您好,欢迎来到九壹网。
搜索
您的当前位置:首页高考完形填空专练(一)有答案详解

高考完形填空专练(一)有答案详解

来源:九壹网
 .. .. ..

高考完形填空专练(一)有答案详解

模拟试题一

I used to be ashamed of my grandma. I know that's a 36 thing to say, but it was true until today, so I have to 37 it.

The 38 started when my friend Katy found Grandma's false teeth floating in a glass on the bathroom sink. I was so used to seeing them that I 39 took notice of them. But Katy shouted, laughing and 40 to talk to them. I had to get down on my knees and 41 her to shut up so my grandma wouldn't 42 and get hurt.

After that happened, I 43 there were a million things about Grandma that were embarrassing(令人窘迫).

Once she took Jill and me out to Burger King. 44 ordering our hamburgers well-done, she told the person behind the counter, \"They'll have two Whoppers (巨无霸) well-to-do. \" Jill burst out laughing, but I almost 45 .

After a while, I started wishing I could 46 Grandma in a closet. I even complained to my parents. Both my parents said I had to be careful not to make Grandma feel 47 in our home.

Then last Wednesday, something happened that 48 everything completely. My teacher told us to help find interesting old people and 49 them about their 50 for a big Oral History project. I was trying to think of someone when Angie pushed me gently.

\"Volunteer your grandmother,\" she whispered. \"She's 51 and rich in experience.\" That was the last thing I ever thought Angie would say about my grandma.

. 专业资料可编辑 .

.. .. ..

This is how I ended up on 52 today interviewing my own grandmother before the whole school assembly (集合). All my friends and teachers were listening to her 53 she was a great heroine. I was 54 of my grandma and hoped she would 55 know that I had been ashamed of her.

36. A. funny B. common C. terrible D. clear 37. A. admit 38. A. quarrel 39. A. already 40. A. enjoying 41. A. warn 42. A. mind 43. A. expected 44. A. Because of 45. A. died 46. A. meet 47. A. independent 48. A. changed 49. A. interview 50. A. news 51. A. free 52. A. show 53. A. and then . 辑 B. receive C. refuse B. accident C. trouble B. always C. simply B. pretending C. imagining B. demand C. advise B. hear C. see B. declared C. realized B. Except for C. Such as B. cheered C. disappeared B. avoid C. arrange B. inconvenient C. unwelcome B. finished C. stopped B. report C. tell B. lives C. advantages B. popular C. interesting B. stage C. duty B. even if C. so that 专业资料可编 .

D. show D. adventure D. hardly D. continuing D. beg D. fall D. doubted D. Instead of D. suffered D. hide D. unfamiliar D. Prepared D. write

D. achievements D. embarrassing D. time D. as if

.. .. ..

54. A. sure B. proud C. ashamed D. afraid 55. A. never B. even C. still D. once

模拟试题二

The party began shortly after Mr. Wood, who lived in the flat below, signed to himself as he heard excited voices and the noisy music. Luckily he had 36 some work home from the office, 37 he kept himself busy for a couple of hours, thus managing to pay no attention to the noise 38 . But by eleven o’clock he felt 39 and was ready to go to bed, though from his earlier experience he knew it was 40 trying to get to sleep. He undressed and lay for a while on the bed, trying to read, but he 41 himself reading the same page over and over again. He then turned off the light and 42 his head in the pillow. But 43 he could not shut 44 the noise, finally, after 45 seemed hours, his 46 was gone.

He jumped out of bed, 47 some clothing, marched 48 up the stairs, and walked into his neighbor’s flat. The owner of the flat, who 49 him in his dressing gown, came 50 the room and, 51 Mr. Wood could say anything, cried, “My dear fellow, come and 52. I know our parties 53 you. I meant to send you 54.” Mr. Wood’s anger disappeared then and there. He said, “I’d better go and get 55.” Minutes later, he returned, properly dressed, only to find that the party was nearly over. 36.A. taken B. carried 37.A. with which B. from which 38.A. outside B. overhead 39.A. bad B. tired

C. brought

D. fetched D. when

D. nearby

C. where C. downstairs C. sick

D. hopeless

. 专业资料可编辑 .

.. .. ..

