SIMPLE_SIN 4. According to this passage, Valentine's Day is______.

A. a day on which birds select their mates • B. a holiday celebrated in honor of Valentine • C. a holiday celebrated for lovers

• D. a day on which Valentine was killed by the Roman Emperor

A B C D 该问题分值: 1 答案:C

[解析] 间接事实题。根据文章内容,A、B和D三项都是关于情人节的传说以及历史上在这一天所发生的事情,不是关于“情人节”最恰当的说法。而众所周知,情人节就是为爱人们庆祝的节日。

SSS_SIMPLE_SIN 5.

In the 3rd paragraph, the \"Guess Who\" card is probably used to______. A. be a gift for relatives on Valentine's Day • B. make jokes

• C. express happiness on Valentine's Day • D. express love for a person one secretly admires

A B C D 该问题分值: 1 答案:D

[解析] 句意理解题。文中第三段中提到Some enjoy the joke of

sending‘Guess Who’cards to a person be or she secretly admires,意为“一些人喜欢以玩笑的方式发送‘猜猜是谁’的卡片给他或她暗地里仰慕的人”,而D项表述与该句的意思相符。 Text 2

Identical twins are a perfect test case for theories of

personality development. If a theory can't explain the differences between identical twins, then it cannot explain environmental effects on personality. Even identical twins brought up in the same home have different personalities.

Take Ladan and Laleh Bijani from Iran. They were identical twins who had spent their entire 29 years joined at the head. And yet, Ladan, the more outspoken of the pair, told journalists, \"We are **pletely separate individuals, we have different world views, We have different lifestyles, we think very differently about issues.\" Why did Ladan and Laleh have different personalities?

Self-organized systems in insects can provide us with some

ideas. A colony of ants, for example, can be seen as a self-organized system. No supervisor tells the ants what to do, and yet all the jobs get done. The system works in such a way that if one ant carries out a particular job, it be comes less likely that another ant will

attempt that job because it no longer needs doing. The result is what economists call \"division of labor. \"

Self-organization also produces division of labor in human groups. Each individual looks for something to specialize in, his or her own suitable position in the group. If one position is occupied, the individual will seek another. This process increases the differences even between identical twins, because once they've chosen different specialities, a circular mechanism causes small initial differences between them to widen.

Although identical twins look very much alike, people who know them well will distinguish between them. They might, for example,

address more questions **ments to one twin than the other—perhaps by chance first. But the consequence is that the twin who is addressed more of ten will do more talking than the other twin, which will cause people who know them to address still more of their questions **ments to that twin. The result, over time, will be one outspoken twin and one quieter one—like Ladan and Laleh Bijani.

SSS_SIMPLE_SIN1. According to the writer we learn that identical twins______. A. differ in personality • B. differ in appearance

• C. have the same lifestyle • D. have the same outlook

A B C 该问题分值: 2

D

答案:A

[解析] 细节题。从第一段中最后一句“Even identical twins brought up in the same home have different personalities”即使在 同一个家庭成长的同卵双胞胎也有着不同的个性,故选A。

SSS_SIMPLE_SIN2. The ant colony is perceived to be well-organized because______. A. each ant has the duty to help others on a job • B. each ant instinctively fulfills a different task • C. a particular group of ants does a particular job • D. a leading ant monitors the work of working ants

A B C D 该问题分值: 2 答案:B

[解析] 细节题。从第三段中提到一个蚂蚁群体可以被看成是 一个自我组织系统。没有谁告诉蚂蚁去做什么,但是它们却完成所有工作。在这样一个系统之中,如果一个蚂蚁执行某项工作,另外的蚂蚁不太可能也做这项工作,与选项B“每一个蚂蚁各自完成不同的任务”表示相同的意思,故选B。

SSS_SIMPLE_SIN 3.

It is said in the text that the working style of ants is characterized by______.

A. shifting roles • B. working shifts

• C. division of labor • D. collective efforts

A B C D 该问题分值: 2 答案:C

[解析] 细节题。文中第三段最后一句“The result is what economists

call‘division of labor’”这就是经济学家所讲的“劳动分工(division of labor)”,故选C。 SSS_SIMPLE_SIN 4. It can be inferred that the twin' s differences have much to do with______.

