您好,欢迎来到九壹网。
搜索
您的当前位置:首页【中考冲刺】2023年河南省三门峡市中考模拟英语试卷 (附答案)

【中考冲刺】2023年河南省三门峡市中考模拟英语试卷 (附答案)

来源:九壹网
2023年河南省三门峡市中考模拟英语试题

学校:___________姓名:___________班级:___________考号:___________ 一、阅读单选

Dirty Dan is a bad tourist. At his top are six things he told his friends when he returned from holiday. Below are six golden rules of ecotourism that he broke.

F B They tried to A “It was so hot that we had six cold baths a day.” charge us too much at the restaurant. I hit the waiter. C “They tried to teach us some words in their language, but we weren’t interested.” D “We found some old rocks at the monument and brought them home with us.” E “We rented motorbike and went “The silly natives got angry when we riding in the swam forests.” with no clothes on.” Word Bank ecotourism 生态旅游 footprint 脚印 transport 交通 4 1 Think of your holiday as an opportunity to learn something. 2 Have respect for local culture. water resources. 3 Don’t waste 6 5 Use non- polluting forms of transport. Keep a sense of humor when things go wrong. Leave nothing behind but footprints, take nothing away but photos.

根据表格内容选择最佳答案。

试卷第1页,共10页

1.Why is Dirty Dan a bad tourist?A.Because he is unfriendly to his friends. B.Because he has broken many rules of ecotourism. C.Because he has never taken the guide’s advice. D.Because he likes to hunt birds.

2.Which visitor can be called an ecotourist? A.The visitor who never plans his holiday.

B.The visitor who destroyed some garbage bins in the Yellow River Park. C.The visitor who set off some fireworks by the Swan Lake. D.The visitor who is walking along the tour route in Hangu Pass. 3.Which group is right? A.A-6, B-3.

B.a-3, B-6.

C.C-4, D-1.

D.e-2, f-5.

4.The passage is most probably from a magazine on A.travel and holiday C.sports and health

B.plants and animals D.history and society

5.What is the writer’s main purpose in writing this passage? A.To tell the readers the six golden rules.

B.To tell the readers what kind of person Dirty Dan was. C.To tell the readers to follow rules of ecotourism. D.To tell the readers Dirty Dan’s bad travel experiences.

With over 300 years of history, Harvard University, US, welcomed its first ever Chinese commencement speaker. On May 26, He Jiang, a 2016 PhD graduate, gave a speech that stood for the graduate students at commencement. It’s one of the highest honors for a Harvard graduate.

In his speech, he told a story about his childhood. He grew up in a poor village in Hunan. Once a spider bit him on the hand, and his mother had to set his hand on fire to cure him. There were no doctors in the village, and this was the only cure a rural woman knew. When he got older, he couldn’t help but think about why there wasn’t a better cure at that time. And he thought out the answer—the unequal distribution of knowledge in the world. “Even today we haven’t been very successful in bringing knowledge to where it’s needed most,” said He. “Even basic life-saving knowledge we can get easily in the modern world is often unavailable in poor areas.”

According to the China Children and Teenagers Foundation, there are still around 3

试卷第2页,共10页

million children in China lacking education, and most of them live in rural areas.

“One of the biggest problems for rural students is that they lack chances as well as motivation. It disturbs me that many people in rural areas think studying is useless.” Said He.

But He Jiang knows how education can change people’s lives. “I just hope my experience can give those rural students a bit of encouragement and hope,” said He.

Word Bank commencement 毕业典礼 PhD 博士学位 rural 偏远的 unavailable 难以获得的 motivation 积极性

根据材料内容选择最佳答案。

6.When did the story He Jiang told happen?A.In his childhood.

C.Two years ago.

D.Four years ago.

B.In his youth.

7.How was He Jiang cured after a spider bit him? A.The doctor gave him an injection. B.Nobody helped cure him.

C.The doctor asked him to take some medicine. D.His mother set his hand on fire to cure him.

