Unit 4 Wildlife protection Period 2 Reading
课后阅读训练
Ⅰ. 阅读理解
A
Can we give a hand to those endangered animals?Yes, we may only do a little bit, but together our small actions add up to a lot.
1. Protect wildlife habitat
Perhaps the greatest threat that faces many species is the widespread
destruction of habitat. Cutting down forests, farming, and development all result in loss of wildlife habitat. In areas where rare species live, habitat destruction can quickly force a species to extinction. By protecting habitat, entire communities of animals can be protected together naturally. Parks and reserves are now all too often the only habitats that are left untouched by habitat destruction.
2. Reduce the threat of invasive(入侵的)species
The spread of non-native species has greatly reduced native populations around the world. Invasive species compete with native species for resources(资源)and habitat. They can even prey on native species directly, forcing native species towards extinction.
3. Place decals(贴花纸)on windows
It is reported that as many as one million birds in the United States die each year because of collisions(碰撞)with windows. You can help reduce the number of collisions simply by placing decals on the windows in your home and office.
4. Slow down when driving
Many native animals have to live in developed areas and this means they must move in human-living areas. One of the biggest obstacles(障碍)to them is that created by roads. Roads divide habitat and present a constant risk to any animal attempting to cross from one side to the other. So when you drive out, slow down and keep an eye out for wildlife.
【语篇概述】我们能为濒危动物做点什么?本文给出了很好的建议, 我们每个人都可以为此伸出援手, 尽自己的微薄之力。
1. What would be the best title for this passage? A. How Animals Go to Extinction
B. The Importance of Protecting Wildlife C. What to Do to Help Save Wildlife D. How to Protect Wildlife Habitat
【解析】选C。主旨大意题。本文主要列举了人们怎样伸出援手去救助濒危动物, 故C项最能概括文章的大意, 为最佳标题。
2. People are advised to put decals on windows to_________. A. decorate the houses and beautify the environment B. protect the windows from birds-hitting C. attract more birds to make homes nearby D. avoid birds hitting the windows by mistake
【解析】选D。细节理解题。根据第三种措施的描述可知, 在窗户上贴花纸是为了避免飞鸟因误撞而丧命, 故选D。
3. The underlined phrase“prey on”in the passage means“_________”. A. drive away B. live with C. kill for food
D. fight with
【解析】选C。词义猜测题。根据上文的意思:入侵物种与当地的物种争夺资源和栖息地。再结合该句的意思“它们甚至直接prey on当地的物种, 这样迫使当地的物种灭绝”可推知, 该短语的意思为“猎食, 捕食”, 故选C。
4. We can learn from the passage that_________. A. the habitats of many species have been destroyed
B. about one million birds are attacked by invasive species each year
C. perhaps the biggest threat to many species is that they easily bumped by cars D. invasive species only compete for food with native species
【解析】选A。细节理解题。大概有一百万只鸟是死于误撞窗户, 而不是外来物种的袭击, 故B项错误; 很多物种的最大威胁是栖息地被破坏, 故C项不对; 入侵物种和本地物种竞争的不仅仅是食物, 还有栖息地和资源, 故D项错误, A项指出许多物种的栖息地被破坏了, 符合文章大意。故选A。
B
By May, after three months, I had lost 22 pounds and reached my goal of 115 pounds. My friends would say“Alice, you look great!”or“How did you lose so much weight?”Those compliments made me feel good and confident.
Soon I dropped to 110 pounds. A few of my friends told me that I need to stop dieting because I was starting to look sick. They brought me a present—a bag of chocolates, which I later gave to my sister. My mum would come to my room, with tears in her eyes, and have long chats about how harmful this diet was and begged me to stop. My dad would leave worried messages on my cell phone at school, telling me that it would do serious harm to my body.
By mid-June, when school was coming to an end, I was down to an only alive state of 95 pounds. All of a sudden, I knew I had to do something. I guessed the number itself scared me. I recalled my doctor. He told me about a girl who was 95 pounds and was at the risk of dying. I knew I was putting my life at risk, but for what?To make those who love me worried?Is it worthwhile to be thin?