40.A. useless B. necessary C. possible 41.A. had B. found 42.A. buried B. rested 43.A. till then B. worse still 44.A. away 45.A. it

B. off B. what

C. caught C. shook

D. helpful D. felt D. turned

C. strange enough D. even so C. down C. that

D. up D. which D. anger D. wore D. firmly

caught

46.A. sleep 47.A. pulled on 48.A. sadly 49.A. made fun of sight of

50.A. across 51.A. as 52.A. meet as 53.A. may trouble bother

54.A. a notice 55.A. washed

B. strength B. dressed up B. proudly

C. patience C. selected C. quietly

B. stared at C. was angry with D.

B. around C. towards D. by

B. before C. though D. until

D. scold me

D.

must

B. sit here C. join us

B. would trouble C. may bother

B. a message C. an invitation D. an apology B. changed

模拟试题三

C. dressed

D. prepared

One day in September we were doing repair work on my parents’ old house to get

it ready for my youngest daughter’s wedding. We had to 36 a great climbing plant that had grown 37 a roof beam(房梁),so that we could repair the roof and 38

. 专业资料可编

辑 .

.. .. ..

the walls.

When my husband was taking the plant away, he found a 39 of a blackbird that

had made its home in the leaves. He then 40 something 41 among that mass of earth and straw of the nest. He broke the earth around it into pieces with his finger tips and, to his 42 ,saw glittering gold. It was a child’s bracelet(手镯). He ran into the house to 43 me.

“You won’t believe that the 44 blackbirds not only steal the best fruit we 45

to feed on,” he said,“but they also want their children to 46 in a cradle(摇摆)of gold!”

When my daughter came over on the eve of the 47 ,we told her about this 48

occurrence.

“Don’t you remember, Mother?” she said with a loud 49 .“When I was eight, you

gave me a bracelet that I 50 a few days later while out playing in the yard? It was this one!”

As the bracelet no longer 51 its owner and was dirty, I decided to take it into my

safekeeping.

In December of the following year, the young couple’s baby son was baptized(受

洗礼).Among the 52 the newborn baby received, I placed his mother’s bracelet, now shining like 53 . I hope that if my grandson 54 loses it, one of the 55 that live in my backyard is somewhere nearby. 36.A.remove 37.A.beyond

B.cover B.over

C.grow

D.water

C.across D.through

. 专业资料可编

辑 .

.. .. ..

38.A.build 39.A.nest

B.paint

C.rescue

D.print

B.baby B.got

C.body C.picked C.shiny

D.egg D.noticed

40.A.moved 41.A.nice 42.A.horror

B.colorful B.surprise

D.special

C.delight

D.disappointment 43.A.ask

44.A.working 45.A.buy 46.A.lie 47.A.party

48.A.important 49.A.cry 50.A.hid 51.A.fitted

D.interested

52.A.jewels

53.A.attractive 54.A.almost 55.A.blackbirds

. 辑 B.tell

C.show

B.cheating C.dreaming B.plant C.store B.sing

C.listen

B.Christmas C.birthday B.strange C.terrible B.sigh C.laugh B.threw

C.lost

B.satisfied

C.matched

B.toys C.clothes B.new C.modern B.just

C.even

B.grandchildren C.neighbors

模拟试题四

专业资料可编

.

D.give D.thieving D.collect D.wait D.wedding D.funny D.sound D.broke

D.presents D.golden D.ever

D.mice

.. .. ..

第二节:完形填空(共20小题:每小题1.5分,满分30分)

阅读下面短文,掌握其大意,然后从36—55各题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项。

At the beginning of this century, medical scientists made an interesting discovery; we are built not just of flesh and blood but also of time. They were 36 to show that we all have “a body clock” 37 us, which controls the 38 and fall of our body energies, 39 us different from one day one to the next.

The 40 of “a body clock” should not be too 41 since the lives of most living things are controlled 42 the 24 hour night-and-day cycle. We feel 43 and fall asleep at night and become 44 and energetic during the day. If the 24 hour-cycle is 45 , most people experience unpleasant 46 . For example, people who are not 47 to working at night can find that 48 of sleep causes them to 49 badly at work.

50 the daily cycle of sleeping and 51 , we also have other cycles which 52 longer than one day. Most of us would 53 that we feel good on some days and not so good on 54 ; sometimes our ideas seem to flow and at other times, they 55 do not exist. 36.A.anxious 37.A.inside

B.able

C.careful

D.proud D.on D.rise D.changing D.idea

B.around B.supply

C.between C.use

38.A.movement 39.A.showing 40.A.invention

B.treating B.opinion

C.making C.story

. 专业资料可编辑 .

.. .. ..