8.What does the underlined phrase “unequal distribution” mean? A.广泛传播

B.不平衡分布

C.重要作用

D.消极影响

9.How many children are still short of education in China? A.About 3,000. C.About 300,000.

B.About 3,000,000. D.About 30,000,000

10.From the underlined sentence we can know many rural students are short of ________. A.chances of studying C.the way of making money

B.motivation of studying D.A&B.

Electric vehicles have been around for more than a hundred years. But they have really been liked by a large number of people over the last ten years. More than three million all—electric cars, trucks and vans are now on the road worldwide.

Helping the Environment

试卷第3页,共10页

Most cars run on gasoline. Burning gasoline and other fossil fuels produces greenhouse gases. Electric vehicles don’t burn gasoline. Instead, strong batteries run their electric engines. So, electric vehicles don’t directly produce greenhouse gases.

Poop Power!

Electric vehicles are better for the environment. But they are not perfect. Their batteries often use electricity that was made by burning fossil fuels. But an electric vehicle uses less energy than a vehicle that runs on gasoline. Plus, some of the electricity comes from “greener” sources, such as solar and wind power. And some may soon come from a new source — cow poop! An electric car company has worked together with a large dairy farm. They plan to make electricity using a greenhouse gas from cow poop.

Always Improving

One of the problems for electric vehicles is their limited range. This is how far they can travel before their batteries need another charge. But now their range is improving. Some new electric vehicles can travel almost three times as far as older ones did. Another problem is finding a place to recharge the batteries. But the number of charging stations is going up as well. China now has thousands more charging stations than it did ten years ago. In Sweden, engineers have even designed a road that will charge electric vehicles as they drive along.

Word Bank gasoline 汽油 fossil fuels 矿物燃料 cow poop 牛粪 range 范围

11.What do we know from Paragraph 1?A.People think electric vehicles are useless. B.Electric vehicles are more and more popular with people. C.Electric vehicles are very cheap.

D.Electric vehicles has a history of 100 years.

试卷第4页,共10页

12.The picture in the passage shows us ________. A.what electric cars are made up of B.how we drive electric cars

C.how many kinds of electric cars there are D.why people like electric cars

13.Which of the following is mentioned in the passage? A.The price of electric vehicles. B.The materials of electric vehicles. C.The production process of electric vehicles. D.The disadvantages of electric vehicles. 14.What does the underlined word “charge” mean?

A. B.

C. D.

15.How does China improve electric vehicles’ disadvantages? A.To change batteries for free. B.To produce more electric vehicles. C.To build more charging stations.

D.To design roads that can charge electric vehicles while driving. 二、阅读还原5选5

If you are traveling to the United States, you will need to understand the common way to say hello—a handshake. Friends shake hands. Women, men and even children can shake hands. Shaking hands also seems simple, but there are some important things to remember.

____16____.

If you give a weak handshake, the other person might think that you’re not kind. He or She might also feel that you don’t like him or her or you don’t want to touch him or her. Shake hands with men and women the same way. But if you shake hands with a very old person or a small child, you should be careful not to hurt them.

试卷第5页,共10页

____17____.

The most common handshake should have three shakes and then you should let go. Don’t worry if Americans shake hands a little longer.

____18____.

It’s special to you. You need to find a comfortable strong handshake that shows what you are like. Because the handshake allows people to touch, the hand should be warm, clean and dry.

Warm: Put your hands into your pockets before you shake hands. ____19____. Clean: If you know you’re going to meet someone, wash your hands so they’ll be clean. Dry: ____20____. It isn’t a good feeling for the other person. Again, put your hands into your pockets. This will dry them.

根据材料内容,从下面五个选项中选出能填入文中空缺处的最佳选项,使短文意思通顺、内容完整。 A.This will warm them. B.Shake hands strongly.

C.Your handshake is like your smile.

D.Some people don’t know how long to keep shaking. E.Everyone gets nervous and your hands may get wet. 三、完形填空

I used to watch her from my kitchen window, she seemed so small among the tall kids on the playground. The ____21____ was across the street from my home. I watched the kids. ____22____ they played during a break. She ____23____ dribbling and shooting over and over again.