A. their chosen lifestyles

• B. their respective responsibilities • C. either physical or social factors

D. influences from inside and outside

A B C D 该问题分值: 2 答案:D

[解析] 推断题。文中第五段提到其他人与双胞胎交谈等,属于外部影响,而第四段最后一句提到一种循环机制使得他们之间原始的较少的差异逐渐扩大,表明他们自身内部因素也会产生他们之间的不同,所以才会扩大原始的较少差异,可以推断出双胞胎的不同来自外部和内部的影响,故选D。

SSS_SIMPLE_SIN 5. The purpose of the text is to______. A. entertain • B. persuade • C. inform • D. argue

A B C D 该问题分值: 2 答案:C

[解析] 主旨题。entertain娱乐,persuade劝说,inform告知,argue辩论,从全文来看作者只是在尽力给我们展现为什么人会存在个体差异,甚至存在于同卵双胞胎之间,而并没有进行辩论或者努力劝说读者等,故选C。 Text 3

Research has shown that motivation is very important in

learning a language; you need to be enthusiastic about it, and to be interested in it. Different people will have different motives-the desire for promotion, the hope of being able to study abroad, curiosity about a very different culture, and pure intellectual enjoyment are only some of the possible motives. But actually wanting to learn is the most important motive of all.

Courage is an essential attribute in learning a language. It takes a lot of courage to speak a foreign language either in front of your friends or to native speakers, bat don't be afraid of making mistakes--that is the way we learn. Nowadays there are many different forms of English, each with its own constructions and accent, and, so long as you can make yourself understood and can understand what is said to you, you have succeeded in communicating, which is the purpose of any language.

Curiosity is not only a possible motivation. It is also a great help in your learning. Remember that a language is not just a grammatical system, it is the outcome of a certain culture or

different cultures. It is no good learning strings of words and lists

of grammatical tales unless you know as much as possible about the background of the language, so that you can understand the ideas wich are being conveyed, the references which are being made, the

inferences Which can be drawn from the information explicitly given. So learn as much as you can about the different cultures which

influence English--watch television programmes, listen to tile radio, try to obtain newspapers and magazines which are written by native speakers, look at advertisements, and above all, read--not textbooks, but novels and poems and plays. They will show you how language is really used. The English language is not an abstract system; it is a living form of expression which derives much of its meaning from the context in which it is used, and much of its effect from a whole

network of extra-linguistic knowledge. If you live in a country where English is the native language, you acquire this knowledge naturally, just as in China you acquire your own cultural knowledge

unconsciously. But because you are unlikely to be able to visit

countries where English is spoken as the native language, you have to make a conscious effort to acquire this cultural awareness and knowledge. SSS_SIMPLE_SIN 1. With what topic is this passage primarily concerned? A. Curiosity in Learning a Language. • B. Courage in Learning a Language. • C. Motivation in Learning a Language. • D. Qualities in Learning a Language.

A B C D 该问题分值: 1 答案:D

[解析] 主旨题。文章主要论述学习英语应有哪些品质。这些品质包括:(1)动机,(2)勇气, (3)好奇心。选项A、B、C只是文中的一个部分,因此D为正确答案。做这种类型题目要分析好,注意整体与部分的关系,不要把分论点当成总论点。 SSS_SIMPLE_SIN 2. The author of this .passage possibly is a ** of English learning • ** teacher of English

C. Chinese teacher of English

D. Chinese student studying abroad

A B C D 该问题分值: 1 答案:B

[解析] 推断题。作者写作的目的主要是告诉中国学生怎样学好英语,由此可排除A;从文中倒数第二句,可以推断出作者不是中国人,故可排除C、D,因而选B。本题极易选成A,但如果从整体上把握作者的语气,A就可轻易排除了。

SSS_SIMPLE_SIN 3. What is the author suggesting in this passage?

A. You should not learn grammar.

• B. You should ignore the roles of pronunciation. • C. You should learn a language by making mistakes. • D. You should learn a language at school.

A B C D 该问题分值: 1 答案:C

[解析] 推断题。第二段作者讲不要害怕犯错误,只有在犯错误中我们才能学好英语,因此C正确。A、B、D根据我们掌握的背景材料,叙述的都欠妥,都可以排除。 SSS_SIMPLE_SIN 4.