Now I realize that models in magazines, TV and movies are not realistic. The price to pay for the“perfect body”is living with the dangerous and sometimes deadly eating disorder. And there are more important things to think about than how thin you are.
【语篇概述】本文作者通过自己的亲身经历告诉读者为了“完美身材”而冒着生命危险节食是不值得的。 5. The author’s mother went to her room to_________. A. bring her some chocolates B. tell her she missed her C. ask her to stop dieting D. talk about her studies
【解析】选C。细节理解题。根据第二段第四句“My mum would come to my room, with tears in her eyes, and have long chats about how harmful this diet was and begged me to stop. ”可知作者的母亲要求她停止节食, 故选C。
6. The author decided to stop dieting_________. A. when her friends told her to do so B. when her weight dropped to 95 pounds C. when her father left some messages D. when her mother had a talk with her
【解析】选B。细节理解题。根据第三段中的“All of a sudden, I knew I had to do something. I guessed the number itself scared me. I recalled my doctor. ”三句, 可知作者降到95磅的时候决定停止节食, 故选B。
7. What does the writer want to tell us?
A. It is too expensive for people to lose weight. B. You will be healthy as long as you stop dieting. C. There is no model with a perfect body in real life. D. Being thin is not the most important thing in our life.
【解析】选D。推理判断题。根据最后一段最后两句The price to pay for the“perfect body”is living with the dangerous and sometimes deadly eating disorder. And there are more important things to think about than how thin you are. 可知作者认为为了“完美身材”而冒着生命危险节食是不值得的, 故选D。
8. How did the author feel when she weighed 115 pounds? A. Happy. B. Disappointed. C. Worried.
D. Painful.
【解析】选A。细节理解题。根据第一段末句“Those compliments made me feel good and confident. ”可知作者感到很高兴, 故选A。 Ⅱ. 完形填空
The basic meaning of“pet”is an animal we keep for emotional(情感的)rather than economic reasons. A pet animal is 1 as a companion, and we all need companions to keep as feeling happy. 2 pets offer more than mere companionship: they invite us to love and be loved. Many 3 feel their pets
understand them, for animals are 4 to sense anger and sorrow. Often a cat or dog can comfort us 5 when human words don’t help. We feel loved, too, by the way pets 6 us for a home, for food and drink. Dogs 7 , look up to their owners, 8 makes them feel important and needed.
A pet can be something 9 to each member of the family, another baby to the mother, a sister or brother to a(n) 10 child, a grandchild to the elderly, but for all of us pets provide 11 and companionship. It has 12 been suggested that tiny pets 13 be sent as companions to astronauts on spaceships, to help reduce the stress(紧张)and 14 of space flights.
In this Plastic Age, when most of us live in large cities, pets are particularly important for 15 . A pet in the family keeps people in 16 with the more natural, animal world. Seeing an animal give birth brings understanding of the naturalness of childbirth, and seeing a pet 17 helps a child to cope with sorrow. Learning to 18 a pet helps a child to grow up into