One afternoon I asked her ____24____ she practiced so much. She smiled, “I want to go to University of California. The only way can go is to get a scholarship. I like basketball a lot. I believed that if I were ____25____ enough to play college basketball, I would get a scholarship. My dad told me if the dream is big enough, the facts don’t ____26____.”

Well, she appeared to be very ____27____. I watched her from junior into high school. One day in her senior year, I saw her sitting in the grass ____28____. I walked to her and asked what was wrong. “____29____,” replied the girl in soft voice, “many people told me that I was too short to play for a top team _____30_____ I should stop dreaming about university.”

试卷第6页,共10页

I asked if her father had known it. She said that her father thought they were

_____31_____. They just didn’t understand the great _____32_____ of a dream. If she truly wanted scholarship, then nothing could stop her _____33_____ one thing-her own attitude.

The next year, because of her excellent _____34_____ in the California Championship game, she was chosen by a college recruiter. She was going to receive the college education that she had _____35_____ and worked toward for all those years.

It’s true: If the dream is big enough, the facts don’t count.

Word Bank dribble 控球 scholarship 奖学金 attitude 态度 recruiter 招生人员 21.A.park 22.A.as 23.A.missed 24.A.where 25.A.good 26.A.appear 27.A.independent 28.A.happily 29.A.Nothing 30.A.while 31.A.kind 32.A.difficulty 33.A.except 34.A.character 35.A.paid for 四、短文选词填空

team invite however of it long and say spread skill 试卷第7页,共10页

B.school B.after B.meant B.how B.safe B.hide B.confident B.excitedly B.Anything B.but B.wrong B.success B.besides B.performance B.given up

C.station C.before C.practiced C.when C.cool C.count C.worried C.proudly C.Something C.or C.wise C.power C.without C.sense C.found out

D.gym D.until D.suggested D.why D.rich D.lose D.humorous D.quietly D.Everything D.so D.careless D.chance D.including D.attitude D.dreamt of

Have you ever watched the dragon dance? How much do you know about it? Today we will ____36____ something about it.Dragons are a symbol of China ____37____ the dragon dance is a form of traditional dance in Chinese culture. In the dance, a ____38____ of people carry a dragon and perform wonderful dances. Like the lion dance, this wonderful dance has ____39____ all over China and to the whole world.

Traditionally, dragons are made ____40____ wood, bamboo and a special kind of cloth. So they are always quite heavy. ____41____, dragons are much lighter in modern times because they are made of new materials dragon can be of different length and people believe that the ____42____ the dragon is, the more luck it will bring. Of course controlling such a very long dragon requires great strength and special ____43____.

The dragon dance began during Han Dynasty and ____44____ was already a popular event by Song Dynasty. At that time, people could often see it during important festivals. In Qing Dynasty, Dragon Dance Team from Fuzhou was _____45_____ to give a performance in Beijng. The performance achieved a great success and the emperor spoke highly of it! 五、语法填空

Winter is coming and the weather is getting colder. Eating some hot foods can make us feel warmer. Hotpot is a good example of this. But what if you could take ____46____ bath in a hotpot instead?

____47____ October, a “spicy hotpot” pool opened in Chongqing. The round pool is 6.7 meters in diameter. Photos of it ____48____ now popular online.

People in the pool might feel like they are food in a pot. The water is red because it has herbs and wine in it. It is good ____49____ your skin. There are toys ____50____ look like chillies and onions in the water. There are even chopsticks and plates around the pool, China News Service reported. Word Bank spicy麻辣 herb草药 chilli辣椒

六、填写适当的句子补全对话

根据下面的对话情景,在每个空白处填上一个适当的句子,使对话的意思连贯、完整。

试卷第8页,共10页

A: Hello, Li Ming. May I ask you a question? B: _____51_____.

A: When I looked at the calendar, I saw a word “Grain Rain”. _____52_____?