41.A.difficult 42.A.from 43.A.dull

B.exciting B.by B.tired

C.surprising C.over

D.interesting D.during D.peaceful D.clear

C.dreamy C.lively

44.A.regular 45.A.disturbed

D.troubled

B.excited

B.shortened C.reset

46.A.moments 47.A.prevented 48.A.miss

B.feelings B.allowed

C.senses

D.effects D.used

C.expected

B.none B.show

C.lack D.need D.control

D.Rather

49.A.perform 50.A.With than

51.A.working 52.A.repeat 53.A.agree 54.A.other 55.A.just

C.manage

C.Except

B.As well as

B.moving B.remain B.believe

C.living C.last C.realize

D.waking D.happen D.allow

D.others

B.the other

C.all other

B.only C.still D.yet

模拟试题五

One spring afternoon five years ago, Jimmy Liao was crying in the hall of Taipei’s

Sherwood Hotel, Life seemed 36 . The people who laughed as they walked past were taking their 37

. 专业资料可编辑 .

.. .. ..

for granted, just as he 38 himself. Now, however, he felt 39 —and he couldn’t even show his disappointment in his 40 .

Seeking more personally satisfying 41 , he had just left a successful job as a

commercial artist when it seemed that fate(命运)played a cruel 42 on him. It was at this time that he developed cancer and was 43 to work. But that moment in the hotel was a turning point for Jimmy. He began to 44 the fact that there is no such a thing as fate, only 45 . Since then, he has published several imaginative, illustrated(带插图的)books.

According to Jimmy, you are 46 you choose to be. You can give up or you can

work to be a happier person. Jimmy realized that, while the world 47 seems unfair, your choice can change your life.

This idea can be 48 in Jimmy’s books, where his characters show the

powerlessness they feel 49 making their choices. The message that goes with Jimmy’s drawings, however, is 50 .

Though the world may make us feel small, we must be 51 . Everything will be all right for us—as it is for the“small people”in Jimmy’s books—if we make choices that are 52 for us.

In spite of his new 53 and wealth, Jimmy prefers working 54 at home with his

wife and daughter. He spends his mornings drawing. To Jimmy, living a life as he chooses means much more than money and fame could 55 . 36.A.unhappy 37.A.health

B.unusual B.wealth

C.unfair

D.uneasy

D.illnesses

C.happiness

. 专业资料可编辑 .

.. .. ..

38.A.ought to 39.A.ashamed 40.A.crying

B.had to C.needed to C.helpless C.imagination

D.used to

B.disappointed B.painting

D.endless

D.consideration

B.condition

B.trick

C.situation

C.role

D.work

D.part

41.A.home 42.A.game

43.A.unable B.impossible B.face B.efforts B.what

C.unfit C.refuse

D.difficult D.recognize D.interests D.whoever D.usually D.accepted D.before D.successful

D.equal

44.A.understand 45.A.failures 46.A.that

C.choices C.which

47.A.always 48.A.found 49.A.after

B.seldom B.drawn B.about

C.sometimes C.written C.with C.useful

50.A.powerful 51.A.great

B.hopeful

B.strong

C.brave

52.A.scientific 53.A.product 54.A.rapidly 55.A.offer 。

B.basic B.fame

C.right C.name C.slowly C.gather

D.simple D.job D.quietly D.earn

B.separately B.gain

模拟试题六

The Florida sun baked my shoulders as I worked along the I-595 freeway near Fort

. 专业资料可编

辑 .

.. .. ..

Lauderdale, picking up rubbish. I paused to 36 the sweat off my forehead and look up at the cloudless blue sky.“ 37 can’t it rain?” I thought. That would 38 things down.

I thought about my 39 , who were probably sitting in an air-conditioned 40

right now. I’d had some problems in school, 41 my parents decided to let me 42 full-time with my dad, We both worked for my uncle, who had taken 43 of a maintenance(道路养护)company. It was up to us to keep the roads 44 of rubbish. The job was 45 and dirty, especially on hot days 46 this. I wondered why I ever agreed to do it.

We continued our 47 route along the I-595, 48 for the overpass bridge. Then

I noticed an area where some 49 were broken on the ground. It wasn’t like that before.

“Dad! Pull over! I want to 50 something out.”

I jumped off the truck and rushed to the bridge. Something was telling me to

51 …there wasn’t much time. 52 I saw a Toyota that 53 upside down in the tree. Maybe it was a stolen car that somebody 54 there, I thought. Then, just at that 55 , I noticed something moving. It was a bloody leg poking out of the driver’s side window!