a loving adult who feels 19 towards those dependent on them. Rightly we teach children to be good to their pets. They should learn, too, that pets are 20 for us human beings. 【语篇概述】你喜欢饲养宠物吗?人们饲养宠物的原因你了解吗?本文会给你一个满意的解释。 1. A. known C. treated
B. looked upon
D. kept
【解析】选D。逻辑推理题。从空后的“. . . and we all need companions to keep as feeling happy”可知, 作者认为人们是把宠物作为伴侣来养, 而不是把它看作伴侣。 2. A. But C. So
B. However D. Otherwise
【解析】选A。逻辑推理题。从空后的“more than mere companionship”可知, 本句与上句为转折关系。 3. A. masters
B. owners C. bosses
D. hosts
【解析】选B。背景常识题。从空后的“their pets”可知, 这里表示的是宠物的主人。host相对客人而言; master相对仆人(servant)而言; 而owner指某物的所有者。 4. A. slow C. easy
B. quick D. difficult
【解析】选B。词义辨析题。quick在这里意为“反应灵敏”。 5. A. in time C. at times
B. on time D. at no time
【解析】选C。逻辑推理题。at times在此相当于sometimes。 6. A. depend on C. wait on
B. live on
D. look on
【解析】选A。习语搭配题。句意:通过宠物依赖于我们给它们一个家、食物、饮水的同时我们也感受到爱。depend on sb. for sth. 意为“依靠某人获得某物”。 7. A. especially C. hopefully
B. hardly D. entirely
【解析】选A。词义辨析题。作者认为在这一点上狗的表现最突出, 因此用especially表示。 8. A. it
B. who
C. which
D. what
【解析】选C。逻辑推理题。which引导非性定语从句, 在这里指代Dogs especially, look up to their owners, look up to在这里意为“尊敬, 尊重”。 9. A. dangerous
B. necessary
C. the same D. different
【解析】选D。词义辨析题。从空后的“another baby to the mother, a sister or brother to a(n)_________child, a grandchild to the elderly”可知, 宠物对于不同的家庭成员其角色是不一样的。
10. A. single
B. only
C. separate
D. alone
【解析】选B。词义辨析题。single意为“单身的”, 指没有结婚; alone不可作定语, 因此A、D两项不符合句意, 故选B。 11. A. loss C. trouble
B. love D. pleasure
【解析】选D。逻辑推理题。句意:宠物给我们带来欢乐和陪伴。从空后的and companionship可知选D。 12. A. ever C. never
B. even D. probably
【解析】选B。词义辨析题。句意:甚至有人建议小宠物应该带到宇宙飞船上给宇航员做伴。even意为“甚至”在这里用作加强语气。 13. A. would
B. could
C. should
D. must
【解析】选C。逻辑推理题。suggest后的宾语从句用的是虚拟语气, 其谓语是“should+动词原形”。 14. A. loneliness C. darkness
B. distance
D. weight
【解析】选A。逻辑推理题。宠物用来减轻宇航员飞行中的紧张与孤独。 15. A. housewives C. grown-ups
B. children D. relatives
【解析】选B。逻辑推理题。最后一段论述了宠物对孩子性格培养方面的重要作用。所以应该是针对孩子而言。
16. A. connection C. touch
B. conversation D. love
【解析】选C。习语搭配题。句意:宠物使得(家庭中的)人们与更多的自然界动物保持接触。keep in touch with与……保持联系。 17. A. die
B. suffer
C. cry
D. fight
【解析】选A。逻辑推理题。die在此与give birth相对, 从空后的with sorrow也可以得到此答案的提示。
18. A. pay for C. call for
B. ask for D. care for
【解析】选D。习语搭配题。care for意为“关心, 照顾”。 19. A. comfortable
B. suitable
C. valuable
D. responsible
【解析】选D。词义辨析题。句意:学会关心宠物有助于将孩子培养成有爱心的成年人, 他们会对需要自己的人负责。 20. A. fit C. expensive
B. good D. bad
【解析】选B。逻辑推理题。句意:他们也会知道宠物对我们人类有益处。 拓展训练
Ⅰ. 把阅读理解A中的短语翻译成汉语
1. give a hand to sb. 2. add up to 3. cut down 4. result in
5. native species 6. slow down
答案: 1.帮助某人, 给某人援手 2.总共, 总计 3.砍倒, 削减 4.导致 5.本地物种 6.减速, 减慢
Ⅱ. 根据阅读理解A完成句子(每空一词)
1. Invasive species native species resources and habitat. 入侵物种和本地物种为资源和栖息地竞争。
2. So when you drive out, and wildlife.
因此当你开车外出时, 减慢速度并且留意车窗外的野生动物。 答案:1. compete with;for
2. slow down;keep an eye out for
因篇幅问题不能全部显示,请点此查看更多更全内容
Copyright © 2019- 91gzw.com 版权所有 湘ICP备2023023988号-2
违法及侵权请联系:TEL:199 18 7713 E-MAIL:2724546146@qq.com
本站由北京市万商天勤律师事务所王兴未律师提供法律服务