B: Well, it means the end of cold weather and a rapid rise in temperature. And it’s the sixth solar term in China. A: _____53_____?

B: There are twenty-four. They show the relationship between the universe, seasons, climate and agriculture. A: _____54_____?

B: They are used to guide sowing, harvest and other agriculture activities by farmers. A: Wow, so amazing! I’ve learnt a lot about Chinese traditional culture from you. Thank you so much. B: _____55_____.

Word Bank solar term节气 agriculture农业 sow播种

七、材料作文

56.朱熹在《劝学诗》里告诉我们:“少年易老学难成,一寸光阴不可轻。”请以The time I’ve spent on ________ 为题,根据以下要点和要求用英语写一篇短文。

1. 要点:1)你曾经把时间花在哪里; 2)你为什么把时间花在那里; 3)你的收获和感受。

2. 要求:1)请补全标题,如 exercising, reading等; 2)文中不得出现真实个人信息; 3)词数100左右。

The time I’ve spent on ________

____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

试卷第9页,共10页

________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

试卷第10页,共10页

参:

1.B 2.D 3.B 4.A 5.C 【解析】 【分析】

本文在讲述了Dirty Dan是一个不遵守生态旅游规则的人,列举了他在生态旅游中一些不文明的行文,同时列举出一些需要遵守的生态旅游规则。 1.

细节理解题。根据表格第一行和“Below are six golden rules of ecotourism that he broke.”可知,Dirty Dan是一个不遵守生态旅游规则的人。故选B。 2.

细节理解题。根据表格第三行可知,在描述合格的生态游客;再根据“Leave nothing behind but footprints, take nothing away but photos.”可知,留下的只有脚印,带走的只有照片,结合选项,D项“在汉沽关沿观光路线行走的游客”可以称之为生态旅游游客。故选D。 3.

细节理解题。分析文章可知,A“It was so hot that we had six cold baths a day.天气太热了以至于我每天洗六次冷水澡”对应3“Don’t waste water resources.不要浪费水”;B“They tried to charge us too much at the restaurant. I hit the waiter. 那家餐馆想向我们收取过高的费用,我打了服务员。”对应6“Keep a sense of humor when things go wrong.遇到困难时要保持幽默。”。故选B。 4.

推理判断题。分析文章可知,本文在讲述生态旅游中一些不文明的行文,由此可推出来是关于“旅游”的。故选A。 5.

主旨大意题。通读全文可知,本文在讲述生态旅游中一些不文明的行文,并且针对这些不文明的行为,都给出了对策,由此可推测出,作者想告诉我们要遵守生态旅游的规则。故选C。

答案第1页,共11页

6.A 7.D 8.B 9.B 10.D 【解析】 【分析】

本文讲述了何江在2016年哈佛大学博士学位毕业时的演讲。在他的演讲中他讲述了自己童年的一个故事、中国教育现状和教育的意义等。 6.

细节理解题。根据“In his speech, he told a story about his childhood.”可知,在他的演讲中,他讲述了一个他童年的故事,由此可看出故事发生在他的童年。故选A。 7.

细节理解题。根据“and his mother had to set his hand on fire to cure him”可知,他妈妈为了治愈他,不得不把他的胳膊放在火上。故选D。 8.

词句猜测题。根据““Even today we haven’t been very successful in bringing knowledge to where it’s needed most,” said He. “Even basic life-saving knowledge we can get easily in the modern world is often unavailable in poor areas.””可知,我们现在也没有成功地把知识带到最需要的地方,即使是我们在现代社会很容易获得的基本救生知识,在贫困地区也往往得不到。由此可推测出此处是在全世界知识“分布不平衡”。故选B。 9.

细节理解题。根据“there are still around 3 million children in China lacking education”可知,中国有大约300万儿童缺少教育。故选B 10.

细节理解题。结合全文并可知,知识分布不平衡,偏远地区缺乏教育;根据“But He Jiang knows how education can change people’s lives.”可知,何江知道教育可以改变人的生活。由此可推断出缺少学习的机会和学习积极性。故选D。 11.B 12.A

答案第2页,共11页

13.D 14.C 15.C 【解析】 【分析】

本文主要介绍了电动汽车的优点和缺点。 11.