“Heeeelp!”a lady moaned.

B.cut B.How B.keep

C.put C.Why C.make

D.send D.Where D.cool

36. A.wipe

37. A.When 38. A.turn

. 专业资料可编辑 .

.. .. ..

39. A.parents 40. A.office room 41. A.but 42. A.work

B.school-times B.classroom

C.friends

D.school yards

D.living

C.restaurant

B.or

C.for C.stay

D.so D.spend

D.place

B.study

43. A.business 44. A.away 45. A.easy 46. A.for

B.possession

C.position

B.from B.lonely B.like

C.far C.smelly C.after

D.clear D.noisy D.as D.normal

D.heading D.glasses

47. A.regular 48. A.reaching 49. A.cars

B.common

B.going

C.unusual

C.looking C.branches

B.bottles

50. A.check 51. A.decide 52. A.Above 53. A.hung

B.help B.hurry

C.take D.bring

C.consider

C.Ahead

D.stop

D.Below D.fell D.hid D.way

B.Behind B.trapped B.deserted B.tree

C.caught C.lost

54. A.stored 55. A.bridge

C.moment

模拟试题七

I was cleaning out an old box when an old card caught my eye : Queen City Casket Company . “What is it ?” I wondered . I 36 it over . There , in faded ink , was a hand-scrawled(手写的) 37 . Immediately my mind traveled 38 many

. 专业资料可编

辑 .

.. .. ..

years .

I was nine years old , walking down the cold , wet streets of Springfield , with a bag of magazines on my shoulder . On my 39 that day , I came to that Company finally , whose owner , Mr Rader , had always taken me there to ask his workers 40 they wanted any magazines .

Shaking off the 41 like a wet dog , I entered Mr Rader’s office . After a quick glance he 42 me over to the fire-place . Noticing the 43 in the top of my 44 , he said , “ Come with me !” pulling me into his pickup 45 . We pulled to a stop before a shoe store . Inside , a salesman 46 me with the finest pair of Oxfords I had 47 seen . I 48 about 10 feet tall when I got up 49 them . “ We’d like a pair of new socks too,” Mr Rader said .

Back in his office , Mr Rader took out a 50 , wrote something on it , and handed it to me . With 51 eyes , I read , “ Do to others as you would have them do to you .” He said affectionately (深情地), “Jimmy , I want you to 52 I love you”. I said good-bye , and for the first time I 53 a flicker of hope that somehow things would be 54 . With people like Mr Rader in the world , there was hope , kindness and love , and that would always make a 55 . 36.A.read

B.thought B.list

C.turned C.message

D.passed

37.A.address

D.information

38.A.forward 39.A.return

B.so

C.ahead C.trip

D.back D.arrival

B.rounds

. 专业资料可编辑 .

.. .. ..

40.A.if only 41.A.dust 42.A.led 43.A.hole

B.how

C.whether C.tail

D.why D.rain D.carried D.cover D.bag D.store D.comforted D.hardly D.felt

B.sweat B.followed B.mud B.shoe

C.watched C.water C.sock

44.A.magazine 45.A.truck

B.factory B.fitted

C.home C.showed C.never

46.A.dressed 47.A.ever

B.already B.seemed B.with

48.A.appeared 49.A.for 50.A.pen

C.looked

C.on

D.in

D.notebook D.puzzled D.express D.gained D.possible D.difference

B.paper C.card

51.A.tearful 52.A.admit 53.A.sensed 54.A.mistaken 55.A.deal

B.unbelievable B.know

C.curious C.consider C.lost

B.received B.right

C.all right C.choice

B.fortune

完形填空专练答案

一 答案解析 36【答案】C

【解析】根据第一句I used to be ashamed of my grandma 以及后文可知,作者过去对奶奶错误的看法或态度是一件羞于启齿的事情。funny滑稽可笑的 ;common常见的;clear清晰的。

. 专业资料可编辑 .

.. .. ..