According to the passage, which of the following statement is TRUE? A. You should be prepared to make mistakes in communication. • B. Words are the basis of English learning.

• C. Good pronunciation is important to an English learner. • D. Wanting to know everything does not help you in learning a language.

A B C D 该问题分值: 1 答案:A

[解析] 判断题。从第二段第一句即可判断A为正确答案。B、C虽看似正确但却不能从pas sage中推断出,D与原文不符,求知的欲望有利于外语的学习,只有A是正确答案。 SSS_SIMPLE_SIN 5. According to the author, what's the best way of learning English?

A. To study hard.

B. To study abroad.

• C. To learn about cultures. • D. To make mistakes.

A B C D 该问题分值: 1 答案:C

[解析] 推断题。在第三段中作者反复论述了解文化的重要性,因此学习英语最好首先学习它的文化,C为正确答案。首先根据常识就可以排除D,因为“犯错误”肯定不会是学习英语最好的途径;A、B两者都是外语学习的方法,但根据作者的观点,这都不是最好的方法。 Part B

Paragraph 1:

Japanese managers believe that change and initiative within an organization **e from those closest to the problem. So they elicit change from below. Top-level Japanese managers see their task as creating an atmosphere in which subordinates are motivated to seek better solutions. Paragraph 2:

Japanese managers do not view themselves as having all the

answers. When a subordinate brings in a proposal, the manager neither accepts nor rejects it. Rather, he tactfully, politely asks questions, makes suggestions, and provides encouragement. Paragraph 3:

In the Japanese system, junior(middle. managers are initiators who perceive problems and formulate tentative solutions in

coordination with others; they are not functional specialists who carry out their boss' s directives. Because so much emphasis is

placed on coordination and integration, solutions to problems evolve more slowly, but they are known and understood by all those who have been a part of the solution generation process. **munication is

stressed as essential to the coordination of problem-solving efforts. Paragraph 4:

The Japanese are less inclined to think in terms of absolutes, that is, the solution (which right) versus the alternatives (which are wrong.. Rather, they recognize a range of alternatives, several of which might work and all of which possess advantages and

disadvantages. When a group makes a decision, all members **mitted to the chosen solution. From a Japanese perspective ,**mitment, and the ensuing dedication toward working to make the solution successful, Is probably more important than the objective quality of the decision. The Japanese have an interesting concept of consensus. Those who consent to a decision are not necessarily endorsing it. Rather, consent means that each person is satisfied that his point of view

has been fairly heard, and although he or she may not wholly agree that the decision is the best one, he or she is willing to go along with it and even support it. Paragraph 5:

Japanese managers have a kind of paternalistic attitude toward their employees. Traditionally, Japanese organizations have offered their workers housing, extensive recreational facilities, and life-time employment. The Japanese believe that it is impossible to divorce a worker' s personal and professional lives. Good managers express concern for workers as persons with homes and families as well as for the quality of products the workers produce. Managers work alongside their subordinates , counsel them regarding their personal lives, and encourage much peer interaction. Statements

A. Consensus as A Way of Making Decisions B. Top Management as Facilitator C. Bottom-up Initiative

D. Concern for Employees' Personal Well-being

E. Middle Management as Impetus for and Shaper of Solutions SSS_FILL 1. Paragraph 1 该问题分值: 1 答案:[C] Bottom-up Initiative

[解析] 本题考察对文章细节的理解。

[解题要点]第一段第二句话提到“日本经营者从公司底层进行改革”,这当然是自下而上的,与C项“bottom-up initiative”之义相吻合。 [思路拓展]bottom-up和from below意思相同。

SSS_FILL 2. Paragraph 2 该问题分值: 1 答案:[B] Top Management as Facilitator

[解析] 本题考察对文章细节的理解。

[解题要点]第二段第三句话提到“日本经营者对下属的提案提出问题和建议,并给予他们鼓励”。与B项“高层管理起着促进、协调的作用”相吻合。 [思路拓展]facilitator是“促进、协调者”的意思,知道这个词做此题就容易多了。

SSS_FILL 3. Paragraph 3 该问题分值: 1 答案:[E] Middle Management as Impetus for and Shaper of Solutions