主旨大意题。阅读第一段可知,本段主要讲述了电动汽车越来越受到人们的欢迎,故选B。 12.

推理判断题。由文中图片可知,图片主要展示了电动汽车的组成,故选A。 13.

推理判断题。阅读最后一段可知,文中谈到了电动汽车的缺点,即行程有限和充电的问题,故选D。 14.

词义猜测题。文中“batteries”的意思是电池,由句中“how far”和“need”可知,charge的意思是充电,故选C。 15.

推理判断题。由最后一段句子“China now has thousands more charging stations than it did ten years ago.”可知,中国是通过建造更多的充电站来改善电动汽车的缺点的,故选C。 16.B 17.D 18.C 19.A 20.E 【解析】 【分析】

本文是说明文,介绍了在美国跟人握手需要注意的问题。 16.

由空后一句“If you give a weak handshake, the other person might think that you’re not kind”可

答案第3页,共11页

知握手需用劲,选项B“有力地握手”符合语境。故选B。 17.

由空后一句“The most common handshake should have three shakes and then you should let go”可知握手时间尽量长一点,选项D“有些人不知道要握多久”符合语境。故选D。 18.

由空后“It’s special to you. You need to find a comfortable strong handshake that shows what you are like”可知这里是谈握手的特别之处,选项C“你的握手就像你的微笑”符合语境。故选C。 19.

由空前一句“Warm: Put your hands into your pockets before you shake hands”可知能够让手保持温暖,选项A“这会使他们温暖起来”符合语境。故选A。 20.

由空后“Again, put your hands into your pockets. This will dry them”可推知人由于紧张握着的手会出汗,选项E“每个人都会紧张,你的手可能会湿”符合语境。故选E。 21.B 22.A 23.C 24.D 25.A 26.C 27.B 28.D 29.A 30.D 31.B 32.C 33.A 34.B 35.D 【解析】

答案第4页,共11页

【分析】

这篇短文主要讲述了一个女孩的奋斗为例说明了主人公的信念,即只要梦想够大,事实并不重要。 21.

句意:学校就在我家对面。

park公园;school学校;station车站;gym体育馆。根据“I used to watch her from my kitchen window, she seemed so small among the tall kids on the playground.”可知,此处是学校在我加对面。故选B。 22.

句意:我看着孩子们当他们休息时玩耍的时候。

as当……时候;after在……之后;before在……之前;until直到。根据“I watched the kids”可知,此处是当他们休息玩的时候,此处是as引导的时间状语从句。故选A。 23.

句意:她一遍又一遍地练习运球和投篮。

missed错过;meant意思;practiced练习;suggested建议。根据“One afternoon I asked her… she practiced so much.”可知,此处是她练习运球和投篮。短语practice doing sth.“练习做某事”。故选C。 24.

句意:一天下午,我问她为什么练习这么多。

where哪里;how怎样;when何时;why为什么。根据下文“She smiled, “I want to go to University of California. The only way can go is to get a scholarship.”可知,此处是作者在问那个女孩原因,此处用why来提问。故选D。 25.

句意:我相信如果我能打大学篮球足够好,我会得到奖学金。

good好的;safe安全的;cool酷的;rich富有的。此处是enough修饰形容词或副词要后置,good enough to do sth.做某事足够好。故选A。 26.

句意:我爸爸告诉我,如果梦想足够大,事实就不重要了。

appear出现;hide躲藏;count重要;lose失去。根据下文“It’s true: If the dream is big enough, the facts don’t count.”可知,此处是事实就不重要了。故选C。

答案第5页,共11页

27.

句意:她显得很自信。

independent的;confident自信的;worried担心的;humorous幽默的。根据“I believed that if I were…enough to play college basketball, I would get a scholarship.”可知,此次是她表现得很自信。故选B。 28.