37【答案】A

【解析】虽然这种事情说出来不好,但却是一个事实,作者不得不承认。 38【答案】C

【解析】后文所列举的例子,是作者认为由奶奶引起的麻烦事。另外后文没有出现作者与Katy争吵,故排除A;accident事故;adventure冒险。 39【答案】D

【解析】根据句意可知此处应为否定的语气。 40【答案】B

【解析】根据动词的用法可排除A、C;再根据后文作者担心奶奶会听见受到伤害可以推断出Katy只是假装要宣扬这件事。 41【答案】D

【解析】此处作者应为恳求的语气。 42【答案】B

【解析】根据上下文及词意可知。 43【答案】C

【解析】联系上下文可知,作者意识到奶奶会引起很多不愉快的事情。expect盼望;期望;declare 宣告;宣称;doubt怀疑。 44【答案】D

【解析】根据常识可知,买汉堡包应该买已经做好的,而奶奶却让他们做一个“巨无霸”汉堡包。 45【答案】A

【解析】根据前文but 可知,作者的态度应与弟弟的态度相反,再结合作者对奶奶的态度可

. 专业资料可编辑 .

.. .. ..

排除B项,disappear 消失,不符语意, suffer受苦,遭受;此处用die表示作者十分生气失望的心情。 46【答案】D

【解析】作者希望把奶奶藏起来,不让奶奶出来引起麻烦。 47【答案】C

【解析】inconvenient 不便利的,不方便的,主语不能为人,故排除;结合语意可知父母不希望让奶奶感到在家里不受欢迎。 48【答案】A

【解析】此处为本文的转折点,根据下文可知,作者对奶奶的看法发生了根本性的改变。finish结束;stop停止; prepare准备。 49【答案】A

【解析】根据52个空后面的interview 可知答案。 50【答案】B

【解析】根据下文51个空后面的rich in experience 可知此处lives 为生活、经历。 51【答案】C

【解析】根据49个空前面My teacher told us to help find interesting old people… 的可知此处应选C。 52【答案】B

【解析】作者在全体师生面前采访奶奶,让她讲述自己的经历应在舞台上。on show在展览,on duty 在上班,on time按时。 53【答案】D

【解析】as if好象。

. 专业资料可编辑 .

.. .. ..

54【答案】B

【解析】联系上文可知,作者对奶奶的看法已经转变。be proud of 对……感到自豪, be sure of 确信,be afraid of 害怕……。 55【答案】A

【解析】作者希望奶奶永远不会知道自己原来对她的看法,不让她因此受到伤害。 二 答案解析 36、【答案】C

【解析】Mr Wood从办公室里带来一些工作。take带走; carry搬运; fetch去取,去拿。 37、【答案】A

【解析】keep sb busy with…一直忙于……。 38、【答案】B

【解析】Mr wood住在楼下,后文提到他跑到楼上去制止邻居的聚会可知噪音是从上面传出来的。 39、【答案】B

【解析】这时已经是晚上十一点,Mr Wood又做了几个小时的工作,因此感到很劳累。 40、【答案】A

【解析】根据后文他没有睡觉而是在读书可知他已知道睡觉很难。 41、【答案】B

【解析】find …doing…发现……正在做……。 42、【答案】A

【解析】他把头埋进枕头里是为了不让自己听到楼上传出的噪音。

. 专业资料可编辑 .

.. .. ..

43、【答案】D

【解析】even so指即便把头埋到枕头下面。 44、【答案】B

【解析】shut off切断,使隔绝。即便如此,也不能隔绝楼上传出的噪音。 45、【答案】B

【解析】after为介词,后引导宾语从句,从句中缺主语,故用what。看起来好像有几个小时的样子。 46、【答案】C

【解析】试了几种方法后依然受到噪音的干扰不能入睡时,他便失去了耐心. 47、【答案】A

【解析】根据后文Mr Wood又回去换衣服可知,他第一次穿得很随意,只是随手拿了件衣服。dress up打扮得整整齐齐;select挑选,这两个词与下文意思不符。wear表状态,本句是用and连接几个表示动作的并列谓语动词,故也可排除。 48、【答案】D

【解析】前文提到Mr Wood失去了耐心,决定一定要制止楼上的噪音。firmly坚定地。 49、【答案】D

【解析】make fun of…取笑……;stare at瞪……;be angry with…对……生气,这三个词与下文意思不符,可排除。catch sight of看见。 50、【答案】A

【解析】 come across此处意思为:越过……来到,过来。 51、【答案】B

【解析】Mr Wood还没来得及开口,晚会的主人便向他发出了邀请。

. 专业资料可编辑 .

.. .. ..