[解析] 本题考察对文意的综合概括。

[解题要点]这一整段都在阐述“中小管理者最先发现问题并提出解决问题的方案”,与E项“中层管理推动并制定解决办法”相吻合。 [思路拓展]文中第三段第一句话即是主题句,与选项相对应。

SSS_FILL 4. Paragraph 4 该问题分值: 1 答案:[A] Consensus as A Way of Making Decisions

[解析] 本题考察对文章细节的理解。

[解题要点]第四段第五句话提到“日本人持有注重一致性的观念”。与A项“把表示一致作为制定决策的一种方式”相吻合。

[思路拓展]“consensus”只在第四段中出现,即使不看段意,也能选出答案。

SSS_FILL 5. Paragraph 5 该问题分值: 1 答案:[D] Concern for Employees' Personal Well-being

[解析] 本题考察对文意的综合概括。

[解题要点]第五段阐述了日本经营者为职员“提供住房、娱乐设施和终身工作”;“关心他们的家庭”,与D项“对职员个人生活的关心”相吻合。 [思路拓展]第五段关于“person,personal”的表述出现了好几处,是解题的线索。

Section Ⅳ Writing Part A 1.

Write a composition of about 120 words on the topic of Early Rising in three paragraphs. Use the topic sentences given below to develop **position.

(1) 对大学生来说,早起很有益处。

(2) 晚起对身体和学习不利。

(3) 因此,对那些已习惯晚起的学生来说……

SSS_TEXT_QUSTI 该问题分值: 15 答案:

Early Rising

Early rising does good to students in more than one way. It is known to everybody that air is never so fresh as in the early

morning. By taking morning exercises in the fresh air, we can improve our health. Besides, early rising enables us to have enough time to plan our work better and get ready for the study of the day.

Late rising does harm to both our health and our study. Some

students have already fallen into the habit of getting up late in the morning. They do not rise until the last minute for class. As a result, they often go to class on an empty stomach. They are always in such a hurry that they often miss a pen, or a notebook or even a textbook.

So, those late rises ought to make special efforts to get up early in the morning. It is true that bed habits die hard. Yet, as long as we try our best and do not give up halfway, I am sure that a strong will, good health and improved performance on study will be achieved. Part B 1.

As its population grows and more and more peasants flood into its big cities, urban housing problem becomes the number one in China. There is a discussion in a newspaper on this issue and its possible solutions. Please write an essay on the topic Housing Problem in China for the same newspaper to give your opinion. You are required to write three paragraphs and the first sentence of each paragraph is given below;

(1)Housing **es hand in hand with population growth.

(2)Despite the mushrooming high buildings, the provision of living space still falls far short of demands. (3)Various solutions have been suggested.

Your essay should be no less than 120 words, not including the words given. SSS_TEXT_QUSTI 该问题分值: 15

答案:

[参考范文]

Housing Problem in China

Housing **es hand in hand with population growth. Some big cities in China are now encumbered with an ever-increasing

population. Naturally, one of the most serious problems incurred is that of housing.

Despite the mushrooming high buildings, the provision of living space still falls far short of demands. Since China is developing rapidly, its people are no longer reconciled to living in shabby shelters. They look forward to decent dwelling places with dignity. Various solutions have been suggested. But there seems to be a drawback to each of the solutions. The traditional free allocation of dwellings to the needy brings great economic burden to the

government, while paid allocation brings equal burden to the average people. Moving urban population to the suburbs may ease the housing problem in inner city but brings about traffic problems. The best solution seems to be a combination of all suggested solutions, We still have a long way to go.

[解析]

(ⅰ)这是结合段首句和关键词两种题型的写作题,考生应紧密结合这两种题型的写作方法来答题。

(ⅱ)首先找出各段首句中的关键词,仔细斟酌每个段首句的内涵和外延,联系文章的标题,分析段首句之间、段与段之间的关系,再由段首句确定该段主题并将段落展开。

(ⅲ)注意格式和语域,适当运用过渡词汇和不同的表达方式。

1

因篇幅问题不能全部显示,请点此查看更多更全内容

Copyright © 2019- 91gzw.com 版权所有 湘ICP备2023023988号-2

违法及侵权请联系:TEL:199 18 7713 E-MAIL:2724546146@qq.com

本站由北京市万商天勤律师事务所王兴未律师提供法律服务