句意:她大四的一天,我看见她静静地坐在草地上。

happily高兴地;excitedly激动地;proudly骄傲地;quietly安静地。根据下文“I walked to her and asked what was wrong. “ …,” replied the girl in soft voice, “many people told me that I was too short to play for a top team… I should stop dreaming about university.””可知,此处是安静地坐在草地上。故选D。 29.

句意:“没什么,”女孩轻声回答。

Nothing没什么;Anything任何东西;Something某物;Everything一切。根据“I walked to her and asked what was wrong.”可知,此处是女孩回答没什么事。故选A。 30.

句意:很多人告诉我,我太矮了,不能为顶级球队踢球,所以我应该停止对大学的梦想。 while当……时候;but但是;or或者;so因此。根据“I should stop dreaming about university.“可知,此处是因果关系,用连词so,故选D。 31.

句意:她说她父亲认为他们错了。

kind善良的;wrong错误的;wise明智的;careless粗心的。根据下文“They just didn’t understand the great …of a dream.“可知,此处是他们父亲认为他们错了。故选B。 32.

句意:他们只是不明想的巨大力量。

difficulty困难;success成功;power力量;chance机会。根据“If she truly wanted scholarship, then nothing could stop her…one thing—her own attitude.”可知,此处是他们不知道梦想的力量。故选C。 33.

句意:如果她真的想要奖学金,那么除了她自己的态度之外,没有什么能阻止她。

答案第6页,共11页

except除了,排除在外;besides除了,包括在内;without没有;including包括。根据“then nothing could stop her”可知,此处是除了她自己的态度之外,故选A。 34.

句意:第二年,由于她在加州锦标赛中的出色表现,她被一名大学招生人员选中。 character人物;performance表演,表现;sense感觉;attitude态度。根据“in the California Championship game”可知,此处是在比赛中的出色表现。故选B。 35.

句意:她将要接受她多年来梦想和努力的大学教育。

paid for支付;given up放弃;found out找到;dreamt of梦想。根据“and worked toward for all those years”可知,她梦想的大学。故选D。 36.say 37.and 38.team 39.spread 40.of 41.However 42.longer 43.skills 44.it 45.invited 【解析】 【分析】

本文介绍了关于舞龙的一些信息。 36.

句意:今天我们就说说关于它的事。根据前文的 “How much do you know about it?”可知,询问你了解多少关于舞龙的事,因此就这个事,说一说,say sth about说关于某事,位于助动词will后,作谓语,用动词原形,故填say。 37.

句意:龙是中国的象征,舞龙是中国文化的一种传统舞蹈形式。此处连接并列句,用连词and,故填and。

答案第7页,共11页

38.

句意:在舞蹈中,一群人扛着龙,表演精彩的舞蹈。a team of一群,故填team。 39.

句意:就像舞狮一样,这种美妙的舞蹈已经传遍了中国,并传播到了世界各地。根据“all over China and to the whole world”可知,此处表示传遍了中国,并传播到了世界各地,spread传播,根据has可知,此处用spread的过去分词,故填spread。 40.

句意:传统上,龙是由木头、竹子和一种特殊的布料制成的。be made of由……制成的,故填of。 41.

句意:然而,现代的龙要轻得多,因为它们是用新材料制成的,龙可以有不同的长度,而且人们相信龙越长,它带来的好运就越多。结合句意,前一句表示在过去龙总是非常沉,后一句表示现代的龙要轻得多,前后表示转折关系,用连词however,故填However。 42.

句意:然而,现代的龙要轻得多,因为它们是用新材料制成的,龙可以有不同的长度,而且人们相信龙越长,它带来的好运就越多。作为系动词is的表语,用形容词,根据后文的“Of course controlling such a very long dragon requires great strength and special…”可知,此处表示龙很长,long长的,根据“dragons are much lighter in modern times”可知,此处用long的比较级,故填longer。 43.

句意:当然,控制这样一条巨龙需要巨大的力量和特殊的技能。有形容词special修饰,用名词,结合句意,控制这样一条龙需要特殊的技能,skill技能,需要的技能不止一个,因此用复数名词,故填skills。 44.