52、【答案】C

【解析】根据后面Mr Wood回家换衣服再来参加聚会可知此处是晚会的主人邀请Mr Wood参加聚会。 53、【答案】B

【解析】晚会的主人知道开晚会一定会打扰Mr Wood,故排除A、C、D项。must语气不行,此处用would比较委婉地表达晚会主人的想法。 54、【答案】C

【解析】send…an invitation向……发出邀请。 55、【答案】B

【解析】根据后文的properly dressed 可知答案。

模拟试题三答案解析:

36、【答案】A

【解析】根据第一段第一句可知答案。 37、【答案】C

【解析】through纵穿,从……的内部穿过,根据常识可排除;再根据前面的climbing plant 可排除A、B两项。此处across意思为横过,缠绕。 38、【答案】B

【解析】前文提到是对房子进行维修,可排除A项 ;另外,本文没有提到房子是危房,故可排除C项;print 印刷,与句子意思不符。paint the walls粉刷墙壁。 39、【答案】A

【解析】根据后文的 that mass of earth and straw of the nest 可知答案。 40、【答案】D

. 专业资料可编辑 .

.. .. ..

【解析】根据后一句话可知作者的丈夫这时注意到了有一个发光的东西。 41、【答案】C

【解析】后文提到这个手镯是金子做成的,是金子就会发光。 42、【答案】B

【解析】作者的丈夫本来对房子进行维修,没料到会发现这个手镯。 43、【答案】C

【解析】丈夫发现并且取出这个手镯,就兴高采烈地把它拿给作者看。 44、【答案】D

【解析】根据后面的steal 可知答案。 45、【答案】B

【解析】根据常识可知,小鸟只能偷吃放在外面或长在树上的果子。 46、【答案】A

【解析】作者的丈夫是在鸟巢里发现的镯子,鸟巢就是小鸟躺着休息的地方。 47、【答案】D

【解析】前文提到作者一家对旧房子进行维修的目的就是为了迎接女儿的婚礼。 48、【答案】B

【解析】小鸟“偷”手镯,的确稀奇。 49、【答案】C

【解析】女儿就要结婚,手镯无意之中被找到,又听父母说了这么一件令人惊讶的事情,她怎能不笑。 50、【答案】C

【解析】作者的丈夫发现的手镯就是女儿丢失的那一个。

. 专业资料可编辑 .

.. .. ..

51、【答案】A

【解析】女儿已经长大,她那个小时候所戴的手镯已不再适合她。 52、【答案】D

【解析】女儿的孩子接受洗礼,作为外公外婆当然得送礼物表示祝贺;另外,从下文作者又把这个手镯当礼物送给外孙也可得知答案。 53、【答案】B

【解析】金手镯经过清洗妥善保管,又崭新如初。 54、【答案】D

【解析】ever此处用于条件句,在任何时候。 55、【答案】A

【解析】上文提到作者女儿丢失的手镯被画眉偷走,所以作者以幽默的语气结尾。“如果外孙再把这个手镯丢失,我希望再有一只画眉在附近。

模拟试题四答案解析

36【答案】B

【解析】上文提到本世纪初,科学家们就已经发现人体不仅有血肉组成,还有时间。因此,根据这个发现,他们能够证明在人体内存在生物钟。be anxious to do渴望做某事,此处没有强调科学家的心理活动,故排除。 37【答案】A

【解析】根据常识及文中第一句we’re built not just of flesh and blood but also of time.可知答案。 38【答案】D

【解析】空格上所缺词应与and后面的fall 构成互补关系,才能较全面的概括人的活动。

. 专业资料可编辑 .

.. .. ..

39【答案】C

【解析】结合前一句话中的controls可知,生物钟能使我们每天的表现不一样。show 证明,展示,指示;treat对待;change使改变。如选change就意为使我们发生变化,与上下文意思不符。 40【答案】D

【解析】 “生物钟”只是科学家经过研究而得出的一种结论或观点。 41【答案】C

【解析】根据空格后面的原因状语从句可知答案。 42【答案】B

【解析】大部分有生命的动物都受到日夜轮回这个时间循环的控制。 43【答案】B

【解析】结合常识可知,人工作一天,到晚上应是比较劳累。另外,后面的fall asleep 应是由劳累引起的。dreamy多梦的,不应出现在fall asleep之前。 44【答案】C

【解析】人休息了一晚上,第二天又充满了生机、活力。 45【答案】A

【解析】如果时间循环被打乱,大部分人就会不舒服。 46【答案】B

【解析】结合下一句的例子可知,此处应为人感到不舒服。 47【答案】 D

【解析】be used to doing something习惯于……。上文中提到人的生物钟如被打乱,可能会感到不舒服。所以,如果不习惯于在晚上工作的人如果晚上工作,工作就会做不好。

. 专业资料可编辑 .

.. .. ..

48【答案】C

【解析】lack此处为名词,在从句中做主语,lack of…缺乏……。 49【答案】A

【解析】perform工作;表现。 50【答案】B

【解析】根据后面的also可得知答案。 51【答案】D

【解析】人类的日夜循环分为两段时间:即睡眠时的时间和醒着的时间。 52【答案】C

【解析】根据后面的longer than one day 可知,此处last意为持续。 53【答案】A

【解析】大部分人都有这种体验,都同意这种看法。 54【答案】D

【解析】上文提到了some days与之相对应的是other days即others。 55【答案】A

【解析】此处just用于否定句中表强调,它们根本就不存在。

模拟试题五答案解析

【解析】根据上一句话可知,Jimmy Liao这位著名的画家哭泣的原因是他得了癌症,生命似乎对他不公平。 37【答案】A

【解析】此处是拿平常人对待健康的态度与 Jimmy Liao现在的情况形成对比。take …for granted认为……是理所当然的。

. 专业资料可编辑 .

.. .. ..

38【答案】D

【解析】本句为一个省略句,used to do…过去……。used to后省略了take his health for granted。 就像他过去认为健康是理所当然的事情那样。 39【答案】C

【解析】根据后面的一句解释可知答案。 40【答案】B

【解析】下文提到 Jimmy Liao 为一画家,画家只能通过的自己绘画来表达自己的思想。 41【答案】D

【解析】work著作,作品。 42【答案】B

【解析】 play a trick on somebody捉弄, 戏弄某人。 43【答案】A

【解析】根据句意可知,Jimmy Liao 这时得了癌症,不能继续工作。 44【答案】A

【解析】本句为一个同位语从句,结合前面一句可知,Jimmy得了癌症,但他在宾馆里哭泣的那一刻也明白了人生并没有命运,而是看你如何做出选择。空格上如果填face或refuse,fact引导的同位语从句应改为他得病这个事实。 45【答案】C

【解析】下文提到虽然生命对你不公,但你的选择可以改变你的生活。因此,人生没有命运,只看你如何选择。 46【答案】B

【解析】本句为一表语从句,从从句中所缺成分可排除A项;根据后一句话,你可以放弃,

. 专业资料可编辑 .

.. .. ..

也可以继续工作成为一个快乐的人可知本句意思是你选择什么样的生活,你就能成为什么样的人。 47【答案】C

【解析】人生路上不可能总会遇到风雨。 48【答案】A

【解析】根据Jimmy在书中所表达的观点可知他的这种看法可以在他的书中找到。 49【答案】D

【解析】人遇到困难,在做出选择前都会感到茫然无助。 50【答案】B

【解析】Jimmy对待癌症,选择了继续工作来充实自己。因此,他对生命充满了希望,这一点在他的绘画中也可表现出来。 51【答案】C

【解析】尽管世界让我们感到自己很渺小,但我们也应该勇敢,坚强。Jimmy在面对疾病时所表现出的正是这个特征。great伟大的;strong 强壮的;equal平等的。 52【答案】C

【解析】上文提到在面对疾病时,可以放弃也可以继续工作,关键看你选择什么。本句是回答这个问题:只要你做出正确的选择,生命就会充满希望。 53【答案】B

【解析】Jimmy 原本是一名成功的画家,得病之后又继续工作,又赢得了新的名誉和财富。 54【答案】D

【解析】根据Jimmy所患疾病可排除A项,slowly 只强调动作,不符语意;separately与下文with his wife and daughter矛盾。

. 专业资料可编辑 .

.. .. ..

55【答案】A

【解析】过自己想过的生活比金钱和荣耀所能提供的东西要有意义的多。

模拟试题六答案解析

36【答案】A

【解析】根据后面的宾语sweat可知答案,wipe擦。 37【答案】C

【解析】天热,活脏,因此作者希望下雨。此处用特殊疑问句why表达作者渴望下雨的心情。 38【答案】D

【解析】下雨可以使万物凉爽下来。 39【答案】C

【解析】根据后面的定语从句可排除B,D,作者的父亲和他在一起工作,故排除A项。另外,下文也提到了作者在学校时的情形。 40【答案】B

【解析】此处作者通过回忆自己的同学在教室上课的情形与自己工作环境形成鲜明的对比。后文也解释了作者辍学参加工作的原因。 41【答案】D

【解析】此句与上一句为因果关系。 42【答案】A

【解析】结合后文作者的工作性质可知,和父亲一起为叔叔工作。 43【答案】B

【解析】take possession of拥有,掌管。

. 专业资料可编辑 .