句意:舞龙始于汉代,到宋朝时已经是一项流行的活动。此处代指The dragon dance,作主语,用代词it,故填it。 45.

句意:清代,福州舞龙队应邀到北京演出。invite sb to do sth邀请某人做某事,结合句意,福州舞龙队被邀请,因此用被动语态,故填invited。 46.a

答案第8页,共11页

47.In 48.are 49.for 50.that##which 【解析】 【分析】

本文主要介绍了重庆“麻辣火锅池”的情况。 46.

句意:但是如果你可以用火锅来洗澡呢?take a bath洗澡,淋浴,固定短语。故填a。 47.

句意:十月,一个麻辣火锅池在重庆开业。这里是单独的月份,介词应用in;句首首字母大写。故填In。 48.

句意:它的照片现在在网上很流行。分析句子可知,主系表结构,即主语+be动词+形容词;根据时间状语“now”可知,句子时态为一般现在时;主语为photos表示复数,be动词用are。故填are。 49.

句意:它对你的皮肤好。 be good for对……有好处,固定短语。故填for。 50.

句意:水里有些玩具看起来像辣椒和洋葱。分析句子结构可知,这是一个定语从句。toys为先行词,指物,且在从句中作主语,关系代词that/which。故填that/which。 51.Sure/Of course

52.What’s the meaning of Grain Rain 53.How many solar term are there 54.What are they used to 55.You`re welcome 【解析】 【分析】

本文是对话,AB两人谈论了中国的节气。 51.

答案第9页,共11页

根据上文May I ask you a question?可知李明会作肯定回答。位于句首需大写首字母,故填Sure/Of course。 52.

根据下文李明的回答Well, it means the end of cold weather and a rapid rise in temperature.,结合上文A提到I saw a word “Grain Rain”. 可知A是问对方Grain Rain什么意思。句首单词的首字母需大写,故填What’s the meaning of Grain Rain。 53.

根据下文李明的回答There are twenty-four.可知A问有多少个节气。句首单词的首字母需大写,故填How many solar term are there。 54.

根据下文李明的回答They are used to guide sowing, harvest and other agriculture activities by farmers.可知A问它们(节气)被用来做什么。句首单词的首字母需大写,故填What are they used to。 55.

根据上文A的感谢Thank you so much.可知李明会说“别客气”。句首单词的首字母需大写,故填You`re welcome。 56.例文:

The time I’ve spent on reading

When I was a little girl, my mother usually read stories for me. They were so interesting. So when I had the ability to read by myself, I used to put myself into reading.

As for me, I spent time on reading because reading made me happy. I was always attracted by the stories and wondered what happened next. Among all kinds of books, I was especially interested in history books from which I knew many heroes in history.

Certainly, I get much knowledge through reading. It can not only open my mind, but also make me cleverer and happier. I believe the more I read, the brighter my future will become. 【解析】 【分析】 【详解】

1.题干解读:该题目属于材料作文写作,要求按照所给的要点提示写一篇短文,介绍我把时间花费在读书上。注意写作时要点要齐全,同时也可进行合理而又紧扣主题的发挥。

答案第10页,共11页

2.写作指导:本文应该用第一、三人称来叙述;时态采用一般过去时;文章开头已给出,写作时,注意承接上文,根据要点提示具体介绍我曾经把时间花在读书上,我为什么把时间花在那里以及我的收获和感受;文中一定要包含题干中列出的所有要点;可以运用一些短语和常用句型为文章增添色彩;注意单词书写的准确度,语法运用的准确度,上下文注意连接的流畅度,以及逻辑合理。

答案第11页,共11页

因篇幅问题不能全部显示,请点此查看更多更全内容

Copyright © 2019- 91gzw.com 版权所有 湘ICP备2023023988号-2

违法及侵权请联系:TEL:199 18 7713 E-MAIL:2724546146@qq.com

本站由北京市万商天勤律师事务所王兴未律师提供法律服务