.. .. ..

44【答案】D

【解析】作者的工作就是清除路上的垃圾,保持路面清洁。 45【答案】C

【解析】根据作者的工作(picking up rubbish)可知,这项工作既脏,气味也难闻,尤其是在夏天的时候。 46【答案】B

【解析】第一段提到了这一天很热,像这么热的天,清理垃圾这种工作一定又脏又难闻。 47【答案】A

【解析】regular通常的,例行的。作者的工作是清理路面,这个工作具有反复性,即同一线路要定期清理。 48【答案】D

【解析】head for朝……驶去。结合前一句话可知,作者正往天桥驶去。 49【答案】C

【解析】后文所列举的事故是一辆丰田汽车倒挂在树上。 因此,树枝被折断散落在地上。 50【答案】A

【解析】check…out:检查。作者把车停到路边检查发生了什么事。 51【答案】B

【解析】根据后一句话 there wasn’t much time 可知答案。 52【答案】D

【解析】作者在高速路上工作,汽车落在树上应是坠落。 53【答案】A

【解析】汽车倒挂在了树上。fall下落,强调动作。如选B,C应该用被动语态。

. 专业资料可编辑 .

.. .. ..

54【答案】B

【解析】desert抛弃。 55【答案】C

【解析】正在我想那是一辆偷来的车时,突然注意到有人正晃动受伤的腿。

模拟试题七答案解析

36【答案】C

【解析】turn over把翻过来。作者看到的是一张卡片,卡片的一面注有地址,要想看到内容,得把它翻过来。 37【答案】C

【解析】根据后文,Mr Rader在卡片上写的是送给作者的赠言。address地址;list目录;information消息,信息。 38【答案】D

【解析】作者见到这张卡片,思绪又回到了从前。forward或ahead如指时间,应往后推。 39【答案】B

【解析】根据下文提示可知,作者当时的工作是卖杂志,应来回沿街叫卖。 40【答案】C

【解析】作者是卖杂志的,Mr Rader帮作者询问他的工人是否需要杂志。 41【答案】D

【解析】根据第二段首句和空格后面的wet dog可推出答案。 42【答案】A

【解析】作者是在Mr Rader的办公室,当时又冷又潮,故Mr Rader把他带到炉火旁取暖。 43【答案】A

. 专业资料可编辑 .

.. .. ..

【解析】下文提到Mr Rader给作者买的是一双鞋和袜子,因此可推测作者的鞋子坏了。 44【答案】B

【解析】根据下文Mr Rader给作者买的东西可推出答案。 45【答案】A

【解析】pick up皮卡;一种小型货车。 46【答案】B

【解析】dress给……穿衣服;show展示;comfort安慰;fit…with给……提供。服务员给我拿出了一双很好的鞋。 47【答案】A

【解析】Mr Rader给作者买的鞋子是作者那时曾经见过的最好的鞋子。 48【答案】D

【解析】这是作者当时曾经见过的最好的鞋子,又非常适合他,穿上一定感到比穿那双已经坏了的鞋要舒服很多。 49【答案】D

【解析】本题考查在特定语境下使用介词的能力。in …穿着……。 50【答案】C

【解析】根据第一段首句可得知答案。 51【答案】A

【解析】Mr Rader给了作者无私的帮助,令作者非常感动。 52【答案】B

【解析】admit承认;consider认为,考虑;express表达。如用这三个词与作者所要表达的感情不符。

. 专业资料可编辑 .

.. .. ..

53【答案】A

【解析】作者当时的生活条件很差,九岁就沿街卖杂志,Mr Rader对他无私的帮助让他感到生活又充满了希望。 54【答案】C

【解析】此处意思为:一切事情都会好起来的。 55【答案】D

【解析】世界上有Mr Rader这样的好心人,就会有希望,生活就会出现转机,有所不同。

. 专业资料可编辑 .

因篇幅问题不能全部显示,请点此查看更多更全内容

Copyright © 2019- 91gzw.com 版权所有 湘ICP备2023023988号-2

违法及侵权请联系:TEL:199 18 7713 E-MAIL:2724546146@qq.com

本站由北京市万商天勤律师事务所王兴未律师提供法律服务